|
Dyskusje o supertoto |
| Autor |
Wiadomość |
Andrzej Kmicic
|
Wysłany: Sro Kwi 23, 2008 12:49 am
|
|
| sebbaa napisał/a: | | Ja będzie wyglądał podził nagród jeśli dwóch graczy będzie miało tyle samo punktów(najwięcej) - będą mieć 100 PLN do podziału czy 150 PLN ? |
Jest warunek mniejszej ilości kombinacji a jak i to zawiedzie to za 1 i 2 miejsce jest 150 zł więc na pół czyli po 75 zł
A jeszcze jedno, zgłoszenie nagrodzonych poszło do admina i mam odpowiedź ze równiez poszło zgłoszenie do Unibet tak wiec powinno byc na kontach w tygodniu.
Ponieważ mam dużo zajęć poprosiłem admina o dwojga dodatkowych moderatorów, admin zgodził się na jednego został nim kolega coolen. Jak coś bedzie niejasne proszę pytajcie mnie i kolegę coolena.
Własny dodatkowy sponsoring za 14 kę utrzymuję do odwołania. Mało tracę he he, bo jak widać nie jest o nia łatwo . Dlatego w realu gram raczej rozpisem. mozna startowac z dużo większej ilosci kombinacji wyjsciowych i odfiltrować układy małoprawdopodobne lub statystycznie rzadko wustępujace.
pozdrawiam
AK |
|
|
|
 |
Andrzej Kmicic
|
Wysłany: Sro Kwi 23, 2008 1:11 am
|
|
| Knocklyon napisał/a: | Nie wiem czemu siejecie taka panike o wszystko. Typujcie a nie gadajcie. Lusnia wygral bo dobrze typowal a tu od razu jakies glupie posadzenia o oszustwa. Tak swoja droga lepiej na PW nic nie wysylac nie zawsze dochodzi, juz lepiej emailem
nawet nie wiedzialem ze mialem najlepszy wynik bo tylko 2 blednie wytypowane wyniki w konkursie glownym w tej kolejce trzeba ta moja dobra postawe kontynuowac <skromny> |
Sorry kolego ale to ty zasiałeś to ziarno (gratulując czwartemu) , ja tylko zaniepokojony byłem że kolega Lusnia nie zgłasza się po nagrodę. Ale wyjasniło się że miał problemy z wysłaniem PW i jest OK.
I nie panikujemy a kolege Sarisa bardzo lubiliśmy (no moze nie wszyscy) ...
Gratulasy za dobre typy, zabrakło dobrze typującego Sarisa ale mamy nowego uczestnika równie dobrze typującego , tak trzymać.
AK |
|
|
|
 |
Cyra
|
Wysłany: Sro Kwi 23, 2008 1:26 am
|
|
| HAHA dobre witamy: "nowego- starego" uczestnika ... Nowe Ip? Czyżby kawiarenka lub jakiś programik ? . Ja niestety troszkę odpuszczam ,niestety AK męczą mnie już kupony extra nie mam czasu na analizy ,a trafianie na pałę się nie sprawdza, jak posiedziałem nad kuponami były efekty ,ale niestety jest tego za dużo już jak na mój gust i z konkursu robi się loteria także w Twoich rozpisach . Wysyłam tylko kupony 14nastkowe może w końcu utrafię .Jeśli się znajdą chętni na grę w realu chętnię przystąpie z jakimś małym wkładem , ale bardzo szczerze wątpię by się tu znalazło choć paru chętnych na real, widzę że większość nastawiona na łatwe 50 czy 100 zeta jako darmowe w konkursie , jakich wiele na podobnych forach dlatego AK typy te należy bardzo ostrożnie filtrować ,a nawet uważać jako nisko-wiarygodne ,ale może w tym leży sukces ... |
|
|
|
 |
coolen

Pomógł: 6 razy Wiek: 22 Dołączył: 04 Sty 2008 Posty: 1514 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: Sro Kwi 23, 2008 1:34 am
|
|
| Cytat: | | Ponieważ mam dużo zajęć poprosiłem admina o dwojga dodatkowych moderatorów, admin zgodził się na jednego został nim kolega coolen. Jak coś bedzie niejasne proszę pytajcie mnie i kolegę coolena. |
Karol jestem, milo mi
Co do pomocy to sie na to pisze, ciezko jest samemu prowadzic konkurs. |
_________________ Real Madrid - Campeones de La Liga 07-08
NBA 2007/2008 yield - 28,55% |
|
|
|
 |
Knocklyon
|
Wysłany: Sro Kwi 23, 2008 6:35 pm
|
|
| Cyra napisał/a: | | HAHA dobre witamy: "nowego- starego" uczestnika ... Nowe Ip? Czyżby kawiarenka lub jakiś programik ? . Ja niestety troszkę odpuszczam ,niestety AK męczą mnie już kupony extra nie mam czasu na analizy ,a trafianie na pałę się nie sprawdza, jak posiedziałem nad kuponami były efekty ,ale niestety jest tego za dużo już jak na mój gust i z konkursu robi się loteria także w Twoich rozpisach . Wysyłam tylko kupony 14nastkowe może w końcu utrafię .Jeśli się znajdą chętni na grę w realu chętnię przystąpie z jakimś małym wkładem , ale bardzo szczerze wątpię by się tu znalazło choć paru chętnych na real, widzę że większość nastawiona na łatwe 50 czy 100 zeta jako darmowe w konkursie , jakich wiele na podobnych forach dlatego AK typy te należy bardzo ostrożnie filtrować ,a nawet uważać jako nisko-wiarygodne ,ale może w tym leży sukces ... |
To jak nie masz czasu to nie graj, tu sie dyskutuje o supertoto a nie wylewa lzy ze sie nie ma czasu na to lub tamto, to nie poradnia.
A tak wogole to o co chodzi z tym nowym-starym uczestnikiem ? bo ja nie w temacie |
|
|
|
 |
Cyra
|
Wysłany: Sro Kwi 23, 2008 10:02 pm
|
|
| To jak jesteś nie w temacie kolego to nie zabieraj głosu ,za krótko tu jesteś ,by znać stare tematy .Bez odbioru. |
|
|
|
 |
Knocklyon
|
Wysłany: Sro Kwi 23, 2008 11:47 pm
|
|
| Cyra napisał/a: | | To jak jesteś nie w temacie kolego to nie zabieraj głosu ,za krótko tu jesteś ,by znać stare tematy .Bez odbioru. |
stare dzieje , sie wie , sie ma.
Lepiej by bylo jakby konkursy supertoto extra mialy osobna nagrode tj. punkty zdobyte w extra w osobnym konkursie. Jakby nie bylo to dwie rozne gry i nie kazdemu sie chce i ma czas typowac wszystko, ja jednak ide w slady Cyry i gram samo Supertoto bo nie mam czasu analizowac az tylu typow, a "na pale" nie ma sensu podawac typow. Pozatym jakby byla klasyfikacja z samych konkursow supertoto widac by bylo kto ma najlepsze typy w podawaniu zestawow 14 meczowych i nagroda bylaby adekwatna. W extra jest jednak mniej kombinacji , mniej meczow, wiem ze tez trudno trafic ale wystarcza 2 fuksy po 3 pkt i juz sie ma raczej lidera w calej klasyfikacji (kumulacja)
Pomyslcie moderatorzy, admini i sponsorzy |
|
|
|
 |
sebbaa

Pomógł: 2 razy Wiek: 31 Dołączył: 02 Paź 2005 Posty: 416 Skąd: Kraków/Stalowa Wola
|
Wysłany: Czw Kwi 24, 2008 12:08 am
|
|
| Knocklyon napisał/a: | | stare dzieje , sie wie , sie ma. | Chyba jeszcze nie takie stare.
| Knocklyon napisał/a: | | ale wystarcza 2 fuksy po 3 pkt i juz sie ma raczej lidera w calej klasyfikacji (kumulacja) |
No to sobie traf te dwa fuksy jak taki mądry jesteś. |
_________________ Gram bo lubię |
|
|
|
 |
Knocklyon
|
Wysłany: Czw Kwi 24, 2008 12:14 am
|
|
Ja tu probuje podsunac pewien pomysl wiec nie naskakuj na mnie. Jak trafie to trafie i to bedzie fuks, nie mowie to do konkretnej osoby wiec "nie pij" do mnie. Madry jestem, madrzejszy od ciebie jak widac. Ty jestes od dzis "cytownik" to twoja nowa ksywa, wlasnie ci ja nadalem, bo ty tylko wylapujesz kawalek zdania i cytujesz po 5 cytatow w jednym poscie co wogole nie ma sensu i nie do rymu i nie do taktu jest. Dyskutuj o supertoto a nie kto jest madry a kto taki owaki.
Pa Pa Cytowniku |
|
|
|
 |
sebbaa

Pomógł: 2 razy Wiek: 31 Dołączył: 02 Paź 2005 Posty: 416 Skąd: Kraków/Stalowa Wola
|
Wysłany: Czw Kwi 24, 2008 12:18 am
|
|
#2 Extra do kuponu 1471
3 punkty: cubbek
1 punkt: Luśnia, Raja, mariusz133, pawel16, Damian905, marecki85, Scorpion, wlaks, toledo, sandman, cezar17, Pawel__16. |
|
|
|
 |
coolen

Pomógł: 6 razy Wiek: 22 Dołączył: 04 Sty 2008 Posty: 1514 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: Czw Kwi 24, 2008 12:40 am
|
|
| Cytat: | Dyskutuj o supertoto a nie kto jest madry a kto taki owaki.
Pa Pa Cytowniku |
Po pierwsze Knocklyon Ty zaczales rozmowe na temat nie zwiazany z Supertoto, po drugie prosilbym o zwracanie sie do uzytkownikow po nicku jaki sobie wybrali, a nie wedle swojego uznania poniewaz moze to ich urazic.
PS.
Wymiencie sie numerami gg jak chcecie porozmawiac, nie wszyscy musza czytac Wasza wymiane zdan... Temat jest zeby dyskutowac o Supertoto. |
_________________ Real Madrid - Campeones de La Liga 07-08
NBA 2007/2008 yield - 28,55% |
|
|
|
 |
Knocklyon
|
Wysłany: Czw Kwi 24, 2008 11:05 am
|
|
Tak jasne , ja zaczalem, ten koles ( Cytownik )jest niewinny jak zawsze, znow mu wszystko ujdzie plazem a przez niego ludzi banuja ponoc. Nikogo nie urazam bo nie urzywam wulgranych slow.
A wracajac juz tylko do tematu, moze Kmicic cos pomysli o zmianie konkursu, oddzielenie kuponow Extra bo jak widze to tutaj nikt nawet nie umie wyrazic swojego zdania, wszyscy siedza cicho by czasem czegos zle nie powiedziec bo sie "komus" narazic moga. Parodia. |
|
|
|
 |
sandman

Pomógł: 3 razy Dołączył: 14 Sty 2008 Posty: 934 Skąd: Opole
|
Wysłany: Czw Kwi 24, 2008 3:50 pm
|
|
| ja to bym się właściwie dołączył do zdania żeby o ile to możliwe darować sobie w ogóle kupony extra. Nie chodzi mi tu nawet o czas przy analizach czy jakieś tam inne powody, tylko o to że przy samych "14" konkurs byłby bardziej czytelny .... a i prowadzącym na pewno ułatwiłby ogarnięcie całokształtu .... |
|
|
|
 |
cubbek

|
Wysłany: Czw Kwi 24, 2008 4:21 pm
|
|
| Hm, a czy przypadkiem sam sponsor, unibet, nie wymaga obecności kuponów extra...? |
|
|
|
 |
Raja

Zaproszone osoby: 30
Pomógł: 12 razy Wiek: 18 Dołączył: 11 Paź 2007 Posty: 2416 Skąd: Ciechanów
|
Wysłany: Czw Kwi 24, 2008 8:49 pm
|
|
No wlasnie, nie mozna zapominac o sponsorze. Co do kuponow Extra, ja rowniez bym je chetnie usunal, gdyz ych meczy robi sie duzo i trudno czasem to ogarnac. Z reszta do Extra nie przykladam sie nigdy, typuje bez analiz, tylko na wyczucie. No i celuje glownie w 14 |
_________________ Nie ma takich, którzy by nigdy nie upadli.
 |
|
|
|
 |
cubbek

|
Wysłany: Czw Kwi 24, 2008 9:49 pm
|
|
| Raja napisał/a: | Z reszta do Extra nie przykladam sie nigdy, typuje bez analiz, tylko na wyczucie. No i celuje glownie w 14 |
Ja też. A że czasem mam farta w typowaniach do kuponów extra to jak dla mnie nie trzeba ich kasować. |
|
|
|
 |
sebbaa

|
Wysłany: Czw Kwi 24, 2008 9:54 pm
|
|
A ja tak samo "przykładam" się do typowania zarówno kuponu głównego jak i do extra - czyli trochę na pałę a trochę analizuję. I co ? W każdej kumulacji jestem w pierwszej trójce - mozliwe że dzięki "extra", ale jakoś się udaje, więc uważam że jeśli sponsor wymaga żeby były, to niech będą, a jeśli trzeba będzie z nich zrezygnować to płakać nie zamierzam z tego powodu.
PS
Do sandmana: większym ułatwieniem ("ogarnięciem") dla prowadzącego konkurs czyli AK byłoby nie zrezygnowanie z "extra" tylko podawanie typów przez graczy w sposób o który prosił AK wiele razy. Widzę jednak, że Tobie (ale nie przejmuj się nie tylko Tobie) sprawia OGROMNĄ trudność wprowadzanie typów według wzoru o który prosił AK w celu ułatwienia rozliczania. No ale to juz nie mój problem. |
|
|
|
 |
Cyra
|
Wysłany: Czw Kwi 24, 2008 10:22 pm
|
|
Panowie ,sponsor nie wymaga typów extra wierzcie mi .
AK teraz pisze konkretnie do Ciebie ,bo wiem troche więcej o tych zasadach ,może faktycznie extra kupony byś przełożył na osobny temat i tam nagrodą by było Twoje extra 50 zeta powiedzmy co miesiąc ( w sumie chyba potrzebujesz tych typów do testów ... ), a za 14nastke płaci Unibet i niech się kumuluje i punkty zliczają tylko z 14nastkowych kuponów ,bo to przecież jest konkurs SUPERTOTO ,a extra zostało wprowadzone by w razie remisu kilku graczy decydowały punkty zdobyte w extra ,ale jak widać 99 % extra gra na pałę i niestety trafia się 13nastki bądź trudne 12 a nawet 11 nastki w głównym kuponie a ktoś w extra trafi na pałę 2 razy i wygrywa całość.
W razie remisu kilku graczy niech decyduje ilość kombinacji itd.itp... |
|
|
|
 |
Knocklyon
|
Wysłany: Czw Kwi 24, 2008 11:03 pm
|
|
No i w koncu sie ruszyl temat w dobrym kierunku |
|
|
|
 |
sebbaa

|
Wysłany: Pią Kwi 25, 2008 12:58 am
|
|
#3 Extra do kuponu 1471
3 punkty: Raja,
1 punkt: sebbaa, |
|
|
|
 |
Raja

|
Wysłany: Pią Kwi 25, 2008 8:53 am
|
|
Niezle, j tu za wycofaniem extra, a juz 4 pkt w tym tygodniu zdobylem
Zgadzam sie z Cyra, jego pomysl jest niezly, wszystko zalezy od AK czy sie na to zgodzi. Ale najlepiej by bylo gdyby Extra sie nie liczyly, kasa z Unibetu byla w przypadku kumulacji, a dodatkowe 50zl od AK tylko dla tych co trafia 14 |
 |
|
|
|
 |
Knocklyon
|
Wysłany: Pią Kwi 25, 2008 1:08 pm
|
|
Raja ! to nie pomysl Cyry tylko MOJ !!! to ja rozpoczalem dyskusje na temat przeniesienia EXTRA do osobnego konkursu !!! ja to zaproponowalem.
Niech to pojdzie w tym kierunku bo duzo osob juz sie za tym wstawilo |
|
|
|
 |
Raja

|
Wysłany: Pią Kwi 25, 2008 1:38 pm
|
|
Dobra, sorry Popieram wiec twoj pomysl, ale ze swoja korekta |
 |
|
|
|
 |
Knocklyon
|
Wysłany: Pią Kwi 25, 2008 1:40 pm
|
|
co to jest za post ?? |
| Ostatnio zmieniony przez marecki85 Pią Kwi 25, 2008 5:21 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
sandman

|