Masters - Snooker

Typy i analizy z turniejów snookerowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
LoraKinho

Masters - Snooker

Post autor: LoraKinho » 17-01-2012, 12:04

Zaczął się Masters, a starzy snookerzyści milczą :D Co z Wam Panowie;>?

Neil Robertson - Mark Allen :plus: 6:3 :plus:
Typ: 1 :plus:
Kurs: 1.65 :plus:
6/10

Neil faworyt bukmacherów, jak i mój. Można powiedzieć, że lepiej w ostatnich czasach wiedzie się Allenowi, ale według mnie to szczęśliwe rozstawienie. Australijczyk kilkukrotnie trafiał już na rewelacyjnego Judda Trumpa, z którym po prostu nie potrafi sobie radzić. Mark miał zawsze łatwiejszych partnerów, a jego potencjalni przyszli, trudniejsi rywale, odpadali z tymi słabszymi. Nie ujmując klasy Markowi, ale mecz do 6 frejmów, to dla niego za krótki czas by nawiązać równorzędną walkę z Neilem.

Mark Selby - Stephen Lee
Typ: 1 (-1,5)
Kurs: 1.60
4/10

Co można powiedzieć o tym spotkaniu, obaj panowie nie zachwycają w ostatnich miesiącach. W zeszłym sezonie, w turnieju Masters nie było miejsca dla Lee, a Selby odpadł w pierwszej rundzie. Natomiast w 2010 roku, Mark wygrał ten turniej. Myślę, że akurat w tym turnieju dużo nie zdziała, ale ze Stephenem Lee powinien wygrać bez problemowo.
Ostatnio zmieniony 17-01-2012, 22:55 przez LoraKinho, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
LoraKinho

Post autor: LoraKinho » 17-01-2012, 13:27

John Higgins - Matthew Stevens
Kurs: 1.72
8/10

Krótko bo zaraz mecz. John, John i jeszcze raz John ;) Każdy inny wynik niż wygrana minimum 6-4 będzie sporą niespodzianką. Higgins jest zawsze uważany za jednego z faworytów. A Stevens? To już nie ten sam Stevens co kiedyś, a nawet w dawnej formie, nie był by w stanie zagrozić Higginsowi

Awatar użytkownika
LoraKinho

Post autor: LoraKinho » 17-01-2012, 16:04

John Higgins - Matthew Stevens
Kurs: 1.72
8/10

Krótko bo zaraz mecz. John, John i jeszcze raz John ;) Każdy inny wynik niż wygrana minimum 6-4 będzie sporą niespodzianką. Higgins jest zawsze uważany za jednego z faworytów. A Stevens? To już nie ten sam Stevens co kiedyś, a nawet w dawnej formie, nie był by w stanie zagrozić Higginsowi
:plus: :plus: :plus:

Awatar użytkownika
LoraKinho

Post autor: LoraKinho » 18-01-2012, 12:22

Mark Selby - Stephen Lee
Typ: 1 frame - zwycięstwo - Selby
Kurs: 1.65
3/10

Mark Selby - Stephen Lee
Typ: Najwyższy break - Mark Selby
Kurs: 1.53
6/10

Tak jak jeszcze wczoraj bardzo się obawiałem wyniku tego spotkania, tak teraz obawiam się już mniej ;) W końcu Mark to numer 1 na światowym rankingu, Lee, ledwo załapał się do turnieju. Mimo, że Mark nie jest w najwyższej formie, to na pewno powalczy o jak najlepszy rezultat w tym turnieju. W końcu niedługo mistrzostwa świata, a odpadnięcie w pierwszej rundzie, nie pomoże mu odzyskać dawnego błysku i pewnych wbić do środkowych łuz ;)

wieczornego meczu Dotta z Carterem nie polecałbym do obstawiania ;)

Awatar użytkownika
LoraKinho

Post autor: LoraKinho » 18-01-2012, 17:44

Mark Selby - Stephen Lee :plus:
Typ: 1 frame - zwycięstwo - Selby
Kurs: 1.65
3/10

Typ: Najwyższy break - Mark Selby
Kurs: 1.53
6/10

Tak jak jeszcze wczoraj bardzo się obawiałem wyniku tego spotkania, tak teraz obawiam się już mniej ;) W końcu Mark to numer 1 na światowym rankingu, Lee, ledwo załapał się do turnieju. Mimo, że Mark nie jest w najwyższej formie, to na pewno powalczy o jak najlepszy rezultat w tym turnieju. W końcu niedługo mistrzostwa świata, a odpadnięcie w pierwszej rundzie, nie pomoże mu odzyskać dawnego błysku i pewnych wbić do środkowych łuz ;)

Kurs: 1.60
4/10

Co można powiedzieć o tym spotkaniu, obaj panowie nie zachwycają w ostatnich miesiącach. W zeszłym sezonie, w turnieju Masters nie było miejsca dla Lee, a Selby odpadł w pierwszej rundzie. Natomiast w 2010 roku, Mark wygrał ten turniej. Myślę, że akurat w tym turnieju dużo nie zdziała, ale ze Stephenem Lee powinien wygrać bez problemowo.
#1 :plus:
#2 :plus:
#3 :plus:

Awatar użytkownika
LoraKinho

Post autor: LoraKinho » 19-01-2012, 11:11

No i mamy, mecz turnieju ;)
Judd Trump - Ronnie O'Sullivan
Typ: 2
Kurs: 1.80
4/10

Szczerze? Nie wiem czemu. Za Ronnim przemawia doświadczeń i fakt, że po prostu musi wygrać. Za Juddem? Młodość, fantazja i wielka forma. Judd może, ale nie musi. Ronnie nigdy nie był tak nisko w rankingu jak jest teraz, musi zacząć wygrywać. Pierwszy mecz był dobry w jego wykonaniu, wygrany mecz z Dingiem + wbicie setki. Judd wbił dwie, ale miał słabszego przeciwnika. Trump z biegiem czasu w meczu, będzie popełniał błędy. Mecz może zacząć się od wygranych frejmów Trumpa, jednak końcówka meczu jak i cały wynik powinien należeć do O'Sullivana

Typ: Wyższy break - Ronnie
Kurs: 1.87
2/10

Ronnie, poprosimy o Maxa!

Awatar użytkownika
LoraKinho

Post autor: LoraKinho » 19-01-2012, 11:48

Mark Williams - Neil Robertson & Graeme Dott - John Higgins
Typ: 2 & 2
AKO: 2.41
7/10

Jak dla mnie darmowe typy od bukmacherów. Fenomenalny Neil, wygrywa z Markiem Allenem w pierwszej rundzie. Tym samym Allenem, który kilka tygodni wcześniej rozgrywa zacięty bój w finale UK Championship, czyli z Allenem w formie! Neil robi to bez problemu. Natomiast Williams, to nie ten sam Borsuk co w zeszłym roku, co jego pewność uderzeń budziła respect u wszystkich. Drugi pojedynek... Aktualny mistrz świata, John Higgins versus Graeme Dott. Co tu dużo mówić, mimo, że Higgins nie zachwyca, to Dott robi to dużo bardziej ;) Jest po prostu słaby, wygrana ze słabym Carterem nic nie znaczy. Mógł tak samo ten mecz przegrać. Higgins. Po prostu Higgins. ;) !

Awatar użytkownika
LoraKinho

Post autor: LoraKinho » 19-01-2012, 15:58

No i mamy, mecz turnieju ;)
Kurs: 1.80
4/10

Szczerze? Nie wiem czemu. Za Ronnim przemawia doświadczeń i fakt, że po prostu musi wygrać. Za Juddem? Młodość, fantazja i wielka forma. Judd może, ale nie musi. Ronnie nigdy nie był tak nisko w rankingu jak jest teraz, musi zacząć wygrywać. Pierwszy mecz był dobry w jego wykonaniu, wygrany mecz z Dingiem + wbicie setki. Judd wbił dwie, ale miał słabszego przeciwnika. Trump z biegiem czasu w meczu, będzie popełniał błędy. Mecz może zacząć się od wygranych frejmów Trumpa, jednak końcówka meczu jak i cały wynik powinien należeć do O'Sullivana

Typ: Wyższy break - Ronnie
Kurs: 1.87
2/10
#1 :minus: :/
#2 140: 141 :plus:

Typy: 7 - Wygrane: 6 Przegrane: 1 Zwrot: 0

Awatar użytkownika
LoraKinho

Post autor: LoraKinho » 20-01-2012, 14:53

Selby, Mark - Murphy, Shaun
Kurs: 2.30
5/10

Mark jest totalnie poza turniejem, w pierwszym meczu grał totalną żenadę, a wygrał tylko dzięki temu, że Lee grał jeszcze większą. Jeśli dzisiaj będzie grał na podobnym poziomie, a nawet troche lepszym, to Shaun to wykorzysta i tyle w temacie. Shaun w pierwszej rundzie wygrał z Gouldem, czyli nic nadzwyczajnego, ale wbił przy tym dwie setki, jedną. która jeszcze do wczorajszego wieczoru, była tą najwyższą - 139.

Awatar użytkownika
LoraKinho

Post autor: LoraKinho » 20-01-2012, 17:05

Mark Williams - Neil Robertson & Graeme Dott - John Higgins
Typ: 2 & 2
AKO: 2.41
7/10
Jak dla mnie darmowe typy od bukmacherów. Fenomenalny Neil, wygrywa z Markiem Allenem w pierwszej rundzie. Tym samym Allenem, który kilka tygodni wcześniej rozgrywa zacięty bój w finale UK Championship, czyli z Allenem w formie! Neil robi to bez problemu. Natomiast Williams, to nie ten sam Borsuk co w zeszłym roku, co jego pewność uderzeń budziła respect u wszystkich. Drugi pojedynek... Aktualny mistrz świata, John Higgins versus Graeme Dott. Co tu dużo mówić, mimo, że Higgins nie zachwyca, to Dott robi to dużo bardziej Jest po prostu słaby, wygrana ze słabym Carterem nic nie znaczy. Mógł tak samo ten mecz przegrać. Higgins. Po prostu Higgins. !
:plus: :plus:

Typy: 9 - Wygrane: 8 Przegrane: 1 Zwrot: 0

Awatar użytkownika
LoraKinho

Post autor: LoraKinho » 21-01-2012, 10:30

Selby, Mark - Murphy, Shaun
Kurs: 2.30
5/10

Mark jest totalnie poza turniejem, w pierwszym meczu grał totalną żenadę, a wygrał tylko dzięki temu, że Lee grał jeszcze większą. Jeśli dzisiaj będzie grał na podobnym poziomie, a nawet troche lepszym, to Shaun to wykorzysta i tyle w temacie. Shaun w pierwszej rundzie wygrał z Gouldem, czyli nic nadzwyczajnego, ale wbił przy tym dwie setki, jedną. która jeszcze do wczorajszego wieczoru, była tą najwyższą - 139.
:plus: :plus: !!

Typy: 10 - Wygrane: 9 Przegrane: 1 Zwrot: 0

Awatar użytkownika
LoraKinho

Post autor: LoraKinho » 21-01-2012, 10:45

Judd Trump - Neil Robertson
Typ: Trump (-1,5)
Kurs: 1.90
4/10
:minus:

W poprzedniej rundzie, postawiłem przeciwko Juddowi, tylko dlatego, że grał z Ronnim. Poszedłem za głosem serca, no i niestety przegrałem. Dlatego dziś już tego błędu nie popełnie i stawiam na o wiele lepiej dysponowanego Judda Trumpa. Neil, wygrał swój pojedynek z Williamsem, jednak popełniał dużo błędów. Nie trafiał łatwych bil. Judd nie miał tego problemu, przede wszystkim w początkowych partiach. Dlatego Judd!

John Higgins - Shaun Murphy :plus:
Typ: Murphy (+1,5)
Kurs: 1.85
4/10

Shaun jest dobrze dysponowany w tym turnieju, gra bardzo solidnie. Pokonał bez problemu Selbyego w ćwierćfinale. John natomiast pierwsze rundy przechodził tak naprawdę dzięki rozstawieniu. Wygrał z Lee i Dottem, bo musiał to zrobić i nawet jeśli grał słabo, to tych spotkań nie dąło się przegrać ;)

+ kilka dodatkowych

Neil Robertson - Judd Trump :minus:
Typ: race to 3 frames - Judd Trump
Kurs: 1.67
5/10 :minus:

John Higgins - Shaun Murphy
Kurs: 2.30 :plus:
2/10

Neil Robertson - Judd Trump
Typ: Total Century Breaks +1,5
Kurs: 2.30 :minus:
7/10

Krótko odnośnie ostatniego typu. Bardzo dobry kurs, a według mnie to jest pewniak. Judd 3 setki w 2 frejmach, Neil 2 w 2 meczach, a powinny być 3, ponieważ mając 95 punktów w breaku, nie trafił banalnej zielone/żółtej (już nie pamiętam) z punktu. Także jak dla mnie to jest typ, który trzeba zagrać, na którym można dużo zyskać ;)
:unibet-brak-polskiej-licencji!:

Typy: 15 - Wygrane: 11 Przegrane: 4 Zwrot: 0

Awatar użytkownika
LoraKinho

Post autor: LoraKinho » 22-01-2012, 10:18

Wczorajszy mecz = żenada. Chociażby breaki 100 punktowe. Obaj Panowie kończyli 3 razy na breaku 9x :/
Natomiast dzisiaj Wielki Finał! Panowie grają do 10 wygranych frejmów, a faworyt jest tylko jeden...

Robertson, Neil - Murphy, Shaun
Typ: 1
Kurs: 1.75 :plus:
7/10

Po wczorajszym meczu z Trumpem, doszedłem do wniosku, że teraz szczęście przeszło na Neila, a jeśli będzie mu ono sprzyjało w finale, to powinien być spokojnie wygrany mecz. Kangur pokazał wczoraj z Trumpem bardzo dobrą skuteczność na długich bilach. Od pierwszego frejmu podchodził i wbijał. Shaun, według mnie miał łatwą drabinke. Gould, bez formy Selby i również bez wybitnej formy, ale zawsze groźny, Higgins. Neil musiał się namęczyć troszkę bardziej, chociaż wygrana z Trumpem przyszła mu raczej łatwo. Dodatkowo, ważnym aspektem może być fakt iż miał trochę więcej czasu na odpoczynek. Finał jest do 10 frejmów, więc może trwa ładnych kilka godzin. Dlatego...Neil c'mon!

Typ: 1 frame. 1 :plus:
Kurs. 1.82
5/10

Typ: Race to 3 frames 1 :plus:
5/10

Neil ma zawsze bardzo dobry początek meczu, dlatego stawiam na prowadzeniu Kangura na początku spotkania.

Typ: Robertson (-1,5)
Kurs: 2.00 :plus:
5,5/10

chwilę przed podawałem jeszcze 2 typy na sb

Typ: over 16,5
:minus:

Typ: over 2,5 break 100+
Kurs: 1.75 :plus:

Awatar użytkownika
LoraKinho

Post autor: LoraKinho » 23-01-2012, 09:23

Typy: 21 - Wygrane: 16 Przegrane: 5 Zwrot: 0

Myślę. że nie było źle. Gdyby nie mecz Trumpa z Robertsonem wyglądało by to zdecydowanie lepiej ;) do zobaczenia podczas kolejnego turnieju ;)

ODPOWIEDZ