ESTONIA: Meistriliiga
Inne ligi
Nie znalazłeś interesującej Cię ligi w innym dziale? Zastanawiasz się gdzie jest liga: czeska, irlandzka, ukraińska, grecka i wiele innych? Właśnie tak – w tym dziale.
Tylko u nas znajdziesz typy bukmacherskie na spotkania innych lig piłkarskich oraz profesjonalne analizy spotkań innych lig.
Zapraszamy teraz do zapoznania się z poszczególnymi tematami w tym dziale. Przeczytaj terminarze wszystkich lig mniej popularnych, opisy odbytych spotkań piłkarskich w Grecji, czy Czechach oraz analizy nadchodzących meczów w małych państwach.
- wojtek271990
ESTONIA: Meistriliiga
Mecz: Tammeka Tartu - Levadia
Typ: Levadia (-1.5)
Kurs: 1.7
Bukmacher: bwinner365
Typ oparty na statystykach. Levadia z Tammeka Tartu od 2005 roku nie przegrała (do tak dawnych statystyk udało mi się dotrzeć). Czasami zdarzał się remis, ale to bardzo rzadko i nie wydaje mi się, żeby w tym meczu takie coś nastąpiło. Wygrana Levadii jest niemal pewna, więc kurs 1.25 do jakiegoś AKO może się przydać. Jednak ja uważam, że Levadia wygra przynajmniej dwoma bramkami. Ostatnie 5 meczów w lidze to 4 zwycięstwa i 1 porażka. Każde zwycięstwo było okazałe (wyniki 3:0, 3:1 mówią same za siebie). Takie same wyniki występują jeśli chodzi o H2H między obydwoma drużynami. Wydaje mi się, że Levadia będzie chciała w pewnym stylu wygrać ten mecz i powrócić na fotel lidera.
- wojtek271990
- Leszczu
Typ: 1DNB
Stawka: 2/10
Kurs: 1.61
:bet365-brak-polskiej-licencji!:
15. kolejka najwyższej ligi estońskiej. W tym spotkaniu grają ze sobą 2 ostatnie drużyny rozgrywek. Tallinna ma na swoim koncie 1 zwycięstwo, 3 remisy i 10 porażek. Johvi natomiast 3 remisy i 11 przegranych. Jak widać pierwsza połowa sezonu jest dla obu klubów katastrofalna. Dzisiejsi przeciwnicy spotkali się już ze sobą 2-krotnie i to w tym roku. 1. mecz zakończył się podziałem punktów a 2. padł łupem gospodarzy tego spotkania. Kalev nie przegrało jeszcze pojedynku z Lokomotiv, dlatego obstawiam, że i dzisiaj nie zejdzie z boiska pokonane.
-
SuperMachine
11.06.2014 18:00
Narva - Sillamäe Kalev
Typ: 1X
Kurs: 2.8
Bukmacher:williamhill-brak-polskiej-licencji!
1/64 finału pucharu Estonii. Gospodarze słabo sobie radzą w lidze - jedynie 12 punktów w 15 meczach ale jeśli przyjrzymy się dokładniej wynikom widać że aż tacy słabi nie są. W ostatnim czasie tylko z dzisiejszym rywalem kilka dni temu i z Infonetem na wyjeździe przegrali wysoko , odpowiednio 1-4 i 0-4. Czołówka ligi ma z nimi problemy - albo przegrywają minimalnie albo remisują - 2 razy po 0-1 z Florą, 0-0 i 0-1 z Levadią, 1-1 z dzisiejszymi rywalami na wyjeździe w marcu, 1-2 na wyjeździe z Kalju....
Często niewiele brakuje do korzystnego wyniku a więc i tu szansa że nie przegrają jest spora.
- Leszczu
Typ: x2
Kurs: 1.60
:comeon-brak-polskiej-licencji!:
24 kolejka rozgrywek. W tym meczu spotykają się dwie ostatnie drużyny ligi. Johvi - beniaminek nie radzi sobie na najwyższym szczeblu piłkarskim w Estonii. Na 23 rozegrane spotkania nie wygrał ani jednego pojedynku - 5 zremisował i przegrał 18 starć. Bilans bramkowy Lokomotivu jest fatalny (17:71), choć lepszy niż ich dzisiejszych przeciwników (17:86). Tallinna jest zespołem, który po wejściu do Meistriliigi zawsze musi walczyć o utrzymanie. W zeszłym sezonie klub uplasował się tuż nad strefą zagrożenia, a jeszcze wcześniej grał w barażach o pozostanie w rozgrywkach. Wszystko wskazuje, że teraz będzie podobnie. Niemniej jednak Kalev posiada większe doświadczenie na boiskach pierwszego szczebla niż gospodarze, dlatego sądzę, że jest ona faworytem tego spotkania. Na korzyść gości świadczy również bilans meczy pomiędzy drużynami. Oba mecze tego sezonu padły łupem Tallinny + mecz towarzyski rozegrany w lutym br. Słabe Johvi nie powinno wyjść zwycięsko z tego starcia, dlatego x2 jest wg mnie dobrym typem.
-
PodwajajKase
Typ: Powyżej 2,5
Kurs: 1,81
Kurs idzie w górę mimo wszystko ja tu widzę i tak over. Przede wszystkim H2H to niemalże same overy. Flora zaczęła sezon dobrze i głównie to na nich liczę, że będą strzelać. Ofensywnie wyglądają bardzo dobrze. Kurs poszedł w górę bo gospodarze zatrzymali Levadię na otwarcie, ale moim zdaniem Flora jest silniejszym zespołem zwłaszcza ofensywnie. Do tego gospodarze nie ustawią się na 0-0 jak w meczu poprzednim zwłaszcza, że grają przed własną publicznością. Kurs idzie mocno w górę, a myślę że już przekracza faktyczną linie bo w tej lidze 3 bramki nie jest dużo, a oba zespoły coś potrafią strzelać. A po pierwszym golu zrobi się mecz bardziej ofensywny. Myślę, że naprawdę warto.
-
PodwajajKase
PodwajajKase pisze:Spotkanie: Infonet - Flora
Typ: Powyżej 2,5
Kurs: 1,81
Kurs idzie w górę mimo wszystko ja tu widzę i tak over. Przede wszystkim H2H to niemalże same overy. Flora zaczęła sezon dobrze i głównie to na nich liczę, że będą strzelać. Ofensywnie wyglądają bardzo dobrze. Kurs poszedł w górę bo gospodarze zatrzymali Levadię na otwarcie, ale moim zdaniem Flora jest silniejszym zespołem zwłaszcza ofensywnie. Do tego gospodarze nie ustawią się na 0-0 jak w meczu poprzednim zwłaszcza, że grają przed własną publicznością. Kurs idzie mocno w górę, a myślę że już przekracza faktyczną linie bo w tej lidze 3 bramki nie jest dużo, a oba zespoły coś potrafią strzelać. A po pierwszym golu zrobi się mecz bardziej ofensywny. Myślę, że naprawdę warto.
- oliwiam77
- -#VIP

Jalgpallikool Tammeka - Jk Vaprus Parnu
typ: Over 2,5
@1,60
3/10
Totolotek
Spotkanie 2 ostatnich zespołów Estońskiej Meistriliiga. Stawiam w tym spotkaniu over bramkowy, ponieważ wydaję mi się on jak najbardziej do ustrzelenia. Wystarczy spojrzeć na ostatnie mecze obu drużyn i dowiemy się jak wiele bramek tracą oni w spotkaniach. Zresztą bramek w spotkaniu obie ekipy mają najwyższą średnią Tammeka ma średnią bramek na mecz 4,4!! ale to nie wszystko. Tammeka na 16, aż 15 kończyła z overami !!!średnia bramek spotkanie Parnu 3,8 w tym 12 overów!
pokazuje to tylko jak Obie ekipy mają słabiutkie szyki obronne. Spójrzmy też na ostatnie spotkania bezpośrednie 4/5 kończyło się sporymi overami. Początek spotkania o godzinie 18:00!
- Jax89
- -#VIP

Typ: Flora
Kurs: 1.40
Stawka: 8/10
Totolotek
W tej lidze tak na prawdę są trzy drużyny i długo długo nic Levadia, Kalju oraz własnie Flora która dobrze rozpoczęła sezon i traci tylko punkt do liderujący Levadii. Tulevik po 17 spotkaniach tylko z 18 punktami zgromadzonymi na swoim koncie i już na starcie wiadomo że liczyć w tej lidze sie nie będą. Flora na wyjazdach spisuje sie bardzo dobrze ba najlepiej w lidze ulegli tylko Kalju 2:0 i zremisowali 1:1 z Levadia. W dotychczasowych spotkaniach Flora nigdy problemów nie miała z ogrywaniem Viljandi więc i w tym meczu spodziewam się pewnego zwycięstwa.
Było Sznajda -> jest Jax89
- Leszczu
Typ: Over 2.5
Stawka: 1/10
Kurs: 1.50
rivalo-brak-polskiej-licencji!/Totolotek
18 kolejka rozgrywek. Paide to przedostatnia drużyna tabeli. Z dotychczasowych 17 meczy tej drużyny aż 13 meczy zakończyło się wynikiem co najmniej 3 bramkowym. Zespół zdobył jak na razie 21 goli tracąc 40, co daje średnio 3,59 bramki na spotkanie tej ekipy. Sillamäe plasuje się na 4 pozycji w lidze. Jak dotąd 9 (czyli ponad 50%) pojedynków tego klubu było overowych. Piłkarze strzelili 34 gole i wpuścili 16, w związku z czym średnia na 1 starcie wynosi 2,94 bramki. Jeżeli spojrzymy na historie meczy obu teamów to większość z nich zakończyła się wynikiem, gdzie wpadły co najmniej 3 gole. Zdarzały się nawet spotkania, kiedy bramkarze wyciągali piłkę z siatki aż 9 razy! Liczę głównie na Kalev, które jest 2 pod względem największej liczbie strzelonych bramek spośród wszystkich drużyn. Piłkarze tej drużyny powinni zaaplikować Linnameeskond (zespołowi, którego obrona nie działa najlepiej) kilka goli.
- Leszczu
Typ: Over 2.5
rivalo-brak-polskiej-licencji!
20 kolejka rozgrywek. Gospodarze to drużyna z dolnej części tabeli, goście zaś plasują się na przeciwległym biegunie i są wiceliderem ligi. Dotychczas aż 90% wszystkich meczy Tammeka zakończyło się wynikiem co najmniej 3 bramkowym - 17 na 19. Ekipa Zdobyła 24 gole tracąc 56, co daje średnią równą 4,21 bramki na spotkanie tego zespołu. Również większość pojedynków Kalju było overowych, choć jest to już tylko 10 na 19 starć. Piłkarze tego klubu strzelili 39 goli wpuszczając 15, więc średnia na mecz wynosi 2,84. Historycznie zdecydowana większość spotkań obu teamów też kończyła się wynikiem co najmniej 3 bramkowym. Mając na uwadze powyższe sądzę, że i ten pojedynek powinien mieć podobny scenariusz. Liczę przede wszystkim na gości, którzy jak dotąd zdobyli największą liczę bramek spośród wszystkich innym ekip. Powinni oni zaaplikować gospodarzom - zespołowi, który jak dotąd w tych rozgrywkach stracił najwięcej goli, kilka bramek.
- Vin
18:00 Flora Tallinn - Levadia Tallinn @ 1x @ 1,36 :wh:
O godzinie 18:00 w Tallinnie dojdzie do meczu na szczycie w Estońskiej najwyższej klasie rozgrywkowej. Między oboma zespołami jest zaledwie jeden punkt różnicy, więc będzie to tak zwany mecz o 6 oczek. Ciężko wskazać faworyta, dlatego proponuje zagrać na gospodarzy z podpórką.
Flora Tallinn ostatnie mistrzostwo zdobyła w 2011 roku, ale co roku liczy się w walce o europejskie puchary. Aktualny sezon wygląda bardzo dobrze. W 19 spotkaniach zgromadzili 43 punkty i z oczkiem przewagi nad Nomme Kalju i właśnie Levadią przewodzą w tabeli. Gospodarze dzisiejszego spotkania są jednym z dwóch zespołów (drugim jest wicelider Kalju), który jeszcze nie zremisował w tym sezonie u siebie. Siedmiokrotnie sięgali po 3 punkty i trzy razy musieli uznać wyższość rywali. Ostatnie pięć spotkań to 4 zwycięstwa i przegrana. Przed tygodniem również przed własną publicznością ograli niezbyt mocne Paide Linnameeskond (1:0). Flora Tallinn rozpoczęła zmagania w LE od pierwszej rundy i od razu musieli uznać wyższość rywali. Przegrali dwumecz z Macedońskim Rabotnicki (1:0 u siebie i 0:2 na wyjeździe). Tutaj również mamy potwierdzenie, że na własnym stadionie raczej nie przegrywają.
Levadia Tallinn to aktualny (2 razy z rzędu) mistrz kraju. Zeszły sezon zakończyli z pięcioma punktami przewagi nad Florą. W obecnych rozgrywkach oczywiście celem jest kolejne mistrzostwo, które jest całkiem prawdopodobne. Jak już wspomniałem, zajmują trzecie miejsce z punktem straty do dzisiejszego rywala. Co z wynikami Levadii na wyjazdach? Otóż w tegorocznych rozgrywkach zanotowali 6 zwycięstw i 3 remisy. Ogólnie są zespołem, który przegrywał w tym sezonie najmniej razy, a dokładnie tylko raz. Miało to miejsce w kwietniowym meczu z obecnym wiceliderem. W ostatniej kolejce w odróżnieniu od Flory nie udało się zdobyć kompletu punktów. Zremisowali wyjazdowy mecz z czwartym w tabeli Infonetem (2:2). Mam nadzieję, że dziś również o trzy punkty będzie ciężko. Podobnie jak Flora odpadli już z rozgrywek europejskich i to na tym samym etapie. Dwa remisy (0:0 na wyjeździe i 1:1 u siebie) z Północnoirlandzkim Crusaders pozbawiły ich marzeń o grze w Europie.
W obecnym sezonie obie ekipy mierzyły się ze sobą już dwukrotnie. W 9 kolejce na tym stadionie to Levadia triumfowała (0:1), ale już tydzień później w 10 kolejce padł remis na obiekcie Levadii (1:1). Mecz na pewno będzie należał do zaciętych i nie padnie żaden wysoki wynik. Obstawiam remis lub minimalne zwycięstwo gospodarzy.
- Vin
Estonia, Meistriliiga, 27.07.2015r
18:00 Flora Tallinn - Levadia Tallinn @ 1x @ 1,36 :wh:
O godzinie 18:00 w Tallinnie dojdzie do meczu na szczycie w Estońskiej najwyższej klasie rozgrywkowej. Między oboma zespołami jest zaledwie jeden punkt różnicy, więc będzie to tak zwany mecz o 6 oczek. Ciężko wskazać faworyta, dlatego proponuje zagrać na gospodarzy z podpórką.
Flora Tallinn ostatnie mistrzostwo zdobyła w 2011 roku, ale co roku liczy się w walce o europejskie puchary. Aktualny sezon wygląda bardzo dobrze. W 19 spotkaniach zgromadzili 43 punkty i z oczkiem przewagi nad Nomme Kalju i właśnie Levadią przewodzą w tabeli. Gospodarze dzisiejszego spotkania są jednym z dwóch zespołów (drugim jest wicelider Kalju), który jeszcze nie zremisował w tym sezonie u siebie. Siedmiokrotnie sięgali po 3 punkty i trzy razy musieli uznać wyższość rywali. Ostatnie pięć spotkań to 4 zwycięstwa i przegrana. Przed tygodniem również przed własną publicznością ograli niezbyt mocne Paide Linnameeskond (1:0). Flora Tallinn rozpoczęła zmagania w LE od pierwszej rundy i od razu musieli uznać wyższość rywali. Przegrali dwumecz z Macedońskim Rabotnicki (1:0 u siebie i 0:2 na wyjeździe). Tutaj również mamy potwierdzenie, że na własnym stadionie raczej nie przegrywają.
Levadia Tallinn to aktualny (2 razy z rzędu) mistrz kraju. Zeszły sezon zakończyli z pięcioma punktami przewagi nad Florą. W obecnych rozgrywkach oczywiście celem jest kolejne mistrzostwo, które jest całkiem prawdopodobne. Jak już wspomniałem, zajmują trzecie miejsce z punktem straty do dzisiejszego rywala. Co z wynikami Levadii na wyjazdach? Otóż w tegorocznych rozgrywkach zanotowali 6 zwycięstw i 3 remisy. Ogólnie są zespołem, który przegrywał w tym sezonie najmniej razy, a dokładnie tylko raz. Miało to miejsce w kwietniowym meczu z obecnym wiceliderem. W ostatniej kolejce w odróżnieniu od Flory nie udało się zdobyć kompletu punktów. Zremisowali wyjazdowy mecz z czwartym w tabeli Infonetem (2:2). Mam nadzieję, że dziś również o trzy punkty będzie ciężko. Podobnie jak Flora odpadli już z rozgrywek europejskich i to na tym samym etapie. Dwa remisy (0:0 na wyjeździe i 1:1 u siebie) z Północnoirlandzkim Crusaders pozbawiły ich marzeń o grze w Europie.
W obecnym sezonie obie ekipy mierzyły się ze sobą już dwukrotnie. W 9 kolejce na tym stadionie to Levadia triumfowała (0:1), ale już tydzień później w 10 kolejce padł remis na obiekcie Levadii (1:1). Mecz na pewno będzie należał do zaciętych i nie padnie żaden wysoki wynik. Obstawiam remis lub minimalne zwycięstwo gospodarzy.
- Leszczu
Typ: Handikap (0:1) 1
:rivalo-brak-polskiej-licencji!:
23 kolejka rozgrywek. Gospodarze to piąta drużyna tabeli, zaś goście ostatnia. Infonet mimo, iż nie strzela dużo bramek, w przeciwieństwie do pozostałych, czołowych zespołów, to grając na własnym boisku zdobywa blisko dwie na mecz. Parnu plasuje się na 2 pozycji w klasyfikacji ekip z największą ilością straconych goli. W 22 spotkaniach wpuściło aż 60 bramek, z czego najwięcej grając na wyjazdach - blisko 3 na jeden pojedynek. Dotychczas oba teamy rozegrały ze sobą 2 starcia - wszystkie w obecnym sezonie i za każdym razem gospodarze wygrywali różnicą 2 goli. Mając na uwadze powyższe, sądzę, że i w tym meczy powinniśmy być świadkami podobnego rezultatu spotkania.
- nero10
- #Weteran

18.08.2015
Sillamäe Kalev - Paide Linnameeskond
typ 1, kurs 1.45
6/10
Pojedynek na łamach estońskiej Meistriliiga (najwyższa klasa rozgrywkowa). Gospodarze zajmujący 5 lokatę w lidze podejmą gości będących na 7 miejscu. Zacznę może od przedstawienia tej nietypowej ligi. Składa się ona jedynie z 10 zespołów. Przeskok między pierwszą, a drugą piątką jest niczym między pierwszą i drugą ligą. Sillamae jest w tej pierwszej piątce i ma na swoim koncie aż 39 punktów, Paide będące zaledwie dwa oczka niżej ma tych punktów zaledwie 20. Tak więc przy 24 rozegranych kolejkach gospodarze mają prawie dwa razy tyle punktów co goście. Jak widać jest bardzo duży dystans między obiema ekipami. 5 ostatnich spotkań rozgrywanych na tym stadionie zakończyło się minimum dwubramkowym zwycięstwem gospodarzy. Moim zdaniem nie inaczej będzie i dziś. Zagranie na czyste zwycięstwo bez handikapu uważam niemal za lokatę. Tylko ze względu na dość egzotyczny charakter ligi moja stawka jest tak niska. Mimo wszystko polecam bo warto.
- nero10
- #Weteran

18.08.2015 18:00
Pärnu Linnameeskond - Trans Narva
typ 2, kurs 1.6
4/10
Kolejny pojedynek z ligi estońskiej. Ostatnia 10 ekipa w lidze podejmie na własnym stadionie 6 w tabeli Trans Narva. Gospodarze to ewidentnie najsłabsza drużyna. Na 24 spotkania udało im sie zaledwie 2x wygrać i 6x zremisować. Dla mnie jednak najważniejszym czynnikiem jest to, że te zespoły w tym roku grały ze sobą już dwukrotnie i oba pojedynki zakończyły się zwycięstwami dzisiejszych gości (5:2 dom i 0:1 wyjazd). Gospodarze przegrali ostatnie trzy spotkania domowe tracąc w nich aż 11 bramek. Moim zdaniem dziś również skończy się ten mecz ich porażką. Trans Narva jest zespołem o klasę lepszą (zdobyli 29 pkt przy 12 Pärnu). Tak jak wcześniej pisałem. Estonia kraj dziki, więc stawki nie za wielkie
- zduluuu
Liga: Estonia
Godzina: 13:00
Typ: Over 3,5
Kurs: 1,75 :rivalo-brak-polskiej-licencji!: Stawka: 5/10
O godzinie 13:00 w lidze estońskiej Levadia Talin na wyjeździe podejmie zdecydowanie gorzej spisujący się Tulevik. Goście są zdecydowanym faworytem w tym pojedynku. Wydaje się, że spokojnie powinni poradzić sobie w tym starciu a dla mnie być może jedną niewiadomą jest rozmiar zwycięstwa. Uważam, że w tym starciu mogą paść przynajmniej cztery gole. Levadia potrafi zdobywać dużą ilość bramek co niejednokrotnie udowodniła nawet w spotkaniach wyjazdowych. Tulevik aktualnie ma serię czterch porażek z rzędu i prawodobodnie dziś dołoży do tej jakże okazałej kolekcji kolejne. W poprzednim spotkaniu między tymi drużynami padły właśnie cztery bramki i wszystkie ze strony Levadii. Spotkanie odbyło się w Sierpniu i Levadia tak samo grała na wyjeździe.
-
slawgo
02.04.2016 15:00
Levadia - Kalju
Typ: Levadia
Kurs: 2,25 / 2,35
Pierwsze cztery kolejki pokazały nam, że w tym sezonie możemy spodziewać się bardzo ciekawych rozgrywek piłkarskich w Estonii. Dziś kolejna już piąta seria spotkań, jeden z dwóch hitów tej kolejki. Trzeci zespół sezonu Levadia podejmuje na swoim terenie wicelidera Kalju. Gospodarze to najbardziej utytułowany klub w Estonii i w tym roku będzie ponownie wśród kandydatów do mistrzostwa. W czterech pierwszych kolejkach zdobyli 8 punktów na co złożyły się dwie wygrane i dwa remisy (w tym z Florą 0:0). Na razie nie przekonują, gdyż strzelają mało bramek i stąd taki wysoki kurs na nich. Goście zgromadzili w tych meczach 9 punktów i mogą być 3-4 siła w lidze. W ubiegłym roku obie ekipy spotykały się czterokrotnie i dwa razy lepsi byli gracze Kalju, raz Levadia i raz mieliśmy remis. Oba zwycięstwa Kalju odniosło na wyjeździe! Tym razem doświadczony zespół nie powinien sobie pozwolić na taki wypadek przy pracy.
-
slawgo
Godzina: 18:00
Spotkanie: Infonet - Levadia
Typ: Levadia
Kurs: 3,10
Bukmacher:
Hitowe spotkanie estońskiej piłkarskiej ekstraklasy. Starcie obecnego lidera zespołu Infonet z wice liderem Levadią Tallin. Sytuacja w tabeli wygląda następująco: gospodarze tego meczu mają tylko dwa punkty przewagi nad dzisiejszym przeciwnikiem oraz mają jedno spotkanie rozegrane mniej, dlatego przy ich zwycięstwie mogą odskoczyć nawet na 8 punktów (przy wygranej w zaległym meczu). Dyspozycja obu ekip w ostatnich tygodniach wydaje się być podobna. Infonet wygrał pięć kolejnych starć, a warto dodać, że na własnym terenie nie poniósł jeszcze porażki notując imponujący bilans 9-2-0. Dla gości w tym spotkaniu liczy się tylko wygrana, na wyjazdach prezentują się solidnie z bilansem 7-1-3, ale trzeba zauważyć ich ostatnią bolesną porażkę na stadionie Flory aż 6:1. Teraz najwyższa pora na rehabilitację i pokazanie dobrego futbolu, który zapewni im dalszą walkę o mistrzostwo. Kurs jest na pewno nie zachęcający do gry, ale ja myślę że jest wart ryzyka.
- adamo584
- -#VIP

Nomme Kalju over 2,5 1.95
:betsson-brak-polskiej-licencji!:
Faworyt w tym meczu jest jeden i są to gospodarze.Należą oni do 4 czołowych zespołów,które walczą o mistrzostwo.Obecnie mimi dwóch meczów zaległych są na 4 miejscu w tabeli i do tej pory tylko dwa razy schodzili z boiska pokonani.U siebie bilans 8-2-1 i 22 bramki na koncie ale został on popsuty w ostatnich trzech potyczkach ale wtedy Nomme Kalju rywalizowała w kwalifikacjach do Ligi Europy.Ich rywale tak naprawdę nie grają o nic.Spaść nie spadną a nad barażami mają sporą przewagę.W ostatnich meczach grają jednak bardzo słabo i nie wygrali 4 poprzednich spotkań a stracili w nich aż 12 bramek.Ich bilans wyjazdowy jest jeszcze gorszy i obecnie 6 kolejnych porażek,z czego w 4 ostatnich spotkaniach nie stracili mniej jak 3 bramki.Forma więc im nie dopisuje a ostatnia wizyta u gospodarzy skończyła się pogromem 6-0.Dziś liczę na kolejny wysoki wynik.