|
|
Dziennik Mayora |
| Autor |
Wiadomość |
Mayor
Aktywny 2011

Zaproszone osoby: 20
Pomógł: 28 razy Wiek: 20 Dołączył: 01 Maj 2006 Posty: 1628 Skąd: Kraków / Krosno
|
Wysłany: Wto Sty 24, 2012 11:20 Dziennik Mayora
|
|
No i stało się. Podejmuję kolejną próbę prowadzenia dziennika. Mam nadzieję, że nie zabraknie mi ani zapału, ani ciekawych pomysłów na jego prowadzenie. No i oby ktoś tu czasem zaglądnął. Ufam, że nikogo aż tak nie zanudzę.
O czym będę pisał? Na razie nie zdradzę, powoli zobaczycie.
24.01.2012
Wtorek, w końcu chwilka wolnego czasu, by podsumować miniony weekend.
Może nie należał do jakiś szczególnie udanych z bukmacherskiego punktu widzenia, ale przyniósł jakiś zysk.
Piątkowy wieczór trochę zaburzył porządek w moich typach. Skręcona kostka Samicy oznaczała spore osłabienie w zespole ZAKSY. Niestety, typ na ich zwycięstwo nad JW został pograny już kilka dni wcześniej. Podjąłem ryzyko. Wyższy kurs czy pewność pełnej dyspozycji tuż przed meczem.
Po interwencji Stelmacha i Bernardiego zapadła decyzja o wymianie "peruwiańskiej" wykładziny na ligową Resovii. Szczerze pomysł nie taki zły, ale szału to na pewno nie zrobiło. Gdyby ktoś mi wcześniej nie powiedział, że to miała być flaga Polski, to sam bym się tego nie domyślił. Skłaniałbym się bardziej ku barwom organizatora
Jeszcze w piątek zaczęła powtarzać się sytuacja z meczu ligowego Resovia - Skra. Mowa o zachowaniu miejscowych kibiców w stosunku do Mariusza Wlazłego.
| Cytat: | | Mistrzowie Polski najbardziej zapamiętali szowinistyczne zachowanie miejscowych kibiców, obrażających przede wszystkim Mariusza Wlazłego. - Z takim szowinizmem i chamstwem jeszcze się nie spotkaliśmy - mówili jego koledzy |
Niestety taka atmosfera była odczuwalna aż do końca Pucharu. Oczywiście gwizdy towarzyszyły wszystkim zawodnikom Bełchatowian, jednak przy zagrywce Wlazłego były szczególnie głośne. Pech gry na tym terenie, a w dodatku drabinka stawiająca w półfinale Skrę naprzeciw Resy.
Pierwszy mecz - osłabienia ZAKSY jak i słaba dyspozycja w tym dniu przyczyniają się do wygranej JW. Byli tego dnia po prostu lepsi. U Kędzierzynian od samego początku problemy z przyjęciem. Blok funkcjonował tylko w pierwszym secie, momentami było trochę lepiej, ale mecz ogólnie stał na niskim poziomie.
Na live mimo wszystko grałem ostro na ZAKSĘ. Trochę udało się uciułać bo 2 sety ugrali. Mimo wszystko mecz na minus.
Drugi mecz (Resovia - Skra), to raczej starcie Grozer - Skra. Gospodarze pokazali się z całkiem dobrej strony. Niesieni dopingiem kibiców mieli smaka na zwycięstwo. To jednak nie nadeszło. Po wyrównanym i stojącym na wysokim poziomie spotkaniu lepszy okazał się zespół z Bełchatowa. Wlazły najlepszym zawodnikiem meczu.
Ten mecz dał już sporo zarobić, jeżeli chodzi o LIVE. Pierwszy set na minus, ale potem było bardzo dobrze. Resa dobrze zaczynała sety, co podbijało kurs, a ostatecznie Skra łapała gospodarzy w końcówkach.
Jako wyspecjalizowany pozyskiwacz złapałem wystrzeloną koszulkę (i co mnie bardzo ucieszyło - mój rozmiar!):
Finał, to już bardzo jednostronny mecz. Zupełnie nie przypominał ostatniego starcie Skry z ZAKSĄ ani nawet sobotniego z Resovią.
Mistrzowie Polski dominowali w każdym elemencie, dlatego taki wynik.
Zespół JW na pewno był bardzo zmęczony po meczu półfinałowym, gdzie musieli się męczyć aż w pięciu setach. Nie pomógł im nawet doping miejscowych.
Moja koszulka Skry wzbogaciła się o autografy Zatorskiego, Cupkovic'a, Atanasijevic'a a przy okazji także Nawrockiego.
Jednak na przedniej stronie najcenniejsza zdobycz: Anazstaziego.
Wielki szacunek do tego człowieka. Przyjechał pooglądać swoich reprezentantów, a za równo pierwszego dnia, jak i drugiego przez większość czasu wytrwale rozdawał autografy i robił sobie zdjęcia ze wszystkimi chętnymi, nie odmawiając nikomu.
Finałowy mecz - spory zarobek.
Skra złapana przed meczami półfinałowymi @2,1 - świetna inwestycja.
Świetne zachowanie zawodników z Bełchatowa - wspólne świętowanie zdobycia pucharu ze swoim fanklubem.
Po rozdaniu nagród na trybuny wrócił jeszcze Cupkovic i Atanasijevic niosąc szampana z bananem na twarzy i podśpiewując pod nosem łamaną polszczyzną "mamy puchara"
Teraz tylko po Mistrzostwo Polski
Nie biorę pod uwagę innego scenariusza, bo założyłem się z Liskiem o flaszkę
Wykres nadal pnie się w górę, więc jest dobrze:
 |
| Poziom: 34 HP |
 |
 |
 |
 |
7% |
225/3226 |
|
|
|
|
 |
bartkub

|
Wysłany: Wto Sty 24, 2012 12:33
|
|
Życzę wytrwałości i dużo zabawy przy prowadzeniu tego siatkarskiego dziennika, na pewno będę się starał zaglądać żeby żeby popatrzeć na moją ulubioną dyscyplinę twoim okiem.
A różnice poglądowe mamy niemałe, więc i okazja do jakiejś dyskusji też pewnie się przydarzy.
Powiem tylko, że mocno mnie zdziwiło, iż taki znawca siatkarskiego świata jak Ty jest fanem Pszczół. Stereotyp bełchatowskiego fana to raczej rozkrzyczana 13latka, zakochana w Mariuszku i Bartusiu, a tu mam do czynienia z prawdziwym entuzjastą siatki. Miłe zaskoczenie
Co do twoich nieprzychylnych wypowiedzi o zachowaniu kibiców Reski, to powiem jedynie, że od tego są kibice żeby w tak stanowczy sposób wyrażać swoje zdanie, a w mojej opinii pan Wlazły w pełni sobie na takie traktowanie zasłużył swoją beznadziejną postawą wobec obowiązków reprezentacyjnych oraz ogólną kulturą podczas meczy.
Zawodnicy Skry płaczą jak gwiazdeczki z Barcelony, ale szkoda, że chociaż nie umieją nawiązać do ich poziomu sportowego. A pan Pliński ociera się o jawne buractwo.
Stąd wstrzymał bym się z ocenianiem "chamstwa" trybun z Rzeszowa i przyjrzał się czy nie jest to po prostu odpowiedź adekwatna do zachowania, które kibicie obserwują.
Przepraszam, że Ci się tak rozpisałem i pozaśmiecałem dziennik na samym wstępie, ale jakoś nie mogłem się powstrzymać.
Powodzenia redaktorze Mayor |
|
|
|
 |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|