Dziennik rrthc
-
rrthc
Dziennik rrthc
Od tej rundy do stawki walczacej o LE dolaczyly druzyny z czolowych lig europejskich a mianowicie m.in.Atletico Madryt i wspomniane wyzej z ligi wloskiej Palermo.
Wedlug wszelkich wskazan gospodarze tego spotkania sa zdecydowanym faworytem bukmacherow co jest widoczne po kursach.Granie kursu po 1,20-1,30 jest wg mnie nie oplacalne ,no chyba ze ktos lubi puszczac tasiemki jak starsi panowie sts-ie,no ale wolny wybor.
Ja poszukam lepszych propozycji.Proponuje sie przyjrzec rozwiazania na prowadzeniu zespolu Palermo do przerwy,bo nie wydaje mi sie zeby pilkarze Thun sa w stanie nawiazac rownorzedna walke z bojowo nastawionymi wlochami.Typ na takie rozwiazanie da nam zdecydowanie lepszy kurs 1,65-1,70 co dla mnie jak najbardziej do gry.
Jesli zawodnikom Palermo bedzie sie grac to podejrzewam ze bez problemu powinni pokryc Handicup ,na ktory kurs wynosi w okolicach 1,80.
A jesli sa wstanie strzelic kilka bramek to tak samo powinni pokryc tryp na zdarzenie powyzej 2,5 bramki w meczu,kurs na takie rozwiazanie tez przyzwoity i wynosi ok 1,70.
Jednym slowem jest w czym wybierac.
Moje propozycje:
Palermo-Thun1/2-1 (1,65)
Palermo-Thun LB 2,5-2 (1,70)
Palermo-Thun H(-1,5)-1 (1,80)
wiecej na http:\\www.pilkaijejswiat.blogspot.com
-
rrthc
Pierwsza na dzis analiza i propozycje.
Przegladalem wlasnie oferty bukow no i powiem ze jest z czego dzis wybierac.
Jednak nie bede orginalny i sprobuje dzis wybrac cos ciekawego z meczu Slaska Wroclaw i Lolomotivu Sofia.
Wg mnie Slask pod wodza trenera Lenczyka wykonal olbrzymi progres w poprzednim sezonie i zasluzenie awansowal do pucharow europejskich.Co prawda tylko do eliminacji ale jak pokazaly wczesniejsze mecze radza sobie w nich naprawde przyzwoicie.Trener poukladal druzyne madrze taktycznie a i wytrzymalosciowo z meczu na mecz prezentuja sie coraz lepiej,co prawda w Dundee troche sie przestraszyli twardo grajacych szkotow ale udalo sie osiagnac korzystny wynik dajacy awans do kolejnej rundy,co wg mnie dalo zawodnikom poteznego energetycznego kopa i mase pozytywnej energii a przede wszystkim wiary w swoje umiejetnosci ,co wg mnie dzis sie przelozy sie na korzystny wynik dla ekipy z Wroclawia.
Jak przeczytalem na kilku forach druzyna gosci zdecydowanie rozni sie od tej z poprzedniego sezonu gdyz odeszlo z niej kilku waznych graczy stanowiacych o sile Lokomotivu.Czy nowi zawodnicy zdazyli sie zgrac z reszta druzyny ??Szczerze w to watpie gdyz ci co przyszli to raczej zawodnicy drugiego garnituru pozyskani za darmo lub za symboliczne kwoty,wiec raczej Lokomotiv nie bedzie az tak grozny jak pilkarze ze Szkocji,dlatego w dzisiejsze popoludnie typuje zwyciestwo Slaska Wroclaw.
Moje propozycje:
Slask Wroclaw-Lokomotiv Sofia-1 (1,70)
Slask Wroclaw-Lokomotiv Sofia LB 2,5-1 (1,65)
wszystkie kursy toto mix
-
rrthc
Palermo-Thun LB 2,5-2 (1,70)
Palermo-Thun H(-1,5)-1 (1,80)
Slask Wroclaw-Lokomotiv Sofia-1 (1,70)
Slask Wroclaw-Lokomotiv Sofia LB 2,5-1 (1,65)
Troszke wczorajsze typowanie nie wyszlo .Na piec propozycji typow trafileem tylko dwie.
No ale nie jest zle .wazne ze jest troche na zielono w temacie hehehe
wiecej na http://www.pilkaijejswiat.blogspot.com
-
rrthc
Dzis startuje nasza rodzima kopana,ktorej nie jestem jakims fanem i rzadko sledze co sie w niej dzieje,gdyz uwazam ze jej poziom jest zenujaco niski a i afery korupcyjne nie przynosza jej chluby.
Staram sie rowniez ostroznie podchodzic do typowania pierwszych meczy w sezonie ,gdyz nigdy do konca nie wiadomo na co dane druzyny stac.
Dzis spotykaja sie dwie druzyny z ogromnymi aspiracjami i majace za cel postawione zajecie miejsca na podium ,ktore da im start w europejskich pucharach.
Mecz pomiedzy Polonia Warszawa a Lechia Gdansk z racji poczatku sezonu to wielka nie wiadoma,jednak sklonny jestem postawic na zwyciestwo Polonistow i sadze ze dzis 3 pkt zostana w stolicy.Kurs na takie rozstzrygniecie wynosi w okolicach 2,05 wiec jak dla mnie jak najbardziej warty ryzyka...
Moje propozycje:
Polonia W.-Lechia Gd.-1 (2,05)
Wiecej typow i analiz na http://www.pilkaijejswiat.blogspot.com
-
rrthc
Cieszy mnie kolejna trafna analiza i zlapany dobry kurs.
No i na dodatek kolejny kupon zaliczony na plus i kasa wpada do portfela hehe...
pozdrawiam i napraszam na http://www.pilkaijejswiat.blogspot.com
tam znajdziecie wiecej typow i analiz i wiele wiecej.zapraszam
- Kicza
- #Weteran

-
rrthc
Dzis ciekawe spotkanie odbedzie sie w Lidze Szkockiej pomiedzy druzyna Fc St.Johnstone a druzyna Glasgow Rangers.Goscie przyjada dzis do St.Johnstone po serii kiepskich wystepow.Pierwszy mecz w sezonie zawalili ledwo ugrywajac punkt a w srodku tygodnia przegrali pierwszy mecz w walce o lige mistrzow ze slaba druzyna Malmo i dlatego nie wierze ze sa w stanie zagrac 3 slabe mecze pod rzad.Sadze ze Trener jak i prezes klubu przeprowadzil z zawodnikami meska rozmowe i dal im do zrozumienia ze taka druzyna nie moze grac w ten sposob,gdyz ma postawione inne cele ,ktore moga osiagnac tylko dobra gra,a na taka wszyscy i zarzad i kibice licza i oczekuja tego od nich.Takze wydaje mi sie ze dzis innego rozstrzygniecia niz zwyciestwo gosci nie wchodzi w gre.Druzyna gospodarzy poza atutem swojego boiska i kibicow ,ktorzy beda ich dopingowac nie ma wiecej atutow zeby sie przeciwstawic druzynie Rangersow i dlatego mysle i wydaje mi sie ze druzyna z Glasgow zgarnie dzis 3 pkt.Kurs na takie rozstrzygniecie wynosi w okolicach 1,50 wiec mimo wszystko do gry bo rzadko w szkocji mozna zlapac taki kurs na zdecydowanego faworyta i trzeba to wykorzystac.
Dla bardziej odwaznych proponuje zagrac na Rangersow z Handicupem ,kurs okolo 2,20 i liczbe bramek pozyzej 2,5,kurs w okolicach 1,70 wiec tez warty rozpatrzenia...
Moje propozycje:
St.Johstone-Glasgow Rangers-2 (1,50)
St.Johstone-Glasgow Rangers(1,5-0)-2 (2,20)
St Johstone-Glasgow Rangers LB 2,5-2 (1,70)
-
rrthc
Kolejny mecz ktory przykul moja uwage to pojedynek Cracovi z Korona Kielce.Jest to mecz z naszej rodzimej kopanej ,ktora wczoraj rozpoczela swoje rozgrywki.Jak wspomnialem w paru postach wczesniej rzadko typuje jej wyniki a to z racji jej niskiego poziomu ,ktorym po obejrzeniu wczorajszych meczy nie ma sie czym zachwycac.
Jest to pierwszy mecz obu ekip w nowym sezonie i sadze ze obie ekipy beda sie chcialy zaprezentowac jak najlepiej.Wg bukmacherow faworytem tego spotkania jest Cracovia i popieram ich tok myslenia.Przede wszystkim za pilkarzami z krakowa przemawia dobry trener ,ktory w poprzednim sezonie uratowal Cracovie przed degradacja i majac spokojny okres dobrze przygotowal druzyne do nowego sezonu stawiajac za cel srodek tabeli i walke o europejskie puchary.Nalezy do tego dodac ze Korona ma jakies problemy finasowe i brak jakis znaczacych wzmocnien i strata kilku waznych graczy m.in. Niedzielan i Andradina to w dzisiejszym pojedynku wylania sie nam jeden faworyt.A mianowicie Cracovia Krakow.
Kurs zachecajacy 2,05 i jak najbardziej nadajacy sie do gry.
Moje propozycje:
Cracovia Krakow-Korona Kielce-1 (2,05)
wiecej na http://www.pilkaijejswiat.blogspot.com
-
rrthc
Dzisiejsze typy i analizy wyszly tak polowicznie .
Na 3 propozycje z meczu z ligi szkockiej dwie okazaly sie trafne.
Niestety zawiodla Cracovia,ktora na wslasnym stadionie dala sie ograc przecietnej jak na polskie realia Koronie,czym zupelnie polozyla moje typy i analizy...
wiecej szczegolow na http://www.pilkaijejswiat.blogspot.com
-
rrthc
Jak pokazaly wczorajsze mecze obeszlo sie bez niespodzianek i Rangersi zdobyli 3pkt,czym przerwali zla passe i mysle ze teraz bedzie tylko lepiej.
Dzisiaj ostatnie spotkanie w szkocji pomiedzy Hearts-Dundee Utd.
Obie druzyny rozpoczely rozgrywki ligowe od remisu,z tym ze druzyna Serc zremisowala z Faworytami ligii,jakimi co roku sa Rangersi,a druzyna z Dundee ugrala punkt z przecietnym Kilmarnock.
Patrzac na forme z meczy towarzyskich i pucharowych zdecydowanie lepiej wypadaja pilkarze z Edynburga,odnoszac 2 zw 2 r i 1p,bilans bramkowy to 6-3.Natomiast niedawny rywal Slaska Wroclaw w okresie przygotowawczym i w el do LE zaliczyl tylko jedno zwyciestwo i to u siebie ,w dodatku ze Slaskiem wlasnie.
Dlatego dzisiejszym faworytem tego spotkanie jest oczywiscie druzyna Serc,ktora przy wsparciu swoich fanow powinna dzis ugrac 3pkt.Zwlaszcza ze rywal w poprzednim sezonie dwa razy na swoim terenie odprawil pilkarzy Hearts z kwitkiem,ogrywajac ich odpowiednio 2-1 i 2-0.
Takze dzisiaj okazja do rewanzu znakomita i mysle ze pilkarze gospodarzy wykorzystaja szanse i zaaplikuja pilkarza Dundee kilka bramek i zdobeda 3pkt.
Moje propozycje
Hearts-Dundee Utd-1 (1,95)
Hearts-Dundee Utd LB 2,5-2 (1,95)
http://www.pilkaijejswiat.blogspot.com
-
rrthc
-
rrthc
Kolejna liga zaczyna swoje rozgrywki a wiec dla nas typerow pojawia sie coraz wiecej szans na ogranie bukow z kasy.
Gdy zobaczylem kurs na PSG to sie troche zdziwilem.Druzyna ktora w letnim oknie transferowym poczynila dosc spore zakupy m.in. Pastore i dzieki ogromnym pieniadzom wpompowanym w klub przez arabskich szejkow,wyrosla juz na poczatku rozgrywek na murowanego faworyta do zdobycia mistrzostwa ,i tu od razu taka mila niespodzianka od bukmacherow,a za taka uwazam kurs powyzej 1,50.Co prawda pilkarze z paryza jakos nie zachwycali w sparingach ,raczej moim zdaniem skupiajac sie na zgrywaniu sie ze soba.Wynik byl drugorzedna sprawa i chyba bardziej chodzilo o to zeby przed startem rozgrywek nikt nie wypadl ze skladu z powodu kontuzji.
Mysle ze warto zlapac kurs pow.1,50 jak najszybciej bo zapewne spadnie.Jeszcze jedna ciekawa opcja w tym meczu jest Handicup na Psg,tu kurs zdecydowanie lepszy i za mniejsza stawke rowniez warty uwagi...
pozdro...
-
rrthc
W poprzednim tygodniu gospodarze dzisiejszego spotkania czyli pilkarze Dundee Utd sprawili niespodzianke i wygrali na wyjezdzie z faworyzowana ekipa Hearts.W dzisiejsze popoludnie przyjdzie im potwierdzic ze nie byl to przypadek tylko poczatek nowego sezonu,w ktorym ekipa z Dundee moze sporo namieszac.Jadnak wiadomo na oceny jeszcze jest za wczesnie bo to dopiero start rozgrywek,wiec poczekajmy z ocenami.
Nie mniej dzisiejszy rywal ekipy z Dundee to typowy sredniak bez jakis wiekszych aspiracji,majacy jedynie za cel utrzymanie sie w najwyzszej klasie rozgrywkowej,o co beda walczyc do samego konca.
I jedni ,i drudzy nie zachwycali w meczach przed sezonowych.Druzyna gospodarzy przegrala batalie ze Slaskiem Wroclaw o LE,wiec na spokojnie zostala im tylko liga.Rozpoczeli od remisu u siebie z Kilmarnock,a tydzien temu na wyjezdzie dopisali sobie 3 oczka.Dzis beda sie starali potwierdzic dobra forme i przed wlasna publicznoscia uporaja sie z przecietnym St.Mirren.
Kurs przyzwoity ok 1,75 wiec warto zagrac....
pozdro....
-
rrthc
Dzis kolejna odslona kolejki w szkocji.Z dwoch meczy jakie zostana rozegrane zainteresowalo mnie spotkanie pomiedzy pilkarzami Aberdeen a pilkarzami Celticu.
Dla Celtow jest to drugi mecz w lidze ,gdyz brali udzial w towarzyskim turnieju w Dublinie,gdzie prezentowali sie przecietnie,przegrywajac m.in.z Interem Mediolan,jednakze byly to mecze towarzyskie i bardziej chodzilo w nich o przetestowanie nowych ustawien taktycznych i zgranie druzyny,niz przywiazywac wage do wyniku gry,gdyz ten nie byl najwazniejszy.Wazniejsze bylo zeby zaden z graczy nie nabawil sie kontuzji i w pelnym skladzie przystapienie do rozgrywek ligowych,ktore jak co roku sa nadrzednym celem i liczy sie tylko walka o mistrzostwo.
Pilkarze Celticu rozegrali pierwszy mecz ligowy z pilkarzami Hibernian i na wyjezdzie zaaplikowali im 2 gole i zgarneli 3pkt,czym potwierdzili dobra forme na starcie rozgrywek ligowych.Nie inaczej bedzie dzis,gdyz druzyna z Aberdeen nie jest jakims mocarzem w szkocji,raczej to typowa srednia druzyna nastawiona na srodek tabeli i glownie na zdobywanie punktow u siebie.Sezon rozpoczeli srednio,a nawet kiepsko.Od remisu u siebie z St.Johnstone i porazki na wyjezdzie z St.Mirren.
Sadze ze dzis beda z motywowani i postawia Celticowi twarde warunki.Wiadomo gra przed swoja publika do czegos zobowiazuje,jednak sadze ze pilkarze z Glasgow potwierdza ze maja mistrzowskie aspiracje i na dosc trudnym terenie odniosa zwyciestwo.Jednak kurs na takie rozwiazanie jest dosc marny tylko 1,30,wiec mysle ze mozna by bylo pomyslec o zagraniu na Celtow z Handicupem tu kurs wynosi ok 1,70,lub postawic na over w bramkach tu tez kurs powinien wynosic ok 1,70...
pozdro....
-
rrthc
No i rusza najstarsza liga.
Wiadomo emocje beda od samego poczatku i mozna sie spodziewac walki od pierwszego gwizdka.
Na razie trudno cokolwiek sensownego znalezcz typow bo wiadomo to pierwsza kolejka i do konca nie wiadomo na co konkretnie stac dana druzyne.
Ciekawa para to Liverpool z Sunderlandem.Obie ekipy wzomcnily sie dosc solidnie przed sezonem co zapowiada ciekawe widowisko.Kurs na Liverpool dosc niski bo w okolicach 1,50 ale sadze ze dosc pewny.Nie sadze zeby pilkarze z miasta Beatlesow zrobili podobna niespodzianke jak w poprzednim tygodniu PSG i wygraja u siebie pierwszy mecz.
Drugim ciekawym spotkaniem jest mecz pomiedzy Blackburn a Wolverhampton.Tu zdecydowanie lepszy kurs na gospodarzy i wynosi ok 2,10.Blackburn to zdecydowanie mocniejsza druzyna i na swoim stadionie beda chcieli pokazac sie kibicom z jak najlepszej strony i zapewne sie im to uda i zgarna 3pkt.Warto zaryzykowac na ich zwyciestwo...
pozdro...
-
rrthc
Dzis zdecydowanie warto postawic na Bayern.Nie sadze zeby druzyna tej klasy(no chyba ze w zespole panuje wiekszy kryzys),zagrala dwa slabe mecze z rzedu.Na poczatek za bardzo chcieli,panowala zbyt duza presja i przez to im nie wyszlo.Dzis nadarza sie okazja do rehabilitacji i sadze ze ja wykorzystaja i ograja Wilki na ich stadionie.Kurs mnie zadowala i wynosi okolo 1,85 wiec warto zagrac...
pozdro...
-
rrthc
Za nami wiekszosc meczy z pierwszej kolejki w angli i juz mamy pewna niespodzianke.Remis Liverpoolu z Sunderlandem.
Gracze z Liverpoolu dlugo prowadzili w tym meczu,grajac momentami bardzo dobre zawody i dlugo utrzymujac sie przy pilce,byli druzyna lepsza i zdecydowanie zasluzyli na zwyciestwo i zdobycie 3 pkt.
Jednak jak to bywa nie wykorzystane sytuacje sie mszcza i gracze przyjezdni zdolali zdobyc wyrownujaca bramke i utrzymali remisowy wynik do ostatniego gwizdka,dajac radosc swoim fanom,ktorzy przyjechali na obcy stadion kibicowac swoim ulubiencom.
Pilkarze Sunderlandu przez wiekszosc fachowcow byla skazywana na porazke ,ale zespol pod wodza Steva Bruce`a pokazal sie z dobrej strony i zasluzyl na remis.
-
rrthc
Dzis o godz 22 wielka przygrywka do kolejnego sezonu w lidze hiszpanskiej,a mianowicie walka o superpuchar Hiszpani.Sklad finalu budzi wielkie emocje juz na poczatku sezonu bo zmierza sie w nim dwaj murowani faworyci do koncowego sukcesu w lidze.
Na przeciw siebie stana dwaj odwieczni wrogowie a mianowicie Barcelona i Real Madryt.
Sa to dwie najbogatsze,najbardziej utytulowane druzyny w tej czesci kontynentu i mecze rozgrywane pomiedzy tymi druzynami zawsze wywoluja wielkie emecje i co za tym idzie wielkie oczekiwania.
Zainteresowanie dzisiejszym meczem jest ogromne.Transmisja do ponad 147 krajow i wiele milionow ludzi przed telewizorami w tak egzotycznych zakatkach swiata jak Pakistan ,Sri Lanka lub Bangladesz sprawia ze ranga tego dwumeczu jest ogromna i na pilkarzach z minuty na minute spada ogromna presja.
Gospodarzem dzisiejszego pierwszego pojedynku o ten prestizowy puchar jest Real,ktory przy wsparciu swoich kibicow.A jestem pewien ze stadion bedzie pekal w szwach i pod tym wzgledem bedzie mial przewage i od samego poczatku bedzie chcial wykorzystac atut wlasnej murawy.Sadze ze trener Krolewskich nastawi swoich pilkarzy bardzo agresywnie ,wiedzac ze tylko wygrana u siebie moze dac im triumf w tym dwumeczu.Jednak znajac Pepa Guiardiole dobrze ustawi swoj zespol taktycznie i zobaczymi pilkarskie szachy.Real bedzie szarpal raz lewa flanka ,raz prawa a i tak zakonczy swoje ataki na ktoryms ze stoperow ,ktorzy ze spokojem beda zarzegnywac niebezpieczenstwo.Barcelona bedzie grala rozwazne ,liczac na geniusz Messiego i przeblysk nowego zakupu Sancheza.Tych dwoch powinien wsprzec Xavi i Iniesta,ktory pradopodobnie zagra w ataku.
Kto wygra ten mecz zadecyduje dyspozycja dnia,zachowanie koncentracji i przestrzeganie zalozen taktycznych obu trenerow.
Mam nadzieje ze zobaczymy ciekawe widowisko pelne pilkarskich fajerwerkow,jednak zakladajac range tego pucharu nie zdziwie sie jesli zobaczymy szachy.
Moje propozycje:
Real M.-Barcelona 1/2-X (1,95)
Real M.-Barcelona LB 2,5-1 (1,80)
-
rrthc
Ciekawe spotkanie pomiedzy Podbeskidziem Bielsko Biala a Widzewem Lodz.
Gorale bardzo kiepsko rozpoczeli swoj sezon w najwyzszej klasie rozgrywkowej,o ile jeszcze remis z Jaga na rozpoczecie mozna uznac za w miare przyzwoity to juz wyprawa do Belchatowa to kompletna kompromitacja i porazka az 6-0 chluby raczej nie przynosi i jest raczej do powodem do wstydu.Wszyscy w Bielsku nie tak sobie wyobrazali sobie poczatek przygody z Ekstraklasa i sadze ze dzis popularni Gorale przy pelnych trybunach dadza z siebie wszystko i po meczu pelnym walki zgarna 3pkt.
Okazja do tego dobra bo na ich stadion przyjezdza lodzki Widzew ,ktory rozpoczal zmagania w najwyzszej klasie rozgrywkowej od 2 remisow.Ten z Wisla to byla nie lada sensacja ,ale juz wyprawa do przecietnego Gornika zakonczyla sie podobnym rezultatem i nadal pozostaja bez zwyciestwa.
Sadze ze tak zostanie nadal i dzis pilkarze z Lodzi minimalnie przegraja z ekipa gospodarzy.
Moje propozycje:
Podbeskidzie-Widzew-1 (2,70)
Podbeskidzie-Widzew 1/2-X (1,95)
Podbeskidzie-Widzew LB 2,5-1 (1,65)
-
rrthc
Dzis dalszy ciag eliminacji o dostanie sie do najbardziej elitarnych i komercyjnych rozgrywek w europie.Zagranie wsrod najlepszych druzyn starego kontynentu wiaze sie z ogromnymi zyskami ze sprzedazy biletow ,gadzetow,szalikow a co najwazniejsze i najbardziej dochodowe to z praw do transmisji telewizyjnych.
Kazda z druzyn ,ktora choc raz zagrala w tych rozgrywkach wie jaka to wazna kasa z tamtad pochodzi i za wszelka cene w kazdym sezonie chce tam grac...
Dzis zaciekawily mnie 2 mecze pomiedzy angielskim Arsenalem i wloskim Udinese i pojedynek pomiedzy druzyna z Lyonu i druzyna Rubina Kazan.
Ztych dwoch par wydaje sie ze najlatwiej powinien miec Arsenal,choc to zludne wrazenie,gdyz troszke sie im posypal sklad.Wiadomo strata Fabregasa i prawdopodobnie Nasriego to powazny klopot dla menadzera.Do tego dochodza wykluczenie dla Van Persiego i prawdopodobny uraz Rosickiego i ukazuje sie nam nie ciekawa sytuacja Anglikow.Jednakze Wenger ma w miare wartosciowe zaplecze wiec molim zdaniem na Wloski klub,ktory tez sie powaznie oslabil przed sezonem(strata Sancheza i jeszcze bodajrze 2 podstawowych graczy),to powinno wystarczyc.Dodac nalezy ze Arsenal gra u siebie ,a wloskie teamy na Angielskiej ziemi nigdy jakos specjalnie nie radzily sobie za dobrze.
Dlatego przewiduje dzis zwyciestwo Arsenalu.
Wdrugiej parze Olimique Lyon zagra z rosyjskim Rubinem Kazan i trzeba zaznaczyc ze francuzi maja bardzo wartosciowego przeciwnika i zdecydowanie najtrudniej bedzie im awansowac do rozgrywek grupowych Ligi Mistrzow.Francuzi od 2 sezonow przezywaja kryzys,nie tylko sportowy ,ale przede wszystkim finansowy.
Brak przychodow z Ligi Mistrzow moze byc dla nich fatalne w skutkach,wiec niesadze zeby dzis przegrali.
Awans jest dla nich najwazniejszy i tylko tym mozna wytlumaczyc kiepski start w rodzimej lidze.
Sadze ze dzis sie postaraja i odprawia ruskich z kilku bramkowa przewaga,jesli stanie sie inaczej,to na wyjezdzie w Rosji moga miec naprawde ciezko i bardzo oddala od siebie awans do fazy grupowej.
Sadze ze podobnie jak Arsenal ,pilkarze z Lyonu pokonaja pilkarzy z Rosji
-
rrthc
Zgodnie z planem nie bylo niespodzianki ,ani w Londynie ,ani w Lyonie.
Chociaz trzeba przyznac ze Arsenal po stracie swojej najwiekszej gwiazdy i kapitana duzo stracil na jakosci.
Bedzie to dla nich bardzo trudny sezon,w ktorym osiagniecie jakiegos triumfu bedzie niezwykle trudnym zadaniem.Wymeczone zwyciestwo nad Udinese nie wrozy dobrej pozycji na koniec sezonu.
Lyon zgodnie z planem odprawil z Kwitkiem Rubin ,aplikujac im 3 bramki i zapewniajac sobie dosc dobra zaliczke przed wyjazdem,na bardzo trudny teren do Rosji.
Takze dzien zaliczam do udanych...
pozdrawiam...
-
rrthc
Dzisiaj ciag dalszy zmagan druzyn o to zeby znalezc sie wsrod najlepszych w europie.
A co za tym idzie ,mozna zarobic sporo grosza na boisku.Mozna sobie przez 90 minut wybiegac niezle pieniadze ,i dla siebie,i dla klubu.
Z dzisiejszych par najpewniej wyglada Bayern Monachium.Potentat w niemieckiej lidze i brak jego obecnosci wsrod najlepszych druzyn starego kontynentu,bylaby nie lada sensacja,dlatego nie przewiduje tu niespodzianki i zapewne Noiemcy odrpawia druzyne Szwajcarow z bagazem kilku bramek i awans przesada juz na swoim boisku.
Ciekawie bedzie na Balkanach,gdzie Dynamo Zagrzeb bedzie podejmowac dobry zespol ze Szwecji,czyli Malmo.Jednak sadze ze druzyna ze stolicy Chorwacji,to nie jakies zoltodzioby i na swoim goracym terenie wygraja ze Szwedami.
No i na koniec nasza Wiselka.
Moim zdaniem najtrudniejszy mecz z calych eliminacji wisly.Przeciwnik to druzyna ograna juz w Lidze Mistrzow,gdzie niejednokrotnie walczyli na rowno z duzo mocniejszymi klubami niz oni sami i nie raz osiagali korzystny rezultat.Jak dobrze pamietam to nawet zremisowali z Chelsea,wiec doswiadczenie i swiadomosc o co toczy sie gra i o jakie pieniadze gramy,sprawi ze cypryjska druzyna postawi naszej rodzimej druzynie bardzo solidny opor.Nie twierdze ze nie jest do ogrania jednak bedzie to niezwykle trudne zadanie.
Ale jak najbardziej realne.Trzeba sie wzniesc na wyzyny swoich mozliwosci.
-
rrthc
No zakonczyly sie pierwsze mecze eliminacji do Ligi Mistrzow.
W zasadzie niespodzianek nie bylo.
Bayern zgdodnie z planem wygral roznica 2 bramek ze Szwajcarami i przed rewanzem na obcym stadionie praktycznie zapewnil sobie awans do fazy grupowej.
Dynamo Zagrzeb rozbilo 4-1 szwedzka druzyne z Malmo i jesli w rewanzu zagraja rozwaznie i z glowa to awans maja w kieszeni.
W zasadzie niespodziankami mozna nazwac wyjazdowe porazki druzyny Genk i hiszpanskiej Villareal.Jednak sa to minimalne porazki i raczej w meczach rewanzowych juz takich niespodzianek nie bedzie i wspomniane wyzej druzyny ku zadowoleniu swoich fanow wygraja rewanzowe mecze i awansuja do rozgrywek grupowych.
No na koniec nasza Wiselka,ktora uczynila ogromny krok naprzod i wygrala domowe spotkanie z druzyna z Cypru.Zwyciestwo skromne ale zasluzone i dajace nadzieje na wystep w kolejnej,juz grupowej fazie Ligi Mistrzow.
Szansa jest ogromna,jednak na Cyprze bedzie piekielnie trudno,jednak sadze ze Wisla zlapala wiatr w zagle i poradzi sobie w kolejnym meczu i wreszcie polski klub awansuje do fazy grupowej.
-
rrthc
Witam
znow mialem troche przerwy,ale powoli wracam do meczowego rytmu i coraz wiecej bede zamieszczal ciekawostek zwiazanych z pilka nozna...
A wiec zaczynamy...
Tak jak w tytule ,najwieksze i najlepsze ligi europy ,a moze i swiata rozpoczely swoje rozgrywki i juz po kilku meczach widac zdecydowanych faworytow do zdobycia mistrzostwa...
W Angli jednym z glownych kandydatow do 1-go miejsca sa szejkowie z Manchesteru,ktorzy dzisiaj podejmuja u siebie zespol Wigan.Inny wynik niz zwyciestwo obywateli bedzie bardzo duza niespodzianka,wiec mozna smialo brac zwyciestwo kilkoma bramkami w ciemno.Mysle ze warto to zaryzykowac.
Pozostali kandydaci a mianowicie MU,Chelsea no i Liverpool,graja swoje dzisiejsze mecze na wyjazdach i to na trudnych stadionach.Czerwonym Diablom przyjdzie sie zmierzyc w Boltonie,The Reds wyjezdzaja do twardo grajacego u siebie Stoke,a Chelsea wybiera sie do niegoscinnego na swoim obiekcie Sunderlandu,ktory wzocniony dwoma defensorami z MU ,zechce napsuc krwi The Blues,co moze mu sie udac bo nie sa bez szans...
W Hiszpanii dwa niesamowicie ciekawe spotkania pomiedzy druzynami Villareal i Sevilla i drugi mecz Valencia vs Atletico.
Wedlug mnie te cztery zespoly beda walczyc o zajecie 3-go miejsca na koniec sezonu,gdyz Real i Barcelona sa poza jakim kolwiek zasiegiem.W tych spotkaniach nie zdziwi mnie zaden wynik,gdyz wszystkie kluby maja swoja ambicje i doskonale zdaja sobie sprawe o co graja i walcza...
No i na koniec Niemcy,a tam jak wiadomo Bayern a potem reszta.Czyli nic sie nie zmienilo od dawna....
pozdrawiam wszystkich....
- ANZELMO