Typy bukmacherskie

Na naszym forum znajdziesz darmowe typy bukmacherskie, najlepsze pewne typy meczy. Sprawdź nasze analizy i typy sportowe oraz włącz się do dyskusji, aktywnym użytkownikom rozdajemy nagrody gwarantowane!

Wyniki na żywo | Aktualne tabele ligowe | Szukaj | Użytkownicy | Rejestracja | Zaloguj

Ogłoszenie 

Płacimy aktywnym użytkownikom! Co dwa tygodnie rozdajemy ok 300 pln osobom podającym swoje typy i piszącym analizy.
Dodatkowo każdy użytkownik który przekroczy 125 postów dostaje 50 PLN GWARANTOWANE. Sprawdź to!

Poprzedni temat :: Następny temat
Otwarty przez: glory glory man united
Nie Gru 21, 2008 13:55
Uwaga na oszusta !
Autor Wiadomość
dikimow43420

Wysłany: Nie Lut 08, 2009 08:13   
Daniel napisał/a:
Do mnie tez pisał ..
I pomyśleć ze gościu jest w elicie

ten oszust podszywał sie pod Maćka z elity

i co ashley69 byłeś na policji z tym ???
warto iść na psy bo do mnie tez jeden zawitał na gg ale niewiem czy jest sens iśc i sie uzerać :)

dikimow43420

Wysłany: Nie Lut 08, 2009 08:15   
może jest jakiś gośc na forum co jest z policji albo znający sie na prawie ???
moze by sie wypowiedział czy warto walczyć z takimi pijawkami

pawel16 

Zaproszone osoby: 74
Wysłany: Nie Lut 08, 2009 10:15   
dikimow43420 napisał/a:
może jest jakiś gośc na forum co jest z policji albo znający sie na prawie ???
moze by sie wypowiedział czy warto walczyć z takimi pijawkami

Raczej nie ma sensu, bo jeśli tylko pisał do cibie a nie pozyczył kasy to nie ma sensu. . A choćbyś mu nawet pożyczył te 10 czy 20zł na policji uznają to raczej za "mała szkodliwoć" i odeślą Cię do domu..

CREATIVE 
U.S. Marine Corps

Zaproszone osoby: 4
Wysłany: Nie Lut 08, 2009 10:30   
Cytat:
Paserstwo „umyślne” – art. 291 Kodeksu karnego

Opublikowany: 26.06.06 KODEKS KARNY

§ 1. „Kto rzecz uzyskaną za pomocą czynu zabronionego nabywa lub pomaga do jej zbycia albo tę rzecz przyjmuje lub pomaga do jej ukrycia, podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5.”
§ 2. „W wypadku mniejszej wagi, sprawca podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku.”

W przepisie powyższym wymienione są cztery rodzaje czynności sprawczej:

* nabycie rzeczy uzyskanej za pomocą czynu zabronionego,
* pomoc w zbyciu takiej rzeczy,
* przyjęcie,
* pomoc do jej ukrycia.

Do popełnienia tego przestępstwa wystarczy wypełnienie przez sprawcę jednej z wyżej wymienionych czynności.

myśle że warto zrobić wydruk rozmowy na której są jakieś dane podane tak jak w rozmowie Ashleya gostek podał jakiś adres i numer konta do tego jak wychwycimy IP i na komende policji a informatycy już go odnajdą i na pewno policja dla takiego pobłażliwa nie będzie a jak ma w zawieszeniu odbycie kary to siedział będzie

Daniel 
Lechia&Valencia

Zaproszone osoby: 29
Wysłany: Nie Lut 08, 2009 11:17   
robert9990 napisał/a:
Daniel, Ty chyba czegoś nie zrozumiałeś. :twisted: :mrgreen:

tak rzeczywiście. Przepraszam za nieporozumienie :oops:
nie doczytałem wyżej :cry: :cry:
Przepraszam przede wszystkim Maćka.

ashley69 
Who`s da nigga ...

Zaproszone osoby: 70
Wysłany: Nie Lut 08, 2009 15:17   
hehe no i za dupe dziada i do pudla. :D

Marcin0 

Zaproszone osoby: 2
Wysłany: Nie Lut 08, 2009 22:33   
Jeszcze można go oskarżyć o podszywanie się, chodzi mi głównie o tą osobe z dowodu osobistego.

domis14

Wysłany: Pią Mar 13, 2009 14:36   
Kurde nie wierze zawsze jak słysze jakies takie historyjki mysle ale trzeba byc głupim zeby dac sie tak nabrac,az.... Ktoś do mnie napsaisal na forum(nie tym innym) i powedzial ze jak waplace mu 16zł to da mi kod na 40złł na bwin no i zaczelismy gadac przez gg i 1 moje pytanie czemu sam nei wykorzytska tylko sprzedaje odpowiedzial ze nie moze juz w tym roku bo na rok 1 mozna postanowilem wplacic 16zł nei jest duzó i.... poweiedzial ze sie pomylił ze nie ma na 40zł tylko na 80 i ze jak wplace jeszcze 16 to mi poda pomyslałem oszust. I powiedzialem mu zeby mi z powrotem przelal tamta kase on powiedzial ze ok ale pozniej zaczal mowic cos tego typu no ale wez 16zł nei jest duzo bedziesz mial 80 za 32 wiec chyba ok, najpierw sie nie zgodzilem powiedzialem mu ze moze pozniej sie zastanowie to powiedzial zebys do mnie nabrał zaufania dam Ci pewny mecz grały wtedy jakies 2 druzyna z neimieckiej siaty kobiety i było 2-0 powiedzial ze 3 set bedzie dla tamtych co maja 0 powiedzial ze pewny bo ,, sponsorowanyy,, weszło i to piweknie tylko ze nei posatwilem ale liczylem na kolejne typy ktore posatwie wiec mu przelalem kaske i od razu dał 2 typ postawilem 50zł i pudło przegrana lipa. To kazalem mu podac bon cos zaczal krecic a teraz jestem zablokowany u niego na gg wiec ostrzezenie bo widzialem go na kilku już forach o 1 nazwie:
LUKKO
nie wierzcie mu!!
to jego nr. gg 816090
jesli chcecie pomoc napsizcie cos zeby mi kase oddal moze sie wystarszy choc nei wierze z góry thx

pimpekag 

Wysłany: Nie Mar 29, 2009 19:15   
Osoba podajaca sie za czajekmilenium probowala wyciagnac ode mnie kase.

Uwazajcie.
jego nr gg: 797043.

czajekmilenium

Wysłany: Nie Mar 29, 2009 19:26   
Przepraszam bardzo zapytałem tylko czy mi pozyczysz 10zł , odpowedziałes ze nie wiec nie nalegałem . I uwazaj na słowa z tym nacigaczem .

Olleczek 

Zaproszone osoby: 3
Wysłany: Nie Mar 29, 2009 20:49   
Za jednym razem chciałbym się poradzić i ostrzec. Każdy kto ma młodszego brata wie że sciągają różne rzeczy. Mój brat sciągnął keyloggera a ja o tym niewiedząc robiłem dalej swoje. Hacker ujawnił się hackując moje konto na expekcie. Straciłem troche gotówki, no ale moja głupota bo mogłem temu zapobiedz. Ale również zhackował mi konto e-mail na którym miałem dużo haseł, danych a co najważniejsze kopie dowodu osobistego. Portal o2.pl nie robi nic sobie z tego żeby pomuc mi to odzyskać więc piszę: Jakby ktoś podawał się za mnie, wysyłał kopie dowodu nieznanej Wam osoby nie wierzcie w to i proszę mi to zgłosić ! Jedyną rzeczą jaką mam na hackera jest jego numer konta bankowego. Czy warto coś z tym zrobić?

Jamber

Zaproszone osoby: 30
Wysłany: Nie Mar 29, 2009 22:56   
Olleczek napisał/a:
Jedyną rzeczą jaką mam na hackera jest jego numer konta bankowego. Czy warto coś z tym zrobić?

Przedzwon do jego banku, przedstaw jak wyglada sytuacja i powinni go zlokalizowac po numerze konta bankowego, adalej to juz wiadomo...

Vince Black 

Wysłany: Pon Mar 30, 2009 00:06   
... Oddaj kolegom wszystko, co pożyczyłeś od nich nielegalne, zanim przyjdą po dowody policjanci, bo i Wy popłyniecie. Nie do banku, a na policję. Bank w tej sprawie nie może nic, zwłaszcza na Twoje wskazanie. Spiesz się!!! A bratu wymierz jakąś karę. Zasłużył.

Olleczek 

Zaproszone osoby: 3
Wysłany: Pon Mar 30, 2009 08:12   
Mógłbyś rozwinąc o co Ci chodzi? Jakie nielegalnie pozyczone pieniadze? :cool: Po prostu wole ostrzec i sie poradzic niz potem zalowac.

bazz

Wysłany: Pon Mar 30, 2009 08:46   
Witam, to ja troche sie wypowiem na ten temat :)
Na jaką kwote Cie okradli ? No i w jaki sposób, czy sprawca przelał pieniądze na swoje konto, czy poprostu zajnwestował w jakiś zakład ? Rozumiem masz ukończone 18 lat ? Bo jeżeli nei to nie wiem czy jest sens zgłaszać bo przecież byś nie mógł grać na zakładach. Chyba, że konto jest na Twoja mame i to ona będzie wnosić sprawe.
Pytałem na jaką kwote zostałes oszukany, bo do 250 zł jest wykroczenie a powyżej 250 zł jest to już przestępstwo.
Tak jak kolega Vince Black, napisał z ta sprawą musisz bezpośrednio iśc na policje, w banku kapletnie Ci nic nie powiedza, jedynie sie popatrza z politowaniem. Niestety jest jak jest, ale takich rzeczy sie powinno pilnować, tutaj odnosze się do emaila. Nie możesz nikogo winić, bo takich dokumentów nie powinieneś posiadać w tak łatwo dostępnym miejscu. Sam nie jestem tak ostrożny jak pisze, ale powinniiśmy być :)
Podejrzewam, że Twoj młodszy gracz gra w tibie czy inne typu temu gierki i ten keyloger miakl służyc wyciagnieciu hasła z tej gierki a nie z bukamcherki itp, więc jeżeli tak to raczej Twoja kopia dowodu nie bedzie wykorzystywana w złych celach itp więc nie powinieneś sie obawiać.
Ja na Twoim miejscu, bym zgłosił to na Policje, nie przejmuj sie jakimis adresami ip czy cos tym podobnego, poprostu zachowaj rozmowe z gg i jezeli masz numer konta bankowego oni znajdą sprawce w trybie natychmiastowym.
Jeżeli adres ip oni beda chcieli, to bukmacher spokojnie poda z jakeigo ip byly wyplacane pieniadze, zastanawia mnie czy Policja może sie przyczepić do takich rzeczy jak legalnośc sysemu itp ? Jednak w to watpie bo nie o to chodzi w tej sprawie, Jeżeli zgłosiś może wieksza czesc "dzieci" uświadomi sobie jakie sa tego konsekwencje i przestaną robić takie numery. Daj znać, jak sprawy sie potoczyły !!

Dream Trance

Wysłany: Sro Kwi 01, 2009 01:08   
Z tego co tu czytałem to mogę powiedzieć, że to nie tyle oszuści co uzależnieni od hazardu desperaci żebrający w "cywilizowany" sposób o kasę na długi / zakłady :D

Margharian 

Wysłany: Nie Kwi 05, 2009 11:30   hmm.....
troszkę to z jednej strony zastanawiające, a z drugiej naiwne.... bo niby po co komuś pozyczać pieniążki?? niestety dzsiaj różnego rodzaju naciągacze wykorzystują każdą możliwą okazje do szybkiego wzbogacenia sie czyimś kosztem... tak było i podejrzewam że tego raczej nic nie zmieni:/ szkoda tylko oszukanych zawodników:/

RadioParty 

Wysłany: Nie Kwi 05, 2009 20:27   
Jeszcze można go oskarżyć o podszywanie się, chodzi mi głównie o tą osobe z dowodu osobistego.

adr1aneq 

Wysłany: Pon Kwi 06, 2009 05:59   
Współczucie dla poszkodowanego... Ale po co dawał tą kasę bez żadnego zabezpieczenia?
Trzeba pomyśleć 2 razy zanim się coś zrobi...

rytelson 

Wysłany: Nie Kwi 19, 2009 14:42   
To w takim razie ja też się pochwale swoim doświadczeniem. Otóż zagadał do mnie ktoś o numerze gg 8863880. Od razu na wstepie powiem,że ta osoba podałą swój nick z innego forum, bo przyznaję uczciwie,że jestem zalogowany na jeszcze jednym. Osoba ta chciała pożyczyc ode mnie na Bwin 50 PLN. Odmówilem bo z natury jestem nieufny. JEdnak ta osoba mnie nękała i nękała... W pewnym momencie doszło do tego,że desperat chciał abym wszedł na jego konto Bwin, tam za pomoca karty wpłacił pieniądze i już. Oczywiście chodziło mu o to,że potem miałby wszystkie moje dane z karty, te 3 cyferki by pewnie trafił,potem zmienił hasło konta, potem całe konto bankowe moje opróżnił a na końcu wypłącił kase z Bwin bez gry bo obrotu tam nie ma. To kolejny ze sposobów oszustów. Pozdrawiam i mam nadzieję,że cos wniosłem do tematu.

Mal

Zaproszone osoby: 1
Wysłany: Nie Kwi 19, 2009 21:30   
I co ? Że niby ktoś jest takim debilem, że wejdzie komuś na konto i wpłaci kartą 50 PLN ? I tak bez mówienia o oddaniu 150 na drugi dzień ?

Trafienie 3 z 3 cyfr to 1/1000 , więc nie jest to taka prosta metoda.

Vince Black 

Wysłany: Nie Kwi 19, 2009 21:48   
Złota rada dla tych humanitarnych:

Jak chcecie komuś pomagać, to tym naprawdę potrzebującym, jest kupa numerów kont gdzie można wpłacić pieniądze na których naprawdę ktoś skorzysta: dostanie ubranie, wreszcie zje, dostanie podręczniki by się mógł uczyć, albo można kupić coś i zanieść do domu dziecka, gdziekolwiek. Tu się komuś przysłużycie! Pożyczanie pieniędzy na hazard i umacnianie kogoś w uzależnieniu to sk-syńtwo! Mija się z celem, skoro sam nie ma co wpłacić, to z czego wam odda? Pomyślał który? Przestańcie jumać tu jak baby, że was ktoś oszukał lub próbował i zacznijcie myśleć wreszcie! Nikt was nie oszuka jak mu nie dacie możliwości...

Mal racja.

rytelson 

Wysłany: Pon Kwi 20, 2009 15:28   
Mal napisał/a:
I co ? Że niby ktoś jest takim debilem, że wejdzie komuś na konto i wpłaci kartą 50 PLN ? I tak bez mówienia o oddaniu 150 na drugi dzień ?

No ale w końcu trafisz:) Wystraczy tylko zmieniać numerki od 001 do 999. Więc jest spora szansa,że trafisz :)

sebbaa 
Gram bo lubię

Wysłany: Pon Kwi 20, 2009 20:19   
Mal napisał/a:
Z własnego doświadczenia (niestety) wiem że nie jest to trudne. Parędziesiąt postów wyżej opisałem swoją historię. Jeśli więc kiedykolwiek bedziecie wpłacali kartą pieniądze na konto - kasujcie numery kart - bo ktoś może to wykorzystać włamując sie na Wasze konta u bukmacherów.

Mal

Zaproszone osoby: 1
Wysłany: Wto Kwi 21, 2009 16:23   
czy to znaczy, że buki nie mają żadnych zabezpieczeń odnośnie ilości błędnych prób i teoretycznie numer karty można "strzelać" do usranej śmierci ??

Odpowiedz do tematu