|
Jose Mourinho |
| Autor |
Wiadomość |
Kazik
|
Wysłany: Pon Kwi 30, 2007 4:35 pm Jose Mourinho
|
|
Trener Chelsea Jose Mourinho od kliku dni prowadzi wojnę na słowa, krytykując Liverpool i Manchester United. - Gdybym ja w ciągu trzech lat nie zdobył żadnego mistrzowskiego tytułu, dawno wyleciałbym z pracy - w ten sposób Portugalczyk nawiązał do trenera Liverpoolu Rafaela Beniteza.
- Jesteśmy w stanie zdobyć mistrzostwo Anglii, nawet wbrew nowym przepisom, jakie wymyślono – to z kolei aluzja pod adresem trener MU Alexa Fergusona, który zdaniem Mourinho ma tak wielki wpływ na arbitrów, że ci nie dyktują rzutów karnych dla Chelsea i nie zauważają ewidentnych fauli piłkarzy MU.
W sobotę na łamach prasy atak na Portugalczyka przypuścili krytykowani przez niego szkoleniowcy. - Nie wiem dlaczego jeszcze władze angielskiej piłki nie zareagowały na tę krucjatę, jaką od dłuższego czasu Jose prowadzi przeciwko przepisom i uczciwości w futbolu. W przeszłości krytykował on Barcelonę, sędziego Friska. Teraz krytykuje klub z tak wielkimi tradycjami jak Liverpool. Chryste! Ten człowiek cały czas ma do kogoś jakieś pretensje – zauważa Ferguson.
- Tym razem Mourinho popełnił wielki błąd, mówiąc w ten sposób o naszym klubie i poddając w wątpliwość sukcesy, które osiągnęliśmy w ostatnich sezonach. A przecież przez ostatnie dwa lata wzbogaciliśmy się o cztery trofea – nie wytrzymał Benitez.
W Anglii wśród kibiców krąży już dowcip o zachowaniu Mourinho.
- Jaka jest różnica między Bogiem a Mourinho? – Taka, że Bóg nigdy nie myśli, że jest Mourinho…
onet.pl
Co Wy sądzicie o Jose Mourinho?? Jak dla mnie to jest on dobrym trenerem, ale nie uznaje on swoich błędów tylko szuka "zaczepki" Nie potrafi przynac sie do do czegos co robi źle i zwala wine na sędziów itd. |
|
|
|
 |
gramasla

Pomogła: 2 razy Wiek: 44 Dołączyła: 17 Wrz 2006 Posty: 669 Skąd: Gliwice
|
Wysłany: Pon Kwi 30, 2007 7:15 pm
|
|
Według mnie Jose nie jest dobrym trenerem on jest po prostu wspaniałym menadżerem, trenerem, taktykiem.
Widać że odpowiada mu praca w Chelsea i "angielski klimat".
Jego wypowiedzi są jak najbardziej uzasadnione taką ma prace.A cały ciężar bierze na siebie.Uwalnia od presji swoich zawodników.
A co najważniejsze zawodnicy Londyńskiej drużyny stoją za nim murem. |
|
|
|
 |
mateusz7

Zaproszone osoby: 22
|
Wysłany: Pon Kwi 30, 2007 8:54 pm
|
|
| Ja go bardzo lubie. Jestem za nim. nie chcialbym zeby odszedl z Chelsea. Mysle ze ma swoj wielki wklad w zespol. |
|
|
|
 |
gramasla

Pomogła: 2 razy Wiek: 44 Dołączyła: 17 Wrz 2006 Posty: 669 Skąd: Gliwice
|
Wysłany: Pon Kwi 30, 2007 10:13 pm
|
|
| Ja też go bardzo lubię.Jest on swego rodzaju wzorem do naśladowania przez innych trenerów. |
|
|
|
 |
Titanum
|
Wysłany: Nie Maj 06, 2007 12:36 pm
|
|
według mnie Mourinho jest zabardzo pewny siebie i strasznie kozaczy a ostatnio mu to niepomogło (mecz z Liverpoolem) powinien trenować Chelsea, i szanować innych trenerów bo nie jest najlepszym trenerem na świecie (według mnie) |
|
|
|
 |
|
|
|