Otwarty przez: Fredi Czw Lut 01, 2007 1:12 pm |
TP nareszcie cos za free |
| Autor |
Wiadomość |
kakaowy

|
Wysłany: Sob Sty 06, 2007 1:02 am TP nareszcie cos za free
|
|
Telekomunikacja Polska zaczyna walkę o klientów: od ósmego stycznia zaczyna się akcja bezpłatnego przyspieszania neostrady - najwolniejszą opcją będzie 1 Mbps, limity nie zwiększą się. br /> Zwiększenie prędkości obejmie tych abonentów usługi neostrada tp, którzy na dzień 7 stycznia 2007 posiadają umowy terminowe, do których zakończenia pozostało co najmniej 14 dni oraz jeżeli istnieją możliwości technicznych świadczenia usługi w wyższej opcji.
Zwiększanie prędkości nie obejmie klientów, którzy w dniu zwiększenia prędkości korzystają z następujących usług i produktów: neostrady plus, programu "Edukacja z Internetem", neostrady tp opcja 6144, Multipakietu tp oraz promocji "neostrada tp na godziny".
Zwiększenie prędkości jest akcją, która w żaden sposób nie obciąża użytkownika usługi neostrada tp dodatkowymi kosztami ani nowymi zobowiązaniami. W dalszym ciągu obowiązuje ta sama umowa jaką klient posiada w momencie zwiększenia prędkości. Tym samym nie zmieniają się ceny abonamentu za usługę.
Użytkownicy neostrady o przepustowości 128, 256, 320, 512 i 640 kbps otrzymają bezpłatne przyspieszenie do 1024 kbps; abonenci TP cieszący z neostrady w opcji 1024 kbps odnotują dwukrotne zwiększenie przepustowości, a neostrada 2048 kbps przyspieszy do 6144 kbps. Zwiększenie prędkości nie ma wpływu na limit transferu, który jest właściwy dla prędkości, jaką TP świadczy użytkownikowi na podstawie umowy/aneksu, która uprawnia go do objęcia akcją.
Zwiększenie prędkości jest akcją, która w żaden sposób nie obciąża użytkownika usługi neostrada tp dodatkowymi kosztami ani nowymi zobowiązaniami. W dalszym ciągu obowiązuje ta sama umowa jaką klient posiada w momencie zwiększenia prędkości. Tym samym nie zmieniają się ceny abonamentu za usługę.
Proces zwiększania prędkości będzie trwał około 3 miesięcy - od 8 stycznia do 8 kwietnia 2007. Akcja podnoszenia prędkości obejmie w pierwszym rzucie klientów, którym do zakończenia umowy terminowej zostało co najmniej 14 dni. W następnych cyklach obejmie pozostałych klientów z priorytetem określonym przez datę zakończenia umowy terminowej - im krótszy czas do końca umowy, tym wyższa pozycja w kolejce.
Ponadto zwiększanie prędkości neostrady rozpocznie się od klientów posiadających umowy na najwolniejsze opcje usługi.
Nieoficjalna imformacja
SUPER!!!!!!!!!! mam neo 256 teraz 4x szybciej po prostu odjazd ale poczekam troche az mi przysla bo mam umowe wazna jeszcze przez 12 miesiecy |
|
|
|
 |
marecki85

Zaproszone osoby: 77
Pomógł: 3 razy Wiek: 22 Dołączył: 14 Mar 2006 Posty: 1797 Skąd: Rębiechowo
|
Wysłany: Sob Sty 06, 2007 1:06 am
|
|
no tez mam taka neostrade tyle ze do konca umowy zostalo 11 miesiecy
czyli zwieksza mi do 1024 za jakis czas bez dodatkowych kosztow bede placil tyle co teraz a limit transferowy zostanie ten sam>?
a skad masz ta nieoficjalna informacje?? |
| Ostatnio zmieniony przez marecki85 Sob Sty 06, 2007 1:28 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
macromia
Wiek: 19 Dołączył: 23 Gru 2006 Posty: 192 Skąd: Zielona Góra
|
Wysłany: Sob Sty 06, 2007 1:08 am
|
|
Z tego co widzę nie zwiększą się, a to spory problem w tego rodzaju połączeniach Niby trochę ulepszają, ale te limity to chora rzecz... |
|
|
|
 |
kakaowy

|
Wysłany: Sob Sty 06, 2007 1:49 am
|
|
| marecki85 napisał/a: | no tez mam taka neostrade tyle ze do konca umowy zostalo 11 miesiecy
czyli zwieksza mi do 1024 za jakis czas bez dodatkowych kosztow bede placil tyle co teraz a limit transferowy zostanie ten sam>?
a skad masz ta nieoficjalna informacje?? |
bez kosztow juz do konca umowy ale limit raczej zostaje taki sam niestety a info mam z takiej jednej stronki ale niedlugo pewnie pojawi sie na stronce tp i przyjdzie do domu wraz z zajebiscie duzym rachunkiem |
|
|
|
 |
gites

Zaproszone osoby: 30
Pomógł: 4 razy Wiek: 20 Dołączył: 25 Lis 2006 Posty: 1869 Skąd: Białystok
|
Wysłany: Sob Sty 06, 2007 1:54 am
|
|
| ja dla TP niewierze ,zawsze jest jakis haczyk. Ale z drugiej strony tp dostało kare za zbyt wysokie koszty internetu... no to może coś z tego wyjdzie |
_________________ "Przyjaźń jest wszystkim,
To coś więcej niż talent,
Więcej niż władza,
Nigdy o tym nie zapominaj"
 |
|
|
|
 |
kakaowy

|
Wysłany: Sob Sty 06, 2007 1:58 am
|
|
| gites napisał/a: | | ja dla TP niewierze ,zawsze jest jakis haczyk. Ale z drugiej strony tp dostało kare za zbyt wysokie koszty internetu... no to może coś z tego wyjdzie |
tak i to nie raz po kilkaset tysiecy ale chodzilo o to aby oddzielic telefon od internetu i tak sie ma stac bodarze w lutym czy w marcu ze mozesz miec sam telefon albo sama neo i tam podobno jest jakis haczyk a tutaj coz chodzi wylacznie o to abys pozostal z neo i po wygasnieciu umowy nie przeszedl do konkurencji
a z reszta sporo dowiemy sie przyszlym tygodniu gdy ruszy akcja promocyjna
aha no i oczywiscie mozna sobie dokupic transfer 2G jedyne 10zl to trzeba sie nazywac tp zeby cos takiego wymyslac |
|
|
|
 |
Fredi
Moderator

Pomógł: 5 razy Dołączył: 20 Lis 2005 Posty: 1698 Skąd: Bradford (Anglia)
|
Wysłany: Sob Sty 06, 2007 2:12 pm
|
|
Ja obecnie mam neo 512 i moim zdaniem ta promocja TP to jest wielka kpina. Ja osobiscie nie wyobrażam sobie łącza 1 mbit z 7 gb limitu - przeciez to jest kilkanascie godzin sciagania. Do 14 lutego można zrezygnować z neo bez żadnych kar i wydaje mi się, że Netia ma dużo lepsza ofertę. 1 mbit w umowie na 12 miesięcy, pierwsze 2 miesiace po 1 zł a potem 64 zł brutto i to BEZ LIMITÓW.
Po więcej informacji zapraszam TUTAJ |
_________________ ZEITGEIST movie - POLECAM PART 2 i 3! WŁĄCZ MYŚLENIE. |
|
|
|
 |
marecki85

|
Wysłany: Sob Sty 06, 2007 2:24 pm
|
|
dosyc ciekawa ta oferta netii tym bardziej ze nie ma limitow
moze warto sie nad tym zastanowic |
|
|
|
 |
kakaowy

|
Wysłany: Sro Sty 10, 2007 5:53 pm
|
|
Powoli juz brak mi słow na TP , ale to ciagle nieoficjalne infosy wiec jeszcze wszystko moze sie zdarzyc ale poczytajcie :
Już od wczoraj na forach, listach dyskusyjnych toczą się rozmowy o rzekomym wstrzymaniu procesu zwiększania transferu użytkownikom wybranych opcji neostrady tp, o czym pisaliśmy kilka dni temu. Informacje te potwierdzają także konsultanci z TP, co sprawdziliśmy również sami.
Komunikat taki widniał w systemie u pracowników TP, jednak wczoraj, prawdopodobnie w godzinach wieczornych zniknął. Również, jak wynika z naszych informacji, proces przyśpieszania, który miał się rozpocząć 8 stycznia właściwie się nie rozpoczął lub dotknęło to śladowej ilości użytkowników, którym zostaje to już anulowane. Nieznane są również przyczyny takiej decyzji, spekuluje się, że powodem może być niemożliwość przyśpieszenia transferu wszystkim tak samo, zgodnie z opcją, z powodów technicznych lub przesunięcie startu akcji zwiększania transferu, a także, co może być powiązane, pewne problemy ze strony TP, o których nie chce się obecnie mówić w firmie, klientom.
Prawdopodobnie pod koniec tygodnia wiadome będzie, jak sprawy potoczą się dalej. Przypomnijmy, że informacja o tej akcji nigdy nie widniała oficjalnie na stronach Telekomunikacji, lecz głównie klienci otrzymali je od konsultantów TP co oczywiście również powinno być wiarygodnym źródłem informacji. |
|
|
|
 |
macromia
|
Wysłany: Sro Sty 10, 2007 7:59 pm
|
|
No i widzicie ? Zmieniajcie TP na COKOLWIEK innego |
|
|
|
 |
gites

Zaproszone osoby: 30
Pomógł: 4 razy Wiek: 20 Dołączył: 25 Lis 2006 Posty: 1869 Skąd: Białystok
|
Wysłany: Czw Sty 11, 2007 12:11 am
|
|
| Cytat: | No i widzicie ? Zmieniajcie TP na COKOLWIEK innego |
Macromia ma racje TP to jeden wielki Burdel i tak juz zostanie chyba do konca ja juz nawet stacjonarnego uniech niemam tylko w Plusie:) a dopiero jak zrezygnowałem to dawali jakies promocje ,aby zostac:) Cfane osobniki:P |
_________________ "Przyjaźń jest wszystkim,
To coś więcej niż talent,
Więcej niż władza,
Nigdy o tym nie zapominaj"
 |
|
|
|
 |
marecki85

|
Wysłany: Czw Sty 11, 2007 12:28 am
|
|
czyli wychodzi tylko jedno jak najszybciej wyrywac z TP
choc jestem ciekawy jak sie sytuacja rozwinie... |
|
|
|
 |
pawel16

Zaproszone osoby: 70
Pomógł: 6 razy Dołączył: 11 Sty 2007 Posty: 3290 Skąd: Olszyny
|
Wysłany: Pią Sty 12, 2007 3:53 pm
|
|
Ja narazie jestem z neostradą zapanbrat i uważam że jest wygodna w użytkowaniu. warto mieć stałe łącze |
_________________ skomentuj moje typki;) |
|
|
|
 |
macromia
|
Wysłany: Pią Sty 12, 2007 4:47 pm
|
|
| pawel16 napisał/a: | Ja narazie jestem z neostradą zapanbrat i uważam że jest wygodna w użytkowaniu. warto mieć stałe łącze |
Ta to ty chyba internetu nie widziałeś Neostrada wygodna w użytkowaniu Poza tym nie chodzi o wygodę, ale o te chore limity, które Cię blokują |
|
|
|
 |
kakaowy

|
Wysłany: Pią Sty 12, 2007 9:33 pm
|
|
i znowu zrobili z nas idiotow:
Telekomunikacja Polska zaprzeczyła wczoraj doniesieniom o przyśpieszeniu neostrady, pomimo informacjom podawanym przez telefonicznych konsultantów tej firmy. Co ciekawe, pomimo wielu wcześniejszych zapytań o tę promocję, TP zareagowała dopiero po zapytaniu skierowanym do niej przez Urząd Komunikacji Elektronicznej (UKE).
W opublikowanym komunikacie prasowym czytamy m.in.:
"Telekomunikacja Polska nie oferuje promocyjnego zwiększenia prędkości transferu danych w usłudze neostrada tp. (...)
TP rozważa różne warianty promocji dla użytkowników neostrady i analizuje możliwości techniczne. O ewentualnym wprowadzeniu nowej oferty klienci zostaną oficjalnie poinformowani."
Wielu użytkowników neostrady zapewne poczuło się rozczarowanych. Tym bardziej, że telefoniczni konsultanci TP w przekazywanych informacjach byli zgodni co do wszystkich szczegółów podanych w prasie, a zatem istnieje duże prawdopodobieństwo, że opierali się na dostarczonych im konkretnych dokumentach z ofertą promocyjną.
Co ciekawe, od momentu pojawienia się doniesień o rzekomym przyśpieszeniu neostrady, pomimo wielu prób nie udało nam się nawiązać kontaktu z biurem prasowym Telekomunikacji Polskiej. Nie dostaliśmy odpowiedzi na zapytania wysłane e-mailem, nie odbierano także telefonów.
Rzecznik TP zareagował dopiero na zapytanie Urzędu Komunikacji Elektronicznej. Prezes UKE dowiedział się o promocyjnej ofercie dotyczącej zwiększenia prędkości neostrady z prasy. W związku licznymi zastrzeżeniami dotyczącymi oferty wysłał do spółki odpowiednie pismo.
UKE wskazuje w swoim piśmie, że Telekomunikacja nie powinna ograniczać promocji do wybranych użytkowników neostrady - rzekoma przyspieszenie dotyczyło tylko osób z umową na czas określony, do rozwiązania której na dzień 7 stycznia 2007 r. pozostało co najmniej 14 dni.
UKE nie spodobał się także fakt, że operator uzależnia możliwość zwiększenia prędkości usługi neostrada tp od istnienia technicznych możliwości do zwiększenia prędkości, przy jednoczesnym wprowadzeniu 3-miesięcznego okresu na ewentualne zwiększenie tej prędkości.
Ponadto urząd miał zastrzeżenia do braku zwiększenia limitów przy zwiększaniu prędkości neostrady oraz braku jakiejkolwiek dokumentacji, która by takie przyśpieszenie sankcjonowała (przez to klienci nie mogliby dochodzić swoich roszczeń, co do przepływności).
Prezes UKE stwierdził także dziś, że pomimo zdementowania przez TP informacji o przyśpieszeniu neostrady, powyższe zastrzeżenia zachowują aktualność w przypadku przyszłych działań o podobnych charakterze.
Ciekawe jak długo trwałoby milczenie biura prasowego Telekomunikacji Polskiej w tej sprawie i jak długo konsultanci tej firmy podawaliby informacje wprowadzające w błąd użytkowników, gdyby nie zastrzeżenia UKE. |
|
|
|
 |
marecki85

|
|
|
|
 |
kakaowy

|
Wysłany: Nie Sty 14, 2007 1:05 am
|
|
no i to wlasciwie wszystko na ten temat , jesli TP daje cos za free to albo jest w tym jakis haczyk albo to pomylka . Temat zamykam, bo praktycznie jest po sprawie. Tysiace osob zostaly wprowadzone w blad nie tylko za posrednictem sieci ale i rowniez m.in blekitnej linii na ktorej zapewniano ze ta promocja wypali a tu klops a jesli nowe dni przyniosa nowe sensacje to oczywiscie wznowimy dyskusje |
|
|
|
 |
Fredi
Moderator

|
Wysłany: Czw Lut 01, 2007 1:01 pm
|
|
W związku z informacjami jakie wychodzą na serwisach telekomunikacyjnych myślę, że warto ponownie otworzyć ten temat. Według najnowszych informacji TPSA od 1 lutego rozpoczyna wprowadzać zmiany w neostradzie TP. Najważniejszą zmianą jest ZNIESIENIE LIMITÓW ŚCIĄGANIA DANYCH WE WSZYSTKICH opcjach neostrady. Więcej znajdziecie TU oraz TU
Według mnie to, że TP zdecydowała się na ten krok jest podyktowane tylko i wyłącznie konkurencja ze strony Netii, która świadczy dostęp do internetu na kablach TP. Ja już podpisałem umowę na Netie kilka tygodni temu i wciąż uważam, że netia ma dużo atrakcyjniejszą ofertę.
PS Przyspieszenie prędkości okazało się niewypałem mimo, iz pisały o tym nawet gazety, dlatego na razie poczekajmy jeszcze na oficjalną informacje od TP
EDIT:
I jeszcze info z onetu: KLIK |
|
|
|
 |
szczoor26

|
Wysłany: Czw Lut 01, 2007 6:41 pm
|
|
Te info z onetu troszkę mnie pocieszyło, ale i tak chyba zerwe umowę. Posieszyło dla tego: "Oprócz likwidacji ograniczeń ilościowych TP zwiększy prędkość w dotychczasowej najwolniejszej opcji Neostrady ze 128kb/s do 256 kb/s. Zmiana dla wszystkich klientów korzystających z usługi Neostrada tp 128 ma odbyć się bezpłatnie." A miałem właśnie 128kb/s |
_________________ Anaheim Might Ducks
 |
|
|
|
 |
Fredi
Moderator

|
Wysłany: Czw Lut 01, 2007 7:30 pm
|
|
| Na oficjalnej stronie TP SA pojawiło się potwierdzenie zniesienia limitów oraz podkręcenia prędkości neostradowiczom, którzy korzystają z opcji 128kbit/s |
|
|
|
 |
kakaowy

|
Wysłany: Czw Lut 01, 2007 7:40 pm
|
|
hmmm to jest jakis krok na przod , dzieki zniesieniom limitów gdzies w dalekiej przyszlosci beda mogli wszystkim podkrecic predkosc , a narazie to tylko maly lecz wazny kroczek w dlugiej i dalekiej drodze
No i wreszcie nie trzeba bedzie sie martwic tym glupim limitem tylko DOWNLOAD i jazda |
|
|
|
 |
marecki85

|
Wysłany: Czw Lut 01, 2007 11:37 pm
|
|
no niby idzie cos do przoodu ,nie trzeba bedzie patrzec na ten limit....
chociaz cos u nich ruszylo
jaka strona jest glowna strona tp?? |
|
|
|
 |
Fredi
Moderator

|
Wysłany: Pią Lut 02, 2007 1:21 pm
|
|
| Cytat: | | jaka strona jest glowna strona tp?? |
www.tp.pl |
|
|
|