|
Robert Kubica ma złamaną nogę po makabrycznym wypadku!!!!!!! |
| Autor |
Wiadomość |
kakaowy

|
Wysłany: Nie Cze 10, 2007 9:53 pm Robert Kubica ma złamaną nogę po makabrycznym wypadku!!!!!!!
|
|
"Robert Kubica miał makabrycznie wyglądający wypadek podczas wyścigu o Grand Prix Kanady. Wypadek naszego rodaka wyglądał bardzo groźnie. Według najświeższych informacji, prześwietlenie wykonane w szpitalu w Montrealu wykazały, że Robert Kubica ma złamaną nogę.
Ogólny stan zdrowia polskiego kierowcy jest dobry. Lekarze w szpitalu Najświętszego Serca przeprowadzą kolejne badania - czy Polak nie uległ obrażeniom organów wewnętrznych.
- Rozmawiałem z Robertem, jest przytomny - powiedział tuż po wypadku menedżer Kubicy Daniel Morelli.
Kubica stracił panowanie nad bolidem na dziesiątym zakręcie, gdy jechał z prędkością sięgającą 300 km/h. Po wypadnięciu z toru bolid Polaka z potężną siłą uderzył w ścianę, przekoziołkował jeszcze kilkadziesiąt metrów i uderzył w ścianę po drugiej stronie toru.
Z bolidu Kubicy został praktycznie tylko kokpit."
źródło onet.pl |
_________________ 2 lata na forum |
|
|
|
 |
Dawid84

Zaproszone osoby: 3
|
Wysłany: Nie Cze 10, 2007 10:00 pm
|
|
Widziałem ten wypadek i miałem naprawdę nienajlepsze przeczucia. Wyglądało to faktycznie masakrycznie. Miejmy nadzieję, że organy wewnętrzne nie uległy uszodzeniu i Robert po rekonwalescencji powróci na tor.
Robert 3maj się !!! |
_________________ "Niebiesko-białe barwy Twe..." |
|
|
|
 |
Fredi
Moderator

Pomógł: 5 razy Dołączył: 20 Lis 2005 Posty: 1700 Skąd: Żywiec
|
Wysłany: Pon Cze 11, 2007 1:18 pm
|
|
Oglądałem ten wyścig na żywo. Myślałem, że Kubica doznał naprawdę ciężkich obrażeń. Dobrze, że skończyło się tylko na skręconej kostce i lekkim wstrząśnieniu mózgu.
http://www.youtube.com/wa...related&search= |
_________________ THE GREAT GLOBAL WARMING SWINDLE POLECAM |
|
|
|
 |
ŻuluS
|
Wysłany: Pon Cze 11, 2007 8:05 pm
|
|
| Też oglądałem na żywo ... wyglądało to makabrycznie, na początku myślałem że nasz kierowca nie żyje bo tak mu ręce opadły, ale naszczęście wszystko skończyło się dobrze .. BOGU DZIĘKOWAĆ . |
|
|
|
 |
Pablo
|
Wysłany: Pon Cze 11, 2007 8:06 pm
|
|
| Nawet nie ma złamanej nogi;) |
_________________ Moja specjalność: liga Polska i żużel
Zmiana nicku: Pawel_1990 = Pablo! |
|
|
|
 |
marecki85

Zaproszone osoby: 77
Pomógł: 3 razy Wiek: 23 Dołączył: 14 Mar 2006 Posty: 1891 Skąd: Rębiechowo
|
Wysłany: Pon Cze 11, 2007 8:29 pm
|
|
| no to mial moze wielkiego farta a moze ten bolid jest az tak bezieczny... |
|
|
|
 |
gites

Zaproszone osoby: 30
Pomógł: 4 razy Wiek: 21 Dołączył: 25 Lis 2006 Posty: 1881 Skąd: Białystok
|
Wysłany: Pon Cze 11, 2007 9:48 pm
|
|
| Dziś pokazywali jak Kubica wychodzi ze szpitala... Jak go zobaczyłem... to oprócz kuśtykającego na noge nic mu niejest ,nawet niejest poobijany.... Naprawde kokpit musi być wytrzymały a o kasku niewspomne... |
_________________ "Przyjaźń jest wszystkim,
To coś więcej niż talent,
Więcej niż władza,
Nigdy o tym nie zapominaj"
 |
|
|
|
 |
pawel16

Zaproszone osoby: 70
Pomógł: 9 razy Dołączył: 11 Sty 2007 Posty: 3774 Skąd: Olszyny
|
Wysłany: Pon Cze 11, 2007 10:07 pm
|
|
No ale już nie raz zawodnicy gineli w wyścigu i taki wypadek to nic przyjemnego. . ale on chciał przegonić rywali chciał pokazać że stać go i ja w niego nadal wierze i go pochwalam ponieważ tak się poświęcać dla sportu i kraju . . . BRAVO KOBICAAAA |
_________________ skomentuj moje typki;) |
|
|
|
 |
Dawid84

Zaproszone osoby: 3
|
Wysłany: Pon Cze 11, 2007 10:45 pm
|
|
| Gdzieś wyczyczytałem że ma tylko zwichniętą kostkę i już w następnym wyścigu będzie mógł brać udział. Dobrze że wszystko się dobrze skończyło. No i już Robert nie dostanie tego źle zbalansowanego bolidu, bo po nim to tylko kierownica została. |
_________________ "Niebiesko-białe barwy Twe..." |
|
|
|
 |
Fredi
Moderator

Pomógł: 5 razy Dołączył: 20 Lis 2005 Posty: 1700 Skąd: Żywiec
|
|
|
|