|
¤ Mateja zaprzepaścił szansę na medal |
| Autor |
Wiadomość |
pawel16

Zaproszone osoby: 70
Pomógł: 7 razy Dołączył: 11 Sty 2007 Posty: 3495 Skąd: Olszyny
|
Wysłany: Pią Mar 02, 2007 4:49 pm ¤ Mateja zaprzepaścił szansę na medal
|
|
Fatalne skoki Roberta Matei pozbawiły reprezentację Polski skoczków medalu podczas konkursu drużynowego mistrzostw świata w japońskim Sapporo. Polacy zajęli ostatecznie 5. miejsce.
Po pierwszej serii Polacy zajmowali czwarte miejsce, tracąc do Japończyków zaledwie trzy punkty. Podium było więc jak najbardziej w zasięgu biało-czerwonych. Nadzieje Polaków pogrzebał Robert Mateja w drugiej próbie, oddając zdecydowanie najgorszy skok w finałowej serii.
Zresztą w pierwszej serii Mateja był również najsłabszym ogniwem ekipy prowadzonej przez Hannu Lepistoe. Piąty zawodnik MŚ w Trondheim z konkursu na średniej skoczni uzyskał zaledwie 106,5 m. Dwa-trzy metry dalej dałyby Polakom trzecie miejsce na półmetku.
źrudł: interia.pl
Jak by nie nasz Małysz to nawet by 8 miejsca nie mieli, a swoją drogą to polska reprezentacja chyba nie prętko zdobędzie medal z taką drużyną. . . Tylko Niemcy mogą być gorsi. . . .hehehe |
_________________ skomentuj moje typki;) |
|
|
|
 |
pawel16

|
Wysłany: Pią Mar 02, 2007 4:51 pm
|
|
gites
--------------------------------------------------------------------------------
ja niewiem czy oni są ślepi?? Przecież Matjea niepowinien wogóle skakac już lepiej zeby Bachlede wzieli albo Tajnera . A najlepiej żeby jakiegoś Juniora. Taka szansa na medal juz szybko się niepowtórzy. Małysz zrobił swoje skoczył za dwóch . Stoch dlamnie fenomenalnie, szkoda mi go było po drugim skoku ,a Żyła też zrobił swoje, tylko Mateja który nawet do 110m nieumie doskoczyć, a gdyby doskoczył .. to byłby medal... |
|
|
|
 |
pawel16

|
Wysłany: Pią Mar 02, 2007 4:52 pm
|
|
Fredi
--------------------------------------------------------------------------------
Kurs na Mateje w najbliższym konkursie wynosi 1000 hehehe to chyba mówi wszystko na temat tego skoczka. |
|
|
|
 |
pawel16

|
Wysłany: Pią Mar 02, 2007 4:53 pm
|
|
morenowe
Ale nawet zeby skoczyl wiecej to i tak by byl porownywalny bo wiadomo ze niewgra niema takiej opcji |
|
|
|
 |
pawel16

|
Wysłany: Pią Mar 02, 2007 4:54 pm
|
|
marecki85
straszna nagonka sie na Mateje zrobila - jak by skoczyl daleko to by dobrze bylo a ze mu nie wyszlo to teraaz wszyscy maja wielkie pretensje i co to daje...- kibicem sie jest w dobrych i zlych chwilach a nie tylko dobrych |
|
|
|
 |
pawel16

|
Wysłany: Pią Mar 02, 2007 4:55 pm
|
|
Fredi
Moderator
marecki85 napisał/a:
a ze mu nie wyszlo to
Ja rozumiem wpadki się zdarzają, ale Mateja w zasadzie nigdy dobrze nie skakał. Zdarzały mu się lepsze występy, ale oceniając jego kilkunastoletnią karierę to w zasadzie oprócz 6 miejsca na MŚ w Trondheim to nic nie zdziałał. Pamiętam nawet jak podczas pucharu świata w Zakopanem (bodajże 98r) podwiało mu i był pierwszy po pierwszej serii, a w drugiej skoczył na bule i zajał w efekcie 15 miejsce - to są jego nalepsze wyniki jakie pamiętam. No mozna dodać do tego jeszcze 2 miejsce które zajął pare lat temu w MP, przeskoczył wtedy skocznie i wyladował w szpitalu bo nie ustał tego skoku. A wracając do MŚ to prawda jest taka, że wystarczyło, żeby skoczył na takim poziomie jak Żyła i mielibyśmy BRĄZ! W dodatku mamy świetnego trenera, który także nie może sobie poradzic z Mateją. To chyba dowód na to, że w tym skoczku nie ma już żadnej iskry, którą można wykrzesać. |
|
|
|
 |
pawel16

|
Wysłany: Pią Mar 02, 2007 4:56 pm
|
|
krzycho
szkoda że tak żle skoczył ale przecież i tak nikt nie liczył na tak dobre miejsce choć apatyt rośnie w miare jedzenia to też prawda trzeba sie cieszyć ze tak dobrze Stoch skoczył |
|
|
|
 |
pawel16

|
Wysłany: Pią Mar 02, 2007 4:58 pm
|
|
gites
marecki85 napisał/a:
jak by skoczyl daleko
On nigdy nieskacze daleko a on nawet przyzwoicie nieskoczył 110m i było by dobrze a on co 94,5 ?? Żal |
|
|
|
 |
|
|
|