kakaowe newsy

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kakaowy
#Weteran
#Weteran

kakaowe newsy

Post autor: kakaowy » 14-06-2008, 11:45

Witajcie, dziś i ja zaczynam pisać BLOGa swoją drogą bardzo fajny pomysł bo myśle ,że od każdego z blogerów można się czegoś nauczyć i coś wynieść

Ja w swoim blogu czas będę poświęcał na komentowanie bieżących wydarzeń oraz będę starał się opisywać to czego się nauczyłem przez lata grania. Moje spostrzeżenia uwagi, przesądy , błędy i wpadki ale także tajniki sukcesów :P

Awatar użytkownika
kakaowy
#Weteran
#Weteran

Post autor: kakaowy » 15-06-2008, 13:42

A więc ruszamy :)

Wczoraj dla mnie właściwie dzień bez emocji, jeden typek w Szwecji , w tym czasie kosiłem trawe :) gdy przyszedłem było już 3:0 także miałem luzz, drugi typek to rzuty różne w meczu Grecji a jako ,że byłem na zakrapianej imprezie u kumpla dopiero rano znalazlem statystyki z których wynikło, ze w drugiej połowie było aż 10 cornerów :) i $ moja... :)
Dziś przeglądam mecze i tak mi jakos nic z nich nie wynika , pocieszam się tylko tym ,że za tydzień Wimbledon i przez te pierwsze 5-6 dni będzie można co nie co zarobić. A dziś tradycyjnie typ na rzuty rożne w drugiej połowie w meczu Czechy- Turcja, ponad 5.5 , mysle ,że nie będzie większych problemów. Dziś w nocy także 5 mecz finału NBA , licze ,że LAL przedłużą jeszcze nadzieje i wygraja ten mecz ale grać go nie będę bo ryzyko zbyt duże a zysk zbyt mały :P

no i czas na drugą połowe wpisu , to będzie taki cykl w którym będę przedstawiał swoję błędy ale także inspirujące odkrycia jak i swoje mądrości :P

Coś z niczego

Taka mała rada dla wszystkich którzy sądzą ,że aby zarobic sporo pieniędzy trzeba dużo zainwestować. To w połowie prawda ale najpierw trzeba skądś ten hajs wziąć :). Moja gra wyglądała mniej więcej tak,że kiedy grałem na stawkach powiedzmy 50-150 zł to typy były przemyślane i grałem "swoje" czyli bez wydziwiania ale gdy stan konta gwłatownie się obniżał , wymyślałem jakieś cuda grając po 5 meczy na kuponie po stawce 10 czy 5 zl . Efekt był taki,ze stan konta wylądowywał na zerze. Ale od jakiegoś czasu zacząłem sprawe traktować poważniej czyli gram tak samo czy gram za 5, 50 czy za 500zl to podchodze do tej sprawy tak samo. Ja osobiście preferuje single i double żadziej triple od czasu do czasu ale to wtedy jak są wszystkie ligi. Ale do rzeczy to,że z 500zl potrafiłem zrobic 0 to wiedziałem :) ale nie dawno dowiedzialem sie na swoim przykładzie ze z 50 idzie zrobic 2000 ... Oczywiście nie z dnia na dzień ale da się. Ostatnio założyłem się też z ojcem któremu zostało 2pln na koncie ,że zrobie z tych 2 zl - 100zl , efekt 2 piwa moje , tutaj akurat ryzyko było spore bo każdy mecz był grany za 100% kapitalu ale cel został osiągniety. To działa tez w drugą strone i z 300-400 też w krótkim czasie potrafiłem zrobić 0. Ale to już była kwestia gorącej głowy i decyzji pod wpływem emocji .Ale podsumowując sam znam pare osób nawet z tego forum które zrobiły z kilku dych pareset złotych. Także według mnie jeśli będzie się konsekwentnym zarówno grając za 10 jak i za 100 zl to mozna piąć się w góre w tej naszej bukmacherskiej drabince. A takie "głupie" granie mając mało gotówki było najczęstrzym powodem tego,że lądowałem z pustym kątem. Ten błąd wielokrotnie powtarzany udało mi się wyeliminować miejmy nadzieje na zawsze ...

ODPOWIEDZ