|
|
Slask - Wisla Krakow |
| Autor |
Wiadomość |
krzysiekmks

Zaproszone osoby: 2
Pomógł: 124 razy Dołączył: 19 Lut 2009 Posty: 4136 Skąd: KIELCE
|
Wysłany: Pon Lis 21, 2011 15:46 Slask - Wisla Krakow
|
|
Analiza meczu Slask - Wisla Krakow oraz najlepsze typy

15 kolejka Ekstraklasy
1x2
2,15 - 3,30 - 3,20
Hej Gość, co sądzisz o tym meczu? Czy odds makerzy dobrze ustalili linie
Wyraź swoje zdanie i skonfrontuj je z wypowiedziami innych
Pamiętaj, dla aktywnych użytkowników czekają cotygodniowe nagrody |
|
|
| Poziom: 48 HP |
 |
 |
 |
 |
34% |
2882/8477 |
|
|
|
|
 |
pawlus17

|
Wysłany: Sro Lis 23, 2011 11:59
|
|
Śląsk-Wisłą
Śląsk to jak na razie zdecydowany lider ekstraklasy. Podopieczni Oresta Lenczyka spisują się nadspodziewanie dobrze w rozgrywkach. Śląsk rozegra swój 2 mecz na nowym stadionie we Wrocławiu i po raz kolejny obejrzy go komplet widzów ok 42 tysiące co na Polskie warunki jest świetnym osiągnięciem.
Wisłą jak wiadomo nie tworzy drużyny, jest to zlepek obcokrajowców. Zespół ten ma 21 punktów ale bardzo dużo z nich uzbierał nie dzięki swojej grze tylko dzięki pomocy sędziów.
Moim zdaniem goście będą mieć bardzo ale to bardzo małe szanse na zdobycie punktów we Wrocławiu, nie powinni też zdobyć gola a myślę, ze więcej niż 2 Śląsk też nie wpakuje.
Śląsk-Wisłą
typ under2,5
kurs betsson 1,62
7/10 |
_________________ Cracovia Pany
 |
|
|
| Poziom: 41 HP |
 |
 |
 |
 |
29% |
1559/5376 |
|
|
|
|
 |
Ivey
Visca el Barça

Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: Czw Lis 24, 2011 02:08
|
|
|
_________________ If you can't support us when we lose or draw, don't support us when we win.
 |
|
|
| Poziom: 33 HP |
 |
 |
 |
 |
65% |
1938/2982 |
|
|
|
|
 |
BanKai

|
Wysłany: Czw Lis 24, 2011 20:07
|
|
Śląsk Wrocław - Wisła Kraków
typ 1
kurs 2,15
Jutrzejszym bardzo ciekawym spotkaniem będzie pojedynek Śląska Wrocław, z Krakowską Wisłą. Jeśli patrzeć po statystykach to Śląsk jest górą, ponieważ zajmują pierwszą lokatę, plus fakt gry na własnym stadionie. Nie tylko na statystyki patrzyłem w tym meczu. Wisła mimo pięknego początku, oraz dobrych pokazów w eliminacjach do ligi mistrzów, aktualnie nie prezentuje tak wysokiej formy. Mają już 6 pozycję, i nie jest to spowodowane żadnymi ligami europejskimi, ponieważ dla nich puchar się dawno zakończył. Ostatnio przegrali aż 3 mecze pod rząd w tym ważne spotkanie derbowe z Cracovią, u siebie z średnio prezentującym się Górnikiem Zabrze, oraz z beniaminkiem ekstrklasy Podbeskidziem. Gorszych wyników spodziewać sie nie było można. Podejrzewam że to lekki niedosyt spowodowany ligami europejskimi, i brak wiary w siebie. Odkąd tam zaczęło się wszystko walić, tak to przełożyło się na lige. Wisła nie może się zgrać, ma wielkie problemy ze stwarzaniem groźnych sytuacji. Podejrzewam że w niedalekim czasie powinni się pozbierać z tego, lecz nie w tym meczu. Skoro nie zrobili tego w meczu ze słabym Górnikiem, to nie zrobią tego w meczu z liderem, któremu zależy na punktach, bo przewagi nad Legią dużej nie ma. |
_________________ Semper Fidelis.. |
|
|
| Poziom: 19 HP |
 |
 |
 |
 |
17% |
135/798 |
|
|
|
|
 |
Mefiu
Booyashaka !

Zaproszone osoby: 10
Pomógł: 101 razy Dołączył: 04 Kwi 2007 Posty: 3984 Skąd: Ostrów Wlkp.
|
Wysłany: Czw Lis 24, 2011 21:56
|
|
Śląsk Wrocław - Wisła Kraków
Typ: Śląsk Wrocław -1
Kurs: 4.05
Buk:
Czy jest to hit kolejki, tego nie wiem. Wiem jednak, że kursy nie są adekwatne do ryzyka. Faworyt może być tylko jeden. Bo jak możemy nazwać grę Wisły w ostatnich spotkaniach ? - Katastrofa ? No chyba Armagedon ! Porażki u siebie z Podbeskidziem 0-1 oraz ostatnio z Górnikiem Zabrze 0-1 i do tego przegrana w derbach z Cracovią. A czy te drużyny są elitą Polskiej Ekstraklasy ? Stanowczo nie. Stanowią praktycznie jej zaplecze. Z czego więc wynika koszmarna gra Krakowian ? Ich skład to zlepka narodowości i nie ma dobrego porozumienia. Czy możliwe jest by w przeciągu tygodnia czy dwóch na tyle poprawić grę by móc rywalizować z potężnym Ślaskiem ? Wrocław jest jak rozpędzona kula do kręgli, zbija po kolei każdy z kręgli inkasując za każdym razem komplet punktów. Niepokonani od pięciu spotkań Ślązacy mając przed sobą takiego przeciwnika jak Wisła w obecnej sytuacji nie mają prawa przegrać. Powiedzcie co musiałoby się stać aby Wrocław przegrał na własnym stadionie przed 42 tysięczną publicznością z przeciwnikiem w tak fatalnej formie ? Według mnie absolutnie nic nie przemawia na korzyść Wisły. Jeśli nie potrafili strzelić bramki drużyną z zaplecza to w jaki sposób mają to uczyć dużo silniejszej drużyny ? Pytania które tu postawiłem są retoryczne i każdy sam może sobie na nie odpowiedzieć bez dłuższego zastanowienia. Jeżeli tylko Śląsk podejdzie do tego spotkania zmobilizowany i nie zlekceważy złej postawy Krakowian to jestem pewien ich zwycięstwa. W tym roku w kwietniu zespoły te spotkały się już we Wrocławiu i wtedy padł wynik 2-0. Teraz sytuacja jest jeszcze bardziej na korzyść gospodarzy i przewiduje niezły pogrom ze strony Śląska. Dodatkowo Legia, zajmująca drugą lokatę, traci już tylko dwa punkty do lidera, więc Wrocławianie nie mogą sobie pozwolić na porażkę. Zwłaszcza jeśli mają szanse im odskoczyć. Warszawianie bowiem mają w tej kolejce spotkanie na trudnym terenie w Kielcach, dlaczego trudnym ? Bo Korona na swoim obiekcie w tym sezonie przegrała tylko raz, dlatego możliwe, że urwie punkty Legionistą. Tutaj właśnie pojawia się szansa dla Śląska by powiększyć swoją przewagę. Na zakończenie - każdy inny wynik niż wygrana gospodarzy będzie dla mnie ogromną niespodzianką - kurs na wygraną Śląska oscyluje koło 2.10 i uważam, że jest to prezent od bukmacherów - kurs na handi -1 oscyluje nawet kolo 4.25, więc nic tylko brać i grać. Dla mnie osobiście peffka na piątkowy wieczór (zwycięstwo Śląska) ! |
| Poziom: 47 HP |
 |
 |
 |
 |
21% |
1672/7965 |
|
|
|
|
 |
quares

Zaproszone osoby: 8
Pomógł: 325 razy Wiek: 23 Dołączył: 15 Cze 2008 Posty: 5131 Skąd: KrK
|
Wysłany: Pią Lis 25, 2011 09:00
|
|
No to może kilka słów ode mnie
| Mefiu napisał/a: | | Z czego więc wynika koszmarna gra Krakowian ? Ich skład to zlepka narodowości i nie ma dobrego porozumienia. |
Nie sposób się nie zgodzić, ale pamiętajmy o tym, że pół roku temu to była praktycznie ta sama drużyna, też wielonarodowościowa i przypomnijmy sobie jak wtedy się zachwycaliśmy ich grą. Wisła była stawiana jako wzór, więc słabej postawy Wisły w ostatnich tygodniach nie zrzucałbym na kark tego, że w drużynie jest masa obcokrajowców, choć akurat bardzo mnie to denerwuje. Problem jest gdzie indziej...Po meczu z APOEL-em coś w tej drużynie pękło, dodajmy do tego kontuzje Sobola, Małego i Meleksa, dodajmy do tego znaczną obniżkę formy Pareiki i Chaveza i wyjdzie nam to co aktualnie oglądamy, czyli jakiś dziwny twór na który nie da się patrzeć. Ale obecną sytuację w Wiśle przenieśmy do innych czołowych klubów w Polsce. Zabierzmy z Lecha Stilicia, Murawskiego i Rudneva, bo akurat są kontuzjowani i przyjmijmy, że nagle w dołek wpadli Wojtkowiak i Injac. Analogiczna sytuacja w Legii...zabieramy Rybusa, Radovicia i Ljuboję, no i do tego przyjmijmy, że Kuciakowi przestaje dopisywać szczęście, a Żewłakow daje się ogrywać każdemu napastnikowi. Założę się, że efekt końcowy byłby taki sam jak obecnie w Krakowie Nie chce w żaden sposób usprawiedliwiać tej zlepki piłkarzy, ale bez 3 ważnych ogniw każda drużyna miałaby gigantyczne problemy.
| Mefiu napisał/a: | | Niepokonani od pięciu spotkań Ślązacy mając przed sobą takiego przeciwnika jak Wisła w obecnej sytuacji nie mają prawa przegrać. Powiedzcie co musiałoby się stać aby Wrocław przegrał na własnym stadionie przed 42 tysięczną publicznością z przeciwnikiem w tak fatalnej formie ? Według mnie absolutnie nic nie przemawia na korzyść Wisły. Jeśli nie potrafili strzelić bramki drużyną z zaplecza to w jaki sposób mają to uczyć dużo silniejszej drużyny ? |
No i właśnie dlatego uważam, że Wisła może dziś sprawić niespodziankę. Wszystko przemawia za rozpędzonym Śląskiem, ale ile już było takich sytuacji jak ta dzisiejsza, że faworyt może być tylko jeden? Pamiętacie jak Śląsk zagrał na otwarcie stadionu z Lechią? Miał spętane nogi, presja nie pozwoliła im pokazać pełni swoich umiejętności, i dziś może być podobnie.
Nie mówię, że Wisła dziś wywiezie z Wrocławia punkty, ale nie można zapominać, że Wisła to cały czas klasowy jak na polskie warunki zespół. Wraca Wilk, nie ma Jaliensa, w jakimś wymiarze czasowym zagra Małecki. To wszystko może dać Wiśle kopa, ale nie postawię na to ani złotówki. To takie luźne spostrzeżenia z mojej strony, żaden atak, czy ślepa obrona barw klubowych. To tylko obiektywna ocena tego co się ostatnio dzieje. Pozdro |
|
|
| Poziom: 52 HP |
 |
 |
 |
 |
35% |
3773/10781 |
|
|
|
|
 |
owsiak13
|
Wysłany: Pią Lis 25, 2011 10:50
|
|
Na pewno nie zagra Elsner,a Mila nie trenował w ostatnim tygodniu (choroba + antybiotyki) więc jeśli zagra to nie na 100 % i nie przez cały mecz. Każdą maszynę da się zatrzymać, a Wisła wiecznie przygrywać nie będzie. Na pewno jak najszybciej będą chcieli zmazać plamę po ostatnich porażkach, a wygrana ze Śląskiem na pewno jest do tego świetną okazją i pozwoliłaby trochę odbudować morale. Mam mieszane odczucia co do tego meczu, ale mój typ to:
Śląsk Worcław - Wisła Kraków X (bet-at-home 3.45) |
|
|
|
 |
marszal
Pomógł: 2 razy Dołączył: 23 Maj 2009 Posty: 225 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: Pią Lis 25, 2011 14:40
|
|
Bardzo ciekawie zapowiada sie mecz pomiedzy tymi 2 drużynami.Faworytem tego meczu jest Śląsk, ale pamietajmy ze problemy ma Mila a Śląsk bez Mili nie wiem czy sobie poradzi.Wisła bedzie chciala przełamac nieprzyjemna pase porażek,lepszego momentu niż ze śłaskiem nie bedzie.Śląsk zagrał srednio na wlasnym stadionie z Lechia.Śląsk dobrze spisuje sie na wlasnym stadionie grali 7 razy 5 razy wygrali 1 remis i 1 przegrali.Wisła grała 7 razy 2 razy wygrali 3 razy zremisowali i 2 razy przegrali,pamietajmy ze wisla musi kiedyc wygrac na wyjezdzie.
Śląsk Worcław - Wisła Kraków
typ:x2
kurs: 1,70
Śląsk Worcław - Wisła Kraków
typ: Under 2,5
kurs:1,60 |
|
|
|
 |
Ivey
Visca el Barça

|
Wysłany: Pią Lis 25, 2011 22:29
|
|
| Cytat: | Śląsk Wrocław - Wisła Kraków Śląsk Wrocław@2,05 |
0:1 |
_________________ If you can't support us when we lose or draw, don't support us when we win.
 |
|
|
| Poziom: 33 HP |
 |
 |
 |
 |
65% |
1938/2982 |
|
|
|
|
 |
BanKai

|
Wysłany: Sob Lis 26, 2011 09:28
|
|
| BanKai napisał/a: | Śląsk Wrocław - Wisła Kraków
typ 1
kurs 2,15
0-1
Jutrzejszym bardzo ciekawym spotkaniem będzie pojedynek Śląska Wrocław, z Krakowską Wisłą. Jeśli patrzeć po statystykach to Śląsk jest górą, ponieważ zajmują pierwszą lokatę, plus fakt gry na własnym stadionie. Nie tylko na statystyki patrzyłem w tym meczu. Wisła mimo pięknego początku, oraz dobrych pokazów w eliminacjach do ligi mistrzów, aktualnie nie prezentuje tak wysokiej formy. Mają już 6 pozycję, i nie jest to spowodowane żadnymi ligami europejskimi, ponieważ dla nich puchar się dawno zakończył. Ostatnio przegrali aż 3 mecze pod rząd w tym ważne spotkanie derbowe z Cracovią, u siebie z średnio prezentującym się Górnikiem Zabrze, oraz z beniaminkiem ekstrklasy Podbeskidziem. Gorszych wyników spodziewać sie nie było można. Podejrzewam że to lekki niedosyt spowodowany ligami europejskimi, i brak wiary w siebie. Odkąd tam zaczęło się wszystko walić, tak to przełożyło się na lige. Wisła nie może się zgrać, ma wielkie problemy ze stwarzaniem groźnych sytuacji. Podejrzewam że w niedalekim czasie powinni się pozbierać z tego, lecz nie w tym meczu. Skoro nie zrobili tego w meczu ze słabym Górnikiem, to nie zrobią tego w meczu z liderem, któremu zależy na punktach, bo przewagi nad Legią dużej nie ma. |
a jednak przełamali się na meczu z liderem. |
_________________ Semper Fidelis.. |
|
|
| Poziom: 19 HP |
 |
 |
 |
 |
17% |
135/798 |
|
|
|
|
 |
Mefiu
Booyashaka !

Zaproszone osoby: 10
Pomógł: 101 razy Dołączył: 04 Kwi 2007 Posty: 3984 Skąd: Ostrów Wlkp.
|
Wysłany: Nie Lis 27, 2011 13:44
|
|
| Cytat: | Śląsk Wrocław - Wisła Kraków
Typ: Śląsk Wrocław -1
Kurs: 4.05
Buk:
Czy jest to hit kolejki, tego nie wiem. Wiem jednak, że kursy nie są adekwatne do ryzyka. Faworyt może być tylko jeden. Bo jak możemy nazwać grę Wisły w ostatnich spotkaniach ? - Katastrofa ? No chyba Armagedon ! Porażki u siebie z Podbeskidziem 0-1 oraz ostatnio z Górnikiem Zabrze 0-1 i do tego przegrana w derbach z Cracovią. A czy te drużyny są elitą Polskiej Ekstraklasy ? Stanowczo nie. Stanowią praktycznie jej zaplecze. Z czego więc wynika koszmarna gra Krakowian ? Ich skład to zlepka narodowości i nie ma dobrego porozumienia. Czy możliwe jest by w przeciągu tygodnia czy dwóch na tyle poprawić grę by móc rywalizować z potężnym Ślaskiem ? Wrocław jest jak rozpędzona kula do kręgli, zbija po kolei każdy z kręgli inkasując za każdym razem komplet punktów. Niepokonani od pięciu spotkań Ślązacy mając przed sobą takiego przeciwnika jak Wisła w obecnej sytuacji nie mają prawa przegrać. Powiedzcie co musiałoby się stać aby Wrocław przegrał na własnym stadionie przed 42 tysięczną publicznością z przeciwnikiem w tak fatalnej formie ? Według mnie absolutnie nic nie przemawia na korzyść Wisły. Jeśli nie potrafili strzelić bramki drużyną z zaplecza to w jaki sposób mają to uczyć dużo silniejszej drużyny ? Pytania które tu postawiłem są retoryczne i każdy sam może sobie na nie odpowiedzieć bez dłuższego zastanowienia. Jeżeli tylko Śląsk podejdzie do tego spotkania zmobilizowany i nie zlekceważy złej postawy Krakowian to jestem pewien ich zwycięstwa. W tym roku w kwietniu zespoły te spotkały się już we Wrocławiu i wtedy padł wynik 2-0. Teraz sytuacja jest jeszcze bardziej na korzyść gospodarzy i przewiduje niezły pogrom ze strony Śląska. Dodatkowo Legia, zajmująca drugą lokatę, traci już tylko dwa punkty do lidera, więc Wrocławianie nie mogą sobie pozwolić na porażkę. Zwłaszcza jeśli mają szanse im odskoczyć. Warszawianie bowiem mają w tej kolejce spotkanie na trudnym terenie w Kielcach, dlaczego trudnym ? Bo Korona na swoim obiekcie w tym sezonie przegrała tylko raz, dlatego możliwe, że urwie punkty Legionistą. Tutaj właśnie pojawia się szansa dla Śląska by powiększyć swoją przewagę. Na zakończenie - każdy inny wynik niż wygrana gospodarzy będzie dla mnie ogromną niespodzianką - kurs na wygraną Śląska oscyluje koło 2.10 i uważam, że jest to prezent od bukmacherów - kurs na handi -1 oscyluje nawet kolo 4.25, więc nic tylko brać i grać. Dla mnie osobiście peffka na piątkowy wieczór (zwycięstwo Śląska) ! |
|
| Poziom: 47 HP |
 |
 |
 |
 |
21% |
1672/7965 |
|
|
|
|
 |
pawlus17

|
Wysłany: Wto Lis 29, 2011 10:47
|
|
| pawlus17 napisał/a: | Śląsk-Wisłą
typ under2,5
kurs betsson 1,62
7/10 |
0-1 |
_________________ Cracovia Pany
 |
|
|
| Poziom: 41 HP |
 |
 |
 |
 |
29% |
1559/5376 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|