|
Beenhakker trenerem Feyenoordu Rotterdam |
| Autor |
Wiadomość |
gramasla

Pomogła: 2 razy Wiek: 44 Dołączyła: 17 Wrz 2006 Posty: 669 Skąd: Gliwice
|
Wysłany: Nie Maj 06, 2007 1:44 pm Beenhakker trenerem Feyenoordu Rotterdam
|
|
| Cytat: | Selekcjoner piłkarskiej reprezentacji Polski Leo Beenhakker poprowadzi Feyenoord Rotterdam w meczach play off o prawo gry w Pucharze UEFA.
Drużyna ze stadionu De Kuip po kiepskim sezonie zajęła siódme miejsce w Eredivisie i zgodnie z regulaminem obowiązującym w Holandii będzie walczyć w barażach o występ w Pucharze UEFA.
Szefowie Feyenoordu zwrócili się do Beenhakkera, aby poprowadził zespół w meczach barażowych. Selekcjoner "biało-czerwonych" poinformował o tym prezesa PZPN Michała Listkiewicza, który ustosunkował się do tego pozytywnie.
"Leo przedstawił mi na jakim etapie znajdują się przygotowania do meczów reprezentacji Polski. Przedyskutowaliśmy plan obserwacji zawodników w meczach ligowych pod kątem selekcji na mecze reprezentacji z Azerbejdżanem i Armenią. Uznałem, że przez 10 dni Leo może służyć pomocą klubowi, z którym osiągnął tak wiele" - powiedział Michał Listkiewicz.
"Szefowie Feyenoordu są wdzięczni prezesowi PZPN za wyciągnięcie pomocnej dłoni w trudnej sytuacji - powiedział Beenhakker. - Chciałbym mocno podkreślić, że zawsze na pierwszym miejscu będę stawiał w mojej pracy dobro reprezentacji Polski".
Cztery drużyny z miejsc 6-9 będą rywalizować o prawo gry w Pucharze UEFA. Feyenoord rozpocznie walkę w czwartek wyjazdowym meczem z Groeningen. Rewanż odbędzie się 13 maja w Rotterdamie. Lepszy w dwumeczu spotka się z Utrechtem lub Rodą Kerkrade, które tworzą drugą parę barażową. Terminy drugiej fazy baraży to 17 i 20 maja.
Selekcjoner reprezentacji Polski zastąpi Erwina Koemana, który w tym tygodniu zrezygnował z pracy. Beenhakker, urodzony w Rotterdamie, po raz trzeci, ale na krótko, obejmie obowiązki trenera Feyenoordu. W 1999 roku wywalczył z tym zespołem mistrzostwo Holandii. |
Źródło:wp.pl |
|
|
|
 |
gites

Zaproszone osoby: 30
Pomógł: 4 razy Wiek: 21 Dołączył: 25 Lis 2006 Posty: 1878 Skąd: Białystok
|
Wysłany: Nie Maj 06, 2007 5:30 pm
|
|
| Dla mnie to zachował sie bardzo nieodpowiedzialnie za mniej niż miesiac mecz eliminacyjny a on teraz bedzie skupiał się na drużynie ligowej zamiast myśleć o kadrze |
_________________ "Przyjaźń jest wszystkim,
To coś więcej niż talent,
Więcej niż władza,
Nigdy o tym nie zapominaj"
 |
|
|
|
 |
gramasla

|
Wysłany: Nie Maj 06, 2007 6:08 pm
|
|
Tak.Jak najbardziej zgadzam się z gites, .Nie po to Holender trzebie kasę z naszych podatków żeby sobie teraz dorabiał w Holandii.Co to milion zielonych to dla niego mało???Mi by to wystarczyło do końca życia ale nie mam się co łudzić nigdy tyle nie będę mieć |
|
|
|
 |
krzycho

Pomógł: 1 raz Dołączył: 06 Lut 2006 Posty: 379 Skąd: Białystok
|
Wysłany: Wto Maj 08, 2007 7:04 pm
|
|
ale co wy gadacie moze kupi jakiegos polaka do tego klubu a przecież nie bedzie prowadził klub przez rok tylko kilka meczy wiec spokojnie niech prowadzi a nasza Reprezentacje tak do UERO doprowadzi |
|
|
|
 |
gites

Zaproszone osoby: 30
Pomógł: 4 razy Wiek: 21 Dołączył: 25 Lis 2006 Posty: 1878 Skąd: Białystok
|
Wysłany: Wto Maj 08, 2007 11:45 pm
|
|
| Ale nawet jeżeli jest zwiazany z tym klubem powinien teraz siedzieć na Polskich stadionach albo jeździć zagranice i patrzeć na młode Polskie talenty grające w mniej znanych klubach, i szukać jeszcze dla naszego kraju godnych reprezentantów do Euro 2008. Tą decyzją troche mnie zawiódł. Jeżeli wtopimy mecz 2.06.07r. to tylko i wyłacznie z jego winy ,mam nadzieje że wie co robi. |
_________________ "Przyjaźń jest wszystkim,
To coś więcej niż talent,
Więcej niż władza,
Nigdy o tym nie zapominaj"
 |
|
|
|
 |
gramasla

|
Wysłany: Czw Maj 10, 2007 12:28 am
|
|
No zobaczymy co pokaże szkoleniowiec naszej reprezentacji w jutrzejszym meczu???
Może akurat jest takim specjalistą że Feyenoord wszystkich zaskoczy i zacznie zmiatać swoich przeciwników z boiska.
Najważniejsze jest jednak to ażeby ta dodatkowa praca Bena niekorzystnie nie wpłynęła na poczynania naszych reprezentantów w walce o EURO 2008. |
|
|
|
 |
marecki85

Zaproszone osoby: 77
Pomógł: 3 razy Wiek: 23 Dołączył: 14 Mar 2006 Posty: 1831 Skąd: Rębiechowo
|
Wysłany: Czw Maj 10, 2007 10:37 am
|
|
| gramasla napisał/a: | | ażeby ta dodatkowa praca Bena niekorzystnie nie wpłynęła na poczynania naszych reprezentantów |
z jego wypowiedzi wynikalo ze ne bedzie to mialo wielkiego wplywu na nasza reprezentacje
zjawi sie w Polsce wedlug planu tak wiec wszystko powinno byc ok |
|
|
|
 |
wader0707
|
Wysłany: Czw Maj 10, 2007 2:08 pm
|
|
Guus Hiddink prowadził jednocześnie Australię oraz Psv i jakoś nie odbiło się to niekorzystnie na reprezentacji (wspaniały występ na MŚ 2006) jak i również na klubie (mistrzostwo Holandi). Leoś jest profesjonalistą pierwszej klasy i jakby nie miał spraw dopiętych na ostatni guzik z naszą reprezentacją, napewno nie podjąłby tego wyzwania jakim jest to żeby Feyenoord zagrał w pucharze UEFA. Ja mu tam życzę z całego serca sukcesu (ale głównie z naszymi ORŁAMI). |
|
|
|
 |
mkiller

Pomógł: 1 raz Dołączył: 04 Mar 2007 Posty: 567 Skąd: nowy sącz
|
Wysłany: Czw Maj 10, 2007 2:24 pm
|
|
mysle ze fakt prowadzenie druzyny feyenordu nie bedzie mial wiekszego znaczenia na przygotowania polskiej reprezentacji do elimincaji ME, moze akurat korzystnie wplynie na graczy z roterdamu.. zobaczymy juz dzis |
_________________ .:::visca el BARCA !!!:::.
 |
|
|
|
 |
GrzechuTG

Zaproszone osoby: 50
Pomógł: 5 razy Wiek: 20 Dołączył: 17 Kwi 2007 Posty: 2028 Skąd: Brd
|
Wysłany: Pią Maj 11, 2007 11:34 am
|
|
| to ze poprowadzi feyenord w kilki meczach nie bedzie mialo zadnego wplywu na nasza reprezentacje, przeciez nie wyjechal ze zgrupowania kadry do feyenordu mysle ze wybuchla by burza gdyby nasza reprezentacja zawalila ktorys mecz wtedy by wszystko zostalo zrzucone na to ze wjechal do holandi zamiast zajmowac sie nasza reprezentacja. Ale mysle ze bedzie dobrez i awansujemy ;d |
_________________ POLSKA GOLA!!!! POLSKA GOLA!!!
 |
|
|
|
 |
|
|
|