Też myślę że progów mało. Ew. jak już musisz grać progresją, możesz spowolnić ich wzrost, bez żadnych ciągów specjalnych, ale na oko. Zakładając że przeciętne spotkanie ma kurs 7 na 0-0, jeśli pierwsze 4-5 progów będzie oparte na płaskiej najniższej stawce, np 1j, to przy kolejnym już wygranym, dalej będziesz na plus. Oczywiście nie na tak duży, jednak takie rozwiązanie wydaje mi się znacznie bardziej sensowne, oraz bardziej użyteczne w rzeczywistych warunkach. Zakładając że obliczenia Makc'a są prawidłowe, 13% szans na 0-0 oznacza że w sezonie przeciętna drużyna teoretycznie zalicza ok. 4-5 takich spotkań (przy sezonie 38 spotkaniowym). Dodając tego fakt że zwykle takie spotkania nachodzą seriami, a nie są równolegle rozstrzelone co pewien czas, trzeba rozważyć co jeśli bezbramkowy wynik zdarzy się np w 10-15 meczu? I to nie jest wcale aż tak abstrakcyjne założenie, jak może się wydawać na pierwszy rzut oka. A tłumaczenie że to tylko symulacja do mnie osobiście nie przemawia. Może to tylko ja, ale nie widzę sensu robić symulacji, bądź testu w celu osiągnięcia jakichś wymiernych wniosków, opierając się od początku na założeniu że badane zjawisko jest bezużyteczne w realnych warunkach. Bo nawet w wypadku posiadania dużego kapitału, w tempie twojej progresji, stopniałby on bardzo szybko. A nawet jeśli nie, ciężko jest mi uwierzyć że ktoś byłby w stanie wyłożyć ponad 60-krotność stawki podstawowej (8 próg) gdy ma tylko 13% szans na trafienie.
Inna sprawa to fakt że z tego co widzę wybierasz spotkania na które grasz. Oczywiście to też jest sposób, jednak nawet jeśli twoje założenie z pierwszego posta okaże się trafne (cytuję "uświadomić mnie samego i WAS do tego, że ten sposób jest świetnym sposobem zarobku. ") nie odkryjesz niczego nowego - bo jedyne co potwierdzisz to fakt że by wygrać u buka, kluczowy jest prawidłowy dobór spotkań.
By to był to uniwersalny 'system' najlepiej byłoby gdybyś na podstawie jakiegoś kryterium znalazł kilka drużyn które mają tendencje do niskobramkowych wyników, i grał na nie progresywnie.
Mimo zastrzeżeń z ciekawością raczej będę śledził temat. Powodzenia!