|
Deja vu z Finału Ligi Mistrzów - czyli debiut Dudka w Realu |
| Autor |
Wiadomość |
Szymek

Zaproszone osoby: 33
|
Wysłany: Wto Maj 13, 2008 12:24 am Deja vu z Finału Ligi Mistrzów - czyli debiut Dudka w Realu
|
|
Jerzy Dudek może zaliczyć swój debiut w Primera División do bardzo udanych. W meczu z Realem Saragossa polski bramkarz puścił co prawda dwie bramki, jednak przy obu sytuacjach nie miał szans na obronę, a winą za stracone gole trzeba obarczyć defensywę Królewskich.
W dzisiejszym wydaniu dziennika As polski bramkarz jest uznany za bohatera spotkania na La Romareda. Na okładce umieszczono ogromne zdjęcia Dudka, który pociesza Roberto Ayalę, a poniżej przeczytać można tytuł "COLOSAL DUDEK", czyli w wolnym tłumaczeniu "Dudek wielki, wyśmienity, znakomity". W internetowym wydaniu gazety, dziennikarze obwołują rezerwowego bramkarza Blancos mianem cracka. "Dudek zadebiutował w lidze rozgrywając partidazo. Zapobiegł porażce w ostatniej minucie dzięki dwóm paradom" - komentują. Obojętna na występ Polaka nie pozostaje także Marca. Na pierwszej stronie dziennika czytamy: "Dudek, który zagrał jak Casillas, pozostawia Saragossę na dnie".
O doskonałym występie Polaka wspominają także katalońskie dzienniki. "Saragossa stworzyła niezliczoną ilość okazji, by pewnie wygrać, jednak przeszkodziły jej niewykorzystane okazje i wyśmienity występ Jerzego Dudka" - pisze El Mundo Deportivo.
Sam Jerzy nie omieszkał skomentować swojego występu na oficjalnej stronie internetowej: "We wczorajszym spotkaniu z Realem Saragossa zadebiutowałem w barwach Realu w Primera División. Miałem kilka udanych interwencji, a mój występ oceniono pozytywnie. Bardzo się z tego cieszę!
Do meczu przystąpiliśmy bez kilku podstawowych zawodników. Rywale byli niezwykle zmotywowani. We wcześniejszych latach, Real miał bardzo trudne przeprawy w Saragossie i teraz też było bardzo ciężko wywieźć punkty z ich terenu.
Ja wystąpiłem po dłuższej przerwie. Wcześniej broniłem bramki Realu tylko w konfrontacjach o Puchar Hiszpanii albo towarzyskich. Iker Casillas przez cały sezon spisywał się fenomenalnie, przez co długo musiałem czekać na ten ligowy debiut. Miałem kilka okazji do zaprezentowania swoich umiejętności i mogę być zadowolony z tego występu."
 |
|
|
|
 |
cubbek

|
Wysłany: Wto Maj 13, 2008 2:51 am
|
|
Dla zainteresowanych filmik z jego interwencjami z tego meczu Swoją drogą obrona w ostatnich minutach meczu, niesamowita. Jak za danych dobrych lat. http://www.plikos.pl/kgp/...dryt._Dudek.avi |
|
|
|
 |
tomasso_p87

Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: Wto Maj 13, 2008 9:46 am
|
|
Niech się teraz wypowiedzą Ci którzy pisali coś takiego: " o Dudek w bramce to stawiamy na Saragosse" Dudek to wciąż wielki piłkarz, a pamięć niektórych kibiców jest żenująco krótka i szkoda słów do komentowania niektórych wypowiedzi! Szkoda tej bramki pod koniec meczu ale trzeba przyznać że gospodarze zasłużyli na nią, a Real pokazał że jest godny 31-szego mistrzostwa Hiszpanii. Brawo Real Brawo Dudek!!!!!!!!!!!!!!!! |
_________________ Siła z nami K I B I C A M I !!!
 |
|
|
|
 |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| Strona wygenerowana w 0.07 sekundy. Zapytań do SQL: 12 |
Pewne typy meczy, typy sportowe
Na naszym forum znajdziesz: typy bukmacherskie | analizy meczy | darmowe typy | typy meczy | typy sportowe | pewne typy | typy bukmacher | piłka nożna typy | koszykówka typy | skoki | typy typy hokejowe.
Analizujemy takie dyscypliny jak: piłka nożna | hokej | koszykówka | nba | nhl | piłka ręczna | tenis | siatkówka | formula 1 | skoki narciarskie | baseball | liga angielska | liga niemiecka | liga polska | liga włoska | liga hiszpańska | liga typerów | bundesliga | liga francuska | liga turecka | liga portugalska | liga grecka | ekstraklasa | premiership | liga holenderska czy też liga szkocka.
Znajdziesz tu również informacje o: bwin | gamebookers | expekt | bet365 | prime poker | bodog | unibet | betsson | betfair | betgun | bet365 | poker | sportingbet | bet-at-home | Betway | Party Poker | Cd poker | Titan poker | Netteler oraz o Moneybookers.
|
|
|