|
|
Trading przyszłością bukmacherki |
| Czy słyszałeś kiedyś coś o handlu/tradingu na giełdzie sportowej Betfair? |
| TAK |
|
41% |
[ 19 ] |
| TAK (obecnie sam handluję) |
|
8% |
[ 4 ] |
| NIE |
|
50% |
[ 23 ] |
|
| Głosowań: 46 |
| Wszystkich Głosów: 46 |
|
|
|
| Autor |
Wiadomość |
raddik
|
Wysłany: Pon Paź 24, 2011 16:07 Trading przyszłością bukmacherki
|
|
Cześć Wam chłopaki,
Od dłuższego czasu przeglądam Wasze forum ponieważ handluję na giełdzie Betfair i czasem przydają mi się Wasze cenne uwagi sportowe czy też analizy. Informację o absencjach często dają zarobić naprawdę duże pieniądze.
Dziś stwierdziłem, że skoro ja korzystam z Waszych uwag itp. to warto również pokazać Wam jak to wykorzystuję. Przede wszystkim chciałbym pokazać czym jest Betfair, ponieważ uważam, że jest to przyszłość bukmacherki. Ogólnie zawód tradera to bardzo fajna rzecz, a miesięczne dochody wielokrotnie przekraczają średnią krajową z tym, że w zupełnie innej walucie - głównie euro! Znam wielu traderów, którzy potrafią wyciągać jeszcze większe sumy, ale o tym może w późniejszym etapie.
Ogólnie od czasu do czasu będę chciał pokazać co gram, jak gram, następnie podsumowując całość... Chciałbym poznać również wielu userów, o ile takich tutaj mamy, którzy handlują już na giełdzie Betfair. Natomiast te osoby, które nie wiedzą co to jest giełda, BACK, LAY, i chcieliby poznać całą specyfikę Betfair zapraszam do dyskusji!;)
Pozdrawiam i do dzieła! |
| Ostatnio zmieniony przez Berba Sro Paź 26, 2011 00:51, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
g0rzala
|
Wysłany: Pon Paź 24, 2011 18:58
|
|
Ja osobiście o czymś takim nie słyszałem.
Mógłbyś napisać coś więcej o tym? a przede wszystkim jak tam się zarabia ?
Czy obstawia się normalnie mecze czy w jakiś inny sposób ? |
|
|
|
 |
rrthc
|
Wysłany: Pon Paź 24, 2011 19:09
|
|
no witam
ciekawy temat i zagadnienie wiec bede sledzil |
|
|
|
 |
LechDrinker
Zaproszone osoby: 2
Pomógł: 19 razy Dołączył: 16 Wrz 2011 Posty: 518 Skąd: Kielce
|
Wysłany: Pon Paź 24, 2011 20:05
|
|
W ankiecie przydałaby się też opcja odpowiedzi na NIE
No jestem ciekaw jak to wygląda
Czekamy na posty |
|
|
| Poziom: 20 HP |
 |
 |
 |
 |
20% |
178/893 |
|
|
|
|
 |
raddik
|
Wysłany: Pon Paź 24, 2011 20:29
|
|
Jeśli chodzi o ankietę to proszę administratorów/moderatorów o dodanie ponieważ coś mi zjadło tę opcję...
| Cytat: | Ja osobiście o czymś takim nie słyszałem.
Mógłbyś napisać coś więcej o tym? a przede wszystkim jak tam się zarabia ?
Czy obstawia się normalnie mecze czy w jakiś inny sposób ? |
Dziwi mnie troszkę Panowie fakt ten, że nic nie słyszeliście o giełdzie... a tym bardziej o Betfair bo to u nich mamy możliwość handlowania kursami. Jak to się odbywa? Na pewno żeby zrozumieć specyfikę musielibyście wejść i obczaić stronę Betfair. mamy tam dwie pozycję BACK czyli wygra i LAY nie wygra. Na tych dwóch opcjach handlujemy kursami. Coś pod styl forexa... na pewno słyszeliście.. Tyle, że forex to zupełnie inna bajka i trzeba mieć więcej wiedzy. Natomiast Wy jeśli macie wiedzę sportową, nauczycie się dodatkowo jak działa Betfair to z pewnością będziecie zarabiać duże pieniądze. Ja zajmowałem się 6 lat bukmacherką, odkąd gram na Betfair nie zaglądnąłem do zwykłego bukmachera (chyba, że dla emocji podczas wielkich imprez)...
Pokaże Wam coś na spotkaniu, które na pewno pamiętacie? Wisła - Fulham... Grałem tutaj na dokładnym wyniku 0-0. Ładnie spadał under 2,5 więc zdecydowałem się skupować wynik z mniejszą ilością bramek - a z moimi zapiskami wszystko wskazywało na to, że kurs 10.5 na 0-0 jest za duży.. I tak spadał nawet do 9.00!! Jak widać green duży. Spadek o kilka ticków i dniówka jest bardzo fajna!
 |
|
|
|
 |
raddik
|
Wysłany: Wto Paź 25, 2011 11:11
|
|
Dzisiaj tak na szybcika skupiam sie na spadkach:
Rochdale 2,08 BACK
Cheltenham 1,79 BACK
L Orient 2,74 BACK
MK Dons 3,40 BACK
Wykresy ładnie pokazują trend spadkowy więc zarobek na kilku tickach pewny!;) Potem podsumowanie... |
|
|
|
 |
raddik
|
Wysłany: Wto Paź 25, 2011 17:07
|
|
Skoro większość osób, która wypowiedziała się w temacie raczej mało co się orientuję na Betfair to może zaczniemy od samych podstaw. Co byście chcieli się dowiedzieć? Pewnie większość osób nie zna specyfiki giełdy? Co to jest BACK, LAY? Jak handlować czy też z jaką stawką należy rozpocząć trading sportowy? Na te pytania z pewnością mogę odpowiedzieć jak znajdę więcej czasu jednak chciałbym poznać najpierw Wasze zdanie;)
Dzisiaj próbuję swoich sił na:
1. Granada - Barcelona - Dokładny Wynik (z ang. CS) BACK 0-3
Taki zapis oznacza, że kupuję (czyli obstawiam), że Barcelona wygra 3-0. Jak wiecie, zawsze przed meczem będę chciał taki zakład sprzedać i zysk mieć tylko na różnicy kursów - to jest własnie istota tradingu! Sam mecz ani jego przebieg nie będzie mnie już interesował.
Barcelona to zdecydowany faworyt, zatem postanawiam podziałać na rynku 0-3 i być może AU(Jakikolwiek inny). Goście na pewno będą rządni rehabilitacji za niedawny remis z Sevillą, a gospodarze zapewne postawią autobus w bramce. |
|
|
|
 |
raddik
|
Wysłany: Wto Paź 25, 2011 23:48
|
|
Rynek jeszcze przed meczem dał mi pewny zysk w wysokości 8 euro. Oznacza to, że obojętnie jaki wynik padnie, ja i tak mam już wypracowaną gotówkę. Zresztą wszystko widać na screenie.
Rynek był dość trudny, bo na godzinę przed meczem under ruszył w dół i trzeba było zamykać pozycję. Tym niemniej udało się złpałać tick między 7,2-7,0.
Po co się stresować, jak można wypracować trochę grosza już przed meczem :brawa: Wg. mnie to najbezpieczniejszy handel i myślę, że wielu z Was na pewno by sobie w tym na samym starcie poradziło! Zwłaszcza mając wiedzę typowo sportową/bukmacherską...
Dziś dodatkowo zagrałem ze stop lossem na ilość bramek. Głównie większymi stawkami aby ugrać 1-2 ticki. Efekty poniżej.
Mam jednak prośbę do Was, ponieważ zdecydowałem się pisać w tym temacie mam nadzieję, że wiele osób się czegoś nauczy i być może kiedyś mi przedstawi ciekawe rzeczy na giełdzie.. więc pytanie czy mam od czasu do czasu pisać krok po kroku co to jest BACK, LAY, Stop Loss, Green itd? Czy raczej wszyscy wiedzą? Ewentualnie mogę skopiować skądś i na pewno kimuś informację się przydadzą, jak myślicie? |
|
|
|
 |
Berba

Zaproszone osoby: 10
Pomógł: 13 razy Dołączył: 04 Mar 2005 Posty: 4472 Skąd: Saragossa
|
Wysłany: Sro Paź 26, 2011 00:57
|
|
raddik, pisz o podstawach krok po kroku i najlepiej - bez uwyzania specyficznej terminologi (stop loss, lay, back etc). Bo nawet ja, ktory regularnie grywalem na Betfair sie w tym troche gubie.
W sumie zacznij od wyjasnienia podstawy bo pewnie wiele osob nie ma pojecia ze na Betfair nie tylko mozna samemu stawiac po mega dobrych kursach, ale przede wszystkim wystawiac samemu kursy a pozniej je np kontrowac skupujac w druga strone. I robic sobie surebeta. |
_________________ Wszystkie nagrody forumowe lub typuj.org sa wypłacane w ciągu 21 dni! Zgłoszenia do grup wpisujemy tutaj |
|
|
| Poziom: 49 HP |
 |
 |
 |
 |
16% |
1442/9013 |
|
|
|
|
 |
Master

|
Wysłany: Sro Paź 26, 2011 15:12
|
|
Chciałbym zrozumieć, ale nie jest to takie łatwe. Posty przeczytałem, ale praktycznie nic z nich nie wyciągnąłem.
Pozdro |
_________________ Mastermik to już przeszłość
Master's now !! |
|
|
| Poziom: 30 HP |
 |
 |
 |
 |
25% |
583/2333 |
|
|
|
|
 |
Vince Black
figa z... makiem

|
Wysłany: Sro Paź 26, 2011 15:20
|
|
| Berba napisał/a: | | bez uwyzania specyficznej terminologi (stop loss, lay, back etc) |
Betfair bez lay, to nie Betfair. Nie da się. |
_________________ * ten post wskazuje tylko na chwilowy brak zajęcia. |
|
|
| Poziom: 40 HP |
 |
 |
 |
 |
21% |
1053/5017 |
|
|
|
|
 |
disturbedkuba

|
Wysłany: Sro Paź 26, 2011 15:34
|
|
Też prosiłbym o to, by jechać od podstaw. Przeczytałem wszystko co tu napisałeś, no ale dalej zielony jestem |
_________________ Ave Tenis! |
|
|
| Poziom: 39 HP |
 |
 |
 |
 |
44% |
2057/4676 |
|
|
|
|
 |
Kicza
Pride of the North

Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 239 razy Dołączył: 19 Sie 2007 Posty: 5424 Skąd: Old Trafford
|
Wysłany: Sro Paź 26, 2011 15:52
|
|
Eee, aż takich sierot z siebie nie róbcie
Zapowiada się naprawdę ciekawy dziennik. Co by tylko chęci nie brakło!
ps. Jeśli podajesz czasami co grasz, staraj się później to jakoś rozliczać( jakieś stawki [oczywiście wirtualne ], zyski/straty). Wpadłem też na ciekawy pomysł e-learningu - mógłbyś zrobić nam video kurs gry na BF |
_________________ Pride of the North
Nie musicie nas szanować - wystarczy, że się nas boicie.. MUFC
 |
|
|
| Poziom: 53 HP |
 |
 |
 |
 |
31% |
3542/11426 |
|
|
|
|
 |
raddik
|
Wysłany: Sro Paź 26, 2011 18:06
|
|
OK, z racji tej, że mało osób zdaje sobie sprawę z potęgi Betfair, tematyki tradingu sportowego postaram się pisać wszystko od podstaw. Co to jest back, lay, itd.. ewentualnie jak nie będę miał czasu skopiuje z sieci żebyście byli na bieżąco a później zaczniemy z większymi typami. Oczywiście między czasie coś wrzucę:)
Porozmawiałem właśnie z kolegą przez skype, z którym na bieżąco dzielimy się uwagami czy też budujemy aplikacje, które pomagają nam w handlu. Kolega ma dużo większe doświadczenie, dniówki robi bardzo wysokie więc tak dla zachęty do tradingu pokaże jego screen z wczorajszego rynku (i to tylko jednego!!)
Wieczorem jak znajdę czas coś napiszę;) |
|
|
|
 |
Kicza
Pride of the North

Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 239 razy Dołączył: 19 Sie 2007 Posty: 5424 Skąd: Old Trafford
|
Wysłany: Sro Paź 26, 2011 18:12
|
|
Co do screenów - poza wygraną(typuje, że to zielone to zysk z sprzedaży) nie mówią za wiele. Opisuj co się tam podziało
I co do opisów - nie kopiuj, napisz od siebie |
_________________ Pride of the North
Nie musicie nas szanować - wystarczy, że się nas boicie.. MUFC
 |
|
|
| Poziom: 53 HP |
 |
 |
 |
 |
31% |
3542/11426 |
|
|
|
|
 |
raddik
|
Wysłany: Sro Paź 26, 2011 18:30
|
|
| Kicza napisał/a: | Co do screenów - poza wygraną(typuje, że to zielone to zysk z sprzedaży) nie mówią za wiele. Opisuj co się tam podziało
I co do opisów - nie kopiuj, napisz od siebie |
Na tenisie powyższym to głównie lay przed meczem faworytki - wtedy kursy lubią iść do góry. No i na kilku tickach przy większych sumach można sporo zarobić a dodatkowo między gemami również warto grać. Każdy z Was sam musi otworzyć rynek na Betfair i z boku najlepiej streama aby zrozumieć jak to działa... Nie mniej jednak w przerwach między gemami po prostu przeważnie backuje odpowiedniego gracze (Wszystko zależy od sytuacji w meczu, kto serwuje itd..)
Jeśli chodzi o dokładne opisy to nie zawsze będę miał tyle czasu więc różnie z tym będzie, ale przeważnie będę pisał od siebie teraz mam pytanie czy znacie "Histrię Adama Todda" ? Powinniście przeczytać bo to naprawdę interesująca na początku rzecz, która powinna każdemu z Was pokazać czym jest trading... Postaram się dodać ją tutaj poxniej, a teraz uciekam bo handluję również w przerwach meczu!:) |
|
|
|
 |
Vince Black
figa z... makiem

|
Wysłany: Sro Paź 26, 2011 19:29
|
|
Za ostatniego greena:
|
_________________ * ten post wskazuje tylko na chwilowy brak zajęcia. |
|
|
| Poziom: 40 HP |
 |
 |
 |
 |
21% |
1053/5017 |
|
|
|
|
 |
raddik
|
Wysłany: Sro Paź 26, 2011 22:05
|
|
Zacznijmy zatem czym jest LAY na Betfair ponieważ to jest nowość u buków:
Lay, czyli założę się, że to się nie wydarzy...
"Założę się, że będzie jutro padać", "Założę się, że on nie wygra tego wyścigu", "Oni nigdy nie przegrywają, kiedy grają!" Codziennie używasz tego typu zwrotów z życiu codziennym w rozmowach z przyjaciółmi. Na Betfair nazywa się to "Lay Betting" czyli typowanie, że coś się nie wydarzy.
"Lay Betting" to jedna z największych innowacji, a zarazem możliwości jakie daje Tobie giełda zakładów. Spróbuj samemu tego co robią tradycyjni bukmacherzy i zacznij im się śmiać w twarz. Przyjmuj zakłady od innych graczy i czerp jak największe korzyści z obstawiania przeciwko na Betfair.
Możesz nie wiedzieć, która drużyna wygra mecz, ale możesz przypuszczać, że goście, którzy zagrają rezerwowym składem, na pewno nie będą w stanie odnieść zwycięstwa. To jest idealny moment do tego, abyś zagrał "na Lay", czyli, że nie wygrają goście.
Wszystko co piękne, nie zawsze musi okazać się prawdziwe. Jeśli zwyciężą przyjezdni, będziesz musiał wypłacić wygraną graczowi, któremu przyjąłeś zakład - w takim wypadku Twoje zobowiązanie będzie wyższe aniżeli stawka za jaką zagrał u Ciebie zdarzenie inny użytkownik.
I właśnie przeglądając rynki na necie zauważyłem promocję na Betfair od jutra chyba, jakby jacyś początkujący chcieli skorzystać to 25 euro jest:)
Ooo i nawet 5 euro dla wszystkich aktualnych graczy!! Wszystko na głównej stronie Betfair albo pod linkami:
https://promotions.betfair.com/pl-manutd-stars-and-strikes-mobile
https://promotions.betfair.com/mega-points-basketball-pl |
|
|
|
 |
raddik
|
Wysłany: Sro Lis 02, 2011 02:30
|
|
Z racji okresu świątecznego mniej czasu spędzałem przy komputerze, ale dzisiaj przygotowałem dla Was trochę teorii i mam nadzieję, że z tekstu, który podsyłam poniżej przynajmniej część z Was wyniesie coś dobrego i zajarzy temat:) Dajcie znać jakby coś..
Słówko „BACK” wywodzi się z języka angielskiego i oznacza „stawiać zakłady na kogoś lub coś”. Grając zatem kupony u normalnego bukmachera na Arsenal, tak naprawdę grasz „BACK” na tą drużynę. Jako słowo „BACK”, że jest często odnoszone do giełdy Betfair, zyskało także nowe znaczenie – „kupować”. Dzieje się tak, ponieważ specyfiką giełdy jest zawieranie transakcji kupna-sprzedaży.
BACK = stawiać zakłady na kogoś = kupować zakład
Słówko „LAY” również wywodzi się z języka angielskiego i oznacza „zakładać się”, z tym że w tym momencie to my jesteśmy bukmacherem i przyjmujemy zakłady od innych osób. Na giełdzie słowo „LAY” jest tożsame ze „sprzedawać” jakiś zakład, bądź też „wystawiać” zakład. W tym momencie to my przejmujemy obowiązki tradycyjnego bukmachera i wystawiamy kursy dla innych graczy. Zatem:
LAY = zakładać się = sprzedawać, wystawiać
Uploaded with ImageShack.us
Kurs 6,4 na to, że Lech nie wygra. Ale spójrz na to z tej strony. Kursy niebieskie są to kursy takie same jak u buka i działają na tej samej zasadzie. Tzn. obstawiasz, że MC wygra po kursie 1,67 za 10e i jeśli zostawimy ten kurs do końca meczu możemy wygrać 6,7euro - to jest dla wszystkich jasne, tak??
I teraz, załóżmy, że was kurs 1,67 nie satysfakcjonuje bo według was jest za niski. Więc klikasz na niebieskie pole i zamiast kursu 1,67 SAM wprowadzasz kurs 1,68 Wtedy twoja stawka widoczna jest automatycznie na kolorze różowym pod kursem 1,68 i czeka na taką osobę która go kupi. Słowem, kursy stojące na kolorze różowym wołają do nas "my też uważamy, że wygra MC, ale chcemy wyższy kurs".
Podobnie jest z Lechem, to 72 euro leżace na kursie 6,4 woła do nas " Myśle, że wygra Lech, ale chce kurs 6,4, a nie 6,2"
I teraz zobaczcie. Załóżmy, że uważasz, że Lech nie wygra i grasz go po kursie różowym 6,4 i wpisujesz 10 euro. Tak naprawde to 10e to nie stawka a twoja wygrana. Oznacza to, że RYZYKUJESZ 54 euro (64-10zysku), aby w razie remisu lub zwycięstwa MC wygrać to 10 euro. Analogicznie, jesli uważałbyś, że MC nie wygra to co robisz? Klikasz na kurs różowy po 1,68 i wpisujesz kwote jakąs chcesz wygrać, czyli np. 10e i twoje zobowiązania to 6,8...euro. I teraz macie odpwiedź. Na początku posta osoba chciała kupić kurs 1,68 na zwycięstwo MC, a teraz właśnie my odkupiliśmy od niej ten kurs. Jasne?! Kursy różowe to ryzyko które musisz podjąć, aby wygrać daną sumę.
Musicie przestawić swój sposób myślenia, bo myślicie po bukmachersku |
|
|
|
 |
raddik
|
Wysłany: Czw Lis 03, 2011 22:58
|
|
Dzisiaj mimo, iż mieliśmy Ligę Europejską nie miałem zbytnio czasu na handel... Po jednym ticku ugrałem na kilku spotkaniach. Przede wszystkim Bradze i Fulham gdzie wyciągnąłem po 5 euro. Przed południem miałem jeszcze dodatkowe 20 minut na znalezienie dobrego rynku...
Okazał się nim być mecz Legii z Rapidem. Wykres ładnie się kreował ku spadkom więc zdecydowałem się zainwestować na ten rynek trochę gotówki. Poniżej przedstawiam wykres i mój handel. Kurs spadł o 5 ticków, a ja wyciągnąłem kolejne 20 euro, co mimo wszystko na tak krótki czas bardzo cieszy!
Na jutro proponuję spadek Stuttgart w meczu z Mainz:
O Mainz można w zasadzie napisać tyle, iż mieli bardzo dobry start w lidze. Wygrali na inaugurację sezonu u siebie z Bayerem Leverkusen 2-0 i wyjazdowe spotkanie z Freiburgiem 2-1. Tyle dobre w zasadzie można napisać o tym zespole. Od wygranej z Bayerem minęły 3 miesiące a drużyna od tego czasu nie potrafiła zdobyć nawet 1 punktu na własnym boisku. Złapali w międzyczasie 3 remisy na wyjazdach i tak wygląda ich dorobek punktowy przed meczem z VFB – 9 pkt.
VFB Stuttgart zajmuje 6 miejsce w bardzo ciasnej tabeli Bundesligi. Ostatnio podejmowali u siebie mistrza Niemiec Borussie D. mecz zakończył się wynikiem 1-1. W wywiadzie przed meczem z Mainz, trener Bruno Labbadia stwierdził, że po dobrym występie z Borussia nie zamierza wprowadzać żadnych zmian w składzie. Wspomniał również o dobrych nastrojach w drużynie i bardzo poważnym podejściu do najbliższego spotkania.
A Wy coś gracie, jak Wam się podoba Betfair bo coś tutaj ciszę mamy? Czemu?:)) |
|
|
|
 |
raddik
|
Wysłany: Pią Lis 04, 2011 23:41
|
|
Czwartkowe potyczki z Ligą Europejską zakończone bardzo pozytywnie. Na rynkach MO oraz U/O działo się bardzo dużo. Co chwilę można było zauważyć większe bądź mniejsze wybicia/spadki. Będąc wystarczająco szybkim można było na prawdę dużo zarobić. U mnie dniówka wygląda bardzo ładnie. Mimo iż kilkakrotnie zbyt długo zwlekałem z wejściem, a po chwili już nie było nawet co zbierać to wypracowałem dniówkę na 86e. Niewiele zabrakło i udało by się przebić barierę 100e. Na jednym rynku nie znalazł się jednak chętny na moją kontrę i musiałem szybko uciekać za minimalnym redem aby nie wejść in play. Poniżej screen z całego dnia:
Rynki gdzie zyski są dość skromne to głównie te, w których zawiódł mój refleks i pewność siebie. Zamiast od razu wchodzić wyczekiwałem zbyt długo i zazwyczaj musiałem brać to co było dostępne niżej bądź przyjmowały mi się niewielkie części moich stawek. Poniżej postaram się opisać najciekawsze rynki.
Maccabi Tel Aviv - Stoke CS 0-0
Rynek, na który wszedłem najwcześniej. Koło południa under 2.5 spadł kilka ticków i od razu zdecydowałem się na szybki zakup po 11.5 gdzie przyjęło mi się jedynie 74e, a także po 11.0 i tutaj już pochłonięta został cała moja stawka 500e. Wystawiłem kontrę na 10.5, przyjęło się już 235e po czym kurs niespodziewanie poszedł do góry. Najpierw na 11.0 co już mnie dziwiło przy obecnych kursach na MO praz U/O, a następnie nawet zniknęło wszystko z 11.5 i kurs na tym poziomie utrzymywał się dość długo. Przez dobre 2-3 godziny nic się na tym rynku nie działo, lecz gdy under znów delikatnie spadł poszły 2 bardzo mocne backi i kurs spadł do 10.5. Nic jednak z tego koszyka się już nie pobierało. Po chwili znów ktoś bardzo się starał żeby wypchnąć ten kurs. I tak powoli zeszło wszystko z 11.0. Ustawiłem się wtedy w kolejce po Back po kursie 11.5. Długo nie musiałem czekać, a całość została przyjęta a mało tego na layu 11.5 stanęło ponad 2k. Dziwne było to zachowanie rynku. W tym samym czasie zaglądałem na rynki Tottenhamu i Birmingham gdzie przy zbliżonym kursie na under oraz nawet większymi faworytami niż Stoke w tych meczach kurs na 0-0 był dużo niżej. Zachowałem spokój i czekałem z moją kontrą ustawioną w całości na 11.0. Na około 1.5h przed rozpoczęciem spotkania under znów spadł kilka ticków co ponownie spowodowało pojawienie się mocnych uderzeń na 11.5 oraz 11.0. Mój Lay został przyjęty i mogłem się cieszyć z pierwszego greena w tym dniu.
Rubin Kazań - Tottenham CS 0-0
Z rana można było złapać tutaj dość ładny spadek na 0-0, mnie jednak on ominął. Wszedłem tutaj dopiero około godziny 17.00 czyli na godzinę przed pierwszym gwizdkiem. Również spadający under przyczynił się do mojej decyzji o wejściu na 0-0. Zrobiłem małe zakupy po 10.5 wystawiając kontrę tick niżej po 10.0. Długo nie musiałem czekać i green na ponad 20e już się świecił. Pomyślałem może by tak ponowić taką operację . Tak też zrobiłem, znów przyjęło mi się po 10.5 i liczyłem na sprzedaż po 10.0. Jednak czasu było już coraz mniej, z koszyka 10.5 coraz szybciej znikały pieniądze, a na 10.0 czekało pewnie mnóstwo traderów ze swoim layem. Widząc już małe szanse odsprzedaży z zyskiem postanowiłem nie ryzykować bo przecież już było zielono i wyszedłem z tej drugiej transakcji na zero.
Birmingham - Club Brugge CS 0-0
Rynek bardzo podobny do tego wyżej. Tutaj na wejście zdecydowałem się w ostatniej chwili. Na około 15 min przed rozpoczęciem, gdy under poleciał zakupiłem szybko 0-0 po 12,5. Powoli moja kontra po 12,0 była przyjmowana jednak całości nie zdążyłem oddać z zyskiem.
Dzisiaj zrobiłem sobie wolne od giełdy. W ogóle ciekawych rynków nie widziałem, a wchodzenie na siłę kończy się niepotrzebnymi minusami. Na szczęście jutro sobota i następna kolejka w najlepszych ligach europejskich. Dokładnie jeszcze oferty nie przeglądałem. Może późnym wieczorem co nieco przejrzę. Jednak takich ruchów na rynkach jak na LE pewnie nie będzie...
Natomiast propozycja z wczoraj - Stuttgart była dobrym typem, ale dopiero w późniejszym okresie. Zakupiłem po 2,76 ale dzisiaj rano około 8:00 była winda do góry. Byłem stratny prawie 50 euro, ale zdecydowałem się na kolejny zakup po 3.00 i tak udało mi się przed samym meczem sprzedać w granicach 2,84. Dzięki temu udało mi się wyjść na zero.. A żałuję, gdybym przeczekał do rana, widząc co się dzieje - zakupiłbym kurs 3.05 nawet i pewnie dzięki niemu pękła by dzisiaj stówka, 100 euro!
Powodzenia! |
|
|
|
 |
raddik
|
Wysłany: Pon Lis 07, 2011 21:13
|
|
Oj Panowie interesuje Was w ogóle ten temat? Mało zainteresowania widzę, dlaczego? Przecież Betfair to przyszłość - trading to zawód przyszłości, który powinniście wykonywać zamiast buków zwykłych:) ja jakoś nie żałuję - grałem u buków 6 lat, po przejściu na giełde i nauce oraz nabieraniu doświaczenia nie mam potrzeby wracać do bukmacherów...
Za nami weekend, który dla mnie nie przyniósł dużych zysków. Handlowałem bardzo niewiele, jedynie w sobotę na lidze angielskiej. Niestety prawie wszystkie mecze odbywały się o tej samej godzinie co na pewno odbiło się na płynności. Spotkania wieczorne innych lig miały takie słabe obroty, że strach było cokolwiek tam inwestować. Łącznie zaliczyłem 4 rynki, gdzie aż z 3 wychodziłem na zero a tylko 1 zakończyłem z zielenią
Uploaded with ImageShack.us
Newcastle - Everton CS 0-0:
Na tym właśnie rynku udało się wypracować jedynego greena tego dnia. Rynki MO oraz U/O 2.5 były bardzo sprzyjające. Kolejno kurs na faworyta spotkania czyli Newcastle ciągle szedł w górę, under natomiast powolutku sobie spadał. Trochę czaiłem się na rynku 0-0 zamiast od razu brać 11.0. Ktoś (czyt. Samuel) dość ostro potraktował ten koszyk i wtedy w pośpiechu ustawiłem się na początku kolejki po Back 11.0. Szybko kurs mi się przyjął i wystawiłem kontrę po 10.5. Na jej przyjęcie trochę musiałem poczekać, ale po raz kolejny poszła większa kasa i wszystko zostało odsprzedane. Screena niestety zapomniałem zrobić.
Liverpool - Swansea CS 0-0; U/O 1.5:
Rynku 0-0 z tego meczu mi najbardziej szkoda. Z samego rana widząc wzrastający over 2.5 postanowiłem całkowicie wyczyścić koszyk 18.5 gdzie stało prawie 500e. Posunięcie to było bardzo dobre bo już po chwili mogłem oddać wszystko po 17.5. Jednak nie uczyniłem tego, a kontrę wystawiłem jeszcze tick niżej czyli po 17.0. Pobrało się tam kilka euro i kurs zaczął odbijać powoli z powrotem. Na dodatek jeszcze Liverpool zaczął spadać i niestety over też. Z koszyka 18.5 powoli zaczęły znikać pieniądze a ponad nim było ich niewiele stąd moja decyzja o wyjściu. Po niedługim czasie ktoś wszedł z trochę większą kasą i kurs ponownie spadł do 17.5. Ponownie długo na tym poziomie się nie utrzymał i wrócił na 18.5, a nawet w pewnym momencie skubane było 19.0. Przed samym meczem już nie widziałem jak się ten kurs zachowywał.
Wszedłem również na rynek U/O 1.5 w tym spotkaniu. Na SB pojawiły się słowa, że over 1.5 może być zaniżony przy tym kursie over 2.5. Zainteresowałem się tym, sprawdziłem w swoich notatkach i faktycznie wydawało się ze kurs 1.25 na over 1.5 stał 1-2 ticki za nisko. Wziąłem więc od razu laya za 2k po 1.25 i czekałem za backiem na 1.27. Niestety jednak kurs tam nie zawędrował i zmuszony byłem do wyjścia bez zysku/straty.
Man Utd - Sunderland CS 0-0:
Tutaj Utd powolutku szło w górę i na overze 2.5 również można było zauważyć tendencję wzrostową. Zakupiłem więc szybko 0-0 po 21 licząc na dalsze wzrosty overa, gdyż stał on dość nisko, Man Utd w ostatnich meczach nie był zbyt skutecznym zespołem. Moje prognozy się nie sprawdziły i over po wybiciu spadł kilka ticków i szybko wyszedłem na zero, co było dobrą decyzją w tym przypadku bo w pewnym momencie zeszło wszystko z 22 i co nieco brało się nawet z 23.
Przeglądając ofertę piłki nożnej w bieżącym tygodniu zrzedła mi trochę mina. Jedyne ciekawe spotkanie, które wpadło mi w oko to puchar Hiszpanii L'Hospitalet - Barcelona, o którym pisał juz zico. Mało tego w weekend nie grają w ogóle najlepsze europejski ligi. Może na kwalifikacjach do Euro U21 pojawią się jakieś lepsze obroty... |
|
|
|
 |
arderus

|
Wysłany: Pon Lis 07, 2011 22:07
|
|
| napisz od jakich kwot można grać jak możesz,niestety to mocno skomplikowane ale postaram się poczytać o tym więcej |
|
|
|
 |
ToDy

Pomogła: 109 razy Wiek: 24 Dołączyła: 03 Mar 2009 Posty: 3267 Skąd: Poznań-miasto doznań
|
Wysłany: Wto Lis 08, 2011 09:07
|
|
czytamy czytamy, choć ciężko mi to wchodzi
pozdr. |
| Poziom: 44 HP |
 |
 |
 |
 |
27% |
1774/6573 |
|
|
|
|
 |
ANZELMO
Pomógł: 90 razy Wiek: 30 Dołączył: 14 Paź 2009 Posty: 1967 Skąd: POLSKA
|
Wysłany: Wto Lis 08, 2011 17:48
|
|
juz pare osob an tym forum pisalo badz pisze na ten temat.Ja jakos jestem oporny(pewnie troszke nie ogarniam).Troszke mnie smieszy ze niby to jest przyszlosc...ja tam jestem za bukmacherka moim zdaniem wysokie prowizje gorzej niz u ziemniakow Pozdrawiam |
_________________ ANZELMO |
|
|
| Poziom: 36 HP |
 |
 |
 |
 |
20% |
751/3758 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|