Typy bukmacherskie

Na naszym forum znajdziesz darmowe typy bukmacherskie, najlepsze pewne typy meczy. Sprawdź nasze analizy i typy sportowe oraz włącz się do dyskusji, aktywnym użytkownikom rozdajemy nagrody gwarantowane!

Wyniki na żywo | Aktualne tabele ligowe | Szukaj | Użytkownicy | Rejestracja | Zaloguj

Ogłoszenie 

Płacimy aktywnym użytkownikom! Co tydzień rozdajemy ok 200 pln osobom podającym swoje typy i piszącym analizy.
Dodatkowo każdy użytkownik który przekroczy 75 postów dostaje 50 PLN GWARANTOWANE. Sprawdź to!

Jeśli forum długo się ładuje (wczytuje bannery) - kliknij klawisz "odśwież (F5)"

Poprzedni temat :: Następny temat
takie rzeczy to tylko w Polsce
Autor Wiadomość
tomasso_p87 

Zaproszone osoby: 1
Wysłany: Sro Maj 28, 2008 9:53 am   takie rzeczy to tylko w Polsce
Nie będzie fuzji Śląska Wrocław z Groclinem, władze Wrocławia dotychczas nie wyraziły zgody na dołożenie niezbędnej sumy na finansowanie Śląska. W przededniu pierwszego meczu barażowego piłkarski związek zdecydował, że w barażu zagra Piast, ale w innym terminie - poinformował portal Futbol.pl

Śląsk Wrocław samodzielnie wywalczył awans do najwyższej klasy rozgrywkowej i wystąpi do PZPN-u o licencję pozwalającą na grę w ekstraklasie. W tej sytuacji przeciwnikiem Jagiellonii Białystok w meczu barażowym będzie Piast Gliwice a nie jak wcześniej sądzono Arka Gdynia.

Piłkarze Piasta Gliwice zajmując trzecie miejsce w drugiej lidze i przy wcześniejszych zapewnieniach PZPN-u o fuzji Wrocławia z Grodziskiem, byli pewni gry w ekstraklasie. Teraz o awans będą musieli powalczyć na boisku.

"W ogóle nie dopuszczam do myśli, że mielibyśmy grać w barażach" - powiedział Futbol.pl Józef Drabicki, dyrektor Piasta Gliwice.

interia.pl

co o tym sądzicie? myśle że lepiej byłoby mieć jeden a dobry klub, który mógłby grać w Europie a nie dwa przeciętne...

FiTA 

Zaproszone osoby: 38
Wysłany: Sro Maj 28, 2008 2:25 pm   
Z tego co się orientuje, mogę się mylić, kibice Śląska nie są zbyt miło nastawieni do tej fuzji. Uważam, że to wszystko powinno od nich zależeć, bo to oni w tym wszystkim są najważniejsi.

Moja opinia jest taka, że posiadanie jednego solidnego klubu jest niczym, jeśli klub ten pogwałca tradycje innego, tego, który został przejęty. Jeśli wszystko byłoby ok, a kibice nie mieliby nic przeciwko, wtedy mogłoby dojść do fuzji.

coolen 

Wysłany: Sro Maj 28, 2008 2:50 pm   
Ja czytalem ze Wroclaw chce zarobic na tym awansie, tzn maja zamiar odsprzedac licencje no i polaczyc sie z groclinem :D jak to sie okaze prawda to bedzie ladna parodia :)

Rokit 

Wysłany: Sro Maj 28, 2008 4:24 pm   
Cytat:
Z tego co się orientuje, mogę się mylić, kibice Śląska nie są zbyt miło nastawieni do tej fuzji. Uważam, że to wszystko powinno od nich zależeć, bo to oni w tym wszystkim są najważniejsi.

Zgadza się,
http://www.ludziezasad.pl/
list otwarty kibiców ŚLĄSKA

Drzymale - owszem zależy na $, ale wyczytałem gdzieś że nie zostało mu wiele lat życia, nie wiem czy to plotka czy sprawdzona informacja, myśle jednak że jeśli uda się dogadać z działaczami to uda się to także z kibicami.

Ogółem to co obecnie dzieje się w polskiej piłce to jest kabaret.
Pozostaje wierzyć że może doczekamy się lepszych czasów.

kry_kuc 

Zaproszone osoby: 15
Wysłany: Sro Maj 28, 2008 6:04 pm   
Ja osobiscie chcialbym zeby doszlo do tej fuzji tylko ze herb i nazwa ta sama!! tak jak Lech poznan z Amica, zawodnicy przeszli i nowy zespol powstal, tutaj tez by tajk pasowalo, bo po co im Groclin? Co prawda Groclin oostatnio dla Polskiej pilki zrobil wiecej jak Legia czy Wisla grajac w pucharach europejskich ale czy ma sens male miasteczko? Prezesi obaj zrobia kase, w Ślasku niech powstanie wielki klub na klase europejska beda mieli stadion a tam w Grodzisku co? Co o tym myslicie?

Rokit 

Wysłany: Czw Maj 29, 2008 3:14 pm   
:arrow:
http://sport.onet.pl/0,12...,wiadomosc.html

slavoo26 

Wysłany: Czw Maj 29, 2008 4:15 pm   
I NIE DZIWNE ZE SIE Z POLSKI SMIEJA W PILKARSKIM SWIECIE I NIE TYKLKO PILKARSKIM JAK POLSCY DZIALACZE ODWA LAJA TAKA MANIANE :twisted: A NA TYM CIERPIA TYLKO PRZECIETNI KIBICE

kry_kuc 

Zaproszone osoby: 15
Wysłany: Czw Maj 29, 2008 10:11 pm   
http://sport.interia.pl/p...laskiem,1118354

Szkoda tylko ze w UEFA nie zagraja!! Prawda? ale będzie to jeden z lepszych zespołw mam nadzieje ze ruszy Polska pilka!!

slavoo26 

Wysłany: Pią Maj 30, 2008 4:07 pm   
pod wzgledem kibicowskim Śląsk Wrocław to szczyty polskiej pilki a pod wzgledem piłkarskim to sie okaze pod koniec sezonu wiecej klubow w polskiej lidze z kibicami ktorzy na stadionie moga stworzyc zajebiaszcza atmosfere a slask potrafi pozdro

pawel_bstok 

Zaproszone osoby: 2

Wysłany: Pią Maj 30, 2008 6:19 pm   
Niespodzianek ciąg dalszy, Bytom bez licencji. Komisja Odwoławcza ds. Licencji PZPN uznała iż Polonia Bytom nie spełnia wymogów pierwszoligowca. W związku z czym Jagiellonia zostaje a Piast awansuje (deja vu ?), działacze Polonii Bytom dogadali się z władzami miasta Wodzisław - tam miała grać Polonia podczas remontu ich obiektu... co ci panowie robią ze związku zostawiam bez komentarza.

Edit: w TV powiedzieli że Lech będzie grał w Pucharze Uefa...

milanista23

Wysłany: Pią Maj 30, 2008 9:15 pm   
KOLEJORZZZZZZZZZZ !!!!!!!!!!!!!!! nierozumiem kibicow wroclawskich, ich wybor __jak spadna po sezoniku w OE to im si oczy otwora .. .a Drzymale i jego $$$$$ zapraszam do POZNANIA :grin:
PS//kry_kuc Lech Poznan ...

Rokit 

Wysłany: Pią Maj 30, 2008 9:27 pm   
gdyby Śląśk zagrał W PU to wszyscy by mówili, że nie feir, że oszuści
teraz postąpili zgodnie z duchem sportu to też żle?

Awans powinien zostać wywalczony na boisku,
chyba że mówisz o czym innym,

Tarin 

Wysłany: Pią Maj 30, 2008 11:19 pm   
Dokładnie, kibice Śląska którzy tak naprawde tworzą historię tego klubu zachowali sie jak najbardziej poprawnie i w pełni rozumiem ich wybór. Nie chcieli mieć kupionej licencji kupionych pucharów. Awansowali na boisku i należy im sie Ekstraklasa, a to ze w "promocji" dostaną paru zawodników Groclinu i zastrzyk gotówki to bardzo dobrze. Ale zachowali HONOR. Nie każdego stać na tak stanowczy gest, wiadomo czym groziło niezgodzenie się na warunki KIBICÓW. A jeżeli Drzymała sie ugiął to tylko świadczy jak wiele do powiedzenia mają kibice we Wrocławiu. Zobaczymy czy wyjdzie to na dobre WKSowi ja myślę że tak o czym świadczy np. fakt fuzji Amici z Lechem. Gdzie Lech teraz jest całkiem inną drużyną a niżeli wcześniej. A to że dostaną puchary w promocji to nie jest fajne, ale pewnie poznańscy kibice będą zadowoleni.

Ja chce zobaczyć tylko za 2-3 lata walke o mistrzowsto Polski 3 drużyn Wisły Śląska i Lechii (z wiadomych względów).

Pozdrawiam.

pawel_bstok 

Wysłany: Wto Cze 03, 2008 9:21 pm   
Jagiellonia otrzymała oświadczenie od PZPN którego treść brzmi następująco:

"Zarząd PZPN na posiedzeniu w dniu 3.06.2008 roku, postanowił odwołać terminy meczów barażowych o Ekstraklasę w wyznaczonych na dzień 7 i 11 czerwca 2008 roku. Nowe terminy meczów, o ile wystąpi taka konieczność, zostaną ustalone przez Zarząd PZPN na posiedzeniu w dniu 2.07.2008 roku. Przewidywane terminy ewentualnych meczów barażowych określa sie na okres od 10 do 20 lipca 2008 roku. Zespoły wystąpią w składach aktualnych na dzień rozgrywania pierwszego meczu".
Wiceprezes ds. organizacyjnych
Eugeniusz Kolator

pawel_bstok 

Wysłany: Pią Cze 20, 2008 8:35 pm   
Czeskiego filmu c.d

"Wrocławscy prokuratorzy wysłali Wydziałowi Dyscypliny PZPN materiały, które pozwalają na wyciągnięcie konsekwencji wobec kolejnych klubów, zamieszanych w kupowanie meczów. Tym razem chodzi o Koronę Kielce (dziesięć ustawionych spotkań w III lidze) i Jagiellonię Białystok (sześć meczów w II lidze). Obu drużynom grozi teraz degradacja z ekstraklasy – pisze „Przegląd Sportowy”.

Nie są to wszystkie dowody, dotyczące korupcji w tych klubach. Oba wątki wciąż nie są skończone. Przekazaliśmy tylko taką część, której ujawnienie nie utrudni nam dalszych czynności - wyjaśnia prokurator Edward Zalewski.

Liczyłem na to, że dotrą szybciej, choć i tak trzeba się cieszyć, że cokolwiek dostajemy. Przecież prokuratura wcale nie ma obowiązku ujawniać nam dowodów. Jak tylko otrzymam te dokumenty, natychmiast wezwę przedstawicieli obu klubów i na następny czwartek zwołamy posiedzenie w tej sprawie - zapewnia przewodniczący Wydziału Dyscypliny Adam Gilarski."

Przegląd Sportowy

Rokit 

Wysłany: Sro Lip 23, 2008 3:27 pm   
Cytat:
Trybunał Arbitrażowy ds. Sportu przy Polskim Komitecie Olimpijskim uchylił decyzje Polskiego Związku Piłki Nożnej o degradacji Widzewa Łódź o jedną klasę rozgrywkową i umorzył postępowanie - poinformowała sekretarz Trubunału Katarzyna Grabska.
W środę nie zapadł wyrok w sprawie Zagłębia Lubin, które także odwołało się od decyzji związku. Postępowanie odroczono do 22 sierpnia, a do tego czasu wstrzymano wykonanie zaskarżonych decyzji.

Oznacza to, iż Widzew grać będzie w 1. lidze, bo spadł w ubiegłym sezonie w sportowej rywalizacji, zaś Zagłębie - w ekstraklasie! Czyim kosztem? Na razie nie wiadomo... Wszystko wskazuje na to, że... Arki Gdynia.

za onet.pl

brak słów

Raja 

Zaproszone osoby: 35
Wysłany: Sro Lip 23, 2008 5:54 pm   
Śmiech na sali. Udowodnili korupcję, a nie ukarali. Takie rzeczy to tylko u nas. A nie, sorry, podobno u Pepików jest jeszcze gorzej :P

Ale to paranoja, dwa dni do rozpoczęcia ligi a oni motają non stop. Nie wiadomo kto będzie grał, liga nie ma sponsora. Mają szczęście że ludzie kochają ta ligę bez względu na afery i poziom. W końcu jest to NASZA, Polska liga.

Raja 

Zaproszone osoby: 35
Wysłany: Sro Lip 23, 2008 7:15 pm   
Cytat:
O tym, czy liga rozpocznie się z opóźnieniem Komisja ds. Nagłych PZPN zdecyduje w czwartek, gdyż w środę nie było na posiedzeniu przedstawicieli Canal+. Komisja zdecydowała jednak o tym, że... zostanie rozegrany baraż o prawo gry w ekstraklasie. Kuriozalny baraż rozegrany zostanie pomiędzy... Jagiellonią Białystok i... Piastem Gliwice. Po dzisiejszej decyzji Trybunału Arbitrażowego ds. Sportu przy Polskim Komitecie Olimpijskim w ekstraklasie zagra zdegradowane przez Polskiego Związku Piłki Nożnej Zagłębie Lubin, zaś w I lidze, a nie II lidze występować będzie Widzew Łodź.
Te decyzje oznaczają, że w I lidze zagra Arka Gdynia, która przed rozpoczęciem rozgrywek "awansowała" i "spadała" już cztery razy.

Kiedy miałby być rozegrany baraż pomiędzy Jagiellonią i Piastem i dlaczego jest on potrzebny? Nie wiadomo, ale Komisja bierze pod uwagę, że odwołać od wyroku może się Korona Kielce i także pozostanie w ekstraklasie. W tej sytuacji niemal pewne jest, że w czwartek zapadnie decyzja o przesunięciu terminu rozpoczęcia rozgrywek ekstraklasy i I ligi...

źródło: onet.pl

Kur*a coraz lepiej :( Co oni sobie myślą? Taki syf :(

mayor 
Dawniej Mar733

Zaproszone osoby: 19

Wysłany: Sro Lip 23, 2008 10:05 pm   
Co tu powiedzieć...
nie mam jakiegoś sentymentu do nich, ale biedna Arka Gdynia
takie bydło jak jej zrobili to żal :/

midel 

Wysłany: Czw Lip 24, 2008 9:19 am   
mayor napisał/a:
biedna Arka Gdynia

Weszła kuchennymi drzwiami i nimi wyleciała

pawel_bstok 

Wysłany: Czw Lip 24, 2008 2:40 pm   
I oni biorą sie za organizacje Euro 2012 ?! Obawiam sie że jeszcze większy syf niż teraz, nie potrafią uprzątnąć bałaganu na własnym podwórku a biorą sie za Euro. Ja już mam karnet na Ekstraklase a teraz, baraże ? czyli że to Piast może grać w pierwszej lidze a Jagiellonia spaść ... Polonia Bytom ma grać na stadionie w Wodzisławiu Śląskim słyszałem że drużyna nie może grać na innym obiekcie jeśli jest oddalony ponad 50 km od miasta klubu, Wodzisław - Bytom 61 km ? I Listkiewicz zostanie znając go :evil: :evil: :evil:

quaresma88 

Zaproszone osoby: 6

Wysłany: Czw Lip 24, 2008 2:57 pm   
pawel_bstok napisał/a:
Ja już mam karnet na Ekstraklase a teraz, baraże ? czyli że to Piast może grać w pierwszej lidze a Jagiellonia spaść

to jest porażające.Kilka tysięcy sprzedanych karnetów,nadzieje kibiców,wzmacnianie drużyny,a może się okazać,że Jaga będzie grała w I lidze.Troszke to wszystko smutne,ale również i przerażające.Zagłębie które kupiło sobie tytuł,przekręciło mase meczy ma grać na równi z innymi w Ekstraklasie!?.Do końca życia zapamiętam mecz przy Reymonta gdzie Wisła gniotła Zagłebie przez 90 minut spotkania,gdzie sędziowie gwizdali spalone gdzie tylko im sie podobało,gdzie przynajmniej 2 "11" należały się Wiśle i co...kilka kolejek później zagłębie świętuje na Legii tytuł :roll: ...bałagan jaki panuje w naszym kraju,jest nie do wytrzymania.Ja jako wierny kibic,od 10 lat regularnie odwiedzający stadion mówie stanowcze "NIE" burdelowi w polskiej piłce.Mówie "NIE" baranom:listkiewiczowi i kolatorowi,którzy wystawiają nasz kraj na pośmiewisko i nie mają na tyle odwagi żeby w pokorze zostawić dobrze płatne stołki.TO MY KIBICE powinniśmy zaprowadzić porządek w świecie polskiej piłki,bo to MY jesteśmy najważniejsi i to dzięki NAM polska liga ma chociaż odrobine kolorytu...

Rokit 

Wysłany: Czw Lip 24, 2008 3:40 pm   
PZPN prawidłowo zdegradował Zagłębie i Widzew
to pkol narobił wczoraj syfu, trzeba to wziąć pod uwagę

teraz PZPN odnosząc się do decyzji pkolu nie ma zbyt dużego pola manewru,
właściwie w tym całym chaosie nadal nie wiadomo kto ma wziąć się za walkę z korupcją,