| Ogłoszenie |
Płacimy aktywnym użytkownikom! Co tydzień rozdajemy ok 200 pln osobom podającym swoje typy i piszącym analizy. Dodatkowo każdy użytkownik który przekroczy 75 postów dostaje 50 PLN GWARANTOWANE. Sprawdź to!
Jeśli forum długo się ładuje (wczytuje bannery) - kliknij klawisz "odśwież (F5)"
|
|
|
Turów Zgorzelec - Prokom Trefl Sopot (2 mecz) |
| Autor |
Wiadomość |
rzekakanadyje
Sir. Silvio

Pomógł: 5 razy Dołączył: 02 Lis 2007 Posty: 757 Skąd: Ciechanów
|
Wysłany: Nie Maj 18, 2008 12:20 pm Turów Zgorzelec - Prokom Trefl Sopot (2 mecz)
|
|
Wczoraj minimalne zwycięstwo Turowa 82-79. Widać było już zmęczenie całym sezonem zarówno po stronie Zgorzelczan, jak i Sopocian. Dzisiaj stawiam na zwycięstwo tych drugich. Dlaczego ? Ano dlatego, że wczoraj w ekipie Turowa wielu zawodników grało bardzo długo, co może odbić się na dzisiejszym meczu. Powyżej 30 minut grali Kelati, Drobnjak, a cały mecz co do sekundy zagrał Logan. 29 minut w nogach ma Witka, a więc same ważne postacie Zgorzelskiej drużyny. Teraz własnie może wyjść krótka ławka rezerwowych, własnie w finale. Prokom ma szeroką ławkę, a poza tym wczoraj tylko Slanina grał powyżej 30 minut. Według mnie większa świeżość będzie tutaj przemawiać za zespołem Prokomu. Oprócz tego w grze Logana można zaobserwować pewną prawidłowość, a mianowicie po dobrym meczu, a taki wczoraj zaliczył przychodzi mecz średni bądź poprostu słaby. I jakby nie patrzył dziś Logan nie zachwyci swoją grą, poza tym według mnie nie zagra więcej niż 30 minut, bo przemęczanie takiego zawodnika już w 2 meczu byłoby olbrzymim błędem Filipovskiego. Jak dla mnie mecz wart gry, bo jak dla mnie układ sił to ok. 40-60 % na korzyść Prokomu.
Typ: 2 @ 2.50, under 150,5 @ 1.85 |
|
|
|
 |
Piotrek12345
|
Wysłany: Nie Maj 18, 2008 2:00 pm
|
|
Popieram kolegę wyżej w 100 %. Moja wczorajsza analiza meczu okazała się bardzo trafna dodatkowo dodam, że jeżeli Prokom marzy o tytule musi wygrywać mecze wyjazdowe. Bo u siebie z pokonaniem Zgorzelczan, nie będą mieli większego kłopotu. Turów wczorajsze spotkanie wygrał w IV kwarcie, i wszystko mogło się obrócić w drugą stronę. Ja jednak zaryzykuję inny wariant i postawię hc na Prokom. Ze względu na to, że mecz będzie na pewno wyrównany i przewaga jednych lub drugich może sięgać max 5 punktów więc mniej ryzykownie.
PGE Turow Zgorzelec v Prokom Trefl Sopot +4,5 2 1.833 |
|
|
|
 |
rzekakanadyje
Sir. Silvio

Pomógł: 5 razy Dołączył: 02 Lis 2007 Posty: 757 Skąd: Ciechanów
|
Wysłany: Nie Maj 18, 2008 5:03 pm
|
|
| rzekakanadyje napisał/a: | Wczoraj minimalne zwycięstwo Turowa 82-79. Widać było już zmęczenie całym sezonem zarówno po stronie Zgorzelczan, jak i Sopocian. Dzisiaj stawiam na zwycięstwo tych drugich. Dlaczego ? Ano dlatego, że wczoraj w ekipie Turowa wielu zawodników grało bardzo długo, co może odbić się na dzisiejszym meczu. Powyżej 30 minut grali Kelati, Drobnjak, a cały mecz co do sekundy zagrał Logan. 29 minut w nogach ma Witka, a więc same ważne postacie Zgorzelskiej drużyny. Teraz własnie może wyjść krótka ławka rezerwowych, własnie w finale. Prokom ma szeroką ławkę, a poza tym wczoraj tylko Slanina grał powyżej 30 minut. Według mnie większa świeżość będzie tutaj przemawiać za zespołem Prokomu. Oprócz tego w grze Logana można zaobserwować pewną prawidłowość, a mianowicie po dobrym meczu, a taki wczoraj zaliczył przychodzi mecz średni bądź poprostu słaby. I jakby nie patrzył dziś Logan nie zachwyci swoją grą, poza tym według mnie nie zagra więcej niż 30 minut, bo przemęczanie takiego zawodnika już w 2 meczu byłoby olbrzymim błędem Filipovskiego. Jak dla mnie mecz wart gry, bo jak dla mnie układ sił to ok. 40-60 % na korzyść Prokomu.
Typ: 2 @ 2.50, under 150,5 @ 1.85 |
|
|
|
|
 |
Piotrek12345
|
Wysłany: Pon Maj 19, 2008 8:02 am
|
|
| Cytat: | Popieram kolegę wyżej w 100 %. Moja wczorajsza analiza meczu okazała się bardzo trafna dodatkowo dodam, że jeżeli Prokom marzy o tytule musi wygrywać mecze wyjazdowe. Bo u siebie z pokonaniem Zgorzelczan, nie będą mieli większego kłopotu. Turów wczorajsze spotkanie wygrał w IV kwarcie, i wszystko mogło się obrócić w drugą stronę. Ja jednak zaryzykuję inny wariant i postawię hc na Prokom. Ze względu na to, że mecz będzie na pewno wyrównany i przewaga jednych lub drugich może sięgać max 5 punktów więc mniej ryzykownie.
PGE Turow Zgorzelec v Prokom Trefl Sopot +4,5 2 1.833 |
|
|
|
|
 |
lukasz1kwiatek
|
Wysłany: Wto Maj 20, 2008 6:09 pm
|
|
Nie jestem taki pewien co do pewnych wygranych prokomu na własnym parkiecie. W playoff z Sopocianami wygrywali już dużo słabsi przeciwnicy-Polpak. Prokom nie gra z zespołem z zeszłego roku, lecz z liderem tegorocznej tabeli i uczestnikami finału ULEB w Turynie.
|
|
|
|
 |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|