15 kolejka Ekstraklasy

1x2
2,15 - 3,30 - 3,20
Hej [you], co sądzisz o tym meczu? Czy odds makerzy dobrze ustalili linie
Wyraź swoje zdanie i skonfrontuj je z wypowiedziami innych
Pamiętaj, dla aktywnych użytkowników czekają cotygodniowe nagrody

Wisła Kraków

Nie sposób się nie zgodzić, ale pamiętajmy o tym, że pół roku temu to była praktycznie ta sama drużyna, też wielonarodowościowa i przypomnijmy sobie jak wtedy się zachwycaliśmy ich grą. Wisła była stawiana jako wzór, więc słabej postawy Wisły w ostatnich tygodniach nie zrzucałbym na kark tego, że w drużynie jest masa obcokrajowców, choć akurat bardzo mnie to denerwuje. Problem jest gdzie indziej...Po meczu z APOEL-em coś w tej drużynie pękło, dodajmy do tego kontuzje Sobola, Małego i Meleksa, dodajmy do tego znaczną obniżkę formy Pareiki i Chaveza i wyjdzie nam to co aktualnie oglądamy, czyli jakiś dziwny twór na który nie da się patrzeć. Ale obecną sytuację w Wiśle przenieśmy do innych czołowych klubów w Polsce. Zabierzmy z Lecha Stilicia, Murawskiego i Rudneva, bo akurat są kontuzjowani i przyjmijmy, że nagle w dołek wpadli Wojtkowiak i Injac. Analogiczna sytuacja w Legii...zabieramy Rybusa, Radovicia i Ljuboję, no i do tego przyjmijmy, że Kuciakowi przestaje dopisywać szczęście, a Żewłakow daje się ogrywać każdemu napastnikowi. Założę się, że efekt końcowy byłby taki sam jak obecnie w KrakowieMefiu pisze:Z czego więc wynika koszmarna gra Krakowian ? Ich skład to zlepka narodowości i nie ma dobrego porozumienia.
No i właśnie dlatego uważam, że Wisła może dziś sprawić niespodziankę. Wszystko przemawia za rozpędzonym Śląskiem, ale ile już było takich sytuacji jak ta dzisiejsza, że faworyt może być tylko jeden? Pamiętacie jak Śląsk zagrał na otwarcie stadionu z Lechią? Miał spętane nogi, presja nie pozwoliła im pokazać pełni swoich umiejętności, i dziś może być podobnie.Mefiu pisze:Niepokonani od pięciu spotkań Ślązacy mając przed sobą takiego przeciwnika jak Wisła w obecnej sytuacji nie mają prawa przegrać. Powiedzcie co musiałoby się stać aby Wrocław przegrał na własnym stadionie przed 42 tysięczną publicznością z przeciwnikiem w tak fatalnej formie ? Według mnie absolutnie nic nie przemawia na korzyść Wisły. Jeśli nie potrafili strzelić bramki drużyną z zaplecza to w jaki sposób mają to uczyć dużo silniejszej drużyny ?
a jednak przełamali się na meczu z liderem.BanKai pisze:Śląsk Wrocław - Wisła Kraków
typ 1
kurs 2,15
:tobet:
0-1
Jutrzejszym bardzo ciekawym spotkaniem będzie pojedynek Śląska Wrocław, z Krakowską Wisłą. Jeśli patrzeć po statystykach to Śląsk jest górą, ponieważ zajmują pierwszą lokatę, plus fakt gry na własnym stadionie. Nie tylko na statystyki patrzyłem w tym meczu. Wisła mimo pięknego początku, oraz dobrych pokazów w eliminacjach do ligi mistrzów, aktualnie nie prezentuje tak wysokiej formy. Mają już 6 pozycję, i nie jest to spowodowane żadnymi ligami europejskimi, ponieważ dla nich puchar się dawno zakończył. Ostatnio przegrali aż 3 mecze pod rząd w tym ważne spotkanie derbowe z Cracovią, u siebie z średnio prezentującym się Górnikiem Zabrze, oraz z beniaminkiem ekstrklasy Podbeskidziem. Gorszych wyników spodziewać sie nie było można. Podejrzewam że to lekki niedosyt spowodowany ligami europejskimi, i brak wiary w siebie. Odkąd tam zaczęło się wszystko walić, tak to przełożyło się na lige. Wisła nie może się zgrać, ma wielkie problemy ze stwarzaniem groźnych sytuacji. Podejrzewam że w niedalekim czasie powinni się pozbierać z tego, lecz nie w tym meczu. Skoro nie zrobili tego w meczu ze słabym Górnikiem, to nie zrobią tego w meczu z liderem, któremu zależy na punktach, bo przewagi nad Legią dużej nie ma.

Śląsk Wrocław - Wisła Kraków
Typ: Śląsk Wrocław -1
Kurs: 4.05
Buk: :tobet:
Czy jest to hit kolejki, tego nie wiem. Wiem jednak, że kursy nie są adekwatne do ryzyka. Faworyt może być tylko jeden. Bo jak możemy nazwać grę Wisły w ostatnich spotkaniach ? - Katastrofa ? No chyba Armagedon ! Porażki u siebie z Podbeskidziem 0-1 oraz ostatnio z Górnikiem Zabrze 0-1 i do tego przegrana w derbach z Cracovią. A czy te drużyny są elitą Polskiej Ekstraklasy ? Stanowczo nie. Stanowią praktycznie jej zaplecze. Z czego więc wynika koszmarna gra Krakowian ? Ich skład to zlepka narodowości i nie ma dobrego porozumienia. Czy możliwe jest by w przeciągu tygodnia czy dwóch na tyle poprawić grę by móc rywalizować z potężnym Ślaskiem ? Wrocław jest jak rozpędzona kula do kręgli, zbija po kolei każdy z kręgli inkasując za każdym razem komplet punktów. Niepokonani od pięciu spotkań Ślązacy mając przed sobą takiego przeciwnika jak Wisła w obecnej sytuacji nie mają prawa przegrać. Powiedzcie co musiałoby się stać aby Wrocław przegrał na własnym stadionie przed 42 tysięczną publicznością z przeciwnikiem w tak fatalnej formie ? Według mnie absolutnie nic nie przemawia na korzyść Wisły. Jeśli nie potrafili strzelić bramki drużyną z zaplecza to w jaki sposób mają to uczyć dużo silniejszej drużyny ? Pytania które tu postawiłem są retoryczne i każdy sam może sobie na nie odpowiedzieć bez dłuższego zastanowienia. Jeżeli tylko Śląsk podejdzie do tego spotkania zmobilizowany i nie zlekceważy złej postawy Krakowian to jestem pewien ich zwycięstwa. W tym roku w kwietniu zespoły te spotkały się już we Wrocławiu i wtedy padł wynik 2-0. Teraz sytuacja jest jeszcze bardziej na korzyść gospodarzy i przewiduje niezły pogrom ze strony Śląska. Dodatkowo Legia, zajmująca drugą lokatę, traci już tylko dwa punkty do lidera, więc Wrocławianie nie mogą sobie pozwolić na porażkę. Zwłaszcza jeśli mają szanse im odskoczyć. Warszawianie bowiem mają w tej kolejce spotkanie na trudnym terenie w Kielcach, dlaczego trudnym ? Bo Korona na swoim obiekcie w tym sezonie przegrała tylko raz, dlatego możliwe, że urwie punkty Legionistą. Tutaj właśnie pojawia się szansa dla Śląska by powiększyć swoją przewagę. Na zakończenie - każdy inny wynik niż wygrana gospodarzy będzie dla mnie ogromną niespodzianką - kurs na wygraną Śląska oscyluje koło 2.10 i uważam, że jest to prezent od bukmacherów - kurs na handi -1 oscyluje nawet kolo 4.25, więc nic tylko brać i grać. Dla mnie osobiście peffka na piątkowy wieczór (zwycięstwo Śląska) !
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości
Kopiowanie calosci lub fragmentow bez pisemnej zgody zabronione. Strona jest kierowana do uzytkownikow polskojezycznych zamieszkalych w krajach, w ktorych korzystanie z Serwisu jest zgodne z prawem. Wiadomosci prezentowane w serwisie sa dozwolone wylacznie dla osob podlegajacych jurysdykcjom prawnym, w ktorych uczestnictwo w grach hazardowych online jest legalne. Korzystajac z serwisu, uzytkownik deklaruje wobec administratora, ze uczestnictwo w grach hazardowych online jest w jego jurysdykcji dozwolona i ponosi pelna odpowiedzialnosc za prawdziwosc zlozonego przez siebie oswiadczenia.
Na terytorium polski zaklady wzajemne moga oferowac jedynie te podmioty, ktore posiadaja zezwolenie na urzadzanie zakladow wzajemnych. Zawieranie zakladow u bukmacherow, ktorzy nie posiadaja licencji Ministerstwa Finansow na zawieranie zakladow wzajemnych jest zabronione i grozi konsekwencjami prawnymi. Serwis jest przeznaczony tylko dla osob, ktore ukonczyly 18 lat. Korzystajac z serwisu, uzytkownik potwierdza, ze ma ukonczone 18 lat.Polityka prywatnosci