Zamknięty przez: kakaowy Sro Mar 21, 2007 6:13 pm |
2 LIGA |
| Autor |
Wiadomość |
marecki85

Zaproszone osoby: 77
Pomógł: 3 razy Wiek: 22 Dołączył: 14 Mar 2006 Posty: 1789 Skąd: Rębiechowo
|
Wysłany: Czw Lut 01, 2007 11:51 pm 2 LIGA
|
|
Zarząd Zawiszy Bydgoszcz SA w czwartek ogłosił decyzję o wycofaniu drużyny z rozgrywek drugiej ligi piłki nożnej. Jako powód wskazano "fatalną atmosferę wokół polskiej piłki". "W związku z fatalną atmosferą wokół polskiej piłki, zarząd spółki Zawisza Bydgoszcz podjął decyzję o wycofaniu drużyny seniorów z rozgrywek o mistrzostwo drugiej ligi piłki nożnej w sezonie 2006/07" - oświadczył na konferencji prasowej prezes klubu Bartłomiej Krasicki.
ciekawie sie dzieje..... |
|
|
|
 |
Dawid84

Zaproszone osoby: 3
|
Wysłany: Pon Lut 05, 2007 5:10 pm
|
|
Hehe "fatalną atmosferę. Dobre sobie. O ile dobrze pamiętam to Hydrobudowa chciała szybko zrobić sobie reklamę z drużyną Heko Czermno, ale Bydgoszcz to większe miasto więc przerzucili się na Zawiszę. A jak prokuratura zaczęła zapraszać do Wrocławia to nagle klub wygrywający niemal z każdym w II lidze wycofuje się z rozgrywek. Hydrobudowa to raczej cudotwórcy nie byli, a mimo to sprawili że (bodajże) nie tak dawno 4-ligowe Czermno grało w zapleczu ekstraklasy. Zawisza też nigdy nie była kandydatem do awansu, a tu pojawia się sponsor i nagle wszystko się wygrywa. Czyżby piłkarze nabrali ponadludzkich chęci i nagle zaczęli rozgrywać "mecze życia" ? Nie sądzę. Z kupowaniem meczy trzeba walczyć.
PS. Ale z drugiej stronie to niemal w każdym meczu był pewniak, jednak są ważniejsze rzeczy niż kasa - gra FAIR PLAY choćby. |
_________________ "Niebiesko-białe barwy Twe..." |
|
|
|
 |
Dawid84

Zaproszone osoby: 3
|
Wysłany: Wto Lut 06, 2007 3:28 pm
|
|
| Prostuję błąd: To NIE BYŁO Heko Czermno, a Kujawiak Włocławek (drużyna która wygrała 3 ligę gr. 2 - wiem bo tam gra Mieszko Gniezno, a następnie przez długi czas była liderem 2. ligi). |
_________________ "Niebiesko-białe barwy Twe..." |
|
|
|
 |
gites

Zaproszone osoby: 30
Pomógł: 4 razy Wiek: 20 Dołączył: 25 Lis 2006 Posty: 1867 Skąd: Białystok
|
Wysłany: Czw Lut 08, 2007 11:09 pm
|
|
| Jednak Zawisza zostanie w 2 lidze tylko z innym sponsorem ,ale z jakim??? jeszcze niewiadomo. No i bez kilku piłkarzy bo chyba większość chce odejść z klubu:) |
_________________ "Przyjaźń jest wszystkim,
To coś więcej niż talent,
Więcej niż władza,
Nigdy o tym nie zapominaj"
 |
|
|
|
 |
marecki85

|
Wysłany: Sob Lut 10, 2007 10:32 am
|
|
Nie pomogły rozmowy z bydgoskimi firmami, nie pomógł list wystosowany przez wszystkich piłkarzy do właściciela klubu Jerzego Wiśniewskiego. Jest już przesądzone, że nikt nie odkupi akcji Zawiszy SA i zespół wicelidera II ligi nie przystąpi wiosną do walki o ekstraklasę – pisze Sport.
Po poniedziałkowej ofercie Wiśniewskiego o odsprzedaży akcji Zawiszy SA za symboliczną złotówkę partnerowi, który przejmie finansowanie drużyny i zechce kontynuować walkę o ekstraklasę, pojawiła się w sercach piłkarzy, trenerów i kibiców nadzieja. W poszukiwanie kandydatów do przejęcia spółki mocno zaangażował się trener Bogusław Baniak.
Niestety, nadzieja ta zaczęła gasnąć równie szybko, jak się pojawiła. Pierwszym ciosem była uchwała zarządu Cywilno-Wojskowego Związku Sportowego Zawisza (który tworzą wszystkie kluby prowadzące działalność na obiektach dawnego WKS). Nie czekając na ostateczne wyjaśnienie losu Zawiszy SA, powierzył on „budowę silnych struktur piłkarskich” IV-ligowemu SP Zawisza. |
|
|
|
 |
gramasla

Pomogła: 2 razy Wiek: 44 Dołączyła: 17 Wrz 2006 Posty: 669 Skąd: Gliwice
|
Wysłany: Sob Mar 10, 2007 12:02 pm
|
|
Zaglebie Sosnowiec - Piast Gliwice typ 1x
W dniu dzisiejszym swój mecz rozegra drużyna z mego miasta.Piast gra ostatnio fatalnie a na treningach też nie imponuje(wiem gdyż chodzę na ich treningi).
Goście pod dowódctwem nowego trenera jeszcze nie pokazali dobrego i co najważniejsze skutecznego futbolu.W rundzie jesiennej Piast przed własną publiką pokonał Zagłebie aż 4-0 ale wtedy grał Wróbel.
Jak dla mnie pewniaczek choć serce mi mówi że powinnam postawić na Piasta. |
|
|
|
 |
marecki85

|
Wysłany: Sob Mar 10, 2007 3:09 pm
|
|
spodobala mi sie ostatnio wypowiedz prezesa Lechii gdansk ze rozpoczynamy walke o awans
no mam nadzieje ze to sie uda bo w Gdansku przydalaby sie 1 liga |
|
|
|
 |
|
|
|