Dyskusje o supertoto

Wszystko związane z grą "Supertoto" oferowaną przez bukmacherów internetowych.

ODPOWIEDZ
Andrzej Kmicic

Dyskusje o supertoto

Post autor: Andrzej Kmicic » 12-03-2008, 15:50

Aby nie zaśmiecać tematów konkursowych, koledzy zapraszam do dysput w tym temacie ....
pozdr
AK
Ostatnio zmieniony 10-07-2011, 20:55 przez Andrzej Kmicic, łącznie zmieniany 3 razy.

Cyra

Post autor: Cyra » 12-03-2008, 23:41

Kmicic ,a może przydałby się temat z aktualnym rankingiem , jest tyle dodatków że już się pogubiłem.Oczywiście uaktualniany w miarę Twoich możliwości czasowych.

sebbaa
#Weteran
#Weteran

Post autor: sebbaa » 15-03-2008, 20:19

No i Arsenal uratował d... kilku graczom którzy dali podpórki właśnie w tym meczu :mrgreen:
[scroll]jak mam to gram...bo lubię...nie ma mnie?-gram w D3[/scroll]

cubbek

Post autor: cubbek » 15-03-2008, 21:09

Echh... Kanonierzy znowu wcisnęli bramkę w ostatnich minutach. Czego jak czego, ale zaciętości i szczęścia w końcówkach meczów im odmówić nie można.
A Deportivo remisuje po pierwszej, zaciętej połowie z Realem 0-0...

Gość

Post autor: Gość » 16-03-2008, 10:33

Nie chce znow walkowac tego samego tematu ale z jakiej racji Kmicic przyznales 1 pkt. w Extra w poprzednim tygodniu typerowi Pawel16??? przeciez pisalismy o tym ze mial 2 zestawy typow a tak nie wolno robic !!! Teraz ten sam koles trafil 10-ke w Extra ale znow mial za duzo kombinacji wiec zeby nie bylo ze ma nagle punkty dopisane. Moze by tak 2 razy sprawdzic swoj zestaw przed dodaniem bo ciagle sa jakies bledy u kogos....

Cyra

Post autor: Cyra » 16-03-2008, 10:54

Saris ma rację ,trzeba dwa razy sprawdzić nim się wyśle ja też tak miałem i punkty przepadły. Kmicic sonda chyba jest nieunikniona ,bo tu nikt nie zagląda lub nie ma ochoty zainwestować 20 zeta.
Proponuję zrobić sondę kto się wpisuję do gry i jaką da stawkę powiedzmy wielokrotności 10 zeta .
Jeśli to Ty założysz taki temat z sondą myślę ,że 99 % zagłosuje ,oczywiście dodaj opcję niezainteresowanych grą w realu

sebbaa
#Weteran
#Weteran

Post autor: sebbaa » 16-03-2008, 13:00

jeśli będzie sonda to zagłosuje na "nie" ponieważ od jakiegoś czsu nie "inwestjuę" swoich pieniędzy w bukmacherkę. Po prostu za duzo juz przegrałem i teraz gram tylko kasą wygraną w tego typu konkursach, a ponieważ niewiele dotad udalo sie mi sie wypłacic (100 za wygranie supertoto-kumulacja tez przegrałem) tak wiec mysle ze moja decyzja o nie wplacaniu swoich srodków do bukmacherów jest słuszna. Tak więc przepraszam, ale ja się "nie łapię". Typy oczywiscie bede podawał i zycze innym szczescia :)

Andrzej Kmicic

Post autor: Andrzej Kmicic » 16-03-2008, 14:07

saris pisze:Nie chce znow walkowac tego samego tematu ale z jakiej racji Kmicic przyznales 1 pkt. w Extra w poprzednim tygodniu typerowi Pawel16??? przeciez pisalismy o tym ze mial 2 zestawy typow a tak nie wolno robic !!! Teraz ten sam koles trafil 10-ke w Extra ale znow mial za duzo kombinacji wiec zeby nie bylo ze ma nagle punkty dopisane. Moze by tak 2 razy sprawdzic swoj zestaw przed dodaniem bo ciagle sa jakies bledy u kogos....
Ok dzięki, sprawdzę :-)
Tak sprawdziłem, liczy się drugi typ jako typ poprawiony i w tym drugim była trafiona 6 ka, tak ze punkt odejmuje.
pozdr
Ak

cubbek

Post autor: cubbek » 16-03-2008, 23:40

Kmicicu, a co byś powiedział o oddzielnym temacie z aktualną tabelą (zamkniętym, by nie było bałaganu, a Ty byś uaktualniał ją w wolnym czasie)? Myślę, że byłoby o wiele przejrzyściej, gdyby tabela znajdowała się w oddzielnym temacie, a nie w temacie głównym Supertoto na nowy tydzień. :)

Andrzej Kmicic

Post autor: Andrzej Kmicic » 18-03-2008, 09:20

cubbek pisze:Kmicicu, a co byś powiedział o oddzielnym temacie z aktualną tabelą (zamkniętym, by nie było bałaganu, a Ty byś uaktualniał ją w wolnym czasie)? Myślę, że byłoby o wiele przejrzyściej, gdyby tabela znajdowała się w oddzielnym temacie, a nie w temacie głównym Supertoto na nowy tydzień. :)
Ok pomyslę i zrobię :-)

Andrzej Kmicic

Post autor: Andrzej Kmicic » 18-03-2008, 09:37

sebbaa pisze:eśli będzie sonda to zagłosuje na "nie" ponieważ od jakiegoś czsu nie "inwestjuę" swoich pieniędzy w bukmacherkę. Po prostu za duzo juz przegrałem i teraz gram tylko kasą wygraną w tego typu konkursach, a ponieważ niewiele dotad udalo sie mi sie wypłacic (100 za wygranie supertoto-kumulacja tez przegrałem) tak wiec mysle ze moja decyzja o nie wplacaniu swoich srodków do bukmacherów jest słuszna. Tak więc przepraszam, ale ja się "nie łapię". Typy oczywiscie bede podawał i zycze innym szczescia
Ja mam to samo, grając na zakłady bukmacherskie z zasady chytrze i stawiam na wysokie stawki (jak spadać to z wysokiego stołka). No i z zasady spadam. Dlatego gram głównie w supertoto.
Sebba zagraj z nami :-) te 10 czy 20 zł warto zaryzykować. W tą niedzielę jedna bramka zabrakła mi abym zgarnął 50 tysięcy tak ten co miał samotną miał typ na Seville, ja miałem tam remis czyli z pewnością nie on a ja bym podskakiwał z radości :-). W 90 minucie zrobiło sie 1-2 ale już było za późno. Ten Przeklęty Luis Fabiano załatwił Valencję :-). I takie sytuacje trzymają mnie abym grał nadal. Gra na pojedyńcze zakłady nie pozwala zachowac marginesu błędu, oczywiście można sobie radzić wysyłając systemem skróconym biorąc np 5 meczy a grajac trójkami na trafienie 4 ech, ale komu sie chce to robić ?.

Kod: Zaznacz cały

15.03.2008
Soccer - Spain - Primera Division 07/08
Valencia	-	Sevilla
(0	:	2)
1	:	2

Goals
1-2	90'	R. Albiol 		0-1	11'	Luís Fabiano
				0-2	22'	Luís Fabiano
Obrazek

pozdrówka

Awatar użytkownika
marecki85
#Weteran
#Weteran

Post autor: marecki85 » 18-03-2008, 17:39

#2 Zestaw niemiecki
a gdzie to jest ? jakos tego nie widze nigdzie..

Andrzej Kmicic

Post autor: Andrzej Kmicic » 18-03-2008, 17:53

marecki85 pisze:a gdzie to jest ? jakos tego nie widze nigdzie..
kuponu nie ma trzeba głosować ręcznie
pozdr
AK

sebbaa
#Weteran
#Weteran

Post autor: sebbaa » 19-03-2008, 20:35

A ja już mam tego k... dosyć. Po jaką ch.... był zakładany temat o dyskusjach na temat supertoto????!!!! Żeby nadal p.... głupoty w tematach z kuponami???
Saris, mnie też już zaczynasz irytować, chcesz się bawić w "pomocnika admina" tego konkursu, proszę bardzo, zapraszamy do tematu z wynikami. Jeśli chcesz podyskutować, to rób to, ale w odpowiednim temacie, a nie wstawiasz bzdury między kupony. A co Ciebie to obchodzi że ktoś kopiuje kupony(nie sądzę żeby coolen tak zrobił)??? Jak chcesz to zrób to samo, to będziesz miał takie same szanse jak coolen na wygraną.

Gość

Post autor: Gość » 19-03-2008, 21:09

Nastepny wyskoczyl, nikogo nie posadzam o nic, gdzie napisalem ze ktos cos skopiowal?. OK juz nie pisze nic w tamtych tematach. masz racje po to jest ten temat. Sorki. Strasznie placzecie o tego "pomocnika admina", moge Ci oddac paleczke ale widocznie tylko ja mam tyle czasu by sie w to bawic :-) Widze ze spieci jestescie za bardzo.

sebbaa
#Weteran
#Weteran

Post autor: sebbaa » 19-03-2008, 21:25

Saris, czy Ty masz jakiś problem z czytaniem??
sebbaa pisze:chcesz się bawić w "pomocnika admina" tego konkursu, proszę bardzo, zapraszamy do tematu z wynikami
saris pisze:Widze ze spieci jestescie za bardzo
Spięty to raczej Ty jesteś, bo strasznie sie podniecasz tą ZABAWĄ, doszukujesz się sensacji tam gdzie ich nie ma. Na tylu zainteresowanych tą zabawą istnieje duża szansa że typy będą się powtarzać, a jeśli Ty podałeś inne to powinieneś sie cieszyć, bo jak nie trafią to bedziesz najlepszy :)
Mi chodzi o porządek w tematach, a nie o kłótnie. Więc jeśli możesz to nie zaśmiecaj więcej tematów z typami, swoimi "ciekawostkami" tylko umieszczaj je w odpowiednim do tego miejscu. A jeżeli chodzi o podliczanie kuponów to też rób to w temacie ogólnym z wynikami(tak na marginesie to cieszę się że masz więcej czasu i ochoty niż inni).

Gość

Post autor: Gość » 19-03-2008, 21:43

Dobraaaa widze ze nie zrozumiales co pisalem i nie zrozumiesz. Podniecam sie i to bardzo, czekam na Twoja pomylke ( za duzo kombinacji np ) abys spadl z pozycji lidera ktora jest fuksiarska ( prowokacja hehe ).

No i co z tego ze wiele osob tu gra? nie ma czegos takiego jak powtarzany kupon kreska w kreske !!! typy sie powtarzaja to wiadome ale jak kupon sie powtarza to dla mnie to jest patologia !!!

Porzadek jak najbardziej !!!To Ci napisalem ze bede pisal w tym temacie a tam nie bede juz smiecil, porzadek musi byc - racja.

sebbaa
#Weteran
#Weteran

Post autor: sebbaa » 19-03-2008, 22:04

saris pisze:abys spadl z pozycji lidera ktora jest fuksiarska ( prowokacja hehe )
No tutaj akurat się z Toba zgodzę, coś ostatnio mam dużo szczęścia
saris pisze:nie ma czegos takiego jak powtarzany kupon kreska w kreske
A własnie że jest. Ja nie wiem jak typują inni, bo szczerze mówiąc nie zwracam na to uwagi, ale prawdopodobieństwo że będzie taki sam kupon jest dość spore, jeśli ktoś nie liczy na duże niespodzianki.
saris pisze:Porzadek jak najbardziej !!!To Ci napisalem ze bede pisal w tym temacie a tam nie bede juz smiecil, porzadek musi byc - racja.
Już kiedys pisałeś że nie będziesz "śmiecił", tylko "ktoś Cie sprowokował" a teraz znów to samo robisz, ale już bez prowokacji (sam zacząłeś prowokować). Więc zobaczymy, mam nadzieje że tym razem dotrzymasz słowa :) Powodzenia dla wszystkich.

Gość

Post autor: Gość » 19-03-2008, 22:21

A ja wlasnie patrze aby sie nie powtorzyl bo chce trafic sam a nie z kims sie dzielic ewentualna wygrana. Z tym pisaniem w tematach to po prostu z przyzwyczajenia bylo, skleroza nie boli ale widocznie udzielila mi sie i zapomnialem o tym temacie "dyskusje supertoto". Teraz juz bedzie tylko lepiej :-)

sebbaa
#Weteran
#Weteran

Post autor: sebbaa » 19-03-2008, 22:45

saris pisze:skleroza nie boli ale widocznie udzielila mi sie i zapomnialem o tym temacie "dyskusje supertoto". Teraz juz bedzie tylko lepiej
Chyba nadal Ci dokucza, bo zapomniałeś o temacie "Aktualna tabela-ranking supertoto" :mrgreen:

Gość

Post autor: Gość » 19-03-2008, 23:49

Wieeeeem, sebbaa wieeeeeem,

Pozdro dla xyzena z dedykacja "wiem", tylko on wie o co chodzi heh

Andrzej Kmicic

Post autor: Andrzej Kmicic » 21-03-2008, 21:38

Wielu z was typuje mecze z zestawów bukmacherskich. Więc ktoś poradzić może w następującej sprawie zastanawiam sie czy to trudna sztuka wytypować powiedzmy 10 meczy z marginesem błedu 30% a więc na 10 wyników należy prawidłowo wytypować conajmniej 7. W supertoto 10 ka jest narzucona więc wiadomo o co chodzi, nie zawsze zestaw "podchodzi" ale tutaj można dowolnie wybrać zestaw własny i to z pewnością jest ułatwienie. Za to pewną trudnością jest to że grając systemem skróconym z gwarancją zmuszeni jesteśmy użyć typów na minimalnym poziomie np 1.80.

Taki system gry zapewni :

przy trafieniu gwarancyjnych 7 wyników
-----------------------------------------------
zwrot 60% szans,
podwójny zysk 30% szans
potrójny lub poczwórny zysk 10% szans

przy trafieniu 8 wyników
potrójny zysk 18% szans
poczwórny zysk 65% szans
pięciokrotny zysk zysk 17% szans

wyżej to wiadomo przy wszystkich trafieniach 18 krotny zysk

ale też nizej są szanse na zwrot:

przy trafieniu 6 wyników
40% szans na zwrot

przy trafieniu 6 wyników
8% szans na zwrot

Zastanawia mnie mozliwość użycia systemów skróconych z gwarancją. A może ktoś z Was kto czuje sie w tym dobry pokusi się o wytypowanie tutaj dowolnie wybranej 10 ki z oferty Unibetu dla choćby sprawdzenia czy warto sie tym zająć ?.

pozdr AK

Gość

Post autor: Gość » 21-03-2008, 22:24

Moje Typy na probe ( kursy z totomixu):

1. Levante - Villareal 2 (1.75)
2. Zaragoza - ALmeria 1 (1.85)
3. Murcia - Espanyol 2 ( 2.20)
4. Carl Jena - Greuther Furth 2 (2.15) ( 2 liga niemiecka to jest)
5. Tottenham - Portsmouth 1 (1.90)
6. Nurnberg - Bochum 1 (2.00)
7. Valencies -Bordeaux 2 (2.50)
8. Dender - Club Bruggy 2 (1.75)
9. Palermo - Genoa 1 (2.00)
10. Bielefeld - Werder 2 (1.80)

P.S. te mecze mam zagrane w blokach na kuponie w totomix system 4z6 i oprocz nich mam jeszcze w tym kuponie mecze : Korona Kielce 1, Lyon 1, Wisla Krakow 1, Barcelona 1--- Wszystkie mam jakos zmiksowane i tworza one system 4z6 ( 6 blokow po 2 mecze ) + 2 pewniaki do calosci. Stawka 15zl ----do wziecia ponad 3 tys. PLN

Te 10 meczy proponuje do testu Kmicica ;-)

cezar17

Post autor: cezar17 » 21-03-2008, 23:10

Moje typy proponowane na test P. Andrzeja (z unibet-brak-polskiej-licencji!.com)

1. Tottenham - Portsmouth 1 <1,80> :plus:
2. Blackburn - Wigan Athletic 1 <1,80> :plus:
3. Newcastle - Fulham 1 <1,85> :plus:
4. Stoke City - Blackpool 1 <1,80> :minus:
5. Southampton - Coventry City 1 <2,10> :minus:
6. Auxerre - Saint-Étienne 1 <2,15>
7. Racing Santander - Recreativo de Huelva 1 <1,95>
8. Borussia Dortmund - Karlsruher SC 1 <1,90> :minus:
9. Fiorentina - Lazio 1 <2,00> :plus:
10. Torino - AC Milan 2 <1.90> :plus:

jeszcze 2 mecze i w gwarancji się zmieścisz, brawo.
Pozdrawiam ;]
Ostatnio zmieniony 22-03-2008, 20:36 przez cezar17, łącznie zmieniany 1 raz.

Gość

Post autor: Gość » 22-03-2008, 00:37

Caly weekend emocje, tyle typow ze az glowa boli, bedzie sie dzialo :-D

WESOLYCH SWIAT TYPERZY ;-)

ODPOWIEDZ