Dzięki Robert9990 za komenta. Tak jak obiecałem postaram się w miarę regularnie pisać.
Miniony sezon, tak jakoś nie specjalny, wszystko dość przewidywalne....
GP znowu wygrał Nicki, aczkolwiek już tak nie dominował. Medal Tomka cieszy, ale nadal czekamy na złoto, oby w przyszłym roku się udało. Niektórzy mówili, że ten brąz to tylko dlatego, iż ostatnia impreza z cyklu została przeniesiona do Bydzi.... A o wygranych w Krsko, czy na Parken to się już nie pamięta. A ile razy linię mety w finale jako pierwszy przekraczał Greg? Odpowiedź brzmi tylko raz - w Bydgoszczy! Poza tym, w tym roku cały cykl nie zachwycił... To co działo się na Ullevi to porażka BSI, jak również Grand Prix Niemiec w Polsce. Kolejny raz dziką kartę otrzymuje hot Scott, chociaż nie zachwycał formą w minionym sezonie. Ale Anglik musi być. OK ale po co jeszcze drugi w osobie Harrisa? Pozostałe dwie dzikie karty tzn. dla Emila i Lindgrena jak najbardziej uzasadnione moim zdaniem.
Natomiast z GP Challenge w Zielonej Górze awansowali Bjerre, Ułamek i Walasek. Czy wniosą powiew świeżej krwi? Nie wydaje mi się, ale to się okaże. Jakby nie patrzeć awans wywalczyli na torze. Dodam jeszcze, że bilety na zawody w Zielonce kosztowały, tyle samo co na GP w Lesznie. Trochę przegięcie, tak więc na trybunach zasiadło całe 3 tysiące kibiców. Dowhan się trochę przeliczył, no bywa...
W przyszłym roku walka o tytuł indywidualnego mistrza świata zapowiada się ciekawie. Crumpa srebro nie zadawala, dla Golloba może to być ostatnia już szansa, Andersena myślę stać na coś więcej niż do tej pory pokazał… Pozostają też weterani Adams i Hancock - pewnie jak zawsze solidna, dobra jazda ale to już nie te lata… Nicholls zapowiada, że będzie chciał powalczyć, ale szczerze mówiąc raczej medal mu nie grozi, no chyba że...

Ciekawi mnie jak zaprezentuje się Sajfutdinow, młody, waleczny powinien nieźle namieszać.
Terminarz Indywidualnych Mistrzostw Świata 2009:
25 kwietnia - Praga (Czechy) - Grand Prix Czech
9 maja - Leszno (Polska) - Grand Prix Europy
30 maja - Goeteborg (Szwecja) - Grand Prix Szwecji
13 czerwca - Kopenhaga (Dania) - Grand Prix Danii
27 czerwca - Cardiff (Wielka Brytania) - Grand Prix Wielkiej Brytanii
1 sierpnia - Daugavpils (Łotwa) - Grand Prix Łotwy
15 sierpnia - Malilla (Szwecja) - Grand Prix Skandynawii
29 sierpnia - Vojens (Dania) - Grand Prix Nordyckie
12 września - Krsko (Słowenia) - Grand Prix Słowenii
26 września - Terenzano (Włochy) - Grand Prix Włoch
17 października - Bydgoszcz (Polska) - Grand Prix Polski