|
czy warto miec konto w mb |
| Autor |
Wiadomość |
leemur
|
Wysłany: Pon Sie 06, 2007 9:46 am czy warto miec konto w mb
|
|
siema
chcialem sie dowiedziec czy warto zalozyc sobie konto w moneybookers, jakie sa jego zalety i wady?? |
|
|
|
 |
byly_moderator

Zaproszone osoby: 182
Pomógł: 16 razy Wiek: 20 Dołączył: 19 Mar 2007 Posty: 1993 Skąd: Mielec
|
Wysłany: Pon Sie 06, 2007 9:53 am
|
|
a wiec tak
pierwsza i najwieksza zaleta moneybookers jest szybkosc dokonywanych transakcji, ktore odbywaja sie w takzwanym czasie rzeczywistym. na realizacje przelewu trzeba czekac kilka dni...
po drugie to niskie prowizje - 1% przelewanej kwoty z tym ze nie wiecej niz 0.5 funta (to musisz sprawdzic bi nie pamietam). prowizje w banku sa duzo wyzsze,a jesli chcesz wykonac przelew zagraniczny to juz masakra ;/
po trzecie wystarczy ze masz konto email i juz mozesz zalozyc mb
i po czwarte mozesz robic zakupy w internecie...
jedynym dostrzeganym przeze mnie minusem jest to ze wplaty dokonywane przez moneybookers sa wylaczone z prawie wszystkich promocji bonusowych.... |
|
|
|
 |
Vardamir
Wiek: 32 Dołączył: 12 Gru 2007 Posty: 81 Skąd: Biała Podlaska
|
Wysłany: Czw Maj 29, 2008 12:38 am
|
|
w jakiej walucie warto mieć konto na MB czy może zakładać 3 konta tzn osobno do pln, eur, i $ ?? jak myślicie ? ktoś może doradzić ??, pozdrawiam V. |
_________________ E'l Cabalieros d'la Trista Figura... |
|
|
|
 |
Szymek

Zaproszone osoby: 45
|
Wysłany: Czw Maj 29, 2008 5:24 pm
|
|
| To zależy w jakiej walucie masz konto u buka, warto aby byly w tych samych walutach to nie będziesz tracił na przewalutowywaniu pieniedzy. |
|
|
|
 |
Vardamir
Wiek: 32 Dołączył: 12 Gru 2007 Posty: 81 Skąd: Biała Podlaska
|
Wysłany: Czw Maj 29, 2008 5:30 pm
|
|
no najczęściej spotyka sie chyba w euro i plny, tak ? tak mi sie bynajmniej zdaje ... , mam jedno konto w pln i tak myślę żeby założyć jeszcze jedno w euro ... tylko czy Mb nie będzie robiło problemów w takiej sytuacji ?czy to zależy od adresu email ?? bo MB jest zakładane na adres Email czyli rozumujac nie powinni robić problemów ... no nic sprobuje założyć ... i zobacze co z tego wyniknie pozdrawiam V. |
_________________ E'l Cabalieros d'la Trista Figura... |
|
|
|
 |
|
|
|