MaTTiQ
|
Wysłany: Nie Mar 25, 2007 7:41 am Beenhakker: możecie od tej drużyny oczekiwać wszystkiego
|
|
Selekcjoner piłkarskiej reprezentacji Leo Beenhakker myśli już o środowym meczu eliminacyjnym z Armenią. Jest optymistą i cieszy się z tego, że polscy kibice coraz bardziej ufają jego piłkarzom.
- Kibice polskiej reprezentacji mają prawo od tego zespołu oczekiwać wszystkiego. Jestem bardzo szczęśliwy z tego, że fani ufają piłkarzom, ale wiem też, że z Armenią zwycięstwo musimy wywalczyć na boisku - powiedział Holender pytany o to, czy Polacy mogą oczekiwać od reprezentacji kolejnego zwycięstwa 5:0.
- Oczywiście mam już pomysł na najbliższy mecz, ale nie wiem, czy będę mógł wprowadzić go w życie. Jutro okaże się, czy w zespole są jakieś kontuzje. Nie wiem, czy w środę będzie mógł wystąpić Rasiak. Wszystkie decyzje zapadną jutro - zapowiedział Beenhakker.
Szachin Dimijew, trener reprezentacji Azerbejdżanu, powiedział po meczu: - Polacy byli znacznie lepszą drużyną. Najgorsze w naszym wykonaniu było pierwsze 5 minut, po których przegrywaliśmy już 0:2. Później sytuacja na boisku coraz bardziej się wyrównywała, były dobre momenty w grze Azerbejdżanu. Niestety, po kolejnych stałych fragmentach gry, straciliśmy następne gole. Najsłabiej w moim zespole zagrali boczni pomocnicy. Natomiast w ekipie rywali właśnie druga linia była siłą napędową, a na wyróżnienie zasłużyli Żurawski, Matusiak i Krzynówek. Będziemy starali się jak najszybciej zapomnieć o tej porażce i z nowymi nadziejami szykować się do meczu z Finlandią. |