Typy od muczaczo
-
muczaczo
Typy od muczaczo
Zdecydowanym faworytem tego pojedynku jest Niemiec Tommy Haas. W I rundzie rozprawił się z Chilijczykiem Canasem w 4 setach. Robredo natomiast męczył się z jeszcze słabszym zawodnikiem na trawie Belgiem Vliegenem.
Niemiec, który na trawie czuje się zdecydowanie najlepiej ze wszystkich nawierzchni przed Wimbledonem grał m.in w turnieju w Halle, gdzie zaprezentował bardzo fajny tenis. Wygrał z Czechem Stepankiem, w II rundzie po zażartej walce musiał uznać wyższość rodaka Koschleibera.
Dla Robredo sezon można powiedzieć już się zakończył. Nigdy nie lubił grać na trawie i już nie polubi. Jego styl zupełnie nie pasuje na trawę. Hiszpan preferuje cegle, gdzie są długie akcje, na trawie ich raczej nie spotykamy. Bardzo przeciętny serwis. Zbytnio Hiszpan nie przygotowywał się do tego Szlema, wolał pograć jeszcze na mączce (tak jak Denko w Warszawie) efekty widzieliśmy w postacie porażki Rosjanina.
Podsumowując dzisiaj wygrywa Niemiec a Robredo podobnie jak rok temu zakończy swój udział na II rundzie.
Cilic M. - Nieminen J. 1 @ 1.50
Zawodnik będący w świetnej dyspozycji (Cilic) kontra zawodnik, który formę gdzieś zagubił (Nieminen). Chorwat, który posiada znakomite predyspozycje do gry na trawie , wysoki z potężnym serwisem. Przygotowywał się do Wimbledonu turniejem w Nottingham gdzie dotarł aż do półfinału. Następny sezon powinien być kluczowy dla jego kariery. Jego talent tak na prawdę powinien wybuchnąć.
W I rundzie Cilic pokonał 3-0 Rogera Vesselina, Nieminen natomiast dzięki kreczowi rywala rozegrał tylko jeden set (wygrany) z Odesnikiem.
Dzisiaj takiego szczęście mieć już nie będzie. Wygra zawodnik będący w dobrej formie, a w takiej jest Chorwat. Kurs ładny jak na dzisiejszy dzień.
Simon G. - Calleri A. 1 @ 1.70
Calleriego miało nie być juz po I rundzie. Jednak niespodziewanie pokonał giganta z Afryki Kevina Andersona. Dzisiaj myślę że będzie to definitywny koniec na tym turnieju. Simon miał Oleja w I rundzie. Rozprawił się z nim gładko. Dopiero to spotkanie będzie wyznacznikem formy. Aby jednak Simon zaczął się spełniać w roli talentu takie spotkania powinien wygrywać. Tym bardziej że Calleri start na Wimbledonie traktuje bardziej lajtowo niż większość zawodników. Nie gra na trawie cały rok, przyjeżdża na Wimbledon chyba tylko po wpisowe. Simon wygra w 4 setach.
Becker B. - Clement A 2 @ 1.95
Nie przeceniałbym w tym przypadku zwycięstwa Beckera nad Davydenką. Oglądałem to spotkanie i Rosjanin bardziej to spotkanie przegrał niż Niemiec je wygrał. Denko nigdy trawy nie lubił, ale styl w jakim przegrał to spotkanie jest żenujący, dlatego nie ma co się rozpisywać na ten tamat. Clement dosyć niespodziewanie długo męczył się z dziadkiem Bjokrmanem ze Szwecji. Ostatecznie wygrał, a zwycięzców się nie sądzi (chociaż mi się to nie udaje).
Za faworyta tego spotkania uważam Clementa, chociaż Becker w opinii bukmacherów jest minimalnym faworytem. Francuz wygrywał już Wimbledon, co prawda w deblu ale jednak. Dobry serwis i mimo wszystko lepsza forma powinna wystarczyć na Beckera, Niemca który zakończył karierę Andre Agassiemu.
Mathieu P.-H. - Chardy J. 4 sety lub więcej @ 1.55
Szykuje się bardzo zacięte i wyrównane spotkanie. Obaj w I rundzie stracili w swoich spotkaniach co najmniej 1 seta, dzisiaj powinno być podobnie. Mathieu swoją grą mnie nie przekonuje i na pewno na niego nie zagram tym bardziej że Chardy to nie przypadkowy zawodnik.
Melzer J. - Levine J. @ 1.40
Austriak takiej okazji przejścia to III rundy nie przepuści. Wygrał z Ljubą 3-1, teraz na drodze dużo łatwiejszy rywal. Dobre spotkanie do combosa po dobrym kursie.
- Wenegor
pozdrawiam i mam nadzieje, ze typki beda trafione.
-
muczaczo
Haas T. - Robredo T 1 @ 1.50
Cilic M. - Nieminen J. 1 @ 1.50
Simon G. - Calleri A. 1 @ 1.70
Becker B. - Clement A 2 @ 1.95
Mathieu P.-H. - Chardy J. 4 sety lub więcej @ 1.55
Melzer J. - Levine J. @ 1.40
Świetny dzień dzisiaj na Wimbledonie. Wreszcie many trochę wpadło.
Mam nadzieję że jutrzejszy dzień będzie równie owocny, czego życzę sobie i Wam.
-
muczaczo
No to idąc za ciosem takie moje skromne propozycje na dzisiaj.
Hewitt L. - Bolelli S. 4 lub więcej setów @ 1.60
Bardzo elegancki kurs. Wczoraj się nie poszczęściło w meczu Chardy- Matje, dzisiaj jednak w tym spotkaniu upatruje długiego spotkania.
O Bollelim mówiło się że ma odpaść już w I rundzie z Bogdanovicem ale póki co gra dobrze, a nawet bardzo dobrze jak na niego na trawce. W II rundzie w 4 setach pokonał zawsze groźnego Chilijczyka Gonzaleza. Hewitt uporał się kolejno po ciężkim boju z Haase 3-2 i gładko pokonał Hiszpana Montanesa w 3 setach. Z prawa serii wynika że Australijczyka czeka znowu ciężkie spotkanie.
Bolleli zwietrzył szansę na awans i tanio skóry nie sprzeda tym bardziej że forma Australijczyka nie jest wcale najwyższa.
Berdych T. - Verdasco F. 2 @ 2.00
Według buków faworytem jest Berdych. Dla mnie osobiście jest to trochę śmieszne. Ale narzekał oczywiście nie będę. Czech który II rundy przeszedł po bardzo ciężkich bojach i co tu dużo nie mówić na farcie ( Korolev miał piłki meczowe i serwis przy stanie 5-4, ostatecznie jednak się udało Czechowi wygrać w 5 secie 7-5 ). W następnym spotkaniu również męczył się tym razem z ogórkiem Hanescu.
To optymizmem nie napada. Berdych przed Wimbledonem grał w turnieju w Halle gdzie wygrał jedno spotkanie. W następnej rundzie z kortu zmiótł go Soderling.
Verdasco od dłuższego czasu prezentuje wysoką, równą formę. Przed Szlemem finał turnieju w Nottingham.
Na samym już Wimbledonie pokonał 3-0 Koschleibera co jest nie lada wyczynem i gładko uporał się z Rochusem mimo że przegrał drugiego seta 6-7 to jednak pozostałe dwa wygrał w stosunku 6-1.
Hiszpan obok Ferrer jest na dzisiaj głównym typem. Myślę że jak zacznie trafiać swoją lewą ręką nie straszny mu będzie serwis Berdycha, słabszy jednak niż zazwyczaj.
W ostatniej rundzie to Hiszpan miał więcej asów co nie jest przypadkiem jest po prostu w lepszej formie i dzisiaj wygra.
Ancic M. - Ferrer D. 2 @ 1.70
Nie ma co się oszukiwać Ancic jest kompletnie bez formy. Udało mu się przejść te II rundy tylko dzięki jeszcze słabszym rywalom. Dzisiaj przeciwnik bardzo wymagający. Niezwykle wybiegany, ruchliwy, dobrze grający przy siatce. Ancic jest zawodnikiem o zupełnie kontrastowych cechach. Niezbyt szybki ze względu na swoje warunki fizyczne (195 cm) lubiący grać zza końcowej linii. Nie jest to tenis urozmaicony w jego wykonaniu.
Obaj grali ze sobą ostatnio na turnieju w Holandii, lepszy był Hiszpan (2-0) Ferrer wie pewnie jak pokonać Ancica, Chorwat z kolei wie jakie błędy popełnił i dzisiaj będzie starał się ich nie powtarzać.
Ze stawką szalał jednak nie będę Ancic to zawsze Ancic w dodatku na trawie.
Lopez F. - Reynolds B. 4 sety lub więcej @ 1.55
Reynolds @ 3.50
Zapowiada się ciekawe i zacięte spotkanie. Obaj tenisiści świetnie serwują ( Lopez 15 asów w poprzedniej rundzie, Reynolds aż 27) ale obaj też są bardzo nieobliczalni i niestabilni.
Ten mecz szybko się nie skończy. Gram również za drobne na Amerykanina.
Safin M. - Seppi A. 4 sety lub więcej @ 1.45
Jesteś taki dobry jak twój ostatni mecz. A ten mecz w przypadku Rosjanina był świetny. Mimo wszystko nie będę przeceniał możliwości i umiejętności Rosjanina na trawie. Djoko przegrał bardziej ten mecz niż Rosjanin go wygrał (powtarzam się ale cóż...)
Nie wydaje mi się aby dzisiejsze spotkanie zakończyło się gładkim zwycięstwem któregoś z zawodników. Safin rozochocony zwycięstwem nad turniejową 3 już dzisiaj może się wykoleić. Na pewno nie gram na Safina po kursie @ 1.35. Znamy wszyscy jego "problemy" z psychiką. A jak mówi sam Safin nie za bardzo lubi trawkę. Chociaż po ostatnim zwycięstwie trochę bardziej ją polubił. Dzisiaj nie gram na Rosjanina, śmiem myśleć że dopadnie go syndrom wygranego spotkania. Ale pożyjemy, zobaczymy.
Aha... i Federer dzisiaj win, można grać. Powinien wygrać.
-
muczaczo
Williams S. - Mauresmo A. (-1.5/+1.5) 2 @ 2.00
Taki kurs jakby na przeciwko Williams stanęła młoda i szukająca szczęścia w Wielkim Szlemie dziewczynka. A tutaj doświadczona i zawsze groźna szczególnie na trawie Francuzka. Serena przytyła chyba...(?) ciekawe czy można jeszcze bardziej. Oglądałem jej spotkanie z naszą młodą zawodniczką Urszulą i była zupełnie zdekoncentrowana, może zlekceważyła swoją rywalkę ? nie zmienia to fakty że nie podoba mi się jej gra.
Amelie wygrywała już Wimbledon, trawa to jej ulubiona nawierzchnia i zważając na ostatnio wpadki " rozstawionych" zawodników i zawodniczek jest szansa że dzisiaj będziemy świadkami niespodzianki.
Bartoli M. - Mattek B. (-1.5/+1.5) 2 @ 1.80
Kto widział choć raz serwis Bartoli wie że nie jest on godny zaufania. W dodatku również ma nadwagę. Ale jak ona gra na trawce. Pięknie, przebija te piłki, walczy o każdą. Do tej pory nie miała wymagających rywalek wygrywała w 2 setach. Dzisiaj jednak będzie miała problemy i to duże. Tak myślę przynajmniej. Wschodząca gwiazda Amerykańskiego tenisa Bethanie Mattek już przed Wimbledonem zaliczyła udany start w Birmingham gdzie doszła do półfinału. Myślę że Bartoli straci dzisiaj co najmniej seta. Kibicuje Mattek.
-
muczaczo
Hewitt L. - Bolelli S. 4 lub więcej setów @ 1.60
Berdych T. - Verdasco F. 2 @ 2.00
Ancic M. - Ferrer D. 2 @ 1.70
Lopez F. - Reynolds B. 4 sety lub więcej @ 1.55
Safin M. - Seppi A. 4 sety lub więcej @ 1.45
Williams S. - Mauresmo A. (-1.5/+1.5) 2 @ 2.00
Bartoli M. - Mattek B. (-1.5/+1.5) 2 @ 1.80
No niestety dzisiaj nie było tak "różowo" jak wczoraj. Zabrakło szczęścia w kilku przypadkach w TB, ale do tego już nie ma co wracać. Zawiódł mnie Ferrer liczyłem że sprawi mi niespodziankę urodzinową, które co prawda mam jutro ale jednak.
Powodzenia wszystkim.
Pozdro
-
muczaczo
Tipsarevic J. - Tursunov D. 1 @ 1.65
Stepanek R. - Youzhny M. 1 @ 1.65
AKO: 2.70
Mathieu P.-H. - Cilic M. 1 @ 1.75
Melzer J. - Clement A. 2 @ 1.95
AKO: 3.40
Garcia-Lopez G. - Schüttler R. 1 @ 1.80
Gasquet R. - Simon G. 1 @ 1.20
AKO: 2.15
Kleybanova A. - Sugiyama A 1 @ 1.65
Azarenka V. - Petrova N. 1 @ 1.70
AKO: 3.00
singiel:
Murray A. - Haas T. 2 @ 3.00
kursy z BAH
ZAJEBIŚCIE :/
- qwerty
- #Weteran

100 lat 100 lat niech żyje żyje nam. (ale fałszuję)muczaczo pisze:niespodziankę urodzinową, które co prawda mam jutro ale jednak.
Wszystkiego najlepszego
Co o typów 1 kupon dość ciężki reszta fajna.
-
muczaczo
Ancic M. - Verdasco F 2 @ 2.50
( Ancic problemy z kolanem)
Federer R. - Hewitt L. over 32,5 @ 1.80
Baghdatis M. - Lopez F. 1 @ 1.40
Tipsarevic J. - Schüttler R. 3:0 @ 2.30
Cilic M. - Clement A 2 @ 2.50
Murray A. - Gasquet R. 1 @ 1.65
Safin M. - Wawrinka S. 2 @ 1.80
Jankovic J. - Tanasugarn T. (-1.5/+1.5) 2 @ 2.00
(Jankovic problemy z kolanem)
Williams V. - Kleybanova A. (-1.5/+1.5) 2 @ 2.90
Zheng J. - Szavay A. 1 @ 1.65
Vaidisova N. - Chakvetadze A. 1 @ 1.70
Williams S. - Mattek B. (-1.5/+1.5) 2 @ 2.90
Dementieva E. - Peer S. (-1.5/+1.5) 2 @ 1.80
Radwanska A. - Kuznetsova S. 1 @ 1.75
-
muczaczo
Pojedynek dwóch Rosjanek, w lepszej formie jest dla mnie Nadia i na nią zagram.
Widać że po kontuzji nie ma już śladu. Przed szlemem brała udział w silnie obsadzonym turnieju w Eastbourne gdzie w finale po zaciętej walce przegrała w 3 setach z naszą Agnieszką Radwańską.
W samym już turnieju pokonała 4 rywalki w stosunku 2:0. Zwłaszcza styl w jakim pokonała Azarenke i wczoraj Kudryavtseva napawa optymizmem.
Świetny serwis, duży procent pierwszego podania, końcowe uderzenia z bekhendu to jej atuty na trawie. A wiadomo serwis bardzo liczy się na tej nawierzchni.
Takiego atutu nie posiada Elena chociaż nadrabia w innych elementach. Miała trudny początek turnieju 2 spotkania bardzo długie i wyrównane z przeciętnymi rywalkami.
Następne 2 wygrała już bardzo gładko ale te mecze wyznacznikiem jej formy być nie mogą. Dzisiaj zdecydowanie najtrudniejsza rywalka i myślę że już dziś odpadnie ze stabilną i równą Petrovą.
Vaidisova N. - Zheng J. 1 @ 1.65 5/10
Czeszka w formie. Oglądałem jej wczorajsze spotkanie z Czakwetadze i bardzo pozytywnie mnie zaskoczyła. O ile w I secie nie radziła sobie zbyt dobrze, to pozostałe dwa należały już do niej. Imponujący wynik w II secie w TB gdzie pokonała Rosjankę 7-0. W następnym secie także prowadziła grę i zasłużenie wygrała. Jednak miała dużo szczęścia w kilku przypadkach kiedy ratowała ją taśma ( z 6 razy co najmniej)
Świetny forhend ( potężny) i atomowy serwis to główne jej atuty. Kilka razy zagrała piękne skróty tuż za siatkę.
Dzisiaj jej rywalką będzie "rewelacyjna" Zheng. To właśnie Chinka wyeliminowała turniejową 1 Ane Ivanovic. Wszystkie spotkania w stosunku 2:0 na tym turnieju. Wczoraj Chinka odpadła z debla pań.. specjalnie ? być może. Myślę jednak że Chinka już się wyszumiała i dzisiaj wygra Nicole wspierana przez swojego chłopaka Radka Stepanka.
Co do pozostałych spotkań:
Williams V. - Tanasugarn T. 3 sety @ 3.40
Williams S. - Radwanska A. (-1.5/+1.5) @ 1.80
AKO: 6.30
Stawka: 50 zł
Wygrana: 314.50
-
muczaczo
Erlich J./Ram A. - Dlouhy L./Paes L. 2 @ 2.10 7/10
Żydki na Wimbledonie 3 spotkania 5 setowe. Spędzili na korcie ponad 13 h. To jest naprawdę dużo. Kurs w BAH większy niż w innych dlatego spróbuje wykorzystać okazje i zagrać. Para Dlouhy L./Paes L. rozegrała znacznie krótsze spotkania i myślę że dzisiaj ten czynnik zadecyduje że wygrają to spotkanie.
- Szymek
-
muczaczo
Nadal R. - Murray A. 4 lub więcej setów @ 2.00
Wiadomo Nadal już nie taki groźny jak na cegle. Na trawce gra również fantastycznie ale jest z pewnością do pokonania. Dzisiaj liczę chociażby na jednego seta ugranege przez Murraya. Po ostatniej wygranej z Francuzem (od stanu 0-2 na 3-2) jego morale z pewnością wzrosły.
Oglądałem to spotkanie i przyznam że był to najlepszy mecz w tym turnieju.
Szkot, który gra przed własną publicznością jest niezwykle zdeterminowany aby zajść w końcu daleko na Wimbledonie. Biega, walczy o każdą piłkę to może się podobać. Dzisiaj ugra seta z Hiszpanem.
Federer-Ancic over 32,5 @ 1.70
Kto pokonał jako ostatni Federera na trawie ? właśnie Ancic. W tym turnieju co prawda najlepiej się nie prezentuje jednak zawsze wolą walki i determinacją potrafi wygrać "przegrane" już mecze. Myślę że dzisiaj bez zbędnego obciążenia bo to Federer musi, Ancic może, pokaże pełnie swoich umiejętności. TB w tym meczu to chyba pewniak. Obaj posiadają potężne serwisy, które będzie trudno przełamać. Liczę na zacięte spotkanie.
Schüttler R. - Clement A. 2 @ 1.80
Rewelacyjna sprawa. Dwóch zawodników, których w tej fazie chyba nikt się nie spodziewał.
Tak naprawdę trudno jest wskazać faworyta tego spotkania. Obaj grają świetnie, podkreślają w wywiadach że chcą zabawić na tym turnieju jak najdużej, bo taka szansa może już się nie powtórzyć.
Mimo to trzeba kogoś wskazać. Clement jest dla mnie zawodnikiem bardziej solidnym i "przewidywalnym" i zagram na niego. Miał według mojego odczucia trudniejszych rywali.
Ze stawką szalał jednak nie będę.
Safin M. - Lopez F over 42,5
Lopez @ 2.20
Obaj bardzo nieobliczalni i niestabilni. W czasie meczu mogą mieć kilka oblicz. Lekko gram również na Lopeza.
Ale hu*nia, niestety nie wyszło, czas odpocząć od podawania typów (żenujących zresztą)
-
muczaczo
Daniel Nestor i Nenad Zimonjic 1 @ 2.25
Finał Debla panów na kortach Wimbledonu.
Faworytami tej konfrontacji dla mnie osobiście jest para Bjorkman/ Ullyett i na nich zdecydowałem się postawić. Według mnie to jest ich turniej i nic i nikt nie będzie w stanie i powstrzymać. Pokonali już silne pary w drodze do tego półfinału. Zwłaszcza wygrana w półfinale z braćmi Yankesami może dać im potężnego kopniaka psychicznego. Na pewno nie przestraszą się wyżej sklasyfikowanych Nestora/Zimonijca. Ich rywale do tego finału awansowali w miarę łatwo. Mieli jednak zdecydowanie łatwiejszych rywali. Dopiero w półfinale grali z silną parą. Ostatecznie po ponad 3h gry wygrali z parą Dlouhy/Paes 3:2.
Będzie to z pewnością zacięte spotkanie, być może 5 setowe ale mam nadzieję że z tego pojedynku wyjdzie para Bjorkman/ Ullyett. Liczę na kunszt Szweda bo jest niezwykłym tenisistą. Zdecydowanie najlepszym z całej tej 3.
Średnia stawka 3/10.

Williams S./Williams V. - Raymond L./Stosur S 2 @ 3.40
(-1.5/+1.5) 2 @ 2.10
W tym spotkaniu również liczę na małą niespodziankę. Zagrałem singiel 1/10 na parę Raymond/Stosur. Trochę mocniej ale i też bezpieczniej na wygranie chociażby seta przez tę parę. Siostry grają dzisiaj Finał singlu pań i na pewno ten mecz dla obu tenisistek będzie priorytetem. Nie oznacza to jednak że zupełnie odpuscczą finał debla. Nie. Znając ich ambicję będą chciały zgarnąć ten tytuł. Ja jednak wierzę w parę Australijsko/Amerykańską. Z meczu na mecz w tym turnieju prezentują się coraz lepiej. Dwa pierwsze spotkania dziewczyny wygrały w 3 setach. Jednak kolejne 3 rundy przeszły jak burza pokonując rywalki w stosunku 2:0. Wczoraj pokonały parę Black/Huber rozstawioną z nr. 1. Tak jak w przypadku debla panów tak i tutaj myślę że ta wygrana podniesie jeszcze bardziej ich morale. Dzisiaj mogą ale nie muszą wygrać. Myślę że ta przewaga psychiczna pozwoli grać im na najwyższym poziomie. Siostry w turnieju bez straty seta. Ale rywalki miały bardzo słabe. Może po finale singla się posprzeczają i obrażone wyjdą na kort ? zobaczymy, lubię ryzyko.
-
muczaczo
Takiego finału spodziewali się chyba wszyscy. Najlepsi obecnie tenisiści na świecie po raz kolejny staną na przeciwko siebie. Można spodziewać się niesamowitych emocji jak przy okazji każdego ich spotkania. A także wielu podtekstów.
Faworytem (minimalnym) ale jednak jest Roger Federer ( wg. buków oczywiście) Szwajcar jest na dobrej drodze aby wygrać swój 6 Wimbledon z rzędu ( dwa ostatnie tytuły dzięki wygranym nad Nadalem 06,07) Podczas całkowitej dominacji w tym Szlemie zdołał wygrać kolejnych 41 spotkań. Jeżeli dzisiaj wygra to spotkanie, przejdzie do historii. Warto zaznaczyć że Federer na trawie nie przegrał od ponad 5 lat.
Tegoroczna droga do finału Wimbledonu była niezwykle prosta pokonał takich słabiaków na trawie jak: Hrbaty, Soderling, Gicquel i zwykłych rzemieślników jak: Hewitt, Ancic czy w półfinale Safin. Wszystkie spotkania wygrał bez straty seta.
Na pewno jednak te spotkania nie mogą być do końca prawdziwym wyznacznikiem formy Fedexa. Podczas nich dało się zauważyć nad czym powinien popracować a co ma już opanowane do perfekcji. Przede wszystkim bardzo dobrze serwuje. W tym roku wyjątkowo. 84 asy w 6 meczach ( 14 średnio na spotkanie) to bardzo dobry wynik. Bekhend,to słabszy element na tym turnieju, dlatego możemy spodziewać się wielu zagrań Hiszpana na tą właśnie stronę Federera.
Nadal do finału dostał się równie łatwo. Bez zbędnego wysiłku i tylko z jednym straconym setem. Nie wiem czy gra już taki tenis aby zdetronizować Rogera. Chyba nie. Mówi się o kosmicznej formie Hiszpana i o pokonaniu Federera. Ja jednak uważam że to jeszcze za wcześnie. Pamiętamy jak Federer gładko przegrał finał w Paryżu, gdzie do jego kolekcji tytułów brakuje mu właśnie sukcesu na kortach Rollanda Garrosa, tak Nadalowi brakuje zwycięstwa na Wimbledonie. Myślę że dzisiaj będzie podobnie. Chociaż prywatnie się lubią to Szwajcar nie pozwoli aby Hiszpan całkowicie pogrążył go na jego "własnym podwórku" Życzę mu tego, ale chyba jeszcze nie dzisiaj. Mówi się dosyć głośno o formie fizycznej Nadala.
W spotkaniu z Youzhnym doznał co prawda niegroźnej kontuzji, ale skutki jej dało się zauwazyć w spotkaniu z Niemcem, gdzie skracał wiele wymian, nie prowadził długich akcji, starał się więcej atakować. Można się zastanawiać jak długo Nadal będzie wstanie grać na najwyższym obciążeniu fizycznym a także psychicznym.
Warto przytoczyć jeszcze typy na to spotkanie byłych wielkich tenisistów: Borg & McEnroe typują Nadala, Sampras jest za Federerem. Kto więc będzie miał rację...
Ponoć finałów się nie typuje, finały się ogląda ja jednak postawię za drobne na Rogera.
Myślę że historia z zeszłego roku gdzie Federer pokonał po zaciętym 5 setowym boju może się powtórzyć. Chciałbym i życzę tego Szwajcarowi aby po tym spotkaniu przestano mówić o "kompleksie Nadala" a przynajmniej nie zaczęto mówić coraz więcej. Jeżeli w przyszłym roku Federer wygra Rollanda Garrosa z Nadalem, to Szwajcar być może sprezentuje mu tytuł na Wimbledonie.
H2H na korzyść Nadala.( na trawie wszystkie spotkania, dokładnie 2 wygrał Szwajcar)
Typ: Federer @ 1.70 2/10
3:1 @ 4.00 0.5/10

-
muczaczo
Typ: Federer @ 1.70 2/10
3:1 @ 4.00 0.5/10
Niestety jak tak dalej pójdzie to trzeba będzie się zwijać z forum, póki co jeszcze walczę.
Santangelo M. - Vakulenko J. 1 @ 1.75 5/10
Hernandez O. - Ventura S. 1 @ 1.70 5/10
Petzschner P. - Peya A. 1 @ 1.60 6/10
Cuevas P. - Giraldo S. 1 @ 1.70 3/10
Young D. - Jun W.-S. 1 @ 1.40 4/10
Stadler S. - Spadea V. 2 @ 1.80 3/10
- quares
- #Weteran

muczaczo to by była najgorsza rzecz jaką byś zrobił...są tu ludzie,którzy naprawde wiele zawdzięczają Twoim typom i bez Twojej pomocy ciężko będzie temu forum,bo jakby nie patrzeć masz głowę do tenisa,a to że czasami się nie udaje to nie powód aby się poddawać.Porażka wzmacnia i dodaje kopa,aby odbić się od dna...pozdrawiam i mam nadzieje,że regularnie będziesz zamieszczał typy z tenisamuczaczo pisze:Niestety jak tak dalej pójdzie to trzeba będzie się zwijać z forum, póki co jeszcze walczę.