|
Draft |
| Autor |
Wiadomość |
Przemoth

Zaproszone osoby: 4
|
Wysłany: Sro Maj 21, 2008 9:48 pm Draft
|
|
26 czerwca czeka nas Draft:D
Ja wiadomo pierwsze będzie wybierać.... Chicago!! Drudzy Miami, trzecia Minesota.
Jak dla mnie No. 1 to będzie Beasley.. 26 pkt na mecz na taką ligę to jednak imponujące... ja go widziałem na mistrzostwach w Serbii... U19 i zrobił na mnie wrażenie... wysoki 6 10 .. nawet bardzo... wyskok bardzo dobry-jak każdy dziś w NBA No i myślę że Miami zabierze Rose'a
Z tego co go oglądałem kilka razy to on może grać SG spokojnie, z jego rzutem i wyskokiem... 193 cm... bez szału, ale szybkość super... zresztą Beasley jak na 6 10 to demon szybkości...
A co Wy myślicie? |
_________________ Bundesliga 1 miesiąc yield 54.97%
 |
|
|
|
 |
Mal

Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 7 razy Wiek: 21 Dołączył: 16 Maj 2007 Posty: 1083 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: Czw Maj 22, 2008 3:31 am
|
|
Myśle, że niezłe jaja, że Bulls z 1,7 % mają 1-nke. Wezmą Rose`a i będą tradować Kirka, Gordon. Ogólnie będą mieli taką kupę talentu, że nie wiadomo co tradowac i za kogo.
Cieszę się też, że Heat nie dostali tej jedynki , bo wałkiem, by było odpuszczenie sezonu. Wysłanie do sanatorium co się da i grać rezerwami. |
|
|
|
 |
Przemoth

|
Wysłany: Czw Maj 22, 2008 9:49 am
|
|
no Miami dostało za swoje no ale z 1.7 % trafić 1st pick.... też nie est to w 100% sprawiedliwe, rzeknę ze jest to sprawiedliwe w 1.7 %:D Czy będą chcieli pozbyć sie Hinriha... Rose gra podobnie jak Arenas, ale czy sobie poradzi.... Może wezmą Beasleya i dadzą na 3? |
 |
|
|
|
 |
Mal

|
Wysłany: Czw Maj 22, 2008 2:01 pm
|
|
Nie wiem. 3-ka też jest pełna. Deng, Nocioni, Thabo. Full roster. Chicago odda 2 obiecujących Kirk/Gordon za jakiegoś all-stara. Słyszałem, że może to być Melo. Ale tam potrzebny jest wysoki. Pod koszem jest dziura. Gooden, Noah to nie są gracze na miarę PO.
Będzie ciekawe lato w Chicago. |
|
|
|
 |
Przemoth

|
Wysłany: Czw Maj 22, 2008 3:22 pm
|
|
tylko czy Denver zgodziliby się oddać filar drużyny za 2 dobrych graczy?
3 niby pełna.. a;e czy Deng i jego koledzy spełniają swoje zadanie? jeśliby taki trade za Melo by wszedł no to z dobrym rozegraniem i Hughesem nie byłoby źle... co do dziury pod koszem to może wezmą własnie jakiegoś all-star podkoszowego? mieli już jednego No nic... zobaczymy... ciekaw jestem rosterów na nowy seazon... są jakieś plotki o LBJ ale nikt nie wie za kogo i gdzie, albo opowiadają głupoty! |
 |
|
|
|
 |
Mal

|
Wysłany: Czw Maj 22, 2008 6:35 pm
|
|
LBJ dogra ten kontrakt do końca. Potem się rzucą na niego. Knicks już czyszczą roster, tak samo PHX.
Chicago ma za dużo talentu na niskich pozycjach, a Denver z Melo nic nie osiągnie. Z dwójki Ai i Melo , wystrzeliłbym Melo. Denver brakuje rozgrywającego. Nocioni + Kirk = Melo. Jak dla mnie , teoretycznie każdy zyskuje. Denver ma jednego allstar, PG z prawdziwego zdażenia ,a Nocioni nie jest cienkim bolkiem. Chicago ma 2 graczy mniej na zatłoczonych pozycjach. Zyskuj jednego kozaka, który nie broni i się gwiazdorzy, ale nie ma tłoku i nikt sobie minut nie kradnie. Do tego Gordon/Duhon/Deng. 2 do wylotu. Za coś wyskokiego i Bulls mają fajną pakę. |
|
|
|
 |
Przemoth

|
Wysłany: Czw Maj 22, 2008 6:50 pm
|
|
| Mal napisał/a: | | LBJ dogra ten kontrakt do końca. |
rok z tego co kojarzę?
No, Bulls mieli już allstara wysokiego i z tego co obserwowałem to bez niego im lepiej szło....:P James to łakomy kąsek... moim zdaniem 2 MJ... w Knicks z takim trenerem mogliby odzyskać dawny blask... Co do Melo... to ja u niego nie widze jakieś błyskotliwego rozwoju... jak przyszedł do NBA był taki jak LBJ... jak nie lepszy... a teraz King mu odjechał...Melo gra taką szkolną piłkę.... ja do przodu , wy sobie brońcie, jak mnie potroją to wam może podam, no a AI gra kawałek ładnego kosza... no nie to co kiedyś, ale dalej jest super... oni tam w Denver to mają zajebistą obronę... pierwszy blocker to Boykins:D drugi AI na przodzie... z boku Melo którego tam nie ma:P Camby dyryguje Boykinsem i AI i za to chyba dostał defensora:P No a JR gra nawet przyzwoicie... to tez jest ciekawy zawodnik...
Co do SUns to z Jamesem byliby nie do zatrzymania, choć nie widzę żeby w ataku mógł grać i King i Amare... może Amare zagrałby wreszcie podkoszem w defensywie a James rzucał jego pkt...
hmmm... nawet się fajnie rozmawia... możnaby było gdzies trzelić temacik Dyskusje o NBA... ?? ciekawe czy w dziale koszykówka można? |
 |
|
|
|
 |
Mal

|
Wysłany: Czw Maj 22, 2008 9:49 pm
|
|
| Przemoth napisał/a: | Mal napisał/a:
LBJ dogra ten kontrakt do końca.
rok z tego co kojarzę? |
chyba po sezonie 09/10 na rynku, jako Unrestricted będzie cały ten draft. LBJ, Wade, Bosh, Melo itp. Są kluby, które tak podpisują, by wtedy mieć dużo wolnego salary i złapać łakome kąski.
http://hoopshype.com/salaries/cleveland.htm
zgadza się |
|
|
|
 |
Przemoth

|
Wysłany: Czw Maj 22, 2008 10:49 pm
|
|
No to w cholere czasu... ale zarobki Vareajo mnie powaliły.... za co no i Wallace ze Szczerbiakiem też sporo za dużo:P |
 |
|
|
|
 |
Mal

|
Wysłany: Pią Maj 23, 2008 1:23 am
|
|
Szczerbiaka przepłacił najgorszy GM w lidze - Kevin McHale. Wallace`a byczki, bo na gwałt chcieli centra. Teraz wszystkim płaci LBJ
Vareajo to chciał nawet więcej, dlatego dołączył gdzieś koło grudnia, gdy negocjacje spoczeły w połowie żądań. |
|
|
|
 |
Przemoth

|
Wysłany: Pią Maj 23, 2008 12:32 pm
|
|
Ja sobie pomyślałem, że może nie tędy droga?
Może zabiorą Hibberta albo Jordana(26.1 points, 15.2 rebounds and 8.1 blocks - powaliło mnie to!)? Dwóch obiecujących centrów.... przy czym Jordan strasznie skoczny
A przykład Vareajo pokazuje , że Cavs też nie mają super GM
Ciekawe, pewnie będą zakłady kto dostanie No. 1 ... Moim zdaniem Beasley, którego mozna dać spokojnie na 4, albo któryś z 1.... chyba, ze faktycznie mają trade na oku to nie:P |
 |
|
|
|
 |
Mal

|
Wysłany: Pią Maj 23, 2008 2:27 pm
|
|
Jordan w mockach jest 11-12, a Hibbert koło 20. Nie ma opcji , by ich brali. Pewnie wezmą Rose`a , a wysokiego wezmą z tradów.
Z wysokich jest Brook Lopez. Jeden z bliźniaków ze Stanford. Fajny grajek. Dobrze biega. Ale jego pewnie weźmie Minesotta i będą próbowali z niego i Ala zrobić coś a`la Twin Towers z SA.
Szkoda, że w NCAA został Hansbrough. Ten to jest mega wymiatacz. Pewne TOP3 za rok.
Patrzać na mocki, to dziwi mnie 30 miejsce Pekovica. Naprawdę fajny grajek. W Europie to już gwiazda, a wszyscy wolą murzynów. Pewnie to się okaże kolejnym stealem z wysokiej pozycji, a kilku czarnych drewniaków zostanie bustami. |
|
|
|
 |
Przemoth

|
Wysłany: Pią Maj 23, 2008 4:07 pm
|
|
| Hmm.. może i racja co do Pekovica, ale tu też wyskok i styl gry... ja się przyznam, ze słabo znam tego zawodnika, tyle co czasem wszedł w Eurolidze jak oglądałem, ale bez szaleństwa... Z tych TOP10 to jednak jest kontrast straszny, ale to i tak wyjdzie w praniu, poza tym wszyscy scuot'ci pa3ą po pierwsze na uczelnie USA i wysokich w Europie, Afryce i Azjii.... wg. ich myślenia, nie do pomyślenia jest żeby spoza USA trafił niski 1-2... to widać jak zabrali Manu z wielką łaską i potem jak wiele zrobił... |
 |
|
|
|
 |
|
|
|