|
Firmy podające typy |
| Autor |
Wiadomość |
biawejka
|
Wysłany: Pon Maj 05, 2008 12:10 am Firmy podające typy
|
|
Witam !
Czy ktoś korzystał z usług firm, u których kupuje się typy meczów, np:... ? Czy ich typy naprawde sprawdzają się aż w 90 % ? |
| Ostatnio zmieniony przez GrzechuTG Pon Sie 18, 2008 11:40 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
pawlak73

|
Wysłany: Pon Maj 05, 2008 10:15 am
|
|
Wg. mnie takie firmy to nie sa az takie dobre. Chca abys tylko kase wplacil na ich konta a oni Ci podaja kilka typów które i tak nie siedną, albo dają Ci po niskich kursach, po co korzystać z takiej firmy skoro na tym forum masz typy i to całkowicie za darmo. Nie lepiej z tad korzystać?
Pozdro |
|
|
|
 |
pitermanu

|
Wysłany: Nie Maj 25, 2008 5:46 pm
|
|
| Rozradzam wszystkim kupowanie typów od firm. Każda taka firma na na pierwszej stronie owija w bawełnę, mówi jakie to zyski osiągniesz grając ich typami i przyciągają tym naiwniaków. Wiele tych firm to po prostu zwykłe strony internetowe, a ci niby świetni typerzy to amatorzy którym nie wyszła gra na kasę u bukmachera i się chcą odegrać wyłudzając pieniądze od frajerów. Nie popierają tych typów analizami tylko wybierają pierwszy lepszy mecz z oferty po kursie. |
|
|
|
 |
vip19
|
Wysłany: Pon Sie 18, 2008 1:24 am
|
|
| Te firmy tylko czekają na takich nieudaczników! Nie ma co sie w to bawic... |
|
|
|
 |
Przemoth

Zaproszone osoby: 4
|
Wysłany: Pon Sie 18, 2008 10:36 am
|
|
vip19, dokładnie. Nie koniecznie 3eba było podawać linka... Ja powiem tyle, takie mecze to ja biorę byle jakie zestawienie kursów na przestrzeni czasowej i znajdę 5 w 15 min... a więskzośc z tego co wiem to i tak dają masówek
A jak wygląda sprawa prawna tego typu działalności? Akturat nie siedzę w przepisach gospodarczych, ale coś mi sie wydaje, że to nielegalne;] |
_________________ IO Pekin 08 yield 19,03%
 |
| |
|
|
|
 |
m509716

Pomógł: 2 razy Dołączył: 27 Sty 2008 Posty: 294 Skąd: Mińsk Maz.
|
Wysłany: Pon Sie 18, 2008 4:34 pm
|
|
Dokładnie nie ma sensu korzystania z takich usług, te same spotkania wybierzesz sobie poświęcając trochę więcej czasu i analizując spotkania, po czym będziesz pewny że wiesz na co wydajesz kase na kupon, a nie zebrane najniższe kursy meczów jak oni to robią. Sam się kiedyś nad tym zastanawiałem ale zaskoczyło mnie to że jak to tacy wielcy specjaliści to czemu grają swoje kuponiki po 10zł hehe |
_________________ |||||||||<<<(L)>>>||||||||| |
|
|
|
 |
Przemoth

|
Wysłany: Pon Sie 18, 2008 6:49 pm
|
|
m509716, a mnie zastanowiło jedno;] skoro mają taki to po co sprzedaja typy, zeby kursy leciały im w dół, a sami ich nei grają? jak czasem widzę podawane typy to mi się śmiać chce... goście grają masówki totalne.. podstawa, czemu nei grają za grube miliony sami i nie zgarniają wielkiej kasy? |
 |
|
|
|
 |
pitermanu

|
Wysłany: Pon Sie 18, 2008 7:22 pm
|
|
Ale mimo wszystko są firmy które mają ponadprzeciętne wyniki. Z polskich znam taką jedną (nie chcę robić kryptoreklamy, Ci co się interesują to wiedzą) z Poznania, która oprócz strony internetowej ma swoją siedzibę i pracuje tam na prawdę kilka osób. Jeśli grupa osób zajmuje się czymś codziennie to wyniki muszą być lepsze niż u pojedynczego typera. Jeśli w dodatku taka firma współpracuje z innymi firmami, lub ekspertami, byłymi piłkarzami itd., to na pewno te typy siądą częściej niż najlepszego specjalisty, który obstawia sam.
Myślę, że warto byłoby zakupić u nich na próbę takie typy i dopiero potem ich osądzać. Sądząc po archiwalnych typach, które umieszczają na stronie, to mają całkiem przyzwoite wyniki. |
|
|
|
 |
Przemoth

|
Wysłany: Pon Sie 18, 2008 7:28 pm
|
|
| Co nei zmienia faktu, ze nikt nei da Ci gwarancji, że zarobisz:D i to właśnei jest piękne:P żaden ekspert nie moze powiedzieć, "to jest 100%" grać za milion i buki bankrutują...;p |
 |
|
|
|
 |
pitermanu

|
Wysłany: Pon Sie 18, 2008 7:32 pm
|
|
| Heh, no aż tak to nie, ale jakbyś kupował te typy przez dajmy na to pół roku i w razie niepowodzeń zwiększał stawki, to na pewno wyszedłbyś na tym lepiej niż na własnych typach. Oni na prawdę mają wysoką skuteczność, więc nawet w przypadku porażki progresja nie liczyłaby wiele etapów. Jeśli w jeden weekend byś na tych typach nie wygrał, to w następny, góra drugi z kolei nadrobiłbyś to + zysk. |
|
|
|
 |
patrykp
|
Wysłany: Wto Sie 19, 2008 6:36 pm
|
|
| Ja jednak mysle zeby sprobowac kupic na probe kilka takich typow i pozniej osadzic czy bylo warto czy nie. Sprobuje juz w ten weekend i zobaczymy co z tego wyjdzie. |
|
|
|
 |
Przemoth

|
Wysłany: Wto Sie 19, 2008 6:56 pm
|
|
No to ja powiem tyle. Od pół roku, odkąd prowadze statystyki moich typów każdy okres zamykam na nie zdarzyło mi się stracić, a na tym forum jest wielu typerów będących na długofalowym i to wiekszym, a mało kto korzystający z płatnych typów jest zadowolony w ełni, bo to nei są zyski 100-200% to sa normalne zyski dobrego typera, a czasem i nie... |
 |
|
|
|
 |
pitermanu

|
Wysłany: Wto Sie 19, 2008 6:59 pm
|
|
| Przemoth, czy wszystkie mecze jakie grasz u buków, podajesz na tym forum?? |
|
|
|
 |
Przemoth

|
Wysłany: Wto Sie 19, 2008 10:09 pm
|
|
Oczywiście, że nie ;] Po pierwsze bym chyba zwariował, czasem jest info 5 min przed meczem i 3eba grać a nie myśleć o zamieszczeniu. Na forum staram się 3ymać mojej zasady, ze gram to na czym sie znam- kosz i ręczna. Jak widać z typów które zamieszczam na forum i które gram jestem na są statystyki do obejrzenia. Ale 90% typów podaje na forum. Ale jak jest czas, jesli poświęcam dłuższą chwilę na analize jakieś meczu(najczęsciej to NBA lun jak teraz IO) to staram sie złapać jak najciekawszy zakład. Teraz jest super sprawa, bo można grać na IO liczbę zbiórek i na zawodników, nawet bloki. Część z tych zakłądów oglądając mecze i mając jakie takie pojęcie o koszu mozna grać z dużą skutecznością. Na prawdę, analizując pożądnioe dany mecz mozna sporo zarobić. Na forum otwartym nei zamieszczam niektórych meczy, które sie nei nadają poprostu. |
 |
|
|
|
 |
jarek1

Zaproszone osoby: 46
Pomógł: 5 razy Wiek: 20 Dołączył: 01 Kwi 2007 Posty: 1298 Skąd: Łęczna
|
Wysłany: Sro Sie 20, 2008 9:15 am
|
|
biawejka, zajrzyj TUTAJ |
|
|
|
 |
ziomek10
|
Wysłany: Sro Sie 20, 2008 11:18 am
|
|
ja tam nie wierze w takie duperele to jest nie mozliwe aby podac 100% pewniaka no chyba ze polska liga z przed dwoch lat |
|
|
|
 |
acmilan
|
Wysłany: Sob Sie 23, 2008 8:11 am
|
|
Panowie żadna z firm podających płatne typy nie ma 100% skuteczności i nigdy mieć nie będzie. Pitermanu ma rację firmy takie zatrudniają ludzi i płacą im za to aby przez cały miesiąc analizowali spotkania, dlatego ich skuteczność powinna być duża. Nie zgodzę się z tym, że poważna firma sprzedająca typy wyciąga tylko kasę nie dając nic w zamian. Firma taka zarabia tylko wtedy kiedy jej klienci są zadowoleni ze skuteczności typów. Na zachodzie takich firm jest mnóstwo, u nas nadal za mało. Ponadto na zachodzie dużo więcej trzeba zapłacić za pojedyncze typy, aniżeli u nas za całą masę typów.
Sam myślę od dłuższego czasu o założeniu takiej firmy. Jakby ktoś był chętny to proszę o wiadomość na priv. |
_________________ Gdy piłka jest Twoja to gra jest Twoja. |
| |
|
|
|
 |
Modesik

Pomógł: 9 razy Wiek: 24 Dołączył: 09 Cze 2008 Posty: 635 Skąd: Koszalin/Chojnice
|
Wysłany: Nie Sie 24, 2008 1:23 pm
|
|
| acmilan napisał/a: | | Sam myślę od dłuższego czasu o założeniu takiej firmy. Jakby ktoś był chętny to proszę o wiadomość na priv. |
Nichcialbym cie obrazac ani cos podobnego ale z tego co pokazales na forum w typkach to raczej zbyt duzej skutecznosci nie masz . |
| |
|
|
|
 |
acmilan
|
Wysłany: Nie Sie 24, 2008 8:03 pm
|
|
| Cytat: | Nichcialbym cie obrazac ani cos podobnego ale z tego co pokazales na forum w typkach to raczej zbyt duzej skutecznosci nie masz . |
Tak szybko się nie obrażam. Wcale nie uważam się za super typera. Myślałem jednak o firmie, która podawałaby kilka, kilkanaście typów w tygodniu (sprawdzonych, przeanalizowanych, itd.) Współtworzyli by ją ludzie, którzy potrafią i lubią obstawiać. |
|
|
|
 |
Przemoth

|
Wysłany: Nie Sie 24, 2008 9:33 pm
|
|
Heh, czyli tzw. dozór interesu lub jak to się ładnie dziś nazywa manager ;p Choć w dzisiejszych czasach liczy się POMYSŁ. Jak na razie firmy podające typy to w Polsce nie nowość. Powiedzmy w Turcji firma z dobrymi wejściami mogłaby sprzedawać dokłądne wyniki punktowe drużyn w całym sezonie Prawa jest taka, że w ligch typu hiszpańska, angielska mecze są tak przeanalizowane przez buki, ze tam to tylko spec wyciągnie kase lub szczęściarz. CHoć ja nie mam doświadczenia w nodze. Choć NBA też przeanalizowana to można sporo zarobić, więc może w znanych ligach noznych też. Ja tam wiem jedno, zamiast inwestować w firmy z typami lepiej inwestować w siebie ;] |
 |
|
|
|
 |
acmilan
|
Wysłany: Pon Sie 25, 2008 8:06 pm
|
|
Przemoth przecież inwestując w taką firmę, w której masz np. udział inwestujesz w siebie. Nikt Ci nie zabrania inwestować zarobionych w w/w sposób pieniędzy na zakładach |
| |
|
|
|
 |
Przemoth

|
Wysłany: Pon Sie 25, 2008 8:54 pm
|
|
acmilan, mylisz pojęcie inwestycji w siebie;] dla mnie inwstycja w siebie to dobra książka, nowy laptop, fajne buty, nowe narty. Co co przyniesie mojej osobie dany profit, czy to fizyczny jak np. buty czy umysłowy jak książka.
Inwestycja w TAKĄ esemesową firmę to jest wyrzucenie kasy w błoto;] a w profesjonalną to inwestycja o podwyższonym stopniu ryzyka. |
 |
|
|
|
 |
acmilan
|
Wysłany: Pon Sie 25, 2008 10:46 pm
|
|
Przemoth jestem ciekaw prawdziwych powodów, dla których uprawiasz na forum politykę zmasowanej krytyki wobec przedsięwzięcia o którym mówimy. Ty jako doświadczony typer, znający się na rzeczy powinieneś pierwszy zwietrzyć w tym niezły interes. A cały interes polega na płaceniu komuś za wiedzę i doświadczenie. Twoją wiedzę i Twoje doświadczenie. Dlaczego zatem na tym nie skorzystać. Ludzie którzy korzystają z tego typu usług, zazwyczaj nie mają czasu na analizy, itd. Potrzebują trochę adrenaliny, a MY możemy im ją dostarczyć. Jakże inaczej ogląda się mecz, wiedząc że na wynik końcowy postawiło się trochę gotówki.
P.S. Jakoś dziwnie brzmi Twoja wypowiedź o ryzyku. Myślę, że z ryzykiem jesteś za pan brat. Jeśli wiesz o czym mówię. Pozdrawiam |
| |
|
|
|
 |
Przemoth

|
Wysłany: Pon Sie 25, 2008 11:01 pm
|
|
| acmilan napisał/a: | | Jakże inaczej ogląda się mecz, wiedząc że na wynik końcowy postawiło się trochę gotówki. |
no tak, ale ja stawiam to co wiem "od siebie" i od moich znajomych
Powiem Ci tak, ja w tej chwili wątpię żeby ktoś wymyślił coś lepszego od nich. Znam trochę ludzi siedzących w bukmacherce, przeglądam zagraniczne fora, dziennie jest tych spotkań 100-500, wiec wszystko jest filtrowane.
| acmilan napisał/a: | | Potrzebują trochę adrenaliny |
jakoś nie miałbym takiej "radosnej adrenaliny", miałbym niepokój bo idę w ciemno
tak, co do ryzyka to całe życie to w dużym stopniu gra. ja nie ejstem przeciw dobrym typom płatnym. Ale moim zdnaiem to co prezentują w 95% firmy mi znane jest zenujace, 5 % to firmy , gdzie 3eba wejść z konkretną kasą i onkretnie grać te typy, nie po stawkowym 100, tylko po 10-100 razy większym. Mnie do bukmacherki namówilikumple zebym się sprawdził w NBA ile ugram bo zawsze kłóciliśmy się rpzed meczami kto wygra kto ile rzuci itp. No i zarobiłem jakieś dorobne. Piłki nie trawię do dziś. Dlatego czasem znajomi podsyłąja mi jakieś fajne typy w zamian za moje z ręcznej czy kosza.
No a żeby płacić to 3eba kontretnie grać i to nie dla przjemnosci |
|