|
I love NBA - by Czokus |
| Autor |
Wiadomość |
Czokoloko
I Love NBA

Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 20 razy Wiek: 22 Dołączył: 11 Lis 2010 Posty: 2103 Skąd: Północna Polska
|
Wysłany: Sro Kwi 06, 2011 22:27 I love NBA - by Czokus
|
|
Postanowiłem założyć dziennik po na mowie " Gnojka ". Będę tutaj co nie co pisał. Moją ulubioną dyscypliną jest NBA ale nie tylko o NBA będzie w tym temacie. Serdecznie pozdrawiam i zachęcam do czytania.
|
| Ostatnio zmieniony przez Kicza Czw Sty 19, 2012 16:03, w całości zmieniany 8 razy |
|
|
| Poziom: 37 HP |
 |
 |
 |
 |
37% |
1497/4047 |
|
|
|
|
 |
Czokoloko
I Love NBA

Pomógł: 20 razy Wiek: 22 Dołączył: 11 Lis 2010 Posty: 2103 Skąd: Północna Polska
|
Wysłany: Sro Kwi 06, 2011 22:51
|
|
Sezon regularny w NBA dobiega powoli końca. Zostało już nie dużo meczy do końca sezonu regularnego. Kilka drużyn ciągle walczy o awans do PO. W Eastern Conference o PO walczą 3 drużyny: Pacers, Bobcats i Bucks. Po stronie Western Conference nadal o grę w PO mają szansę Grizzlies , Rockets i Hornets. Dzisiaj w nocy bardzo dobry GAME TIME. Mamy aż 12 spotkań za oceanem. Jak dla mnie hitowe spotkania na dzisiejszą noc to na pewno spotkanie Mavs vs Nuggets i Hornets vs Rockets gdzie w tym drugim meczu walka się będzie toczyć o premię jaką jest gra w PO.
Dzisiaj też w nocy liczę na występ naszego jedynaka w NBA mianowicie Marcina Gortata. Zespół Marcina Suns gra na wyjeździe z Wolves. Obie ekipy nie mają szans na PO a Wolves to jedna ze słabszych drużyn w lidze NBA. Liczę na ciekawy mecz Marcina. Polish Hammer !!
A już w czwartek w nocy mega spotkanie na szczycie w NBA. Chicago u siebie podejmować będzie mój team w NBA mianowicie Boston Celtics. Ale o tym spotkaniu więcej już jutro.
Oto cały rozkład jazdy dzisiejszego GAME TIME:
Charlotte Bobcats - Orlando Magic
Indiana Pacers - Washington Wizards
Philadelphia 76ers - New York Knicks
Toronto Raptors - Cleveland Cavaliers
Detroit Pistons - New Jersey Nets
Miami Heat - Milwaukee Bucks
Minnesota Timberwolves - Phoenix Suns
New Orleans Hornets - Houston Rockets
Oklahoma City Thunder - Los Angeles Clippers
Dallas Mavericks - Denver Nuggets
San Antonio Spurs - Sacramento Kings
Golden State Warriors - Los Angeles Lakers
Cze ! |
 |
 |
 |
 |
37% |
1497/4047 |
|
|
|
|
 |
Czokoloko
I Love NBA

|
Wysłany: Czw Kwi 07, 2011 14:38
|
|
No i już kilka godzin po GAME TIME. I jak to bywa w NBA mamy kilka bardzo dużych jak i mniejszych sensacji. Na pierwszy plan wyłania się nam porażka na własnym parkiecie koszykarzy Miami Heat którzy dość nie spodziewanie przegrali u siebie z niżej notowanymi Bukcs 5 oczkami. Druga sensacja jak dla mnie to porażka druga z rzędu mistrzów NBA mianowicie Los Angeles Lakers. Przegrali oni na wyjeździe z Golden State różnicą 8 oczek. A dlaczego takie sensacje ? Jak dla mnie bardzo się cieszę z takiego obrotu spraw. Ponieważ jeżeli dzisiaj Boston pokona Chicago to odskoczy dla Heat a zbliży się dla Chicago.
Całkowite wyniki wczorajszych meczów:
Kolejny bardzo dobry mecz w wykonaniu Marcina Gortata. Polski jedynak w NBA zdobył 20 oczek i miał aż 16 zbiórek w meczu z Wolves. Warto też dodać że był najlepiej punktującym zawodnikiem w ekipie Słońc. Cieszy mnie postawa Marcina bo widać że przejście z Magic bardzo dużo mu dało i ciągle się rozwija. Dostaje dużo pochwał. Oby tak dalej to będą z niego ludzie i będzie mógł się przenieść do lepszego klubu niż Suns i walczyć o mistrzostwo NBA.
Dzisiaj w nocy mamy tylko za oceanem 2 spotkania:
Teraz trochę o meczu Chicago z Bostonem. Nie od dzisiaj wiadomo że ten mecz przykuwa za oceanem bardzo duże zainteresowanie. I tak samo będzie dzisiaj o godzinie 2.00 czasu polskiego. Zieloni dzisiaj mają szanse zbliżyć się do Chicago i odjechać lekko dla Heat. W Celtics zabraknie niestety Shaqa. Reszta zawodników gotowa jest aby stawić czoło bykom. Big 4 jest zdeterminowana. Liczę na dobry występ naszego mózgu zespołu Rajona Rondo. Ostatnio forma zielonych jest w kratkę ale ostatnie spotkania pokazują że Celtics grają słabo z ekipami którzy mają ujemny bilans meczów. A z lepszymi potrafią zagrać dobry basket i wygrać. Tak jak w meczu ze Spurs na wyjeździe. Ostatnie 2 spotkania w Chicago wygrały byki. Liczę dzisiaj na wygraną na pewno będę kibicował dla Bostonu. Rondo zatrzyma Rose'a. Garnett zatrzyma Boozera a Pierce Luola Denga. A król Allen zagra na swoim dobrym poziomie za linii 7 m . Pomarzyć można ? A czemu nie. Dzisiaj na pewno zasiądę w nocy przed relacją z meczu i GO GO CELTICS.
Dzisiaj także kolejna faza Ligi Europy. Moim faworytem dzisiaj jak i w całej lidze Europy jest FC Porto. To co robią piłkarze z Portugalii w tym sezonie naprawdę robi duże wrażenie. W ostatni weekend pokonali na wyjeździe Benfice Lizbona i przypieczętowali mistrzostwo. Dzisiaj liczę na ich kolejny dobry występ i wysoką wygraną.
Wczoraj także odbyły się mecze 1/4 Ligi Mistrzów. Moja Barcelona gładko uporała się z ukraińskim zespołem z Doniecka. Cieszy wynik 5:1 i spokojny wyjazd w meczu rewanżowym. Jestem pewien że Barca zagra w 1/2 LM. Z mojej strony chcę w 1/2 zagrać z Realem. A po 1 meczów królewskich jest to wielce prawdopodobne.
Cze ! |
 |
 |
 |
 |
37% |
1497/4047 |
|
|
|
|
 |
Czokoloko
I Love NBA

|
Wysłany: Pią Kwi 08, 2011 16:51
|
|
No i stało się. Tak jak ostatnio słabo gra Boston tak wczoraj zostali pokonani przez Chicago. Na pewno był to ciężki teren ale liczyłem na miłą niespodziankę. Zieloni przegrali totalnie ten mecz. W pomalowanym nie istnieli, dużo strat. Big 4 totalnie zawiedli. Co tu dużo mówić cały zespół zawiódł. Ale dzisiaj jest czas aby zapomnieć o porażce i wygrać u siebie z Wizards którzy na wyjazdach totalnie nie umieją grać. Wiadomo że prawdziwa koszykówka zacznie się od PO ale dzisiaj jestem pewien że wygramy z Wizards. W drugim wczorajszym meczu Portland rozgromiło osłabione Utah 11 oczkami.
Dzisiejszy GAME TIME:
Dzisiaj w nocy jak dla mnie jest kilka bardzo dobrych spotkań. Na pewno jednym z nich to Oklahoma vs Denver. Ciekawi mnie też czy Lakers przerwą swoją passę porażkę która wynosi aż 4. To wszystko już dzisiaj w nocy. Ja na pewno będę oglądał Boston. Magia basketu już dzisiaj w nocy. GO CELTICS !!
Wczoraj zakończyły się pierwsze mecze 1/4 Ligi Europy. Moi faworyci tak jak myślałem zlali kolejną ekipę w tym sezonie. Tym razem ograli u siebie 5:1 Spartak z Moskwy. Na uwagę zasługuję wynik w Lizbonie. Myślałem że PSV postawi większy opór. Villareal tak jak myślałem sprowadził na ziemię ekipę z Holandii mianowicie Twente.
Dzisiaj zaczyna się kolejna kolejka naszej kopanej ligi. Bełchatów podejmuję u siebie Górnik Zabrze a Polonia Warszawa u siebie podejmować będzie Lecha Poznań. Jako kibic Wisły liczę na zgubienie punktów przez Lecha Poznań. W meczu GKS z Górnikiem myślę że minimalnie wygrają gospodarze. Ale to wszystko okażę się wieczorem.
Cze ! |
 |
 |
 |
 |
37% |
1497/4047 |
|
|
|
|
 |
Czokoloko
I Love NBA

|
Wysłany: Sro Kwi 13, 2011 22:49
|
|
Za nami 1/4 LM. I tak oto w 1/4 odpada zwycięzca ostatniej edycji LM Inter Mediolan który przegrywa jak dotąd z czarnym koniem rozgrywek Schalke. W 1/2 znajdują się też Manchester United, Real Madryt i FC Barcelona. I co nas czeka w 1/2 ??? Gran Derbi Europa ! Moja drużyna FC Barcelona podejmować będzie Real Madryt. Manchester United zagra z Schalke 04.
Dzisiaj w nocy ostatnie mecze RS w NBA. mamy dzisiaj do zagrania aż 15 spotkań. W ostatnich spotkaniach wiele zespołów daje odpoczywać dla s5 i grają rezerwowym. Boston podejmować będzie u siebie zespół z którym zmierzy się w 1 rundzie PO mianowicie NY Knicks. ja liczę na dobre spotkanie ławki rezerwowej bo wiadome jest że Big 4 nie zagra w tym meczu. Czekam z niecierpliwością do PO które zaczynają się już w tą sobotę. Jeżeli ktoś się interesuję NBA i PO tutaj u mnie w temacie będzie wszystko opisane co się dzieję wyniki itd. Serdecznie zapraszam a tym czasem: GO GO CELTICS !
Dzisiaj dzionek jako typera uważam za dobry. Postawiłem typ od naszego jednego z lepszych typerów z tennisa mianowicie gaucho. Pograłem wysoko i $$$ znalazły się na koncie. Z drugiej strony pograłem piłkę kopaną i dość nieoczekiwanie wygrałem. Dlaczego takie zdziwienie ? Dlatego że nie jestem za dobrym typerem z kopanej. Wielkie graty dla gaucho i wielki szacunek
Kupon z wieczora.
Aberdeen - Glasgow Rangers 2
Arbroath - Clyde 1
Tottenham - Real Madryt - metoda strzał
Schalke 04 - Inter Mediolan - metoda strzał
ako 3.90
Dość ładnie
Cze !!!!
|
 |
 |
 |
 |
37% |
1497/4047 |
|
|
|
|
 |
Czokoloko
I Love NBA

|
Wysłany: Czw Kwi 14, 2011 19:04
|
|
I tak oto nadszedł ten dzień. Wczoraj w nocy zakończył się sezon regularny najlepszej ligi świata NBA. Wczoraj za oceanem zostało rozegranych ostatnich 15 spotkań. Ekipa naszego polaka Marcina Gortata pokonała tak jak się spodziewałem San Antonio u siebie w hali. Marcin był najlepszym zawodnikiem na parkiecie z 21 punktami na koncie.
Mistrzem konferencji wschodniej zostali Chicago Bulls. Do play off zakwalifikowali się kolejno: Miami Heat, Boston Celtics, Orlando Magic, Atlanta Hawks, New York Knikcs , Philadelphia 76ers i Indiana Pacers. Reszta zespołów ze wschodu pożegnała się z dalszą częścią sezonu i mogli udać się na urlop. W I rundzie Chicago zagra z Indiana, Miami zagra z 76ers, Boston podejmować będzie NY a Magic zagrają z Hawks. Poniżej cała drabinka I rundy PO na wschodzie:
Mistrzem konferencji zachodniej zostali San Antonio Spurs. Do play off zakwalifikowali się kolejno: Los Angeles Lakers ( Mistrz ), Dallas Mavericks , Oklahoma City Thunder , Denver Nuggets , Portland Trail Blazers , New Orleans Hornets i Memphis Grizzlies. Reszta ekip z zachodu zakończyła sezon w NBA na etapie RS. I runda na zachodzie wygląda następująco: Spurs - Memphis, Lakers - NOH , Dallas - Portland i Thunder - Denver. Poniżej cała drabinka I rundy PO na zachodzie:
Wczoraj Boston podejmował u siebie w ostatnim meczu RS ekipę z NY mianowicie Knicks. I takie obrotu spraw się sam nie spodziewałem. To co robili koszykarze Celtics napawa optymizmem przed grą w PO. Rivers wystawił ławkę rezerwowych: Green, Davis, Krstic , Arroyo i Wafer. Nie zagrali żeby się dobrze przygotować do PO Big 4: Pierce, Allen, KG i RR Ale to co zrobiła ławka rezerwowych to masakra. Bradley to co robił naprawdę wypadało wstać i bić brawo. Koleś który gra na 1 pakuję kilka razy piłkę do kosza z akcji. Napawa to dużym optymizmem. I mecz w pierwszej rundzie PO Boston zagra w niedzielę. O tym meczu na pewno więcej napiszę.
A teraz troszeczkę o pierwszych meczach tegorocznych PO 2011. Pierwsze mecze zostaną rozegrane w tą sobotę. Odbędą się 4 spotkania. 3 spotkania z konferencji wschodniej i 1 mecz z konferencji zachodniej. A teraz po kolei.
Sobota 16/04/2011 godz. 19.00 Hala: United Center
VS
Tutaj w tej parze spotka się numer 1 konferencji wschodniej czyli Chicago Bulls z numerem 8 Indiana Pacers. W tej serii gramy do 4 wygranych spotkań. Moim zdaniem Chicago powinno tutaj spokojnie na 4:0 wyjść z Pacers. To co robi w tym sezonie Rose naciąga Bullsów do ataku i sobie radzą bardzo dobrze. Wiadomo że PO to zaczyna się prawdziwa gra i tam zobaczymy który zespół jest w stanie sięgnąć po tytuł mistrzów.
Sobota 16/04/2011 godz. 21.30 Hala: AmericanAirlines Arena
VS
II para w I rundzie PO po stronie wschodu to Heat z 76ers. Jak dla mnie tutaj możemy być świadkami dość mocnej i zaciętej gry. Heat nie powalało w RS. Natomiast 76ers potrafiło zwłaszcza u siebie jak i na wyjeździe. Heat to wiadomo : James, Wade i Bosh. 76ers kładzie nacisk na grę zespołową z Iguodala i Holiday. Tutaj nie mam pewnego typu. Liczę że 76ers powalczy.
Sobota 17/04/2011 godz. 1.00 Hala: Amway Center
VS
Drużyna z numerem 4 czyli Magic z drużyną numer 5 Atlanta Hawks. Początek meczów zostanie rozegrany w Hali Orlando. W tej parze nie przewiduje niespodzianki i myślę że Magic powinni sobie poradzić dość szybko z Atlanta która nie powalała w drugiej części sezonu.
Sobota 17/04/2011 godz. 3.30 Hala: American Airlines Center
VS
W sobotę swój pierwszy mecz rozegra 3 para z zachodu. Dallas u siebie zagra z Portland. Ta para jak dla mnie bardzo ciekawa. Portland potrafi zaskoczyć na wyjazdach. Nie powala aż tak dobrą grą na wyjazdach ale myślę że w PO mogą się dla Dallas postawić. Portland u siebie są mocni i tam ciężko będzie dla Dallas o wygraną. Wszystko okażę się w grze.
Tak po krótko napisałem co sądzę o pierwszych sobotnich meczach w I rundzie PO 2011. Szersze analizy spotkań można będzie znaleźć tutaj w temacie lub w dziale Koszykówka. Ja sam odliczam już dni lub godziny do rozpoczęcia się spotkania. Zaczyna się prawdziwa gra prawdziwy basket i piękno koszykówki.
Cze !
|
 |
 |
 |
 |
37% |
1497/4047 |
|
|
|
|
 |
Czokoloko
I Love NBA

|
Wysłany: Sob Kwi 16, 2011 13:21
|
|
Małe podsumowanie sezonu zasadniczego za oceanem. Dla mnie numer jeden i MVP sezonu Rose. Też 10 najlepszych dunków. Jest co oglądać bardzo polecam. |
 |
 |
 |
 |
37% |
1497/4047 |
|
|
|
|
 |
Czokoloko
I Love NBA

|
|
|
 |
 |
 |
 |
37% |
1497/4047 |
|
|
|
|
 |
Czokoloko
I Love NBA

|
|
|
 |
 |
 |
 |
37% |
1497/4047 |
|
|
|
|
 |
Czokoloko
I Love NBA

|
|
|
 |
 |
 |
 |
37% |
1497/4047 |
|
|
|
|
 |
Czokoloko
I Love NBA

|
|
|
 |
 |
 |
 |
37% |
1497/4047 |
|
|
|
|
 |
qwerty
ALEALEALEJANDRO!

Pomógł: 114 razy Wiek: 22 Dołączył: 28 Gru 2007 Posty: 6209 Skąd: Miasto Portowe
|
Wysłany: Pon Kwi 18, 2011 20:38
|
|
D Wade ma migrene |
| Poziom: 55 HP |
 |
 |
 |
 |
38% |
4867/12808 |
|
|
|
|
 |
Czokoloko
I Love NBA

|
|
|
 |
 |
 |
 |
37% |
1497/4047 |
|
|
|
|
 |
Czokoloko
I Love NBA

|
|
|
 |
 |
 |
 |
37% |
1497/4047 |
|
|
|
|
 |
Czokoloko
I Love NBA

|
Wysłany: Wto Kwi 19, 2011 13:53
|
|
Fundacja MG13 ukazała film o Marcinie Gortacie po zakończonym sezonie NBA. Są tam porównane sezony w Magic jak i ten w Suns. Jak dla mnie Marcin sie rozwinął masakrycznie jak tak dalej pójdzie to będzie grał za kilka lat o mistrzostwo NBA. Film mega. Warto oglądajcie !!
|
 |
 |
 |
 |
37% |
1497/4047 |
|
|
|
|
 |
Czokoloko
I Love NBA

|
|
|
 |
 |
 |
 |
37% |
1497/4047 |
|
|
|
|
 |
Czokoloko
I Love NBA

|
|
|
 |
 |
 |
 |
37% |
1497/4047 |
|
|
|
|
 |
Czokoloko
I Love NBA

|
|
|
 |
 |
 |
 |
37% |
1497/4047 |
|
|
|
|
 |
Czokoloko
I Love NBA

|
|
|
 |
 |
 |
 |
37% |
1497/4047 |
|
|
|
|
 |
Czokoloko
I Love NBA

|
Wysłany: Czw Kwi 21, 2011 15:22
|
|
|
|
|
 |
 |
 |
 |
37% |
1497/4047 |
|
|
|
|
 |
Czokoloko
I Love NBA

|
|
|
 |
 |
 |
 |
37% |
1497/4047 |
|
|
|
|
 |
Czokoloko
I Love NBA

|
|
|
 |
 |
 |
 |
37% |
1497/4047 |
|
|
|
|
 |
Czokoloko
I Love NBA

|
|
|
 |
 |
 |
 |
37% |
1497/4047 |
|
|
|
|
 |
Czokoloko
I Love NBA

|
|
|
 |
 |
 |
 |
37% |
1497/4047 |
|
|
|
|
 |
Czokoloko
I Love NBA

|
|
|
 |
 |
 |
 |
37% |
1497/4047 |
|
|