|
Ustawa nadchodzi |
| Autor |
Wiadomość |
Martinho19

Zaproszone osoby: 23
Pomógł: 3 razy Wiek: 25 Dołączył: 15 Lis 2009 Posty: 363 Skąd: .:Allianz Arena:.
|
Wysłany: Nie Lis 22, 2009 12:55
|
|
| GreenR napisał/a: | | Martinho proszę Cię uczep się innej osoby Ja nie mam przyjemności odpowiadać na twoje zaczepki. |
Przeciez sie nie czepiam, tylko pytam czy sa jakies przeslanki, bo napisales to zdanie w ten sposob jakby bylo wiec pytam bo ja nic o tym nie wiem... Po to jest chyba forum prawda? Ale jak traktujesz to jako zaczepke to nie odpowiadaj i pisz dalej dla siebie... |
|
|
|
 |
ashley69
Shwarze negger :D :D

Zaproszone osoby: 72
Pomógł: 88 razy Dołączył: 30 Lis 2008 Posty: 3645 Skąd: Piotrkow / Oxford
|
Wysłany: Nie Lis 22, 2009 13:00
|
|
| Cytat: |
1. Pożyczki nawet między kumplami na 2k powinny być w US zgłaszane (!). Jest taki przepis choć pewnie nikt normalny go nie przestrzega. |
OMFG !!!
Toz to dopiero durnowaty przepis. A tak na marginesie to wraca nasza stara ukochana komuna. widze ze trafil sie kolejny idiota ktory probuje panstwo policyjne pod siebie uszyc. Pare dni temu widzialem gdzies ze Tusk forsowal pomysly poprawek do konstytucji. To juz kiedys bylo
A co do bukow i gry. Od razu zamkne temat zakladania sobie kont bankowych za granica. Sprawa wyglada tak ze np. w UK zeby zalozyc sobie konto musisz miec adres i list referencyjny od pracodawcy inaczej dupa.
Ciekawi mnie ten element:
| Cytat: |
... Premier zapowiedział też, że - jeśli rząd zgodzi się na zakłady bukmacherskie w internecie - to pod bardzo twardymi rygorami. - A więc - polska domena, spółka, lub jej oddział, zarejestrowana w Polsce, co umożliwi jej opodatkowanie na rzecz polskiego fiskusa i skuteczne uniemożliwienie łączenie bukmacherki z innymi twardymi wersjami hazardu - wyliczał. ... | Za GW
Czyli bukmacher ma prawo bytu jezeli zarejestruje swoj oddzial w polsce. Taaa....
Do tego beda zmuszeni do rezygnacji z kasyn bo to twarda wersja hazardu. To tez jakos mi sie nie widzi...
Pozostaje tylko patrzec w dal jak gina nam czerwone swiatla pociagu o nazwie "polska w europie" Bo o expresie "polska na Swiecie" to juz chyba wszyscy zapomnieli.
Co do wyplat zawsze mozna sie przeniesc do bah-a wziac kase w kuponach i sprzedawac na allegro |
|
|
| Poziom: 46 HP |
 |
 |
 |
 |
28% |
2093/7478 |
|
|
|
|
 |
Markus
|
Wysłany: Nie Lis 22, 2009 13:21
|
|
| Martinho19 napisał/a: | | GreenR napisał/a: | | Martinho proszę Cię uczep się innej osoby Ja nie mam przyjemności odpowiadać na twoje zaczepki. |
Przeciez sie nie czepiam, tylko pytam czy sa jakies przeslanki, bo napisales to zdanie w ten sposob jakby bylo wiec pytam bo ja nic o tym nie wiem... Po to jest chyba forum prawda? Ale jak traktujesz to jako zaczepke to nie odpowiadaj i pisz dalej dla siebie... |
Też jestem ciekaw, powiedz cos wiecej. |
|
|
|
 |
pawros

Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1 raz Dołączył: 01 Wrz 2007 Posty: 1109 Skąd: włocławek
|
Wysłany: Nie Lis 22, 2009 16:08
|
|
ja też dorzucę kamyk do tej wymiany zdań
cytat
<Arkadiusz Michaliszyn, partner, doradca podatkowy w CMS Cameron McKenna, uważa, że władze polskie nie mają możliwości kontroli internetowych firm hazardowych z siedzibą w różnych egzotycznych jurysdykcjach, dlatego sankcja karna zostanie nałożona na uczestnika takiej gry. Wyciąg z rachunku bankowego jest jedynym łącznikiem pomiędzy uczestnikiem gry a internetowym bukmacherem oraz jedynym dowodem uczestnictwa w nielegalnym przedsięwzięciu. Czy organom uda się w ten sposób wytropić kilkaset tysięcy Polaków grających przez internet?
– Szczerze w to wątpię. Urząd musiałby: zidentyfikować gracza, zidentyfikować jego rachunek bankowy, wykazać, że dany przelew dokonany jest w związku z nielegalną grą hazardową – podsumowuje Arkadiusz Michaliszyn>. |
|
|
| Poziom: 29 HP |
 |
 |
 |
 |
6% |
128/2142 |
|
|
|
|
 |
roso
Powaga zabija powoli

Zaproszone osoby: 3
Pomógł: 228 razy Dołączył: 01 Lis 2008 Posty: 3805 Skąd: Europa
|
|
|
 |
 |
 |
 |
29% |
2168/7478 |
|
|
|
|
 |
Martinho19

Zaproszone osoby: 23
Pomógł: 3 razy Wiek: 25 Dołączył: 15 Lis 2009 Posty: 363 Skąd: .:Allianz Arena:.
|
Wysłany: Pią Lis 27, 2009 16:05
|
|
| Ustwa wchodzi w zycie od stycznia, czy dopiero po analizie przez Trybunal Konstytucyjny? |
|
|
|
 |
Berba

Zaproszone osoby: 10
Pomógł: 13 razy Dołączył: 04 Mar 2005 Posty: 4472 Skąd: Saragossa
|
Wysłany: Pon Lis 30, 2009 17:59
|
|
Od 1 stycznia, trybunal to ma na jej rozparzenie... 2 lata (!).
I dosc istotna informacja - z tego co juz sie nieoficjalnie dowiedzialem wszyscy bukmacherzy maja to w d. i nic od 1 stycznia sie nie zmieni. Nikt o polska licencje nie bedzie sie ubiegal. |
_________________ Wszystkie nagrody forumowe lub typuj.org sa wypłacane w ciągu 21 dni! Zgłoszenia do grup wpisujemy tutaj |
|
|
| Poziom: 49 HP |
 |
 |
 |
 |
16% |
1442/9013 |
|
|
|
|
 |
PiotrekMU [Usunięty]
|
Wysłany: Pon Lis 30, 2009 19:15
|
|
| Czyli jak to będzie wyglądało w praktyce? Oni sobie wprowadzą ustawę, bukmacherzy to oleją a nas ktoś zacznie ścigać za granie? |
|
|
|
 |
sttaafff
|
Wysłany: Pon Lis 30, 2009 21:17
|
|
| Troche sie w temacie orientuje i po pierwsze ustawa hazardowa, ktora została niedawno uchwalona dotyczy hazardu stacjonarnego (a nie hazardu internetowego), a po drugie w projektowanej ustawie o hazardzie internetowym proponuje sie zakazac hazardu w sieci z wyjatkiem zakładów wzajemnych (czyli zakładów bukmacherskich sportowych). Mozna zatem spac spokojnie. Przynajmniej na razie. |
|
|
|
 |
Vince Black
figa z... makiem

Zaproszone osoby: 2
|
Wysłany: Sro Gru 16, 2009 11:09
|
|
| Cytat: | Konkursy - nie wpadajcie w panikę. Rozpoczynamy kolejne edycje, wszystko będzie funkcjonować bez przeszkód. Nagrody na pewno zostaną wypłacone. W kwestii forum nic się nie zmieni, ot może poza małymi problemami technicznymi na czas przenosin. Nie pozwolimy by głupi zapis zniszczył coś co budujemy wspólnie od lat!
Co się tyczy końca polskiej piłki to nie tak. Przeszedł dopisek, że sponsorem może być buk, o ile tylko zamieszcza swoją nazwę. Więc betclick, bet at home, expekt etc sponsorami pozostaną. Z nami już trudniej, bo nie wrzucą do nas bannera tylko ze swoją nazwą .
Opodatkowanie. Generalnie to każdy buk będzie musiał mieć domenę .pl i konto w Polskim banku. Nie mam pojęcia w jaki sposób mamy się rozliczać - raczej nie w ten sposób by do PITa na koniec roku wpisać kwotę wypłaconą z buków. Opodatkowana jest już sama stawka gry (jak w ziemniakach), tak więc to buk będzie uiszczał podatek za nas, odprowadzając 12% naszej stawki zakładu
Pytanie tylko czy buki się na opodatkowanie zgodzą. I rozdzielenie usług (bo na witrynie buka nie może być nic innego poza zakładami). Więcej będę o tym wiedział w grudniu. |
| Cytat: | Od 1 stycznia, trybunal to ma na jej rozparzenie... 2 lata (!).
I dosc istotna informacja - z tego co juz sie nieoficjalnie dowiedzialem wszyscy bukmacherzy maja to w d. i nic od 1 stycznia sie nie zmieni. Nikt o polska licencje nie bedzie sie ubiegal. |
To jak z tym wszystkim będzie bo sprawa ucichła... Jakieś wieści z trybunału? Póki co mamy kolejny zakaz internetowych zakładów. De facto nieuregulowany... Grać od stycznia nie wolno w sieci, buki naziemne od stycznia płacą 12% podatku od zakładu.
Jeśli buk zarejestrowany na np Malcie, nie wykupi domeny *.pl i nie założy konta w polskim banku (choć większe buki mają polskie konta...), to jak mnie niby znajdą, gdzie wysłałem pieniądze i skąd ewentualnie wpłynęły większe na moje konto? Co z przelewami24 i udostępnianiem danych? Jak mi niby zabiorą te 12%? Zeskanują mi wyciągi z konta za rok dajmy na to 2010 i będę się tłumaczyć za wszystko co incoming? Jeśli tak, to na jakim formularzu, bo nie wierzę, że na pustym kuponie będzie czekać na Polaka *0,88, jak *0,90 teraz w punkcie naziemnym...
Proszę o odpowiedź, jak ktoś coś wie... |
_________________ * ten post wskazuje tylko na chwilowy brak zajęcia. |
|
|
| Poziom: 40 HP |
 |
 |
 |
 |
21% |
1053/5017 |
|
|
|
|
 |
Berba

|
Wysłany: Sro Gru 16, 2009 16:19
|
|
Vince Black, nie bardzo wiem skąd wziąłeś informację, że gra online od 1 stycznia jest zabroniona.
Tę kwestię reguluje dopiero nowelizacja o ustawy, która nawet jeszcze nie była rozpatrywana w sejmie (plany ok kwietnia). |
_________________ Wszystkie nagrody forumowe lub typuj.org sa wypłacane w ciągu 21 dni! Zgłoszenia do grup wpisujemy tutaj |
|
|
 |
 |
 |
 |
16% |
1442/9013 |
|
|
|
|
 |
Vince Black
figa z... makiem

|
Wysłany: Sro Gru 16, 2009 17:03
|
|
Dzięki za info, mała prowokacja ustawa nie weszła w życie. Czy light do kwietnia.
THX |
|
|
 |
 |
 |
 |
21% |
1053/5017 |
|
|
|
|
 |
ashley69

|
Wysłany: Sro Gru 16, 2009 18:49
|
|
No i panowie tak jak mowilem. Potrzepali piane porobili rozglosu zeby bylo widac ze cos sie dzieje. Powstal nowy potworek legislacyjny ktory robi to samo co poprzedni, czyli nic Donald sie pokazal ze cos tam robi i jest twardy, sejm tez pokazal ze "pracuje" to samo senat. A teraz przez dluuugi czas bedzie to samo pokazywal trybunal. To tylko Polska mosci panowie. Owca syta i wilk caly. |
_________________ Expert Team Snooker & UK Footbal
Played204/Win130/Void10/Lost87
Yeld +12,2% |
|
|
 |
 |
 |
 |
28% |
2093/7478 |
|
|
|
|
 |
Berba

|
Wysłany: Sro Gru 16, 2009 23:01
|
|
ashley69, generalnie to nie jest tak rozowo. To co wchodzi od 1 stycznia to praktycznie zakaz gry w pokera live i absolutny zakaz reklamy firm hazardowych. I to mocno uderza w branze i firmy bukmacherskie.
Swiat sie jednak nie skonczy i duzo rzeczy bedzie po staremu.
Ja wiem na 100% ze 1 stycznia zaden z bukmacherow nie zmiania nic w swojej ofercie lub podejsciu do klientow. Tak dlugo jak nie bedzie jakis metod by bukmacherow blokowac, tak dlugo oni maja podatki i regulacje w glebokim powazaniu. |
|
|
 |
 |
 |
 |
16% |
1442/9013 |
|
|
|
|
 |
ashley69

|
Wysłany: Sro Gru 16, 2009 23:36
|
|
Racja Glory, pisalem z mysla o naszej dzialce czyli zakladach. Fakt jest faktem ze zabraniaja twardego hazardu, a w tym pewnie i pokera co mnie osobiscie troche doskwiera a tobie z pewnoscia bardzo. Zreszta pewnie skoncza sie darmowe spiny i szalenstwa na rulecie Mam jednak nadzieje ze uda sie to jakos obejsc. Poki co mi to lotto bo i tak za granica siedze. |
_________________ Expert Team Snooker & UK Footbal
Played204/Win130/Void10/Lost87
Yeld +12,2% |
|
|
 |
 |
 |
 |
28% |
2093/7478 |
|
|
|
|
 |
PiotrekMU [Usunięty]
|
Wysłany: Sob Gru 26, 2009 21:57
|
|
| Glory czyli jak wkońcu z tą ustawą? Wchodzi coś od stycznia czy nie? Jak będzie z zakładami, od kiedy będą one "zabronione"? |
|
|
|
 |
Vince Black
figa z... makiem

|
Wysłany: Sob Gru 26, 2009 22:41
|
|
| A ja wycofam z sieci większość kasy, bukom nic nie zrobią, ale nam zablokować pewne strony w sieci... Owszem mogą... Ale wszyscy wiedzą lepiej, i mam nadzieję, że się gruuuuuuuuuubo mylę... Hm? Jak sprawa stoi? |
|
|
 |
 |
 |
 |
21% |
1053/5017 |
|
|
|
|
 |
lulas58

Pomógł: 29 razy Dołączył: 19 Mar 2009 Posty: 1751 Skąd: okolice Krakowa
|
Wysłany: Nie Gru 27, 2009 14:07
|
|
tu jest dość ciekawy artykuł na ten temat ale niewiele w dalszym ciągu z niego wynika:
http://sport.onet.pl/7433...,wiadomosc.html |
_________________ Kto nie potrafi pytać, nie potrafi żyć.
 |
|
|
| Poziom: 35 HP |
 |
 |
 |
 |
15% |
522/3484 |
|
|
|
|
 |
Vince Black
figa z... makiem

|
Wysłany: Nie Gru 27, 2009 18:50
|
|
| Lulas, grzeją mnie kluby, i prawdę powiedziawszy życzę wszystkim klubom które kasę ciągną od buków by im to ukrócić... Sport nie może i nie powinien czerpać kasy z hazardu... To ja się obawiam czy nagle gdy będę chciał wejść na moje strony z moimi pieniędzmi nie dostanę informacji, że internet explorer nie może wyświetlić strony... O to chodzi mi najbardziej.... Wiecie coś czy e tam? |
|
|
 |
 |
 |
 |
21% |
1053/5017 |
|
|
|
|
 |
Berba

|
Wysłany: Nie Gru 27, 2009 18:50
|
|
PiotrekMU, będzie tak jak było - bo przecież teraz też oficjalnie, są nielegalne. Vince Black nie wpadaj w paranoję. Nie ma takiej opcji by ktoś Ci strony blokował. Nie bez zgody Unii, a taki projekt nawet nie zostal jeszcze nawet przedstawiony (ma to obiac dopiero nowelizacja do ustawy, w drugim polroczu 2010).
Wiecie, to tak jak z wirusem mileninym - dużo szumu, a 1 stycznia i tak kazdy bedzie mogl puscic kupon na Bwin . |
|
|
 |
 |
 |
 |
16% |
1442/9013 |
|
|
|
|
 |
Vince Black
figa z... makiem

|
Wysłany: Nie Gru 27, 2009 19:08
|
|
Oby...
Sorry za spamik. |
|
|
 |
 |
 |
 |
21% |
1053/5017 |
|
|
|
|
 |
PiotrekMU [Usunięty]
|
Wysłany: Nie Gru 27, 2009 20:16
|
|
| glory glory man united napisał/a: | | PiotrekMU, będzie tak jak było - bo przecież teraz też oficjalnie, są nielegalne. |
Tyle to wiem, ale słyszałem, że nowa ustawa wchodzi w życie od 1 stycznia i zastanawiam się czy w jakiś sposób e-hazard będzie ścigany czy cuś.
I czy forum "zmieniło" wkońcu właściciela?? Zostało przerejestrowane na zagraniczną firmę? |
|
|
|
 |
hooligandg
|
Wysłany: Nie Lip 10, 2011 18:11
|
|
Właśnie otrzymałem informacje od betsson.com:
| Cytat: | Informacja dla polskich Klientów - BETSSON
Drogi Użytkowniku,
Uprzedzając wszelkie plotki i niepotwierdzone informacje, chcielibyśmy zapewnić Cię, iż Betsson nie planuje zaprzestania świadczenia swoich usług dla polskich klientów.
Betsson od 2004 roku posiada licencję zezwalającą na świadczenie gier i zakładów w Unii Europejskiej zgodnie z jej traktatami. Tym samym Betsson jest uprawniony do oferowania swoich usług we wszystkich państwach członkowskich, w których ograniczenia w tym zakresie nie zostały notyfikowane przez UE. Polska ustawa z dnia 19 listopada 2009 r. o grach hazardowych takiej notyfikacji nie posiada i w odczuciu Betssona nie jest zgodna z prawem Unijnym.
Betsson jest regularnie audytowany przez jedną z największych firm audytorskich na świecie (PricewaterhouseCoopers), a spółka, do której należy jest notowana na giełdzie w Sztokholmie.
Tradycyjnie przypominamy, że środki finansowe na Twoim koncie są jak zawsze w pełni bezpieczne, a Twoje dane są szyfrowane i pod żadnym pozorem nieudostępniane podmiotom zewnętrznym.
W razie wszelkich pytań lub wątpliwości zapraszamy do kontaktu z naszą polską obsługą klienta.
Pozdrawiamy,
Betsson.com
|
|
_________________ Bogaci My |
|
|
|
 |
|
|
|