Typy bukmacherskie

Na naszym forum znajdziesz darmowe typy bukmacherskie, najlepsze pewne typy meczy. Sprawdź nasze analizy i typy sportowe oraz włącz się do dyskusji, aktywnym użytkownikom rozdajemy nagrody gwarantowane!

Wyniki na żywo | Aktualne tabele ligowe | Szukaj | Użytkownicy | Rejestracja | Zaloguj

Ogłoszenie 

Płacimy aktywnym użytkownikom! Co tydzień rozdajemy ok 200 pln osobom podającym swoje typy i piszącym analizy.
Dodatkowo każdy użytkownik który przekroczy 75 postów dostaje 50 PLN GWARANTOWANE. Sprawdź to!

Jeśli forum długo się ładuje (wczytuje bannery) - kliknij klawisz "odśwież (F5)"

Poprzedni temat :: Następny temat
Kuba znów kontuzja ... ;(
Autor Wiadomość
koloino 

Zaproszone osoby: 13
Wysłany: Pon Mar 03, 2008 4:53 pm   Kuba znów kontuzja ... ;(
Jakub Błaszczykowski wrócił na boisko po dwóch kolejnych urazach mięśnia dwugłowego. W 44 minucie opuścił jednak boisko na noszach. Uraz odnowił się po raz kolejny.

Władze klubu mówią o minimum trzech tygodniach pauzy, czyli marzec Polak miałby z głowy. Czarny scenariusz? Runda rewanżowa jest w tym roku wyjątkowo krótka, a mistrzostwa Europy zaczynają się za niespełna sto dni. Widząc, co działo się w sobotę w Bremie, Błaszczykowski zaczyna poważny wyścig z czasem.

Najpierw był sparing z belgijskim Gent. Ostatni, jaki Borussia grała przed inauguracją rozgrywek ligowych. Jakub Błaszczykowski w ostatniej minucie tego spotkania doznał kontuzji mięśnia dwugłowego. Wtedy lekarze mówili o trzech tygodniach przerwy w treningu. „Kuba” miał wrócić na drugą, najpóźniej na trzecią wiosenną kolejkę. Nic z tego. Leczony w Dortmundzie Polak podczas testów szybkościowych przed dwoma tygodniami po raz kolejny złapał się za udo. Jerzy Brzęczek był wściekły. Wujek Błaszczykowskiego chciał, by siostrzeniec przyleciał na rehabilitację do Polski, pod czujne oko doktora Jerzego Wielkoszyńskiego. Borussia się nie zgodziła. - Kuba był u mnie dwa razy po jednym dniu. To wszystko. Z nim jeszcze nie rozmawiałem, dzwonił do mnie tylko Jurek. Wiadomość bardzo niepokojąca, świadcząca, że rehabilitacja chyba nie przebiegała we właściwy sposób - twierdzi doktor Wielkoszyński. – Za jeden-dwa dni powinniśmy mieć większą wiedzę.

Kolejna przerwa w grze trwała dwa tygodnie. Kiedy cztery dni temu rozmawialiśmy z pomocnikiem BVB, był dobrej myśli. - Testy szybkościowe już przeszedłem. Wypadły bardzo dobrze. Lekarze chyba dmuchają na zimne, bo USG miałem wykonywane kilka razy. Nic mnie nie boli. Z zespołem trenuję od czwartku, nie wiem czy zagram w Bremie. Niestety, trener Thomas Doll uznał, że trzy dni zajęć wystarczą i wystawił Błaszczykowskiego na boisku od pierwszej minuty. Teraz możemy tylko trzymać za niego kciuki, z nadzieją, że zaczną się Polakiem opiekować trochę lepsi lekarze.

Bogusław Kaczmarek (asystent Leo Beenhakkera): informacja niepokojąca

- Informacja jest bardzo niepokojąca. Pomijam już mistrzostwa Europy i udział w nich Kuby. Jego na pewno stać na szybkie dojście do wysokiej formy. To jednak sprawa absolutnie drugorzędna, skoro nie wiadomo, co się dzieje. Dziś najważniejsze jest jego zdrowie. Trzeci uraz mięśniowy w niespełna dwa miesiące świadczy o tym, że coś jest nie tak. Najważniejsze, to znaleźć przyczynę takiego stanu rzeczy, bo obawiam się, że mamy do czynienia z czymś poważniejszym. Pamiętajmy, że mimo młodego wieku Kuba miał już dwie dłuższe przerwy w grze. To niepokojące. Może powinni obejrzeć go także inni lekarze niż tylko klubowi w Dortmundzie. W kontekście mistrzostw Europy, ale przede wszystkim stanu zdrowia samego Kuby jest to naprawdę smutna informacja.

Więcej w Sporcie

żródło wp.pl

ps. ogladałem ten mecz, Kuba biegł do piłki nikt go nawet nie dotknął i ponownie uraz miesnia 2-głowego. Jest to juz jak wspominaja na wp.pl jego bodajrze 3 kontuzja, tzn problem z owymi miesniami i naprawde źle to wyglada... Widac ewidentnie ze to nie jest jakas tam błachostka :/ i to moze byc powazny problem... :( Szkoda Kuby, ale 3majmy kciuki zeby znalezli przyczyne tych kontuzji i wsjo sie dobrze ułożyło dla Kuby ;)

Karol(LP) 

Wysłany: Pon Mar 03, 2008 5:42 pm   
Szkoda chlopaka mam nadzieje ze szybko wroci do gry
Chlopak ma talent lecz przez te kontuzje nie moze pokazac co potrafi

GreenR 

Wysłany: Pon Mar 03, 2008 7:16 pm   
Mam nadzieje że Kubie uda się zwalczyć tą kontuzję choć łatwe to nie jest - wiem to ze swego doświadczenia bo mnie także ta kontuzja dopadła, jest to częsta kontuzja z którą walczą piłkarze - kontuzja ta bardzo lubi powracać co świadczy o tym że jest to poważna komplikacja.

Choć w Niemczech medycyna jest teraz na wysokim poziomie i Błaszczykowski powinien dać sobie z nią radę, oby.
Błaszczykowski to przecież jeden z lepszych pomocników reprezentacji Polski i szkoda było by go stracić przed euro, strata jak dla Chorwacji Da Silva no może nie aż taka no ale na pewno był to nasz mocny punkt, oby jak najszybciej powrócił na boisko.

Odpowiedz do tematu