|
Nowy wizerunek forum! |
| Autor |
Wiadomość |
GrzechuTG

Zaproszone osoby: 50
Pomógł: 4 razy Wiek: 19 Dołączył: 17 Kwi 2007 Posty: 1785 Skąd: Brd
|
Wysłany: Pon Lut 18, 2008 5:13 pm
|
|
Panowie spokojnie ja gdy go pierwszy raz zobaczyłem jakiś czas temu to pierwsze wrażenie było co to za badziew... Ale przy drugim włączeniu było już ale zajebisty styl I powiem że każdy z nas który testował ten styl miał tak samo:) Ale teraz nie wyobrażam sobie włączenia starego ale jeśli komuś się ten nie spodoba to zawsze może sobie zmienić na stary |
_________________ Kliknij i powiedz co myślisz
 |
|
|
|
 |
Przemoth

Zaproszone osoby: 3
|
Wysłany: Pon Lut 18, 2008 5:17 pm
|
|
Się tak zrobilo jakby to powiedzieć... professional:P nie no ogólnie ładny design... taki bukmacherski
| glory glory man united napisał/a: | Ja akurat tu mam odmienne zdanie. Nie ważne jak jak duży monitor się posiada (sam używam 17 panoramy), ale ile przestrzeni obejmuje Twój wzrok. Jeśli cześć informacyjna zajmowała by 95% to czytając wypowiedź trzeba byłoby kręcić głową w lewo i w prawo (lub przynajmniej oczami . A tak wystarczy podążać wzrokiem w dół. Dodatkowo duża ilość tła po bokach stwarza lepszy kontrast i wzrok się wolniej męczy. |
Mój kolega, który tłumaczy książki i przed monitorem spędza nawet po 10 h dziennie mi mówił, że do pisania nie powinno się używać wiekszych niż 15' on sam ma 15' choć to właściwie podstawowe narzędzie pracy, dlatego go się kiedyś pytałem... i się wzrok mniej rozprasza, choć znam takich co preferują 32 panoramę:P |
_________________ Nie oceniaj mnie, jeśli mnie nie znasz
 |
|
|
|
 |
MefiuPro
Ultras fan

Zaproszone osoby: 7
Pomógł: 3 razy Dołączył: 04 Kwi 2007 Posty: 1205 Skąd: Ostrów Wielkopolski
|
Wysłany: Pon Lut 18, 2008 5:31 pm
|
|
Styl bardzo lajtowy, ale pierwsze wrażenie jest najważniejsze. A moje wrażenie było takie "oooooooo, pomyliłem strony ?? ..... (...) .... [myśle] ..." Po chwili dopiero mózg się włączył i sobie uświadomiłem, że jest inny styl. Teraz trzeba sie do niego przyzwyczaić
Good job ! |
|
 |
Kermitt

|
Wysłany: Pon Lut 18, 2008 6:14 pm
|
|
No to widzę że nie tylko ja wstając zaspany rano, pomyślałem że pomyliłem sobie strony Extra robota, widać jak forum się rozwija ! Oby tak dalej ! |
|
 |
kostek8

|
Wysłany: Pon Lut 18, 2008 6:32 pm
|
|
Tylko jescze mała sugestia co do tych emotek:
To zrób aby one nie miały tego białego tła bo do tępo wygląda |
_________________ W życiu piękne są tylko chwile
 |
|
|
|
 |
wilcek2

Zaproszone osoby: 33
|
Wysłany: Pon Lut 18, 2008 7:13 pm
|
|
No fajnie to wygląda ale chyba trzeba sie przywyczaić rano sie zastanawiałem na jakiej Ja stronie jestem ale ogólnie spoko |
|
|
|
 |
givdaf

Zaproszone osoby: 5
Pomógł: 1 raz Dołączył: 23 Paź 2007 Posty: 151 Skąd: Zabrze
|
Wysłany: Pon Lut 18, 2008 8:22 pm
|
|
| Szkoda inwestować w by przemo, uważam, że to duży błąd, można było wybrac zupełnie inne rozwiązanie. Zmiana phpBB by przemo byłaby najrozsądniejsza. Styl, hmm moze byc, ani ładny, ani brzydki. Pozdrawiam |
|
|
|
 |
_daniel_17_

Zaproszone osoby: 29
Pomógł: 1 raz Dołączył: 26 Lip 2006 Posty: 1071 Skąd: GDAŃSK

|
Wysłany: Pon Lut 18, 2008 9:06 pm
|
|
mnie się podoba
zmiana na lepsze |
|
|
|
 |
kostek8

|
Wysłany: Pon Lut 18, 2008 10:56 pm
|
|
| givdaf napisał/a: | | Szkoda inwestować w by przemo, uważam, że to duży błąd, można było wybrac zupełnie inne rozwiązanie. Zmiana phpBB by przemo byłaby najrozsądniejsza. Styl, hmm moze byc, ani ładny, ani brzydki. Pozdrawiam |
To co phpBB 3??? mnie się nie podoba. Przeróbka phpBB 2 jest spoko Bardzo wiele mozliwości.
Trochę cie koleś nie kapuje nie wiem co ci się nie podoba w phpBB modified by Przemo moze nas oświecisz ?? czy tylko do popisania sie że wiesz co to jest?? |
_________________ W życiu piękne są tylko chwile
 |
|
|
|
 |
givdaf

Zaproszone osoby: 5
Pomógł: 1 raz Dołączył: 23 Paź 2007 Posty: 151 Skąd: Zabrze
|
Wysłany: Pon Lut 18, 2008 11:22 pm
|
|
| kostek8 napisał/a: |
To co phpBB 3??? mnie się nie podoba. Przeróbka phpBB 2 jest spoko Bardzo wiele mozliwości.
Trochę cie koleś nie kapuje nie wiem co ci się nie podoba w phpBB modified by Przemo moze nas oświecisz ?? czy tylko do popisania sie że wiesz co to jest?? |
Poprostu chodzi o to, że by przemo jest dobre, ale na jakieś małe fora, bo jest darmowe, by przemo nie jest za bardzo bezpieczne. Powoli odchodzi sie już od takich forów. Na przykład na IPB czy Burning Board, do tego nowoczesny wygląd i jeszcze wiele innych zalet. Spójrz na przykład na forum www.BVB-forum.com <- wiadomo ze nie ma topu a poza tym to podstawowy styl, a jak to super przejrzyście wygląda, albo na przykład IPB na www.bgd-art.info (linki oczywiście czysto pokazowo). Uważam, dlatego że nie warto inwestować w coś nie za bardzo nowoczesnego i ciekawego, lepiej byłoby zainwestować właśnie w takie forum. To moja subiektywna opinia, można się z nią nie zgadzać, wyraziłem swoje zdanie na ten temat, bo mi równiez zalezy na rozwoju forum. Pozdrawiam |
|
|
|
 |
glory glory man united

Zaproszone osoby: 10
Pomógł: 8 razy Dołączył: 04 Mar 2005 Posty: 1828 Skąd: Saragossa
|
Wysłany: Wto Lut 19, 2008 1:56 am
|
|
| givdaf, weź jednak pod uwagę, że można sobie w coś inwestować jak się zaczyna, a nie jak ma się bazę danych zawierającą 100,000 postów. Przeniesienie tego na nowy silnik graniczyłoby z cudem. |
_________________ Zanim zapytasz - poszukaj odpowiedzi na forum. Nim wyślesz PW zastanów się czy te o tę sprawę nie możesz zapytać publicznie. Jeśli ktoś Ci pomoże nie zapomnij podziękować. |
|
|
|
 |
Andrzej Kmicic
|
Wysłany: Wto Lut 19, 2008 12:08 pm
|
|
| glory glory man united napisał/a: | | Andrzej Kmicic napisał/a: |
Ale najpoważniejszym błędem tego stylu jest jego stała szerokość. W dobie monitorów LCD, panoramicznych, styl który zajmuje (ogranicza) informacyjną część forum do 50% to zdecydowany bład. Ta tapeta dookoła powinna zajmować, nie więcej jak 5% szerkokości ekranu.
AK |
Ja akurat tu mam odmienne zdanie. Nie ważne jak jak duży monitor się posiada (sam używam 17 panoramy), ale ile przestrzeni obejmuje Twój wzrok. Jeśli cześć informacyjna zajmowała by 95% to czytając wypowiedź trzeba byłoby kręcić głową w lewo i w prawo (lub przynajmniej oczami . A tak wystarczy podążać wzrokiem w dół. Dodatkowo duża ilość tła po bokach stwarza lepszy kontrast i wzrok się wolniej męczy.
I jedna prośba do osób które wolały stary styl. Dajcie nowemu 2 dni szansy . Ja przyznam szczerze, że przez pierwsze kilka godzin używania nowego stylu miałem mieszane wrażenia, bo górę brało przyzwyczajenie. Za to po 2 dniach jak teraz przełącze na stary styl to mnie aż odrzuca - takie to było brzydactwo . |
Tak oczywiście zgadzam się to tak jak mówiłem że pomalowanie mieszkania na poczatku wydaje się inne i rzuca sie w oczy ale po jakimś czasie zupełnie nikt nie będzie na to zwracał uwagi. Jedynie nowi użytkownicy będą to oceniać. Jeżeli chodzi o szerokość części informacyjnej to w dalszym ciągu uważam że stała szerokość jest nieco niedogodna. Ale to kwestia pewnie przyzwyczajeń.
Można przećwiczyć wygląd o zmiennej szerokości w prosty sposób :
Warunek użycie przeglądarki "Firefox", do przeglądarki mozna ściągnąć dodatek "Web Developer ToolBar" a potem z menu "Miscellaneous" wybrać "Edit HTML". W edytorze można zmienić kilka linii dotyczących pierwszych tabel na stronie a właściwie tylko atrybutów dotyczących ich szerokości :
przed zmianą :
| Kod: |
<div id="overDiv" style="position: absolute; visibility: hidden; opacity: 0.85; z-index: 10;"></div>
<table bgcolor="" border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" width="95%">
<tbody><tr>
<td align="center">
<table bgcolor="" border="0" cellpadding="0" cellspacing="6" width="970">
<tbody><tr>
<td align="center">
<a name="top"></a><a name="top"></a>
<table align="center" border="0" cellpadding="7" cellspacing="0" width="100%">
<tbody><tr>
</tr></tbody></table><table align="center" border="0" cellpadding="10" cellspacing="0" width="840">
<tbody><tr>
<td class="bodyline">
<table align="center" border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" width="820">
|
po zmianie :
| Kod: |
<div id="overDiv" style="position: absolute; visibility: hidden; opacity: 0.85; z-index: 10;"></div>
<table bgcolor="" border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" width="100%">
<tbody><tr>
<td align="center">
<table bgcolor="" border="0" cellpadding="0" cellspacing="6">
<tbody><tr>
<td align="center">
<a name="top"></a><a name="top"></a>
<table align="center" border="0" cellpadding="7" cellspacing="0" width="100%">
<tbody><tr>
</tr></tbody></table><table style="margin : 2%;" align="center" border="0" cellpadding="10" cellspacing="0">
|
Zobaczycie równiutką rameczkę, dokoła z tapetą i będzie wilk syty i owca cała. Uwaga zmiany dokonane edytorem "Web Developer Toolbar" są tymczasowe (do zobaczenia i oceny) znikna gdy odświeżysz lub przeładujesz stronę. To tylko zmiany w przeglądarce ale świetnie nadają się do przećwiczenia, oceny i ewentualnie dalszych modyfikacji. A by dokonać zmiany trwałej należy odszukać fragment template tego stylu odpowiedzialny za zmianę i tam jej dokonać na trwałe.
pozdrawiam i sukcesów życzę
AK |
|
|
|
 |
slaw1988

Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1 raz Wiek: 19 Dołączył: 27 Mar 2006 Posty: 546 Skąd: Jelenia Góra
|
Wysłany: Wto Lut 19, 2008 1:10 pm
|
|
Bardzo dobry pomysl ze zmiana wizerunku forum jak dla mnie sie bardzo podoba |
|
|
|
 |
Markus
|
Wysłany: Wto Lut 19, 2008 4:07 pm
|
|
| A dla mnie troszeczke za ciemno tło... przez co forum nie jest aż tak czytelne. Może zrobić kilka skórek? wtedy każdy mógłby wybrac tą, która mu się podoba i odpowiada. |
|
|
|
 |
FCSEBA

Zaproszone osoby: 92
|
Wysłany: Wto Lut 19, 2008 4:33 pm
|
|
| Jak dla mnie to naprawde znakomicie się teraz prezentuje forum. Przejerzyste,ciekawe...i wiele innych zalet.Jednym słowem: DOBRA ROBOTA. |
|
|
|
 |
Some1

Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: Wto Lut 19, 2008 8:32 pm
|
|
Mnie się zmiana podoba.
Forum stało się przez to bardziej przejrzyste, a i ta murawa po bokach ciekawie wygląda. |
|
|
|
 |
szczoor26

|
Wysłany: Sro Lut 20, 2008 1:31 am
|
|
Po dłuższej nieobecności na forum muszę przyznać, że jestem mile zaskoczony tą zmianą. Jak dla mnie forum stało się bardziej przejrzyste - np. wcześniej nicki użytkowników grupy V.I.P, które był żółtej barwy był moim zdaniem trochę nieczytelne, teraz o wiele lepiej kontrastują z obecnym tłem.
Good Luck! |
_________________ Anaheim Might Ducks
 |
|
|
|
 |
mar733

Zaproszone osoby: 19
|
Wysłany: Sro Lut 20, 2008 7:52 pm
|
|
Na początku strasznie mnie denerwował ten nowy styl (nic nie mogłem znaleźć, wszystko wydawało mi się strasznie nieczytelne), lecz teraz po dłuższym czasie spędzonym "na nowym stylu" uważam, że jest bardzo czytelny i taki... hmm... nowoczesny Z mojej strony |
|
|
|
 |
jeremiks
|
Wysłany: Czw Lut 21, 2008 2:14 pm
|
|
Co tu komentować... Jak dla dla mnie to the best!!! Brawo chłopaki... |
|
|
|
 |
tomek1002

Zaproszone osoby: 18
|
Wysłany: Czw Lut 21, 2008 2:57 pm
|
|
| Stara szata grafoczna już się troche znudziła teraz forum ma zupełnie inne oblicze <jupi> |
|
|
|
 |
Tom157
|
Wysłany: Sob Lut 23, 2008 4:01 pm
|
|
no ale po bokach tak trawiasto Ładna Robota choć tamten nie był zły |
_________________ AVE RACOVIA !!! |
|
|
|
 |
Dawid84

|
Wysłany: Pon Lut 25, 2008 11:44 pm
|
|
| Długo mnie tu nie było, ale wreszcie dotarłem... i co ja widzę? Normalnie ładną szatę graficzną widzę. No a murawa po boku podkreśla sportowy klimat. |
_________________ "Niebiesko-białe barwy Twe..." |
|
|
|
 |
cezar17
|
Wysłany: Wto Lut 26, 2008 6:47 pm
|
|
| Forum jest swietne ;] pozdro dla wszystkich uzytkownikow i moderatorow ;] |