Koszykówka - PLK
Stal Stalowa Wola vs. Kotwica Kołobrzeg +9.5
Typ: 2
Kurs: 1.50
Bukmacher: Stan James
Stawka: 9/10
Zaczynamy weekend z koszykówką Europejską, bo typowanie NBA nie idzie mi ostatnio najlepiej. Dlatego chce zrewanżować się tym co grają moje typy i zaproponować Wam na dobry początek bardzo ciekawy typ, który moim zdaniem nie ma szans na niepowodzenie. Najlepsze rozwiązanie znalazłem w Stan James, ale także zawyżone handi można złapać w Betsafe. Mecz rozpoczyna się o 18:00, ale do tego czasu kursy mogą polecieć. Dlaczego? Ponieważ Stal wykonała już swój plan minimum na ten sezon. Zostaje w najwyższej klasie rozgrywek. Za to Kotwica musi teraz walczyć o zwycięstwo w każdym meczu. Dziś wygrana jest im bardzo potrzebna. Mają lepszy skład od gospodarzy, ale brakuje im koncentracji w ostatniej fazie meczu, czyli w czwartej kwarcie. Goście to drużyna, która większość meczy przegrała właśnie w końcówce. W ostatniej kolejce nawet stawili się w Zgorzelcu, ale druga połowa zdecydowała o tym, że przegrali dość wysoko. Dziś przyjdzie im się zmierzyć ze słabą Stalą! Jedyny zawodnik, który napędzał ten zespół to Jarryd Loyd, ale po świetnym wypromowaniu się postanowił przenieść się do Turowa. Jedyny obco krajowiec w Stali tera to: David Godbold, który rzuca średnio 10pkt na mecz. Do składu wraca Michał Gabiński, ale po kontuzji zapalenia ścięgna Achillesa może być w nieco słabszej dyspozycji, a pod koszem będzie miał z kim się przepychać: Darrell Harris najlepszy zbierający ligi. Dziś zdominuje grę pod koszem, bo dobrze wie, że musi pomóc swojemu zespołowi dokładając dużo zbiórek w ataku jak i w obronie. Na jedynce u gości zobaczymy Omni Smitha. Także Amerykanin preferujący szybką grę. Mózg drużyny, któremu często brakuje zimnej krwi, ale, że dziś bardzo ważny mecz to musi zagrać skoncentrowany od początku do końca na 110%, za obrońce będzie miał najprawdopodobniej Rafała Partyka, a nie jest on wybitnym obrońcom. Dużo kłopotów sprawia mu bronienie na zasłonach, a dziś to będzie główna broń Kotwicy, duet Smith i Harris urządzą gospodarzą prawdziwe piekło dziś. W obydwóch drużynach występuje sporo Polaków i na moje oko lepiej prezentują się Ci z Kołobrzegu. Stelmach, Wichniarz, Diduszko to naprawdę świetni gracze. Co najważniejsze podział punktów rozkłada się często na całą drużynę, a taki team jest bardzo ciężko zatrzymać w którym wiadomo, że każdy jest groźny. W Stali z wyróżniających się Polaków to praktycznie tylko Wołoszyn i Miszczuk, ale tak jak wspomniałem pod koszem rządzić dziś będzie tylko i wyłącznie Darrel. Zagrałbym odważnie zwycięstwo gości, ale tak jak wspomniałem na samym początku często mają problemy w końcówce spotkania, brakuje im koncentracji. Także czysty win polecam, ale po małej stawce, a kursy zachęcają!