|
Moneybookers POMOCY. |
| Autor |
Wiadomość |
rzekakanadyje
Sir. Silvio

Pomógł: 12 razy Wiek: 21 Dołączył: 02 Lis 2007 Posty: 887 Skąd: Ciechanów
|
Wysłany: Pią Gru 26, 2008 19:53 Moneybookers POMOCY.
|
|
Witam Panów bardzo serdecznie hehe ) Prosilbym o pomoc w jednej sprawie... a mianowicie:
Chce przelac pieniazki z jednego konta MB na drugie...jednak, gdy klikam "Send Money" pojawia mi się ot takie coś:
| Cytat: | 1.Your account is locked for outgoing transfers and credit/debit card payments therefore we cannot complete this transaction.
To unlock your account, you must provide us with scanned copies of the following documents:
* Your valid official identification document such as your international passport, national identity card or driving licence;
* Proof of address such as recent utility bill or bank statement;
Please send them via email to: security@moneybookers.com |
Wiem, że przy przelewaniu z jednego konta MB na drugie nie potrzeba tej weryfikacji o której to mi napisali, poniewaz niejednokrotnie zarowno ja, jak i zapewne Wy robiliscie taka akcje Wie ktos moze czemu tak sie dzieje ? Dodam jeszcze ze wczesniej przelewalem ten hajs od kumpla z konta MB i poszlo na luzaku...a teraz jest potrzeba przelania jeszcze raz...dobra kończe, bo zaczynam już mącić. Mam nadzieje, ze napisalem w miare jasno...hehe. Z góry WIELKI dzieki za pomoc |
|
|
|
 |
Elf

Zaproszone osoby: 50
Pomógł: 12 razy Dołączył: 17 Kwi 2007 Posty: 3073 Skąd: Brd
|
Wysłany: Pią Gru 26, 2008 20:04
|
|
| Może wyczerpał Ci się limit? Spróbuj zwiększyć i wtedy wyślij. |
| Poziom: 43 HP |
 |
 |
 |
 |
16% |
984/6154 |
|
|
|
|
 |
rzekakanadyje
Sir. Silvio

|
Wysłany: Pią Gru 26, 2008 20:07
|
|
| a mógłbys przyblizyc w jaki sposob ? ;> |
|
|
|
 |
Kicza
Pride of the North

Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 239 razy Dołączył: 19 Sie 2007 Posty: 5424 Skąd: Old Trafford
|
Wysłany: Pią Gru 26, 2008 20:09
|
|
Może internet osiedlowy? I przydymili o multikonta, ale ja nie słyszałem że na jednym IP może być tylko jedno konto
Edit: Zaloguj się i wejdź na stronkę:
https://www.moneybookers....#increase&l=PL&
Tu pisze o zwiększaniu limitu, ale też jest tam ile obecnie "obróciłeś"
|
_________________ Pride of the North
Nie musicie nas szanować - wystarczy, że się nas boicie.. MUFC
 |
|
|
| Poziom: 53 HP |
 |
 |
 |
 |
31% |
3542/11426 |
|
|
|
|
 |
rzekakanadyje
Sir. Silvio

|
Wysłany: Pią Gru 26, 2008 20:19
|
|
| Tak internetowy...ale z tego co wiem to nie moze byc dwoch kont na te same dane osobowe...o IP nie bylo nigdzie mowy...bo przeciez moze miec mąż, żona korzystajacy z jednego komputera. Tak mi sie wydaje. Gdy wchodze tam gdzie podales Kicza pojawia sie takie cos: http://img139.imageshack.us/my.php?image=aaakq6.jpg |
|
|
|
 |
Kicza
Pride of the North

|
Wysłany: Pią Gru 26, 2008 20:28
|
|
Hmmm no to stwierdzam że mam nawet mniej kasy niż Ty No to niemam w sumie pojęcia czemu... To przelej do kogoś innego, a potem do siebie |
 |
|
|
 |
 |
 |
 |
31% |
3542/11426 |
|
|
|
|
 |
rzekakanadyje
Sir. Silvio

|
Wysłany: Pią Gru 26, 2008 20:32
|
|
Tylko problem jest w tym, że nie moge przeslac tej kasy do nikogo Jak klikam Send Money to pojawia sie to co napisalem w pierwszym poście... |
|
|
|
 |
przemoevil
|
Wysłany: Pią Gru 26, 2008 20:47 Re: Moneybookers POMOCY.
|
|
| rzekakanadyje napisał/a: | Witam Panów bardzo serdecznie hehe ) Prosilbym o pomoc w jednej sprawie... a mianowicie:
Chce przelac pieniazki z jednego konta MB na drugie...jednak, gdy klikam "Send Money" pojawia mi się ot takie coś:
| Cytat: | 1.Your account is locked for outgoing transfers and credit/debit card payments therefore we cannot complete this transaction.
To unlock your account, you must provide us with scanned copies of the following documents:
* Your valid official identification document such as your international passport, national identity card or driving licence;
Please send them via email to: security@moneybookers.com |
Wiem, że przy przelewaniu z jednego konta MB na drugie nie potrzeba tej weryfikacji o której to mi napisali, poniewaz niejednokrotnie zarowno ja, jak i zapewne Wy robiliscie taka akcje Wie ktos moze czemu tak sie dzieje ? Dodam jeszcze ze wczesniej przelewalem ten hajs od kumpla z konta MB i poszlo na luzaku...a teraz jest potrzeba przelania jeszcze raz...dobra kończe, bo zaczynam już mącić. Mam nadzieje, ze napisalem w miare jasno...hehe. Z góry WIELKI dzieki za pomoc |
proszą o wysłanie im dokumentów stwierdzajace Twoją tożsamośc. Wyslij im skan dowodu osobistego oraz paszportu a jak nie masz to prawa jazdy. To w celu sprawdzenia czy konto jest Twoje. I dopiero Ci odblokują. Taka jest procedura że względu bezpieczenstwa. |
|
|
|
 |
sebbaa
Zaproszone osoby: 2
|
Wysłany: Pią Gru 26, 2008 20:48
|
|
| A może zmien ustawienia na język polski i wtedy sie łatwiej domyślisz o co chodzi? |
 |
 |
 |
 |
22% |
2513/11426 |
|
|
|
|
 |
Kicza
Pride of the North

|
Wysłany: Pią Gru 26, 2008 20:50
|
|
Ale czemu by tak z niczego akurat od niego chcieli skan? Jeszcze mi się w swojej karierze z MB nie zdażyło aby ktoś miał taki error...
Nie no, najlepiej to wysłać i po problemie, ale ciekawe to |
 |
|
|
 |
 |
 |
 |
31% |
3542/11426 |
|
|
|
|
 |
Mal
Pomógł: 18 razy Wiek: 24 Dołączył: 16 Maj 2007 Posty: 1697 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: Sob Gru 27, 2008 00:35
|
|
| Miałem coś takiego. Musisz jakoś zweryfikować konto. Albo zamówić list, albo jakiś groszowy przelew Ci przyślą, albo zwykłe skany dokumentów. Tlumaczą to jakimiś brytyjskimi przepisami o praniu pieniędzy itp |
|
|
| Poziom: 34 HP |
 |
 |
 |
 |
9% |
290/3226 |
|
|
|
|
 |
Cartel
Pomógł: 2 razy Wiek: 22 Dołączył: 13 Gru 2008 Posty: 81 Skąd: Sz-c
|
Wysłany: Sob Gru 27, 2008 10:11
|
|
| rzekakanadyje napisał/a: | Cytat:
1.Your account is locked for outgoing transfers and credit/debit card payments therefore we cannot complete this transaction.
Please send them via email to: security@moneybookers.com
|
Dokładnie tak jak pisał kolega wyżej...
Twoje konto jest teraz zamknięte na transfery wychodzące dlatego nie mogą zrealizować tej transakcji, Żeby je odblokować musisz im udowodnić swoją tożsamość wysyłając im skan dokumentu osobistego, prawa jazdy czy paszportu. A jeśli nie to powinieneś im wysłać skan jakiegosś niedawno używanego przez Ciebie rachunku albo Wyciąg z rachunku bankowego. I wszystko to wysłać na maila... PzDr |
|
|
|
 |
rzekakanadyje
Sir. Silvio

|
Wysłany: Sob Gru 27, 2008 11:13
|
|
| A wie ktoś może ile czasu to może trwać ? To znaczy ile czasu zajmie im ta "weryfikacja", że tak to nazwę od momentu wyslania im skanów dokumentów ? ;P Tu szczególnie kieruje te pytanie do Mal'a. |
|
|
|
 |
Elf

Zaproszone osoby: 50
Pomógł: 12 razy Dołączył: 17 Kwi 2007 Posty: 3073 Skąd: Brd
|
Wysłany: Sob Gru 27, 2008 12:16
|
|
| Z reguły trwa to około miesiąca czasu czasem uda się szybciej ale bardzo rzadko oni nie spieszą się z tym zbytnio. Ale ja bym Ci proponował od razu zweryfikowanie adresu i konta bankowego bo za jakiś czas znowu pojawi się ten problem tym razem poproszą o zweryfikowanie rachunku bankowego. Ale zrób również tak jak proponował kicza zmień język na Polski w przyszłości będzie łatwiej rozwiązywać Ci zaistniałe problemy. |
| Poziom: 43 HP |
 |
 |
 |
 |
16% |
984/6154 |
|
|
|
|
 |
Kicza
Pride of the North

|
Wysłany: Sob Gru 27, 2008 12:39
|
|
to proponował sebbaa, ale dobra
"Cierpliwość jest gorzka, ale jej owoce są słodkie" |
 |
|
|
 |
 |
 |
 |
31% |
3542/11426 |
|
|
|
|
 |
Mal
Pomógł: 18 razy Wiek: 24 Dołączył: 16 Maj 2007 Posty: 1697 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: Sob Gru 27, 2008 18:49
|
|
| Ja to mailem załatwiłem z polskim supportem. Nie pamiętam co dokładnie im wysyłałem, ale chyba dowód i rachunek za komórkę. Przelew z kodem dochodzi w 2-5 dni, tak jak zwykły. List idzie wieki, więc nie polecam |
|
|
| Poziom: 34 HP |
 |
 |
 |
 |
9% |
290/3226 |
|
|
|
|
 |
rzekakanadyje
Sir. Silvio

|
Wysłany: Sro Sty 21, 2009 18:14
|
|
Witam ponownie, mam prosbe moglby ktos przetlumaczyc na polski tak dokladniej, niz ja to robie we wlasnym zakresie ten tekst, ktory nadesłano mi na e-mail po wyslaniu im skanu dowodu ? Z góry wielkie dzięki...
Thank you for sending us the requested documents.
However, in order for your account to be fully protected we would like to ask you to change the primary e-mail address (disable the other one) and your password. As soon as the changes are made please update us so we can unlock the account.
Look forward to hearing from you,
Kindest regards,
Moneybookers Security |
|
|
|
 |
Trunks

Zaproszone osoby: 10
Pomógł: 32 razy Wiek: 71 Dołączył: 02 Lis 2007 Posty: 825 Skąd: Miechów
|
Wysłany: Czw Sty 22, 2009 16:36
|
|
| rzekakanadyje napisał/a: | Thank you for sending us the requested documents.
However, in order for your account to be fully protected we would like to ask you to change the primary e-mail address (disable the other one) and your password. As soon as the changes are made please update us so we can unlock the account.
Look forward to hearing from you,
Kindest regards,
Moneybookers Security |
| Kod: | Dziękujemy za przesłanie nam wymaganych dokumentów.
Jednakże, w celu uzyskania konta, które mają być w pełni chronione chcielibyśmy prosić o zmianę pierwotnego adresu e-mail (deaktywuj inny) i hasło. Jak tylko dokonasz zmian poinformuj nas o tym , abyśmy mogli odblokować konto.
Czekamy na Twoją Odpiwiedz,
Z wyrazami szacunku
Moneybookers Security |
|
|
|
|
 |
rzekakanadyje
Sir. Silvio

|
Wysłany: Pią Sty 23, 2009 10:27
|
|
a wie ktoś może jak zmienic pierwotny adres e-mail ? bo nic takiego tam nie widze... |
|
|
|
 |
Kicza
Pride of the North

|
|
|