|
|
Wahi - wspomnien czar |
| Autor |
Wiadomość |
ANZELMO
Pomógł: 90 razy Wiek: 30 Dołączył: 14 Paź 2009 Posty: 1967 Skąd: POLSKA
|
Wysłany: Wto Maj 25, 2010 01:55
|
|
JAK DLA MNIE mylisz sie i to bardzo kanarkowi nic nie ugraja na tych mistrzostwach, maja bardzo slaby napad. 1 kLASyczny srodkowy napastnik Luis Fabiano to za malo dla mnie tytul dla Holandii Pozdrawiam |
_________________ ANZELMO |
|
|
| Poziom: 36 HP |
 |
 |
 |
 |
20% |
751/3758 |
|
|
|
|
 |
Wahi
Jose Maria

Pomógł: 6 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Gru 2009 Posty: 359 Skąd: Piekary Slaskie
|
Wysłany: Wto Maj 25, 2010 12:33
|
|
| ANZELMO napisał/a: | | JAK DLA MNIE mylisz sie i to bardzo kanarkowi nic nie ugraja na tych mistrzostwach, maja bardzo slaby napad. 1 kLASyczny srodkowy napastnik Luis Fabiano to za malo dla mnie tytul dla Holandii Pozdrawiam |
ciesze sie, ze sie myle. Tak jak napisalem byl to typ statystyczny.
Pewnie nie zdajesz sobie sprawy, ze druzyna z Europy NIGDY, ale to NIGDY nie zdobyla tytulu poza Europa. Zawsze wygrywaly druzyny z Ameryki oudniowej, a wiec w aktualnej formie zrobi to albo Brazylia, albo Argentyna. Raczej stawiam na Brazylie, chociaz nie wykluczalbym cudu Maradony. |
_________________ ----------
Bo zycie to gra |
|
|
|
 |
Don Camillo 69

Zaproszone osoby: 69
Pomógł: 99 razy Wiek: 20 Dołączył: 07 Mar 2008 Posty: 1989 Skąd: Pierwsza Stolica
|
Wysłany: Wto Maj 25, 2010 13:06
|
|
Wahi, ale kiedyś MUSI być ten pierwszy raz, a co ciekawe piszesz poza Europą, ale czy kiedyś MŚ były w Afryce? Raczej nie. Do czego zmierzam? Ano do tego, że RPA to praktycznie europejska strefa czasowa i przynajmniej pod tym względem przypomina nasz kontynent, no i klimat - o ile się nie mylę - nie jest wcale taki typowo afrykański w sensie że egzotyczny. Oczywiście Brazylia zawsze jest faworytem, w zeszłym roku wygrali tam Puchar Konfederacji, ale osobiście daleki byłbym od stawiania na nich, chociaż rozumiem stwierdzenie "typ statystyczny'. Co do cudu Maradony, to jeżeli nie będzie przeszkadzał piłkarzom, to kto wie... a może Forlan dorzuci kolejne trofeum i Urugwaj nawiąże do pięknych tradycji, jeśli już o Ameryce Południowej mowa? To jest turniej i trzeba być lepszym od rywala w ostatnim meczu po miesiącu rywalizacji, a wcześniej "wystarczy" nie odpaść, czego idealnym przykładem jest ostatni triumf Włochów. Pozdrawiam! |
|
|
 |
 |
 |
 |
12% |
450/3758 |
|
|
|
|
 |
ANZELMO
|
Wysłany: Wto Maj 25, 2010 17:15
|
|
Don Camillo 69, DOKLADNIE zgadzam sie z toba w 100%
Wahi, powiedz mi jaki kontynet ma najmocniejsza pilke na swiecie?Ja jednak bende sie upieral ze Europa i jestem przekonany ze ona wygra mundial na czarnym londzie. Opierasz swoj typ na statystykach ze jeszcze nigdy europa nie wygrala ze to musi byc Brazylia powiedz mi w czym jest lepsza ekipa Dungi od Hiszpani czy Holandi?nie wiem czy oglondales mundial we Wloszech ale byla sobie tam ekipa Kamerunu tagze skazana na poraszke i co zabraklo nie wiele troche taktyki sprytu i czarny lond mialby medal na mistrzostwach swiata.Urok sportu to niespodzianki gwiazdy sa wypalone przemeczone kto przewidzial triumf Grecji na mistrzostwach europy? |
|
|
 |
 |
 |
 |
20% |
751/3758 |
|
|
|
|
 |
Wahi
Jose Maria

|
Wysłany: Wto Maj 25, 2010 18:18
|
|
| ANZELMO napisał/a: | | powiedz mi jaki kontynet ma najmocniejsza pilke na swiecie?Ja jednak bende sie upieral ze Europa |
Najlepsza ligi ma oczywiscie Europa - trudno sie nie zgodzic. Jednak powinienes zauwazyc, ze sila najmocniejszych europejskich zespolow w duzej mierze jest oparta na graczach latynoskich czy afrykanskich. Europa jest bogatsza, mamy tu wieksze pieniadze, wiec pilkarze pryzjezdzaja, ale narodowosci w wiekszosci przypadkow kupic nie mozna.
Jesli chodzi o potencjal, to moim zdaniem najwiekszy ma Argentyna, ale potencjal to jedno, a umiejetna gra jest czyms zupelknie innym. Czy im sie uda to wykorzystac - zobaczymy.
Atakujesz mnie, ze oparlem statystyczny typ na Brazylii (lub Argentynie), a sam podales typ z kosmosu:
| ANZELMO napisał/a: | | dla mnie tytul dla Holandii |
zadnych wyjasnien. Nie wiem czy masz korzenie z Holandii, lubisz pomaranczowy, ogladales Robbena w Lidze Mistrzow, po prostu kibicujesz Holandii czy co? Tak po prostu rzucasz na szale zepsol, ktory nic znaczacego w rozgrywkach miedzynarodowychosiagnac nie potrafi.
Europa poza granicami kontynentu gra slabiej i temu nie mozna zaprzeczyc. Stad tez wynika moj typ. Na pewno lepiej oprzec typowanie na statystyce niz na emocjach, bo ja kibicem Brazylii, ani Argentyny nie jestem.
| ANZELMO napisał/a: | | Urok sportu to niespodzianki gwiazdy sa wypalone przemeczone kto przewidzial triumf Grecji na mistrzostwach europy? |
To co Ty w ogole robisz na tym forum? Wiadomo, ze sport jest pelen niespodzianek, ale my analizami, przykladami i wlasnie miedzy innymi statystyka staramy sie przewidziec bieg wydarzen - nieraz blednie, ale sie staramy. To nasza praca
i na koncu polecam jeszcze sprawdzanie pisowni w wordzie (nie odbieraj tego jako atak, ale niektore wyrazy bardzo bija w oczy) |
Bo zycie to gra |
|
|
|
 |
sebbaa
Zaproszone osoby: 2
|
Wysłany: Wto Maj 25, 2010 18:32
|
|
A ja po części zgadzam się z Wahim. Jeśli turniej odbywał się poza Europą zawsze Mistrzostwo zdobywała drużyna "nieeuropejska" i wątpię aby ta reguła uległa zmianie. Przypomnę że jeśli MŚ były rozgrywane w Europie, to oprócz 1958 r. (MŚ w Szwecji - Mistrzem Brazylia) tytuł zdobywała drużyna z Europy.
Do tej pory Mistrzami Świata było zaledwie 7 zespołów i moim zdaniem ta prawidłowość również się nie zmieni.
Jako że Urugwaj IMO nie ma szans na tytuł - kandydatów pozostaje dwóch: Brazylia i Argentyna.
Ja postawiłem na Argentynę bo wierzę że L Messi poprowadzi ten zespół do zdobycia Pucharu. |
| Poziom: 53 HP |
 |
 |
 |
 |
23% |
2627/11426 |
|
|
|
|
 |
quares

Zaproszone osoby: 8
Pomógł: 325 razy Wiek: 23 Dołączył: 15 Cze 2008 Posty: 5131 Skąd: KrK
|
Wysłany: Wto Maj 25, 2010 19:14
|
|
Czytam, czytam i chyba głosowanie na najlepszy dziennik jest bezsensowne, bo faworyt może być tylko jeden. Wahi
Co do samego Mundialu to im bliżej tym ciśnienie wyższe. Jest kilka drużyn, które powinny powalczyć. Z tych "wielkich" skreśliłbym Francję i Portugalię. Obie ekipy od dłuższego czasu grają katastrofalnie, a wczorajszy remis Portugalii z Wyspami Zielonego Przylądka obrazuje obecną sytuację w tej kadrze. Oczywiście ktoś powie, że to sparing, że nie grali na 100%. To ja powiem tak: co to za reprezentant kraju, który zakładając barwy narodowe nie walczy w 100% za swoją ojczyznę? Portugalia i Francja to dla mnie zbieranina właśnie takich "grajków"...
Wiadomo, są mistrzowie Europy - Hiszpanie. Mistrzowie świata - Włosi. Brazylijczycy, którzy co 4 lata są wielkimi faworytami. Są Argentyńczycy, którzy nie mają wybitnego selekcjonera i którzy rzutem na taśmę awansowali do tego Mundialu, ale którzy w swoim składzie mają fenomenalnego Messiego wspieranego przez wspaniałych ofensywnych zawodników, na czele z Kunem czy Tevezem.
Ale ja faworyta widzę gdzie indzie. Synowie Albionu...Tak, tak w moich oczach to Anglicy są jednym z trzech głównych faworytów tego turnieju. Praktycznie wszystkie formacje są mocno obsadzone, no może mogliby mieć lepszego bramkarza. Fenomenalny Roo, Lamprad z Gerrardem, a na ławce Capello, który wie o co chodzi w tej całej zabawie. Nigdy Anglików nie lubiłem, ale podczas tego Mundialu będę im kibicował, bo przez lata poniżania zasłużyli na ważny sukces... |
|
|
| Poziom: 52 HP |
 |
 |
 |
 |
35% |
3773/10781 |
|
|
|
|
 |
ANZELMO
|
Wysłany: Wto Maj 25, 2010 20:07
|
|
| Wahi napisał/a: | | i na koncu polecam jeszcze sprawdzanie pisowni w wordzie (nie odbieraj tego jako atak, ale niektore wyrazy bardzo bija w oczy) |
OCZYWISCIE masz racje robie potworne blendy i bardzo cie przepraszam za to
| Wahi napisał/a: | | zadnych wyjasnien. Nie wiem czy masz korzenie z Holandii, lubisz pomaranczowy, ogladales Robbena w Lidze Mistrzow, po prostu kibicujesz Holandii czy co? Tak po prostu rzucasz na szale zepsol, ktory nic znaczacego w rozgrywkach miedzynarodowychosiagnac nie potrafi. |
nie mam tam korzeni nie lubie pomaranczowego.Uwazam ze maja spory potecjal ale to nie tylko Arjen przedewszystkim maja swietnego trenera ktory w koncu poukladal te klocki graja bardzo ladna ofensywna pilke telentow nigdy im nie brakowalo.Oczywiscie zycie pokaze kto mial racje i ktory typ | Wahi napisał/a: | | typ z kosmosu: | wygra. Napewno swietnie zainwestujesz swoje pieniazki na bank to ci wejDdzie w koncu to twoje 10/10 i wielka Brazylia oparta na statystakach |
|
|
 |
 |
 |
 |
20% |
751/3758 |
|
|
|
|
 |
Wahi
Jose Maria

|
Wysłany: Nie Maj 30, 2010 18:05
|
|
Statystyczne Mistrzostwa Swiata w RPA 2010
Statystyczny typ to jedno, a rozegranie statystycznie calego turnieju to sprawa zupelnie inna. A ja mam zamiar po raz kolejny podjac precedensowy krok i to zrobic. Przy okazji sprawdzimy na ile statystyka sprawdzi sie w rzeczywistosci gdy porownamy moje wyniki z wynikami rzeczywistymi.
Jak sobie wyobrazam moj turniej? Do Mistrzostw Swiata zostaly 2 tygodnie, w tym czasie rozegram dziewiec kolejek:
- 3 kolejki fazy grupowej
- 1/8 finalu
- 1/4 finalu
- polfinal
- drugi polfinal
- mecz o 3 miejsce
- wielki final
W kazdej kolejce opisze jedno spotkanie szczegolowo, a pozostalych podam tylko wyniki. Skad je wezme? Ze statystyki.
W kazdym spotkaniu kazda druzyna bedzie mogla zdobyc gole wg kilku kryteriow:
1. Kryterium sportowe: (5 goli)
- gol za lepszego trenera
- gol za lepszego bramkarza
- gol za lepsza linie obrony
- gol za lepsza linie pomocy
- gol za lepsza linie ataku
Kryterium geograficzne: (1 gol)
- gol wg schematu: RPA > Afryka > Ameryka Poludniowa > Europa > cala reszta
Kryterium statystyczne: (4 gole)
- gol za aktualna forme w pieciu ostatnich spotkanaich miedzynarodowych (3 punkty za zwyciestwo, 1 punkt za remis, 0 za porazke)
- gol za aktualna forme w pieciu ostatnich spotkanaich miedzynarodowych (wieksza zsumowana ilosc bramek)
- gol za wieksza ilosc wystepow w finale Mistrzostw Swiata (w meczu finalowym!)
- gol za wyzsze miejsce w rankingu fifa
- gol za wyzsze iejsce w tabeli wszechczasow Mistrzostw Swiata
Kryterium subiektywne: (1 gol)
- gol odemnie dla moim zdaniem lepszej druzyny
Kryterium losowe: (1 gol)
- gol po rzucie moneta
W kazdym punkcie moze pasc remis wtedy zadna z druzyn nie zdobywa bramki, jesli ktoras druzyna jest lepsza dostaje gola. Wynik spotkania zostanie zapisany na podstawie ilosci goli. W przypadku remisu w fazie pucharowej zwycieza druzyna wgkryterium dodatkowego:
Kryterium rzutow karnych:
- wygrana za wiekszy wspolczynnik skutecznosci w rzutach karnych w Mistrzostwach Swiata wg wzoru:
ilosc wygranych rzutow karnych/ilosc spotkan zakonczonych rzutami karnymi
W tym wypadku zliczamy Mistrzostwa Swiata od 1982 roku.
Juz niedlugo zapraszam na pierwsza kolejke, a w miedzyczasie zachecam o dzielenia sie opiniami oraz typami na moje prywatne statystyczne Mistrzostwa. |
Bo zycie to gra |
| Ostatnio zmieniony przez Wahi Czw Cze 03, 2010 16:38, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Wahi
Jose Maria

|
Wysłany: Czw Cze 03, 2010 15:14
|
|
Statystyczne Mistrzostwa Swiata RPA 2010 - wprowadzenie
Wszyscy czekali na ten moment cztery lata, a niektorzy cale zycie. Po raz pierwszy najwieksza, ogolnoswiatowa impreza pilkarska bedzie miala miejsce na czarnym ladzie. Przed nami turniej wielu kontynentow. Kazdy ma szanse na zwyciestwo, bukmacherzy jednak maja swoich faworytow. Oto 32 druzyny, ktore awansowaly na mundial:
Algieria
Anglia
Argentyna
Australia
Brazylia
Chile
Dania
Francja
Ghana
Grecja
Hiszpania
Holandia
Honduras
Japonia
Kamerun
Korea Południowa
Korea Północna
Meksyk
Niemcy
Nigeria
Nowa Zelandia
Paragwaj
Portugalia
RPA
Serbia
Słowacja
Słowenia
Szwajcaria
Urugwaj
USA
Włochy
Wybrzeże Kości Słoniowej
Widac nastepujacy podzial na kontynenty:
Europa: 13
Ameryka Poludniowa: 5
Azja: 3
Afryka: 6
Ameryka Polnocna i Srodkowa: 3
Australia: 2
Przed turniejem mielismy jak zawsze wiele kontuzji, sparingow, zmian taktycznych. Wszystko zmienia sie z dnia na dzien. Podzial na grupy odpowiada wiekszosc ifaworytow. Za grupe smierci zgodnie zostala uznana grupa G, w ktorej znalazly sie: Brazylia, Korea Północna, Wybrzeże Kości Słoniowej oraz Portugalia.
Kazda z druzyn rozegra przynajmniej trzy spotkania. Najlepsi rozegraja siedem, komu sie to uda? Prosimy o krotka opinie naszego Eksperta do spraw futbolu nowoczesnego Profesora Nadzwyczajnego doktora habilitowanego Michala Wachowskiego.
- Turniej po raz pierwszy odbedzie sie na czarnym laadzie. Moze to wrozyc wieksze niz zwykle szanse druzyn afrykanskich. Wszystkie beda mialy ciezko, ale z grupy duze szanse maja wyjsc: Kamerun, Ghana, Nigeria i RPA. Pozniej juz wszystko zalezy od dyspozycji dnia. Biorac pod uwage statystyke do tytulu przewiduje Brazylie lub Argentyne. Uwazam takze, ze w polfinalach beda przynajmniej dwie druzyny z Europy. |
Bo zycie to gra |
|
|
|
 |
RR
Zaproszone osoby: 13
|
Wysłany: Czw Cze 03, 2010 16:59
|
|
W polfinalach bedzie zespol RPA. dziekuje, dobranoc |
|
|
| Poziom: 25 HP |
 |
 |
 |
 |
9% |
134/1490 |
|
|
|
|
 |
Wahi
Jose Maria

|
Wysłany: Czw Cze 03, 2010 17:34
|
|
Statystyczne Mistrzostwa Swiata w RPA - 1 kolejka
Grupa A:
11.06.2010 Johannesburg godz.16:00
RPA 4-4 Meksyk
11.06.2010 Kapsztad godz.20:30
Urugwaj 4-7 Francja
Grupa B:
12.06.2010 Johannesburg godz.13:30
Argentyna 11-2 Nigeria
12.06.2010 Port Elizabeth godz.16:00
Korea Południowa 6-5 Grecja
Grupa C:
12.06.2010 Rustenburg godz.20:30
Anglia 12-1 USA
13.06.2010 Polokwane godz.13:30
Algieria 2-6 Słowenia
Grupa D:
13.06.2010 Durban godz.16:00
Niemcy 11-1 Australia
13.06.2010 Pretoria godz.20:30
Serbia 6-4 Ghana
Grupa E:
14.06.2010 Johannesburg godz.13:30
Holandia 10-2 Dania
14.06.2010 Bloemfontein godz.16:00
Japonia 1-9 Kamerun
Grupa F:
14.06.2010 Kapsztad godz.20:30
Włochy 9-2 Paragwaj
15.06.2010 Rustenburg godz.13:30
Nowa Zelandia 3-5 Słowacja
Grupa G:
15.06.2010 Port Elizabeth godz.16:00
Wybrzeże Kości Słoniowej - Portugalia
15.06.2010 Johannesburg godz.20:30
Brazylia 13-0 Korea Północna
Grupa H:
16.06.2010 Nelspruit godz.13:30
Honduras 2-7 Chile
16.06.2010 Durban godz.16:00
Hiszpania 10-1 Szwajcaria
Mecz dnia:
Wybrzeże Kości Słoniowej 1-7 Portugalia
Przedmeczowe opinie pokrywaja sie. Te druzyny beda walczyc w tej grupie o drugie miejsce. Chociaz nie mozna wykluczyc przypadkowego zwyciestwa jednej z tych druzyn w meczu z Brazylia. Na pewno jest to jedna z wazniejszych potyczek w grupie smierci. Typy bukmacherow skupiaja sie a Portugalii, jednak nasz ekspert sklania sie ku remisowi. Kryterium subiektywne 0:0. Moneta wskazala Portugalie. Kryterium losowe 1:0 dla Portugalii.
Porownojac sklady obu druzyn widac wiele gwiazd.
Wsrod napastnikow mamyh remis blyszcza Ronaldo oraz Drogba. Silni sa za cih plecami Kalou, Dindane jak i Nani czy Almeida. Pomocnicy wydaja sie minimalnie lepsi w druzynie europejskiej. W obronie znowu remis, a bramkarza lepszego widze ponownie w Portugalii. Wsrod treneow takze ciezko wskazac wyraznie lepszego. Kryterium sportowe 2:0 dla Portugalii.
Kryterium geograficzne dla druzyny afrykanskiej, ktora u siebie, w swoim klimacie moze pokusic sie o niespodzianke. Kryterium statystyczne rowniez sklania sie ku Portugalii. Zaprezentowali oni lepsza forme w ostatnich pieciu spotkaniach, zdobywajac do tego wiecej goli. Zaden z tych zespolow nigdy nie zagral w finale Mistrzostw Swiata, ale Portugalia jest wyzej w rankingu FIFA oraz tabeli wszechczasow. |
Bo zycie to gra |
|
|
|
 |
Don Camillo 69

Pomógł: 99 razy Wiek: 20 Dołączył: 07 Mar 2008 Posty: 1989 Skąd: Pierwsza Stolica
|
Wysłany: Czw Cze 03, 2010 19:35
|
|
| RR napisał/a: | W polfinalach bedzie zespol RPA. dziekuje, dobranoc |
Pożyjemy, zobaczymy, ale ja gram, że zajmą ostatnie miejsce w grupie i mam ku temu powody, bowiem są przedostatnią ekipą w rankingu FIFA ze wszystkich zespołów na Mundialu tj. pomiędzy Nową Zelandią a Koreą Północną. Jak nawet ewentualnie wyjdą z grupy na drugim miejscu, to w 1/8 przyjdzie im się zmierzyć z Argentyną. Rozumiem, że sugerujesz się wynikami poprzednich gospodarzy tj. Niemcy, Korea, Francja... ale to jest właśnie podejście czysto statystyczne, a chyba nikt nie ma wątpliwości, że to nie ta klasa co gospodarze mistrzostw w ostatnich latach - no tam w Azji to jeszcze wałki były z sędziowaniem.
Co by nie robić niepotrzebnego OT, to tak sobie ostatnio myślałem o tej Brazylii i w sumie mają duże szanse na szóste już zwycięstwo. Sugerowałem się najpierw ich niespecjalnie silnym atakiem - wiadomo bywało lepiej w przeszłości - ale mają za to bardzo mocną formację defensywną z tercetem prosto z Mediolanu. Tak więc powinni tracić mało bramek, a coś zawsze strzelą, bo to jednak Canarinhos. Co ciekawe mocni będą - tak mi się wydaje - Holendrzy, którzy mogą być rywalem Brazylii już w 1/4 i moim zdaniem może to być taki przedwczesny finał. Interesująco wygląda ta matematyczna analiza, ale jest tu jednak pewna doza subiektywnej oceny. Mimo wszystko czekam na dalszą część. |
|
|
 |
 |
 |
 |
12% |
450/3758 |
|
|
|
|
 |
alpridz

Pomógł: 97 razy Dołączył: 30 Sty 2009 Posty: 1660 Skąd: Trzebinia/Zabrze
|
Wysłany: Czw Cze 03, 2010 19:48
|
|
| Statystycznie zwycięstwo odnieść powinna Argentyna. Ponieważ to właśnie ta drużyna jest w kolejności w takim sznureczku : Europa -- (Brazylia lub Argentyna) -- Europa. Ja sam postawię sobie na zwycięstwo jednych i drugich. Gdyby Argentyna miała bądź co bądź lepszego trenera to na pewno bym ich widział w finale, ale teraz może być ciężko. Bardzo dobre wrażenie zrobili na mnie Holendrzy i ich gra przeciwko np. Ghanie. Dominowali cały mecz, grali jak chcieli i gdzie chcieli. Akcje bramkowe także bardzo dobre, nie było w nich przypadku. Robben, Sneijder, VdV, Kuyt, Van Persie, Afellay takich zawodników mają tylko Anglicy, Argentyńczycy i Hiszpanie. Ani Niemcy, ani Włosi, Francuzi ani nawet Brazylijczycy kadrowo nie są tak mocni jak wymieniona czwórka. |
|
|
| Poziom: 34 HP |
 |
 |
 |
 |
13% |
419/3226 |
|
|
|
|
 |
Wahi
Jose Maria

|
Wysłany: Czw Cze 03, 2010 20:11
|
|
| alpridz napisał/a: | | Bardzo dobre wrażenie zrobili na mnie Holendrzy i ich gra przeciwko np. Ghanie. Dominowali cały mecz, grali jak chcieli i gdzie chcieli. |
Problem w tym, ze Holendrzy takie wrazenie robia co dwa lata, przed prawie kazdym turniejem. A jak to sie konczy, to wszyscy wiedza. |
Bo zycie to gra |
|
|
|
 |
gites

Zaproszone osoby: 31
Pomógł: 8 razy Wiek: 24 Dołączył: 24 Lis 2006 Posty: 2535 Skąd: Białystok
|
Wysłany: Pią Cze 04, 2010 13:57
|
|
| Wahi napisał/a: | | Problem w tym, ze Holendrzy takie wrazenie robia co dwa lata, przed prawie kazdym turniejem. A jak to sie konczy, to wszyscy wiedza. |
Dokładnie, pamiętam jak wymiatali na boiskach Austrii, byli murowanymi faworytami a odpadli z Rosją która zagrała fenomenalny mecz. |
_________________ "Przyjaźń jest wszystkim,
To coś więcej niż talent,
Więcej niż władza,
Nigdy o tym nie zapominaj"
 |
|
|
| Poziom: 40 HP |
 |
 |
 |
 |
12% |
602/5017 |
|
|
|
|
 |
Don Camillo 69

|
Wysłany: Pią Cze 04, 2010 19:17
|
|
| gites napisał/a: | | Dokładnie, pamiętam jak wymiatali na boiskach Austrii, byli murowanymi faworytami a odpadli z Rosją która zagrała fenomenalny mecz. |
No i to jest właśnie turniej - zagrali fantastycznie w grupie, a w ćwierćfinale mieli lekki dołek i w dodatku trafili na Rosję Hiddinka, która zagrała najlepszy swój mecz na tej imprezie (później gładko odprawieni zostali przez Hiszpanów). Mimo wszystko teraz są chyba silniejsi niż wtedy, a kluczowy powinien być ćwierćfinał z Canarinhos (tak mi się wydaje).
| Wahi napisał/a: |
Problem w tym, ze Holendrzy takie wrazenie robia co dwa lata, przed prawie kazdym turniejem. A jak to sie konczy, to wszyscy wiedza. |
Poza tym dobrze pamiętam, że przed Euro i w fazie grupowej tak samo mówiło się o Hiszpanach... |
|
|
 |
 |
 |
 |
12% |
450/3758 |
|
|
|
|
 |
marines
Buk zapłać!

Pomógł: 22 razy Wiek: 21 Dołączył: 18 Wrz 2009 Posty: 828 Skąd: Tarnów
|
Wysłany: Sob Cze 05, 2010 00:09
|
|
| Wahi napisał/a: | | Statystyczne Mistrzostwa Swiata w RPA |
Wahi statystyka jest jak mini spódniczka, pokazuje wiele lecz zasłania najważniejsze
Więc z dystansem do niej... |
| Poziom: 25 HP |
 |
 |
 |
 |
8% |
119/1490 |
|
|
|
|
 |
Wahi
Jose Maria

|
Wysłany: Nie Cze 06, 2010 16:02
|
|
Statystyczne Mistrzostwa Swiata w RPA - 2 kolejka
16.06.2010 A Pretoria godz.20:30
RPA 3-7 Urugwaj
17.06.2010 A Polokowane godz.13:30
Francja 5-5 Meksyk
17.06.2010 B Bloemfontein godz.16:00
Grecja 2-7 Nigeria
17.06.2010 B Johannesburg godz.20:30
Argentyna 12-1 Korea Południowa
18.06.2010 D Port Elizabeth godz.13:30
Niemcy 9-1 Serbia
18.06.2010 C Johannesburg godz.16:00
Słowenia 4-6 USA
18.06.2010 C Kapsztad godz.20:30
Anglia 11-2 Algieria
19.06.2010 D Rustenburg godz.13:30
Ghana 5-5 Australia
19.06.2010 E Durban godz.16:00
Holandia 12-0 Japonia
19.06.2010 E Pretoria godz.20:30
Kamerun 4-4 Dania
20.06.2010 F Bloemfontein godz.13:30
Słowacja 3-5 Paragwaj
20.06.2010 F Nelspruit godz.16:00
Włochy 9-3 Nowa Zelandia
20.06.2010 G Johannesburg godz.20:30
Brazylia 7-4 Wybrzeże Kości Słoniowej
21.06.2010 G Kapsztad godz.13:30
Portugalia 11-0 Korea Północna
21.06.2010 H Port Elizabeth godz.16:00
Chile 7-3 Szwajcaria
21.06.2010 H Johannesburg godz.20:30
Hiszpania 11-0 Honduras
mecze szczegolowe jednak beda od momentu wyjascia z grup, bo tam bedzie bardziej wyrownanie |
Bo zycie to gra |
|
|
|
 |
Wahi
Jose Maria

|
Wysłany: Sro Cze 09, 2010 00:50
|
|
Statystyczne Mistrzostwa Swiata w RPA - 3 kolejka
22.06.2010 A Rustenburg godz.16:00
Meksyk 2-8 Urugwaj
22.06.2010 A Bloemfontein godz.16:00
Francja 9-3 RPA
22.06.2010 B Durban godz.20:30
Nigeria 6-2 Korea Południowa
22.06.2010 B Polokowane godz.20:30
Grecja 1-11 Argentyna
23.06.2010 C Port Elizabeth godz.16:00
Słowenia 2-9 Anglia
23.06.2010 C Pretoria godz.16:00
USA 6-2 Algieria
23.06.2010 D Johannesburg godz.20:30
Ghana 1-9 Niemcy
23.06.2010 D Nelspruit godz.20:30
Australia 4-4 Serbia
24.06.2010 F Johannesburg godz.16:00
Słowacja 2-9 Włochy
24.06.2010 F Polokowane godz.16:00
Paragwaj 7-1 Nowa Zelandia
24.06.2010 E Rustenburg godz.20:30
Dania 7-1 Japonia
24.06.2010 E Kapsztad godz.20:30
Kamerun 3-8 Holandia
25.06.2010 G Durban godz.16:00
Portugalia 4-6 Brazylia
25.06.2010 G Nelspruit godz.16:00
Korea Północna 1-8 Wybrzeże Kości Słoniowej
25.06.2010 H Pretoria godz.20:30
Chile 2-9 Hiszpania
25.06.2010 H Bloemfontein godz.20:30
Szwajcaria 7-0 Honduras |
Bo zycie to gra |
|
|
|
 |
Wahi
Jose Maria

|
Wysłany: Sro Cze 09, 2010 01:27
|
|
Statystyczne Mistrzostwa Swiata w RPA - faza grupowa
Grupa A:
Lp. Drużyna M Z R P BZ - BS Pkt.
1 Francja 3 2 1 0 21-12 7
2 Urugwaj 3 2 0 1 19-12 6
3 Meksyk 3 0 2 1 11-17 2
4 RPA 3 0 1 2 10-20 1
Grupa B:
1 Argentyna 3 3 0 0 34-4 9
2 Nigeria 3 2 0 1 15-15 6
3 Korea Południowa 3 1 0 2 9-23 3
4 Grecja 3 0 1 2 8-24 0
Grupa C:
1 Anglia 3 3 0 0 33-5 9
2 USA 3 2 0 1 13-18 6
3 Słowenia 3 1 0 2 12-15 3
4 Algieria 3 0 0 3 6-25 0
Grupa D:
1 Niemcy 3 3 0 0 29-3 9
2 Serbia 3 1 1 1 11-17 4
3 Australia 3 0 2 1 10-20 2
4 Ghana 3 0 1 2 10-18 1
Grupa E:
1 Holandia 3 3 0 0 30-5 9
2 Kamerun 3 1 1 1 16-13 4
3 Dania 3 1 1 1 13-15 4
4 Japonia 3 0 0 3 2-28 0
Grupa F:
1 Włochy 3 3 0 0 27-7 9
2 Paragwaj 3 2 0 1 14-13 6
3 Słowacja 3 1 0 2 10-17 3
4 Nowa Zelandia 3 0 0 3 7-21 0
Grupa G:
1 Brazylia 3 3 0 0 26-8 9
2 Portugalia 3 2 0 1 22-7 6
3 Wybrzeże Kości Słoniowej 3 1 0 2 13-15 3
4 Korea Północna 3 0 0 3 1-32 0
Grupa H:
1 Hiszpania 3 3 0 0 30-3 9
2 Chile 3 2 0 1 16-14 6
3 Szwajcaria 3 1 0 2 11-17 3
4 Honduras 3 0 0 3 2-25 0 |
Bo zycie to gra |
|
|
|
 |
Wahi
Jose Maria

|
Wysłany: Sro Cze 09, 2010 01:36
|
|
Statystyczne Mistrzostwa Swiata w RPA - przed 1/8 finalu
Za nami koniec fazy grupowej statystycznych mistrzostw swiata. Co wiemy? Statystyka dotkliwie obila druzyny afrykanskie mimo sporego handicapu jaki im dalem za swoje boiska. Mimo to z grupy udalo sie wyjsc dwom druzynom z czarnego ladu, wiec moze cs osiagna. Z pozostalych kontynentow mamy awans USA oraz 8 zespolow z Europy i 5 z Ameryki Poludniowej.
Kurs na awans wlasnie takich druzyn z fazy grupowej w BaHu wyniosl 167,62 na co zainwestowalem 10zl. A nuz! Porownojac stawki kursowe tylko w jednej grupie bukmacherzy faworyzuja kogos innego. Ich zdaniem z grupy A wyjdzie Meksyk i Francja.
Najbardziej wyrownane grupy u mnie to grupa E, gdzie Kamerun z Dania walczyli na ilosc zdobytych goli oraz grupa D, gdzie Serbia awansowala z ledwie czterema punktami.
Oto pary 1/8 finalu:
Francja - Nigeria
Argentyna - Urugwaj
Anglia - Serbia
Niemcy - USA
Holandia - Paragwaj
Kamerun - Wlochy
Brazylia - Chile
Hiszpania - Portugalia
Meczem kolejki niewatpliwie bedzie spotkanie Hiszpanow z Portugalia. Do tego ciekawostka sa az dwa pojedynki poludniowoamerykanskie. |
Bo zycie to gra |
|
|
|
 |
Wahi
Jose Maria

|
Wysłany: Czw Cze 10, 2010 01:16
|
|
Pierwsze typy na Mistrzostwa Swiata
Statystyczna analize bede kontynuowal w sobote, bo jutro musze wyjechac na 2 dni. Dlatego tez wrzucam pierwsze typy na MS juz dzis.
zapraszam do opinii.
Typy beda podzielone na trzy sekcje:
dlugoterminowe,
specjalne,
zwykle.
Typy dlugoterminowe:
Najlepszy strzelec bedzie z Portugalii
kurs: 20.00
stawka: 2/10
Mistrz Swiata z Ameryki Poludniowej
kurs: 3.00
stawka: 10/10
Typy specjalne:
Argentyna wygra trzy mecze w grupie
kurs: 3.5
stawka: 4/10
Grecja strzeli mniej niz 4 gole
kurs: 4.5
Algiera straci gola w kazdej polowie w spotkaniach grupowych
kurs: 34.00
stawka: 1/10
Japonia - 0 punktow
kurs: 26.00
stawka: 2/10
Drogba strzeli hattricka na etapie grupowym (musi zagrac w przynajmniej jednym meczu)
kurs: 6.5
stawka: 3/10
Skoncza na fazie grupowej: Grecja, Algieria, Japonia, Nowa Zelandia, Korea Polnocna i Honduras.
kurs: 2.91
stawka: 8/10
Z grupy wyjda: Anglia, Niemcy, Wlochy, Francja, Hiszpania, Brazylia, Argentyna, Holandia
Najwiecej goli: grupa G
kurs: 4.33
Typy zwykle - I runda spotkan:
Urugwaj - Francja 2 2.2
Brazylia - Korea pln 1 1.1
AKO: 2,42
stawka: 5/10
Wlochy - Paragwaj 1 2.0
AKO: 2,2
stawka: 6/10
RPA - Meksyk 2 2.62
AKO: 2,88
Argentyna - Nigeria 1 1.5
Anglia - USA 1 1.5
Holandia - dania 1 1.53
Niemcy - Australia 1 1.5
AKO: 5,68
stawka: 3/10
Japonia - Kamerun 2 2.1
AKO: 2,31
stawka: 5/10
Honduras - Chile 2 1.57
Hiszpania - Szwajcaria 1 1.28
AKO: 2,21
stawka: 6/10
Brazylia -3,5 - Korea pln 1 3.35
AKO: 3.35
stawka: 7/10
Hiszpania - Szwajcaria over 2,5 1.8
Holandia - Dania over 2,5 2.07
AKO: 4,1
stawka: 7/10 |
Bo zycie to gra |
|
|
|
 |
Raja

Zaproszone osoby: 53
Pomógł: 118 razy Wiek: 22 Dołączył: 11 Paź 2007 Posty: 4597 Skąd: Ciechanów/Olsztyn
|
Wysłany: Czw Cze 10, 2010 17:59
|
|
| Wahi napisał/a: | #3
Algiera straci gola w kazdej polowie w spotkaniach grupowych
kurs: 34.00
stawka: 1/10
Japonia - 0 punktow
kurs: 26.00
stawka: 2/10 |
bardzo ciekawe, pożyczę
| Wahi napisał/a: | #7
Z grupy wyjda: Anglia, Niemcy, Wlochy, Francja, Hiszpania, Brazylia, Argentyna, Holandia
|
Tu się nie zgadzam. Niemcy, Włochy, Francja mogą mieć problemy. Pewnie się prześlizgną, ale ze stawka bym tak nie szalał
Powodzenia |
| Poziom: 50 HP |
 |
 |
 |
 |
27% |
2585/9575 |
|
|
|
|
 |
Wahi
Jose Maria

|
Wysłany: Sob Cze 12, 2010 19:24
|
|
Pierwszy raport z RPA
Do statystycznych Mistrzostw wrocimy niedlugo. W miedzyczasie pozwole sobie na pierwsza refleksje o Mistrzostwach, ktora mam w glowie po pierwszych dwoch grupach. Czesc opini bedzie bardzo kontrowersyjna, bo w wielu sprawach nie zgadzam sie z wiekszoscia, ale do rzeczy:
RPA - Meksyk 1:1
Gospodarze nie przegrywaja meczu otwarcia i to sie potwierdzilo. Chociaz moim zdaniem powinni. Meksyk wykazal sie straszna nieskutecznoscia. Wiekszosc spotkania gracze z Ameryki dominowali i stworzyli sobie wiecej okazji. Gospodarze zaczeli bardzo zestresowani, w ogole nie stosowali presingu, szybko tracili pilke. Gdyby w okresie poczatkowym Meksyk wykorzystal jedna ze swoich wielu sytuacji mysle, ze spotkanie powinien wygrac. Stalo sie jednak inaczej, z biegiem gry gospodarze pozwalali sobie na coraz wiecej, dostali kilka szans na kontraatak i jedna z takich okazji wpadla w bramke po bardzo ladnym strzale. Pozniej Meksyk jednak pokazal co potrafi i udalo mu sie wyrownac. Mimo, ze to RPA mialo fenomenalna sytuacje w ostatnich sekundach, sytuacje ktora powinna pozwolic im wygrac mecz, to jednak uwazam, ze to goscie sie duzo lepiej zaprezentowali.
Urugwaj - Francja 0:0
Wszyscy zrobili sobie nagonke na Francje. Ja przed meczem pytalem z jakiej okazji? Konflikty, dziwny trener, zla gra ostatnimi czasy? To czemu wszyscy dzis typowali Argentyne skoro ma te same problemy? Ok mieliscie racje, ale jedyna roznica jest taka, ze Argentynie dzis po prostu cos wpadlo. Francuzi w mojej opinii byli druzyna lepsza, od poczatku atakowali, mieli duzo wiecej sytuacji strzeleckich, a w ostatnich 10 minutach wlasciwie nie schodzili z pola karnego Urugwaju. Zespol pokazal, ze ma potencjal i jesli skutecznosc sie troche poprawi maja szanse daleko dojsc w tych Mistrzostwach. szczegolnie, ze jak przypomne, druzyna sklada sie glownie z "znacjonalizowanych" Afrykanow - czyli graja u siebie. Urugwaj? Dwaj napastnicy i to wszystko. sami ani nie wyjda z grupy, ani tym bardziej nic nie zwojuja w turnieju.
Grupa:
Bardzo ciezko prognozowac dalej te grupe. Niektorzy mowia, ze to grupa w ktorej kazdy moze wygrac z kazdym. Ja po pierwszej kolejce obawiam sie, aby nei stala sie z tego grupa, w ktorej nikt nie potrafi z nikim wygrac. Najgorzej moim zdaniem zaprezentowal sie Urugwaj (mimo, ze wszyscy mowia ze ma pewny awans ) Dla mnie pomimo remisu z Francja beda mieli duze klopoty z pokonaniem dwoch kolejnych rywali. Dla mnie to wlasnie RPA z Meksykiem bedzie walczyc o drugie miejsce w tej grupie, a pierwsze mimo wszystko zdobedzie Francja z siedmioma punktami.
Korea - Grecja 2:0
Powiem szczerze, ze zaspalem z ogladaniem, nie spodziewalem sie, ze sa spotkania o 13:00 i ogladalem wylacznie druga polowe. Z tego co zdazylem poogladac Koreanczycy byli zespolem zdecydowanie lepszym. Strzelili sobie dwa gole, byli szybsi, celniejsi, dokladniejsi, wyzej skakali i ogolnie gra im wychodzila. Grecy? Tak jak przewidywalem tragedia i moj typ under 3,5 gola po kursie 4.5 moze byc jednym z wiekszych value, podobnie jak grecja nie wyjdzie z grupy po 1.7. Wlasciwie grali przez 10 minut - pozniej znowu im sie znudzilo. Zasluzone zwyciestwo Koreanczykow - powinno byc wyzej.
Argentyna - Nigeria 1:0
Komentatorzy chyba ogladali inny mecz. Argentyna zmiotla Nigerie moim zdaniem. Stworzyli sobie sytuacji jak mrowkow Zieloni neich sie ciesza, ze zawodzili ze skutecznoscia, bo moglo spokojnie byc 5:0. Szkoda, ze Argentynczycy zagrali asekuracyjnie i od stanu 1:0 dlugo rozgrywali pilke (co nie bylo jak stwierdzil komentator wielkimi problemami z przejsciem Nigerii - tylko zwykla zabawa z pilka skoro druzyna, ktora przegrywa nei fatyguje sie ani jednym zawodnikiem na polowe prowadzacych). Argentyna tak jak pisalem przed turniejem jest zespolem z najwiekszym potencjalem. Czy go wykorzysta? - Zobaczymy. Nigeria - brawo za walke, stworzyli pare sytuacji, ale nie ten poziom, o awans powalcza z Korea.
Grupa:
Grecja tak jak sadzilem przegra wszystkie trzy spotkania, a Argentyna je wygra. W zwiazku z tym meczem o wszystko w tej grupie bedzie spotkanie ostatniej kolejki Nigeria - Korea. Na razie w lepszej sytuacji jest kraj z Afryki, bo przegral z Argentyna "tylko" 1:0, a Korea wygrala zaledwie 2:0 ze slaba Grecja.
Mistrzostwa
Na razie rzuca sie w oczy brak goli. Minimalnie wiecej niz jeden gol na spotkanie i ani jednego overa. Gdzie te narzekanai na pilke, ktora miala ladowac w bramce co chwile? Pilkarze raza nieskutecznoscia - bo sytuacji jest sporo. Miejmy nAdzieje, ze sie rozkreca.
Na razie ani jednego karnego. Kartek i fauli tez dosyc malo. Zawodnicy sie boja? Sedziowie tez sobie niezle radza - nei zauwazylem razacych pomylek.
Trabki podobno wszystkich denerwuja - ja wiem jedno: Polacy jakby tam byli zdolaliby je przekrzyczec |
Bo zycie to gra |
|
|
|
 |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|