New York Liberty - Chicago Sky 60:69
New York Liberty - Chicago Sky 69:61
Zacznijmy od typu na under/over. Buki na dziś wyznaczyły granicę 145,5 pkt. W dotychczasowych spotkaniach między tymi drużynami padało odpowiednio 129 i 130 pkt. We wrześniowych spotkaniach drużyny Sky padało średnio 138,5 pkt, a średnia z całego sezonu jest tylko trochę wyższa. NY Liberty zdobywa i traci ostatnio ok. 150 pkt na mecz. Widzimy więc, że under w tym meczu jest wielce prawdopodobny i ja polecam zagranie go, choć za niewielką stawkę.
Przejdę teraz do próby wytypowania zwycięzcy tego spotkania. Moim zdaniem można postawiać na Chicago, a nawet na handi -4,5 pamiętając jednak to o czym pisałem wczoraj - to koniec sezonu zasadniczego i tu NIC tak naprawdę nie będzie niespodzianką w pełni znaczenia tego słowa. Dlaczego proponuję Sky? Po pierwsze ta drużyna ma jakiś patent na NY: pierwsze spotkanie mogły wygrać bardziej okazale, ale odpuściły, w drugim po 3 kwartach prowadziły 46:44 będąc znacznie lepsze i... w 4 kwarcie przestały grać. Po drugie trzeba pamiętać, że Chicago nie awansowało do PO i gra teraz na luzie, dodam, że gra naprawdę nieźle, NY Liberty natomiast myślami ewidentnie są już w PO, wczoraj odpuściły mecz z Indianą. Rano okaże się czy moje przeczucia były słuszne