|
GKS Belchatow - Zaglebie Lubin |
| Autor |
Wiadomość |
gites

Zaproszone osoby: 30
Pomógł: 4 razy Wiek: 21 Dołączył: 25 Lis 2006 Posty: 1883 Skąd: Białystok
|
Wysłany: Wto Kwi 03, 2007 9:47 pm GKS Belchatow - Zaglebie Lubin
|
|
Lider Orange Ekstraklasy zmierzy się z liderem:P Oba zespoły mają po tyle samo punktów. GKS jest 1 bo ma lepszy bilans bramkowy. Spotkanie zapowiada sie arcy ciekawie ale moim zdaniem faworytem jest Zagłebie. Mają oni młody skład głodny sukcesu. Zawodnicy czują to ze mają szanse na mistrza kraju w tym sezonie i mam nadzieje że nieodbije im sodówka i jutro wygrają 2-1:) oba zespoły mają nad 3 Koroną 5pk przewagi. Przypominam że niezaciekawie Bełchatów zaprezentował się ostatnio z Odrą , w przegranym meczu 1-0. Zadużo błędów popełniali zawodnicy GKS. Jeżeli zagrają tak jak w Wodzisławiu , to Zagłębie niebędzie miało innego wyjścia jak zmieść ich z boiska. Patrząc na ostatnie wyniki obydwu ekip to bardziej na fali jest Zagłebie bo nieprzegrało z tak słabym zespołem jak Odra.
Mój typ: 2
Niech młodzi się wykaża:) |
_________________ "Przyjaźń jest wszystkim,
To coś więcej niż talent,
Więcej niż władza,
Nigdy o tym nie zapominaj"
 |
|
|
|
 |
szczoor26

|
Wysłany: Sro Kwi 04, 2007 3:43 pm
|
|
Ja także w Zagłębiu upatruje faworyta tego meczu, jednak chyba dałbym x2, bo trochę obawiam się, że bramkostrzelna drużyna z Bełchatowa (43 gole w lidze robią wrażenie ) coś i dzisiaj ustrzeli, a grają przecież u siebie. Mój typ: x2 |
_________________ Anaheim Might Ducks
 |
|
|
|
 |
mate.p2p
|
Wysłany: Sro Kwi 04, 2007 6:21 pm
|
|
Nie obraźcie się ale ja tu typuję 1 albo 1x. W tym meczu ważą się losy mistrzostwa poniekąd. A zagłębie wiele takich ważnych meczów spaliło ( co prawda nie w orange extraklasie ale pucharze polski ) i dodatkowo 6 500 publiczność zgromadzona na stadionie GKS-u powinna ponieść do wygranej Gangstę Garguły. I odra nie jest słaba, na początku sezonu też wygrała u siebie z Lubinem a u siebie Lubin ledwo 1-0 wymęczył więc nie nazywaj gites odry słabą drużyną że jest w strefie spadkowej to nie jednej drużynie urwała punkty. Wracając do tego meczu, obie drużyny powalczą ale moim zdaniem zwycięstwo gospodarzy.
Mój typ: 1 |
_________________ Nara |
|
|
|
 |
poldek17

Zaproszone osoby: 12
Pomógł: 4 razy Wiek: 19 Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 720 Skąd: Kozienice
|
Wysłany: Czw Kwi 05, 2007 10:29 am
|
|
| napisał/a: | | Bełchatów nie da rady. Są podłamani po porażce z Odrą i grają pod bardzo dużą presją. Plusem może być publiczność, ale Zagłębie jest na fali. Jestem kibicem GKS-u, ale patrzę obiektywnie. |
Źródło; http://sport.onet.pl/1,16...l?TEMAT=1248711 |
_________________ Powodzenia w ogrywaniu bukmacherów ;]
Nie cytuj posta który znajduje sie nad twoim
 |
|
|
|
 |
szczoor26

|
Wysłany: Czw Kwi 05, 2007 10:39 am
|
|
No ja jestem bardzo ciekawy wyniku tego meczu. postawiałem na czyste 2, ale widzę, że są także typy na czyste 1 podparte faktami. Oby tylko nie padł remis. który wszystkich pogodzi |
_________________ Anaheim Might Ducks
 |
|
|
|
 |
Robertho
|
|
|
|
 |
ManU
|
Wysłany: Czw Kwi 05, 2007 1:13 pm
|
|
Kilka wypowiedzi na temat tego meczu jakie znalazłem w internecie:
Dla trenera Zagłębia Lubin Czesława Michniewicza czwartkowe spotkanie z GKS Bełchatów nie różni się od innych ligowych meczów. Lider Orange Ekstraklasy do czwartkowej potyczki nie przygotowywał się w szczególny sposób.
- W tym meczu są do zdobycia trzy punkty z trzydziestu trzech, które jeszcze pozostały. Przygotowywaliśmy się normalnie, jak do każdego innego spotkania. To prasa czyni za nas szum wokół tego meczu. To jeszcze nie jest spotkanie decydujące - powiedział Michniewicz.
Szkoleniowiec uśmiecha się, gdy słyszy, że wystarczy nie przegrać w Bełchatowie, wygrać pozostałe 10 spotkań i wtedy tytuł mistrza Polski powędruje do Lubina.
- Nie wiem, czy naprawdę ktoś uważa, że nie przegramy już do końca ligi. Trzeba być przygotowanym na słabsze mecze, na obniżkę formy. Właśnie wtedy sztuką jest wygrać. Tak jak w meczu z Odrą Wodzisław. Zresztą mówiłem, że Odra to silny zespół, potrafiła zremisować w Groclinie i wygrać z GKS-em - stwierdził.
Piłkarze lidera w środę przed południem trenowali, później zjedli razem obiad i pojechali na mecz. Na nocleg zatrzymają się pod Bełchatowem, w środę nie przewidziano już żadnych zajęć, w dniu meczu będzie tylko lekki rozruch.
W ekipie "miedziowych" wszyscy są zdrowi, choć poobijani po sobotnim meczu z Groclinem. Trener Michniewicz będzie mógł wystawić najsilniejszy skład, do drużyny wraca pauzujący ostatnio za kartki kapitan Zagłębia Andrzej Szczypkowski.
Prezes GKS Bełchatów Jerzy Ożóg uważa, że czwartkowy mecz piłkarskiej ekstraklasy z Zagłębiem Lubin jest ważny, ale takich spotkań będzie jeszcze dziesięć.
Według Ożóga, drużyna GKS podejdzie do meczu z liderem rozgrywek Orange Ekstraklasy tak, jak do każdego innego.
- Być może mecz z Zagłębiem da nam odpowiedź na pytanie, która z drużyn jest lepiej przygotowana do tego, by do końca walczyć o tytuł mistrza Polski. Doświadczenie pokazuje jednak, że sytuacja może się szybko odwrócić. Moim zdaniem GKS stać na tytuł mistrzowski. Trzeba to jednak potwierdzić na boisku. W klubie nie czuć presji. Zawodnicy sami zdają sobie sprawę, że stoją przed olbrzymią szansą. Nie trzeba im o tym przypominać - powiedział Ożóg.
Zespół GKS trenował we wtorek na głównej płycie przy sztucznym oświetleniu. W zajęciach wzięło udział 22 zawodników. Do dyspozycji trenera Oresta Lenczyka byli już Grzegorz Fonfara, Tomasz Jarzębowski i Łukasz Garguła. W środę bełchatowianie wyjadą do ośrodka w Spale, skąd przyjadą bezpośrednio na mecz.
Jak dla mnie będzie tu wygrana GKS jak we wcześniejszych meczach z mocnymi drużynami sobie radziła to czemu z Zagłebiem ma sobie nie poradzić.. |
|
|
|
 |
marecki85

Zaproszone osoby: 77
Pomógł: 4 razy Wiek: 23 Dołączył: 14 Mar 2006 Posty: 1910 Skąd: Rębiechowo
|
Wysłany: Czw Kwi 05, 2007 2:22 pm
|
|
| uwazam ze mecz gks z odra byl malym potknieciem i dzisiaj wygra gospodarz choc niewykluczone ze remis bedzie.. |
|
|
|
 |
jarek1

Zaproszone osoby: 59
Pomógł: 14 razy Wiek: 20 Dołączył: 01 Kwi 2007 Posty: 1467 Skąd: Łęczna
|
Wysłany: Czw Kwi 05, 2007 4:41 pm
|
|
| Sądzie że bedzie to bardzo wyrownane spotkanie, gdyz stawka jest ogromna - liderowanie w tabeli z przewaga 3 pkt. Sadze ze presja pokrzyzuje nieco szyki jednym i drugim i mecz zakonczy sie podzialem punktow. |
|
|
|
 |
leinad841

Pomógł: 1 raz Wiek: 24 Dołączył: 05 Mar 2007 Posty: 1426 Skąd: Wielun
|
Wysłany: Czw Kwi 05, 2007 5:04 pm
|
|
| A moim faworytem do wygrania tego meczu jest oczywiscie Balchalow tak moze i przegral ostatni mecz w Odram ale jak mi wiadomo od poczatku nie gral Gargula i paru innych zawodnikow pierwszego skladu a i tak byli strona przewazajaca. Tak Zaglebie tez ma silny i wyrownany sklad mlodych wilczkow ktorzy chca cos wkoncu osiagnac i pewnie to bedzie bardzo zaciety mecz. Wracajac do tych wygranych Zaglebia to moze i wygral wszystkie meczy rundy ale z jakimi przeciwnikami grali nie byli to przeciwnicy bardzo wymagajacy a GKS pokazal klase chocby z meczu z Legia. Moj typ to 1 |
|
|
|
 |
Gurianus

Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 3 razy Dołączył: 12 Mar 2007 Posty: 889 Skąd: Kraków
|
Wysłany: Czw Kwi 05, 2007 6:00 pm
|
|
Moj typ - 1x
Wedlug mnie to GKS bedzie faworytem, bo gra u siebie, jest 1 w tabeli i musi odskoczyc Zeglebiu, ktore ma tyle samo punktow. Jednak podparlbym sie remisem, poniewaz Zaglebie w tym sezonie gra imponujaco dobrze i moze urwac punkty GKSowi |
|
|
|
 |
kacper 1910
|
Wysłany: Czw Kwi 05, 2007 6:17 pm
|
|
| mój typ 1 stawiam tah bo wiem że bełchatów wygra |
|
|
|
 |
MefiuPro

Zaproszone osoby: 7
Pomógł: 11 razy Dołączył: 04 Kwi 2007 Posty: 1476 Skąd: Ostrów Wlkp.
|
Wysłany: Czw Kwi 05, 2007 6:39 pm
|
|
| Jak dla mnie faworytem jest oczywiście GKS, to że ostatnio ulegli nic nie znaczy. Myślę, że Bełchatów udowodni, że zasługuje na miejsce na którym się aktualnie plasuje. Mój typ czyste 1. |
_________________ www.typybukmacherskie.org/7136.htm
 |
|
|
|
 |
googer

Zaproszone osoby: 2
|
Wysłany: Czw Kwi 05, 2007 7:20 pm
|
|
ciężko typować taki mecz.. zwłaszcza, że kibicuje tym dwóm zespołom.. |
_________________ Jeśli wydaje ci się, że coś jest pewne to masz rację - wydaje ci się..
 |
|
|
|
 |
MefiuPro

|
Wysłany: Czw Kwi 05, 2007 9:53 pm
|
|
Wynik meczu:
GKS Bełchatów - Zagłębie Lubin 3:1 (2-0)
Nie było niespodzianki, GKS potwierdził że jest na zasłużonej pozycji. |
 |
|
|
|
 |
mate.p2p
|
Wysłany: Czw Kwi 05, 2007 10:14 pm
|
|
Nom Gansta garguły zwyciężyła, dzięki 2 bramkom głównego mafiozo Brawo GKS, teraz już tylko po mistrza... Korona dalej będzie 5 pkt tracić a może nawet więcej, ale nic nie wskazuje aby przegrała u siebie z Pogonią. |
_________________ Nara |
|
|
|
 |
ManU
|
Wysłany: Czw Kwi 05, 2007 11:35 pm
|
|
| Garguła w tym meczu znów pokazał swoją klase :)teraz mozemy tylko czekać jak GKS będzie świętowało mistrza a Garguła jaką wybierze oferte z zagranicy :)Potwierdził też to ,że zasługuje na gre w podstawowym składzie w reprezentacji Polski.Tak samo jak Nowak który bardzo dobrze zakleił dziure po Matusiaku :] |
|
|
|
 |
matys
|
Wysłany: Pią Kwi 06, 2007 6:00 pm
|
|
| Ja także typuje 1. GKS napewno wygra. |
|
|
|
 |
MefiuPro

|
Wysłany: Pią Kwi 06, 2007 6:03 pm
|
|
| matys napisał/a: | | Ja także typuje 1. GKS napewno wygra. |
Chyba nie czytasz poprzednich postów i sie nie orientujesz.... Mecz już był wczoraj ! |
 |
|
|
|
 |
|
|
|