|
|
Val di Fiemme - Skoki Narciarskie |
| Autor |
Wiadomość |
Anderson89
Stomil Olsztyn

Zaproszone osoby: 10
Pomógł: 81 razy Wiek: 23 Dołączył: 20 Lis 2008 Posty: 9225 Skąd: Jeziorany
|
|
|
| Poziom: 63 HP |
 |
 |
 |
 |
71% |
13987/19700 |
|
|
|
|
 |
Anderson89
Stomil Olsztyn

|
Wysłany: Sob Lut 04, 2012 00:36
|
|
Michael Neumayer (GER) - Rune Velta (NOR)
Typ 2
Kurs 1.69
Niemiecko-Norweska para Neumayer kontra Velta. Pierwszy turniej w Europie po zawodach w Azji. W Sapporo Niemiec w pierwszym konkursie było 10-ty (1 seria 130.5m. 2-ga seria 129.0m. łączna nota 227.4 pkt) natomiast w drugim konkursie był 16-sty (1 seria 129.0m. 2seria 120.5m. łączna nota 201.6 pkt). Norweg natomiast 1 dnia było 17-sty (131.5m. i 117.0m. nota 212.2 pkt) a 2 dnia był na miejscu 11-stym (123.5m. i 126.5m. nota 208.4). We Włoskim Fal di Fiemme lepiej spisuje się Velta od pierwszego skoku treningowego. W pierwszej sesji treningowej uzyskał 122m przy wietrze w plecy 1.17m/sek. A w drugiej 127.5m przy wietrze z tyłu ok. 0.74m/sek. Niemiec w pierwszej serii skoczył 119.5m mając z tyłu wiatr 0.95m/sek. a w drugiej serii skoczył 126.5m przy wietrze w plecy 0.67m/sek. W pierwszej sesji miał . W kwalifikacjach Norweg zajął 16-ste miejsce skacząc 123m. i uzyskując notę 124.1 pkt przy wietrze w plecy ok. 0.53 m/sek. (ok. 4.7 pkt dodatkowo). Michael zajął 20-ste miejsce skokiem na odległość 123.5m i notą 120.9 pkt przy wietrze 0.52m/sek. w plecy (4.6 pkt. plus do noty). Obaj zawodnicy prezentują podobną formę od początku sezonu ponieważ w klasyfikacji generalnej zajmują pozycję obok siebie. W Japonii także lepszy był raz ten a raz ten. We Włoszech lepiej prezentuje się jednak Norweg co widać po skokach. Mając nawet sporo większy niekorzystny wiatr uzyskuje lepsze rezultaty i ma do tego większy plus do noty za skok. Jeśli w zawodach głównych warunki pogodowe będą podobne to sądzę że Rune poradzi sobie w bezpośredniej rywalizacji z Michaelem n koniec zawodów gdyż, ta skocznia bardziej mu pasuje jak Niemcowi. |
_________________ Wierni i oddani Olsztyńscy chuligani
 |
|
|
 |
 |
 |
 |
71% |
13987/19700 |
|
|
|
|
 |
ArQuisek
|
Wysłany: Sob Lut 04, 2012 12:14
|
|
Schlierenzauer - Kofler
Typ i kurs: 1 @ 1,60
Stawka: 4/10 |
Tak na dziś ze skoków jedna krótka analiza. Kofler zdecydowanie poniżej oczekiwań spisuje się w Predazzo jego skoki są przeciętne, natomiast Gregor udowodnił w kwalifikacjach, że lubi tą skocznię i jest głównym faworytem do zwycięstwa. Po takim kursie śmiało można spróbować, to na dziś taka "peffka" |
|
|
|
 |
lordcadet

Zaproszone osoby: 2
Pomógł: 1 raz Dołączył: 15 Maj 2011 Posty: 848 Skąd: Lędziny
|
Wysłany: Sob Lut 04, 2012 13:47
|
|
04.02.2012
godz. 16:00
Val di Fiemme-
HS 134 (K-120)
Andreas Kofler (AUT) / Gregor Schlierenzauer (AUT)
Typ: 2
Kurs:1,65
BUK:
Już dzisiaj odbędą się kolejne zawody cyklu Pucharu Świata, tym razem najlepsi skoczkowie świata zawitali do Włoskiego Predazzo. We wczorajszych treningach dominowali Austriacy Schlirenzauer oraz Kofler, jednak w skoku kwalifikacyjnym Kofi nie spisał się już zbyt dobrze, psując swój skok i nie zdołał dolecieć nawet do setnego metra, natomiast Gregor popisał się najlepszym skokiem, mimo tego iż kwalifikacje miał już zapewnioną. Reszta stawki wydaje się być już zmęczona (również Andreas Kofler) sezonem natomiast Schliri w poprzedni weekend zdecydował się na odpoczynek po ciężkiej pierwszej połowie sezonu i tym samym nie poleciał do Sapporo. Wydaje mi się iż było to dobre posunięcie ponieważ teraz wypoczęty Gregor może być nie do pokonania, co pokazały już wczorajsze treningi, i tym samym może odnieść 40 pucharowe zwycięstwo, bijąc rekord Adama Małysza który w swojej karierze wygrywał 39- krotnie.Podsumowując, zdecydowałem się na typ w którym Schliri ma zając wyższą pozycję końcową niż popularny ,,Kofi"ponieważ Pinnacle zaproponowało Nam tylko ofertę head to head. |
_________________ I Miejsce -Mistrz remisów 27 Edycja |
|
|
| Poziom: 26 HP |
 |
 |
 |
 |
22% |
360/1637 |
|
|
|
|
 |
Karol_90

|
Wysłany: Sob Lut 04, 2012 15:15
|
|
| lordcadet napisał/a: | Kofler zdecydowanie poniżej oczekiwań spisuje się w Predazzo jego skoki są przeciętne, natomiast Gregor udowodnił w kwalifikacjach, że lubi tą skocznię i jest głównym faworytem do zwycięstwa. Po takim kursie śmiało można spróbować, to na dziś taka "peffka" |
Sorry, ale nie mogę się powstrzymać od nie skomentowanie tego
Kofler poniżej oczekiwań w Predazzo a już tekst jego skoki są przeciętne niszczy wszystko
Otóż Kofi na treningach był 1 i 2 raz skoczył lepiej od Gregora raz słabiej.. na tym samym poziomie Panowie.. w Kwale Kofi zepsuł skok, ale czy to coś zmienia moim zdaniem w ogóle nie
Nie mówię, że typ nie wejdzie, bo jednak minimalnym faworytem jest Gregor, choćby dlatego co napisał lordcadet, ale na litość jak coś piszemy to piszmy z sensem i prawdę |
|
|
| Poziom: 29 HP |
 |
 |
 |
 |
10% |
214/2142 |
|
|
|
|
 |
ArQuisek
|
Wysłany: Sob Lut 04, 2012 16:27
|
|
| Karol_90 napisał/a: | Sorry, ale nie mogę się powstrzymać od nie skomentowanie tego
Kofler poniżej oczekiwań w Predazzo a już tekst jego skoki są przeciętne niszczy wszystko
Otóż Kofi na treningach był 1 i 2 raz skoczył lepiej od Gregora raz słabiej.. na tym samym poziomie Panowie.. w Kwale Kofi zepsuł skok, ale czy to coś zmienia moim zdaniem w ogóle nie
Nie mówię, że typ nie wejdzie, bo jednak minimalnym faworytem jest Gregor, choćby dlatego co napisał lordcadet, ale na litość jak coś piszemy to piszmy z sensem i prawdę |
Moje analizy piszę nie po wynikach czy statystykach, ale oglądając te skoki treningowe to wiem, że Kofler miał 2 razy lepszy wiatr od Gregora, a i tak raz przegrał. Wtedy miał farta, a w kwalifikacjach zepsuł skok, bo źle wyszedł z progu, ale już warunkami też się nie ułożyło i nic nie wyciągnął.
Możesz się nie zgadzać z moimi uzasadnieniami, ale wiem co "paczyłem" i typ wydaje mi się pewny... Pozdrowienia |
|
|
|
 |
wojtek10611

Zaproszone osoby: 2
|
Wysłany: Sob Lut 04, 2012 17:24
|
|
| ArQuisek napisał/a: | | Karol_90 napisał/a: | Sorry, ale nie mogę się powstrzymać od nie skomentowanie tego
Moje analizy piszę nie po wynikach czy statystykach, ale oglądając te skoki treningowe to wiem, że Kofler miał 2 razy lepszy wiatr od Gregora, a i tak raz przegrał. Wtedy miał farta, a w kwalifikacjach zepsuł skok, bo źle wyszedł z progu, ale już warunkami też się nie ułożyło i nic nie wyciągnął.
Możesz się nie zgadzać z moimi uzasadnieniami, ale wiem co "paczyłem" i typ wydaje mi się pewny... Pozdrowienia |
Dlaczego ArQuisek pisze "Moje analizy" do Karola który oceniał analizę lordcadet ? Multikonto ? |
|
|
| Poziom: 27 HP |
 |
 |
 |
 |
12% |
215/1795 |
|
|
|
|
 |
ArQuisek
|
Wysłany: Sob Lut 04, 2012 17:27
|
|
| wojtek10611 napisał/a: | | ArQuisek napisał/a: | | Karol_90 napisał/a: | Sorry, ale nie mogę się powstrzymać od nie skomentowanie tego
Dlaczego ArQuisek pisze "Moje analizy" do Karola który oceniał analizę lordcadet ? Multikonto ? |
Haha nie. Poczytaj, że Karol_90 zacytował mój tekst |
|
|
|
 |
ArQuisek
|
Wysłany: Sob Lut 04, 2012 17:50
|
|
| Cytat: | Schlierenzauer - Kofler
Typ i kurs: 1 @ 1,60
Stawka: 4/10 |
Tak na dziś ze skoków jedna krótka analiza. Kofler zdecydowanie poniżej oczekiwań spisuje się w Predazzo jego skoki są przeciętne, natomiast Gregor udowodnił w kwalifikacjach, że lubi tą skocznię i jest głównym faworytem do zwycięstwa. Po takim kursie śmiało można spróbować, to na dziś taka "peffka" |
|
|
|
|
 |
Anderson89
Stomil Olsztyn

|
Wysłany: Sob Lut 04, 2012 20:32
|
|
| Anderson89 napisał/a: | Michael Neumayer (GER) - Rune Velta (NOR)
Typ 2
Kurs 1.69
Niemiecko-Norweska para Neumayer kontra Velta. Pierwszy turniej w Europie po zawodach w Azji. W Sapporo Niemiec w pierwszym konkursie było 10-ty (1 seria 130.5m. 2-ga seria 129.0m. łączna nota 227.4 pkt) natomiast w drugim konkursie był 16-sty (1 seria 129.0m. 2seria 120.5m. łączna nota 201.6 pkt). Norweg natomiast 1 dnia było 17-sty (131.5m. i 117.0m. nota 212.2 pkt) a 2 dnia był na miejscu 11-stym (123.5m. i 126.5m. nota 208.4). We Włoskim Fal di Fiemme lepiej spisuje się Velta od pierwszego skoku treningowego. W pierwszej sesji treningowej uzyskał 122m przy wietrze w plecy 1.17m/sek. A w drugiej 127.5m przy wietrze z tyłu ok. 0.74m/sek. Niemiec w pierwszej serii skoczył 119.5m mając z tyłu wiatr 0.95m/sek. a w drugiej serii skoczył 126.5m przy wietrze w plecy 0.67m/sek. W pierwszej sesji miał . W kwalifikacjach Norweg zajął 16-ste miejsce skacząc 123m. i uzyskując notę 124.1 pkt przy wietrze w plecy ok. 0.53 m/sek. (ok. 4.7 pkt dodatkowo). Michael zajął 20-ste miejsce skokiem na odległość 123.5m i notą 120.9 pkt przy wietrze 0.52m/sek. w plecy (4.6 pkt. plus do noty). Obaj zawodnicy prezentują podobną formę od początku sezonu ponieważ w klasyfikacji generalnej zajmują pozycję obok siebie. W Japonii także lepszy był raz ten a raz ten. We Włoszech lepiej prezentuje się jednak Norweg co widać po skokach. Mając nawet sporo większy niekorzystny wiatr uzyskuje lepsze rezultaty i ma do tego większy plus do noty za skok. Jeśli w zawodach głównych warunki pogodowe będą podobne to sądzę że Rune poradzi sobie w bezpośredniej rywalizacji z Michaelem n koniec zawodów gdyż, ta skocznia bardziej mu pasuje jak Niemcowi. | M. Neumayer 24 - R. Velta 17 |
 |
|
|
 |
 |
 |
 |
71% |
13987/19700 |
|
|
|
|
 |
Anderson89
Stomil Olsztyn

|
Wysłany: Nie Lut 05, 2012 12:43
|
|
Anssi Koivuranta (FIN) - Piotr Żyła (POL)
Typ 1
Kurs 1.575
Dziś o godz. 15:45 obędzie się drugi indywidualny konkurs skoków w Val di Fiemme i para Anssi kontra Piotrek. W każdym skoku na tej skoczni czy w treningach, kwalifikacjach czy w pierwszym konkursie lepszy był Fin. W seriach próbnych 2 razy skoczył po 120.5m. w kwalifikacjach 122m. a pierwszym dniu zajął 30miejsce skacząc najpierw 116.5m a potem 107.0m uzyskując notę 181.8 pkt. Żyła spisywał się słabiutko, ze skoku na skok coraz gorzej. W treningach 110.5m. oraz 119m. w kwalifikacjach 121.5m a w konkursie zajął 44 miejsce ze skokiem 111.5m i notą 82.3 pkt. Nie wiem co jest z Żyłą, początek sezonu bardzo udany, gdzie cały czas kwalifikował się od 30-stki. Potem jakiś przestój spadek formy. Po kilku tygodniach znów bardzo dobre skoki i zdobywanie punktów. I teraz po raz kolejny dziwny spadek formy, gdzie skoki wyglądają fatalnie szczególnie ten z konkursu głównego. Koivuranta skacze, mniej więcej na takim samym poziomie. Z powodzeniem przechodzi kwalifikacje a w konkursie głównym, raz wejdzie, raz nie, gdzie te skoki jego też są takie nijakie. Na tej skoczni widać że lepiej się czuje Fin, skoki są równe, powtarzalne, tylko 2-gi skoki mu się nie udał, będąc już w 30stce, ale fakt miał, złe warunki. Żyła raczej nie zaskoczy nas pozytywnie, gdyż nie widzę ku temu perspektywy. |
 |
|
|
 |
 |
 |
 |
71% |
13987/19700 |
|
|
|
|
 |
Anderson89
Stomil Olsztyn

|
Wysłany: Nie Lut 05, 2012 18:30
|
|
| Anderson89 napisał/a: | Anssi Koivuranta (FIN) - Piotr Żyła (POL)
Typ 1
Kurs 1.575
Dziś o godz. 15:45 obędzie się drugi indywidualny konkurs skoków w Val di Fiemme i para Anssi kontra Piotrek. W każdym skoku na tej skoczni czy w treningach, kwalifikacjach czy w pierwszym konkursie lepszy był Fin. W seriach próbnych 2 razy skoczył po 120.5m. w kwalifikacjach 122m. a pierwszym dniu zajął 30miejsce skacząc najpierw 116.5m a potem 107.0m uzyskując notę 181.8 pkt. Żyła spisywał się słabiutko, ze skoku na skok coraz gorzej. W treningach 110.5m. oraz 119m. w kwalifikacjach 121.5m a w konkursie zajął 44 miejsce ze skokiem 111.5m i notą 82.3 pkt. Nie wiem co jest z Żyłą, początek sezonu bardzo udany, gdzie cały czas kwalifikował się od 30-stki. Potem jakiś przestój spadek formy. Po kilku tygodniach znów bardzo dobre skoki i zdobywanie punktów. I teraz po raz kolejny dziwny spadek formy, gdzie skoki wyglądają fatalnie szczególnie ten z konkursu głównego. Koivuranta skacze, mniej więcej na takim samym poziomie. Z powodzeniem przechodzi kwalifikacje a w konkursie głównym, raz wejdzie, raz nie, gdzie te skoki jego też są takie nijakie. Na tej skoczni widać że lepiej się czuje Fin, skoki są równe, powtarzalne, tylko 2-gi skoki mu się nie udał, będąc już w 30stce, ale fakt miał, złe warunki. Żyła raczej nie zaskoczy nas pozytywnie, gdyż nie widzę ku temu perspektywy. |
Anssi Koivuranta (FIN) 46 - Piotr Żyła (POL) 42 |
 |
|
|
 |
 |
 |
 |
71% |
13987/19700 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|