|
Roger Guerreiro jest już Polakiem, opinie |
| Autor |
Wiadomość |
Kalfi

Zaproszone osoby: 95
|
Wysłany: Wto Kwi 29, 2008 7:59 pm
|
|
| lub joe macnull:P |
|
|
|
 |
Przemoth

Zaproszone osoby: 4
|
Wysłany: Wto Kwi 29, 2008 10:24 pm
|
|
i Józek i Jeff na prawdę narobili.... no sam nie wiem który więcej...
Do nas do Reprezentacji nawet jakby doszedł LeBRON i Garnett to ich zjadły zjadły polskie układy:D |
_________________ Bundesliga 1 miesiąc yield 54.97%
 |
|
|
|
 |
adam999

Zaproszone osoby: 28
|
Wysłany: Pon Maj 05, 2008 5:43 pm
|
|
Słyszałem że teraz to nawet Mehmet Ali Ağca chce zostać polakiem.
Co się porobiło w tym kraju |
|
|
|
 |
Przemoth

|
Wysłany: Pon Maj 05, 2008 6:43 pm
|
|
Tez słyszałem, ale to sa plotki... Gazeta zeszła na psy... piszą takie pierdułki...
Dziś czytam artykuł pt. "Gortat rzuca, zbiera i blokuje a Orlando przegrywa"
Ja myślę, był jakiś mecz pokazowy czy co... a tu się okazuje , ze to o ten ostatni chodzi..
Wszyscy na boisku go robili Billups łapał na 2+1 po 2 przewinieniach trener chyba kazał Pistons przestać go łapać na foule bo jest im "po3ebny" na boisku:D Howarda krew zalewała.. zbulwersowały mnie wywiadu udzielane przez Marcina... ten np. zaraz po drfcie i pierwszych treningach na obozie:
"W wielu elementach przewyższam HOWRADA:P" właśnie widziałem te elementy w ostatnim meczu... zbytnia pewność siebie... albo poszuka klubu albo to cienko widzę, bo kolega który siedzi po uszy w NBA pisał mi , ze Orlando poszukują wśród młodych i grających silnego i w miarę szybkiego 4/5
A co do Marcina to mu dobrze życzę, ale z takimi występami nic nei zrobi... |
 |
|
|
|
 |
Mal

Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 12 razy Wiek: 21 Dołączył: 16 Maj 2007 Posty: 1301 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: Wto Maj 06, 2008 4:21 am
|
|
co do tych "and 1" Billupsa słyszałem opinie, że były odgwizdane tylko , dlatego, że to był Gortat i Billups. Z kimś innym by to nie przeszło.
Tytuł w gazecie jest z tyłka wzięty. Gortat ma dać przez kilka minut odsapnąć Howardowi, a z tytuły wynika, że grał dobrze i zawalił
Orlando jest za słabe na PO. Dziś Lewis dał popis bycia masakrycznie przepłaconym.
Nie czytałem , by Gortat się wywyższał. To fajny , skromny chłopak, który ciężko pracuje by spełnić marzenia. Tyle ode mnie. |
|
|
|
 |
Przemoth

|
Wysłany: Wto Maj 06, 2008 5:58 pm
|
|
Tzn. ja słyszałem mieszane opinie na temat Gortata... Grał malutko w kraju więc nikt wiele o nim nie wie...
Jedni mówią, ze te 2 wywiady były poprawiane lekko przez dziennikarzy lub jego agenta... a inni twierdzą , że to oryginalne słowa...
Jeśli chodzi o Billupsa i 2 + 1 hmm, ja to widizałem w słabej jakości, nie wiem co tam blisko się działo... ale w każdym razie wyglądało jakby poprostu Billups wchodził szukając tego dodatkowego rzutu... a nie zdziwiłbym się gdyby Billups doskakiwał na taką samą wysokość jak Marcin... więc nie miał problemu z "doniesieniem piłki do kosza" i przy okazji "zasugerowaniem" przewinienia...
Co jak co ale Billups to 1 i to jeden z najbardziej doświadczonych rozgrywających na świecie... w tej chwili to tylko Nash i AI mogliby się z nim równać... więc nie podejrzewam żeby dużo go kosztowało wykiwanie na osobisty pierwszoroczniaka, który nie miał do czynienia z takim stylem gry od dziecka..
Ja tak samo wierzę w Marcina... mam nadzieje, ze przejdzie z Orlando i będize więcej grać bo ma potencjał!! |
 |
|
|
|
 |
slawex78
|
Wysłany: Sro Maj 07, 2008 7:42 pm Jezeli nie wiesz o co chodzi to chodzi o pieniądze
|
|
Jezeli nie wiesz o co chodzi to chodzi o pieniadze tylko kto komu ile i dlaczego tak malo to proponuje odzielny temat zalozyc Raczej to nie pomoze Naszej reprezentacji wyjsc z grupy mielismy oliego abbebe i innych abdul abdulow i nic z tego specjalnego nie bylo....polscy pilkarze sa slabo finansowani o mobilizacjo korupcji i przekretach nie wspomne |
|
|
|
 |
rzekakanadyje
Sir. Silvio

Pomógł: 6 razy Dołączył: 02 Lis 2007 Posty: 778 Skąd: Ciechanów
|
Wysłany: Sro Maj 07, 2008 7:59 pm
|
|
slawex78 podaj przykład "innego abdul abdula" ? Jedyny jakiego znam chodzi ze mną do klasy, ale nie przypominam sobie żeby w reprezentacji grał |
|
|
|
 |
Raja

Zaproszone osoby: 35
Pomógł: 33 razy Wiek: 18 Dołączył: 11 Paź 2007 Posty: 3063 Skąd: Ciechanów
|
Wysłany: Sro Maj 07, 2008 9:31 pm
|
|
Chyba ze Abdul nie wspomnial nam ze gra w reprezentacji Rugby, chyba tylko tam sie nadaje
A Olisadebe to dobry pilkarz byl. Dzieki niemu, Kaluznemu , Karwanowi i Dudkowi zagralismy w Korei. Ze nic tam nie pokazalismy to inna sprawa, ale nie mozna za nia obwiniac tylko Olisadebe. |
|
 |
Przemoth

|
Wysłany: Sro Maj 07, 2008 9:36 pm
|
|
| Raja napisał/a: | | Ze nic tam nie pokazalismy |
no jak nic?!?!?!
A POLSKI PIĘKNY HYMN TO NIE??? I W JAKIM WYKONANIU !!! |
 |
|
|
|
 |
Raja

|
Wysłany: Sro Maj 07, 2008 9:40 pm
|
|
| To akurat nie najlepszy przyklad. Lepszy , ze jak Polak chce to potrafi i 3:1 z USA |
|
 |
kry_kuc

Zaproszone osoby: 15
Pomógł: 4 razy Dołączył: 07 Gru 2006 Posty: 148 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: Sro Maj 28, 2008 6:14 pm
|
|
| Roger ma klej jest technicznym dobrym zawodnikiem nie rozumiem tych ludzi cos sie go czepiaja, jest dobry i nam pomoze tak jak OLi tylko mam nadzieje ze szybko nie wyyjdzie z formy tak jak nasz polak!!!!! Oli! pozdro |
|
 |
slavoo26
Pomógł: 1 raz Wiek: 26 Dołączył: 04 Kwi 2008 Posty: 37 Skąd: GÓRNIK ŁĘCZNA-BRK
|
Wysłany: Czw Maj 29, 2008 4:12 pm
|
|
| MOZE ROGER I MA POLSKIE OBYWATELSTWO ALE POLAKIEM NIE BEDZIE NIGDY -OPINIA BEZ PODTEKSTOW RASISTOWSKICH MOJA OSOBISTA SUBIEKTYWNA |
_________________ <WGW>TAK POZOSTANIE DO KOŃCA |
|
|
|
 |
kry_kuc

|
Wysłany: Czw Maj 29, 2008 10:14 pm
|
|
| A Olisadebe lubiales? dlaczego nie bedzie polakiem? Juz jest, szanujmy go.. chlopak sie stara dla naszej reprezentacji, mam tylko nadzieje ze nauczy sie polskiego i hymn zaspeiwa! a widzial na meczy poslka albania juz cos ruszal ustami;d |
|
 |
adam999

Zaproszone osoby: 28
|
Wysłany: Pią Maj 30, 2008 2:06 pm
|
|
NATURALIZACJI FIFA MÓWI NIE
Obradujący w Sydney kongres Międzynarodowej Federacji Piłkarskiej (FIFA) przyjął w piątek nowe, surowsze przepisy dotyczące wydawania zgody na grę w drużynach narodowych zawodników urodzonych w innych krajach.
Obecnie piłkarz będzie musiał mieszkać przez co najmniej pięć lat w kraju, który chce reprezentować. Do tej pory gracz musiał spędzić w danym kraju dwa lata. Z przepisu tego skorzystała niedawno reprezentacja Polski - 28 maja zadebiutował w niej urodzony w Brazylii pomocnik Legii Warszawa Roger Guerreiro.
Obostrzenie nie będzie dotyczyć zawodników, którzy mają rodziców lub dziadków z innego kraju. Utrzymano w mocy wymóg, że gracz nigdy wcześniej nie może wystąpić w seniorskiej drużynie innego kraju.
Źródło www.wp.pl |
|
|
|
 |
kry_kuc

|
Wysłany: Pią Maj 30, 2008 3:26 pm
|
|
| A co z zawodnikiem z Lille? Ludovic tak? bedyie gral od wryesnia? slyszeliscie cos o tym? |
|
 |
kry_kuc

|
Wysłany: Pią Maj 30, 2008 3:28 pm
|
|
| adam999 napisał/a: | NATURALIZACJI FIFA MÓWI NIE
Obradujący w Sydney kongres Międzynarodowej Federacji Piłkarskiej (FIFA) przyjął w piątek nowe, surowsze przepisy dotyczące wydawania zgody na grę w drużynach narodowych zawodników urodzonych w innych krajach.
Obecnie piłkarz będzie musiał mieszkać przez co najmniej pięć lat w kraju, który chce reprezentować. Do tej pory gracz musiał spędzić w danym kraju dwa lata. Z przepisu tego skorzystała niedawno reprezentacja Polski - 28 maja zadebiutował w niej urodzony w Brazylii pomocnik Legii Warszawa Roger Guerreiro.
Obostrzenie nie będzie dotyczyć zawodników, którzy mają rodziców lub dziadków z innego kraju. Utrzymano w mocy wymóg, że gracz nigdy wcześniej nie może wystąpić w seniorskiej drużynie innego kraju.
Źródło www.wp.pl |
A to jeszcze nie jest pewne...mam nadzieję ze nie wejdzie, jeszcze niech polska kilku sobie przyciahgnie:D |
|
 |
Rokit

Pomógł: 19 razy Dołączył: 23 Lut 2008 Posty: 930 Skąd: ŁĘCZNA
|
Wysłany: Pią Maj 30, 2008 3:35 pm
|
|
Polska to nie Pogoń Szczecin czy Real Madryt.
W reprezentacji Polski mają grać Polacy.
Jasiu Roger nie miał szans na gre w Brazyli to pogra sobie w Polsce na ME, zrobi sobie reklame i pewnie wyjedzie z kraju. Już nie mówie że języka się nauczy...
Co innego Klose czy Podolski którzy z Niemcami mieli coś wspólnego, to była inna sytuacja chociaż już pisałem na temat naturalizacji zawodników.
Roger nie jest Polakiem, ma tylko polskie obywatelstwo. |
_________________ semper fidelis
 |
|
|
|
 |
slavoo26
Pomógł: 1 raz Wiek: 26 Dołączył: 04 Kwi 2008 Posty: 37 Skąd: GÓRNIK ŁĘCZNA-BRK
|
Wysłany: Pią Maj 30, 2008 4:01 pm
|
|
| kry_kuc napisał/a: | | A Olisadebe lubiales? dlaczego nie bedzie polakiem? Juz jest, szanujmy go.. chlopak sie stara dla naszej reprezentacji, mam tylko nadzieje ze nauczy sie polskiego i hymn zaspeiwa! a widzial na meczy poslka albania juz cos ruszal ustami;d |
olisadebe tak jak i roger mi wisza kolo h..a nauczy sie polskiego tak i jak olisadebe sie nauczyl i hymnu sie jak oli nauczy wierzysz w to bo ja nie zajebiscie mnie, nie wiem jak ciebie ,interesuje kto gra w polskiej reprezentacji i napewno trener znalazl by jakiegos polaka na pozycje rogera a zreszta moje slowa zweryfikuja mistrzostwa zycze naszej reprezentacji czy z rogerem czy bez niego wszystkiego najlepszego i mistrzostwa europy |
_________________ <WGW>TAK POZOSTANIE DO KOŃCA |
|
|
|
 |
kry_kuc

|
Wysłany: Sob Maj 31, 2008 3:25 pm
|
|
Ja osobiscie nic nie mam do Rogera, jest on wzmocnieniem naszej reprezentacji, mysle ze pomoze na EURO, ma chlopak klej w lewej nodze a slyszeliscie o tym zawodniku z Lille? Skomentujcie |
|
 |
Raja

|
Wysłany: Sob Maj 31, 2008 3:28 pm
|
|
| Chodzi Ci o Obraniaka? Ja kojarze go tylko z gier na kompa. Mialem go kiedys w Boaviscie. A tak to go w akcji nie widzialem. W reprezentacji moglby sie przydac, zawsze wieksza rywalizacja by byla |
|
 |
kry_kuc

|
Wysłany: Wto Cze 03, 2008 7:52 am
|
|
| No tak Obraniak, ma korzenia Polskie, niepamietam dokladnie jak to z nim jest, czy on ma rodzicow z Polski czy dziadkow, ale czytalem ze moze od wrzesnia bedzie grał. Widziałem jak grał w meczu Lillie, jest bardzo dobrym pilkarzem, po kazdej kolejce Francuskiej 1 ligi zostaje wybrany do najlepszej 11stki. to juz chyba o czyms swiadczy, taki pomocnik by sie przydal w szeregach naszej reprezentacji!!!! |
|
 |
|
|
|