|
Wasze pomysły, pytania. |
| Autor |
Wiadomość |
sebbaa

Zaproszone osoby: 2
|
Wysłany: Nie Lis 08, 2009 14:47
|
|
temat był późno załozony, typy podalem 6 ale były mecze na 7 listopada. Rzeczywiście - skończyły się zbyt późno, jartom powinien mieć w/o |
| Poziom: 53 HP |
 |
 |
 |
 |
23% |
2627/11426 |
|
|
|
|
 |
goliatt
|
Wysłany: Nie Lis 08, 2009 19:38
|
|
a mnie denerwuje jedna rzecz ze ludzie sie zapisuja i nie daja typow.. a co jesli w jednej grupie bylby aktywny jeden gracz a np. w mojej jest aktywnych 4.. w pierwszej osoba wchodzi dalej bez wysilku (nic do tej osoby bym nie mial bo nie jej wina) a u nas 2 osoby po ciezkiej walce.. ale pozostaje jeszcze jedno pytanie wtedy kto z tej pierwszej grupy wejdzie jako gracz z 2 miejsca jesli pozostali byliby nieaktywni? to na tyle moich wywodow |
|
|
|
 |
Szamonnn
`Juve Per Sempre

Pomógł: 182 razy Wiek: 18 Dołączył: 31 Maj 2008 Posty: 5411 Skąd: Z kredensu ..
|
Wysłany: Nie Lis 08, 2009 19:49
|
|
| jartom napisał/a: | | w mojej grupie podany był termin kolejka UWAGA ! 05.10 - 06.10 a przeciwnik oddał typy z 7.11, więc chyba walkower |
Nie po to pisze w Ogłoszeniach żeby tego ludzie nie czytali , przełużyłem typowanie do wczoraj, bo musiałbym dać dużo walkowerów.
| goliatt napisał/a: | | a mnie denerwuje jedna rzecz ze ludzie sie zapisuja i nie daja typow. |
co zrobić, jedyne wyjście to nagradzanie delikwentów ostami, ale gdybyśmy chcieli robić tak w każdym konkursie to mielibyśmy bana dziennie...
Co do drugiej części Twojego pytanie , to wtedy bierzemy osobnika z największą ilością punktów z 3 miejsc |
 |
 |
 |
 |
40% |
4570/11426 |
|
|
|
|
 |
goliatt
|
Wysłany: Nie Lis 08, 2009 19:56
|
|
ok, rozumiem tak swoja droga to podoba mi sie ten i inne konkursy na tym forum mam przynajmniej jakas mala rozrywke przez weekend.. |
|
|
|
 |
pawros

Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1 raz Dołączył: 01 Wrz 2007 Posty: 1109 Skąd: włocławek
|
Wysłany: Wto Lis 10, 2009 23:04
|
|
proszę poprawić wynik pawros - colo. 0-0
poz 2. Hapoel Jerusalem - Hapoel Ironi Rishon Lezion Izrael 09-11-09 17:00 padł remis 1-1, w związku z tym pawros - colo 1-0. |
|
|
| Poziom: 29 HP |
 |
 |
 |
 |
6% |
128/2142 |
|
|
|
|
 |
Szamonnn
`Juve Per Sempre

|
Wysłany: Wto Lis 10, 2009 23:12
|
|
poprawilem i bylo by mi milo gdybyscie wpisywali wyniki meczów, bo pózniej musze latac po liveach i szukac , a moze sie tez dziac tak jak teraz ze nie widzialem wgl wyniku tego meczu |
 |
 |
 |
 |
40% |
4570/11426 |
|
|
|
|
 |
lapus

|
Wysłany: Nie Lis 15, 2009 18:20
|
|
| A czemu to ja gram z jartom skoro obaj wygraliśmy swoje grupy? |
|
|
|
 |
smac

|
Wysłany: Nie Lis 15, 2009 18:33
|
|
Poprawione! |
|
|
| Poziom: 54 HP |
 |
 |
 |
 |
36% |
4356/12102 |
|
|
|
|
 |
lapus

|
Wysłany: Nie Lis 15, 2009 18:48
|
|
Dzięki chociaż sebbaa wydaje mi się będzie o wiele trudniejszym rywalem. Powodzenia wszystkim |
|
|
|
 |
robert9990
18.02.2011

Zaproszone osoby: 6
|
Wysłany: Sro Lis 18, 2009 15:48
|
|
Czemu karne w moim pojedynku?
Ja trafiłem 2 mecze aa przeciwnik podał mecz:
| lsk_ziom napisał/a: | R3#
Pescara - Verona X |
A patrząc w regulamin:
| Cytat: | | 1. W "MISTRZ REMISOW" staramy się wytypować mecze piłkarskie i tylko piłkarskie w których naszym zdaniem na koniec spotkania padnie wynik remisowy. UWAGA bezwzględnie zakazuje się podawania remisów z 2 Ligi Włoskiej (SERIE B) oraz niższych (SERIE C1, C2 itd.) ze względu na częste "przekręty" i zaniżone kursy ( często poniżej 3.00- 2,65 etc. a co za tym idzie duuuużo większe szanse remisowe niż w innych ligach- a nam nie chodzi o to by iść na łatwiznę). |
Więc chyba wygrałem... no chyba że regulamin nie obowiązuje |
_________________ 18.02.2011 - TO JUŻ JEST KONIEC... |
|
|
| Poziom: 45 HP |
 |
 |
 |
 |
19% |
1332/7015 |
|
|
|
|
 |
Szamonnn
`Juve Per Sempre

|
Wysłany: Sro Lis 18, 2009 15:56
|
|
tak, masz racje. Poprawione, dzieki i sory |
 |
 |
 |
 |
40% |
4570/11426 |
|
|
|
|
 |
lulas58

Pomógł: 29 razy Dołączył: 19 Mar 2009 Posty: 1751 Skąd: okolice Krakowa
|
Wysłany: Czw Lis 19, 2009 07:23
|
|
| według mnie powinien być wynik 2:2 - trafiłem mecz nr 1 i 5 |
_________________ Kto nie potrafi pytać, nie potrafi żyć.
 |
|
|
| Poziom: 35 HP |
 |
 |
 |
 |
16% |
557/3484 |
|
|
|
|
 |
Szamonnn
`Juve Per Sempre

|
Wysłany: Czw Lis 19, 2009 11:59
|
|
| typy mialy sie skończyć do 23:00 a Twój zaczął się o 22:30... |
 |
 |
 |
 |
40% |
4570/11426 |
|
|
|
|
 |
r0back55
Ronnie O'Sullivan

Zaproszone osoby: 22
Pomógł: 45 razy Wiek: 24 Dołączył: 28 Mar 2009 Posty: 1378 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Nie Gru 06, 2009 22:52
|
|
| Kurcze, przy meczu Vicenzy powinna być data jutrzejsza, jakiś błąd mi się wkradł |
_________________ Mój blog... zajrzyj:)
 |
|
|
| Poziom: 31 HP |
 |
 |
 |
 |
13% |
329/2536 |
|
|
|
|
 |
sebbaa

Zaproszone osoby: 2
|
Wysłany: Pon Gru 07, 2009 00:20
|
|
Robaczku - nie mozna grac włoskiej serieB i nizszych, bylo juz pisane kilka postów powyżej !! |
 |
 |
 |
 |
23% |
2627/11426 |
|
|
|
|
 |
r0back55
Ronnie O'Sullivan

Zaproszone osoby: 22
Pomógł: 45 razy Wiek: 24 Dołączył: 28 Mar 2009 Posty: 1378 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Pon Gru 07, 2009 12:12
|
|
Kurde, sorry zapomniałem zupełnie. Ostatnio żyję trochę w niedoczasie i jakoś tak wyszło. Zaraz zmienię.... |
_________________ Mój blog... zajrzyj:)
 |
|
|
 |
 |
 |
 |
13% |
329/2536 |
|
|
|
|
 |
krzysiekmiszcz

Pomógł: 26 razy Wiek: 21 Dołączył: 14 Paź 2008 Posty: 1306 Skąd: Tarnów
|
Wysłany: Czw Gru 10, 2009 01:49
|
|
Chcialbym sie wypowiedziec krytycznie w sprawie konkursu, nie dlatego, ze dostalem warna, co bylo zgodne z regulaminem, a regulamin rzecz swieta, lecz dlatego, ze to co ostatnio na forum sie dzieje to paranoja !! Co to wogole za dziwna "moda" na dawanie warnow za nie branie udzialu w konkursach? Dawniej czegos takiego nie bylo, kazdy spokojnie mogl sie bawic, a to, ze przeciwnik nie podal typow to chyba mu nie przeszkadza co nie? Moze ktos ma w danych dniach wiecej nauki, albo nie moze sie urwac z pracy i nie ma dostepu do kompa a jak juz go ma na te powiedzmy kilkanascie/dziesiąt minut to zaraz pędzi na forum, zeby oddac typy? W koncu forum jest po to, zeby kazdy mogl sie wypowiadac w roznych sprawach, ale takze ma prawo w pewnych sytuacjach po prostu odpuscic z roznych powodow i co zaraz musi pisac PM do kazdego moda, ze nie bedzie mogl sie bawic przez jakis czas? Nie ma go to mu przepada i koniec, po sprawie, a nie karac od razu warnami. Takich osob juz zostalo pokarane dziesiątki i wszyscy napewno maja takie same zdanie, nawet mysle, ze wsrod jeszcze "czystych" uzytkownikow znajda sie tacy co poprą moje slowa To tyle w sprawie warnow. Admini zrobcie cos z tym bo za niedlugo pol forum bedzie mialo czerwony pasek pod nickiem Roso mam nadzieje, ze sie nie obrazisz, ale to nie tylko do Ciebie, jest wiecej takich modow, ktorzy czasami sie zagalopowuja, ja jak prowadzilem konkurs o lidze swiatowaj to nikogo nie karalem, ze nie bral udzialu. Mam nadzieje, ze jakis odpowiedzialny czlowiek przeczyta calego posta i wezmie sie za to
Teraz w sprawie samego konkursu. Zaznaczam, ze nie narzekam, a wlasciwie narzekam, bo i tak wiem, ze zaraz beda odpowiedzi typu: "To po co sie zapisywales", "Nikt ci nie kazal sie bawic jak sie nie podoba..." Dobra odnosie konkursu, to co to jest, ze tematy z grupami, terminarze są z sierpnia? Kiedys patrze na konkurs (kilka dni temu) to widze sierpien to jakis stary, zakonczony konkurs, a teraz jak zobaczylem "dwojke" obok czerwonego paska to sie dowiedzialem, ze wystartowal MR i zmierzam do kolejnej sprawy to wypadaloby poinformowac uczestnikow, ze sie zaczyna konkurs, ale dobra dosc tego narzekania, mam nadzieje, ze ktos doczlapie do konca posta.
Mniejsza z tym konkursem, ok, zdarza sie, ze czasami mozna nie zauwazyc, ze sa nowe posty w dziale, ale moznaby zrobic porzadek z tymi starymi tematami.
Glownym watkiem tego posta sa wlasnie te ostrzezenia, mam nadzieje, ze ktos to wezmie do serca i ze nie dostane kolejnego warna za wypowiadanie sie i staranie sie cos poprawic na forum publicznym. TO tyle, jak dobrnales do tego fraagmentu to jestem z Ciebie dumny (Polacy osadzaja po pierwszej linijce czytanego tekstu), mowiac Ciebie mam na mysli wszystkich uzytkownikow forum, tak dla jasnosci. |
|
|
 |
 |
 |
 |
10% |
253/2536 |
|
|
|
|
 |
kakaowy

|
Wysłany: Czw Gru 10, 2009 02:23
|
|
powiem tak, jeśli w regulaminie konkursu jest zapis ,że za brak oddawanych typów przyznawane są pkt ostrzeżenia to OK, ale jeśli nie to według mnie organizatorzy posuwają się za daleko.
W Pucharze Typerów takowy zapis jest jeśli się nie mylę dwukrotne nie oddanie typów to ostrzeżenie , natomiast w konkursie Mistrz Remisów zapis brzmi
| Cytat: | | 16. Nie chcielibyśmy, by doszło do sytuacji że ktoś się zapisał a nie podaje typów- jeżeli już takie coś będzie miało miejsce to przyznawane są walkowery. |
Więc według mnie kolega roso trochę nadużył swojej moderatorskiej władzy.
O wyniki konkursu na naszym forum 5x bardziej martwią się organizatorzy niż sami uczestnicy. Oczywiście zdaję sobie sprawę,że jak ktoś się wkręci (organizator) to chce żeby wszystko było na tip top, ale trzeba też czasem trochę wyluzować i przypomnieć sobie ,że to tylko zabawa
Nie zawsze znamy powód dla którego user nie oddał typów,trudno wszystkich wsadzać do jednego worka, jeden z lenistwa ,inny zapomniał a jeszcze inny faktycznie nie mógł.
| krzysiekmiszcz napisał/a: | | to wypadaloby poinformowac uczestnikow, ze sie zaczyna konkurs, |
tutaj obie strony powinny się postarać o otrzymanie informacje, Ty krzysiek mogłeś zapytać, zaglądać, a organizatorzy poinformować na PW bądź trąbić na SB, wiadomo nie wszyscy śledzą non stop dział z konkursami. Czasem wystarczy komuś przypomnieć na PW tym bardziej jeśli są to osoby które, codziennie są na forum, są aktywne. Małe przypomnienie dla tych którzy być może zapomnieli też by nie zaszkodziło. To już nie jest 30-40 PW tylko 5-10.
| krzysiekmiszcz napisał/a: | | na forum sie dzieje to paranoja |
do paranoi nam jeszcze daleko, ale zapisy o ostrzeżeniach będą się pojawiać coraz częściej bo "wybryki" z nie oddawaniem typów to nie jednorazowe przypadki lecz wielokrotne występki ,więc nie dziwie się frustracji organizatorów, tylko trzeba pamiętać ,że to tylko zabawa i nie można przesadzać, jak zapiszę się do 3 konkursów, odetną mi neta ,wrócę po tygodniu i dostane bana to będzie paranoja , wszystko powinno być w granicach rozsądku. Jeśli uczestnicy będą choć w 1/10 tak zaangażowani w konkurs jak organizatorzy to wszyscy będą zadowoleni. |
|
|
| Poziom: 43 HP |
 |
 |
 |
 |
16% |
984/6154 |
|
|
|
|
 |
quares

Zaproszone osoby: 8
Pomógł: 323 razy Wiek: 23 Dołączył: 15 Cze 2008 Posty: 5121 Skąd: KrK
|
Wysłany: Czw Gru 10, 2009 06:16
|
|
| Dlatego, że forum jest publiczne to masz nie szanować pracy innych? Ktoś się męczy robiąc kalendarz konkursu, zakładając tematy a ktoś kto się zapisał ma to głęboko w 4 literach. Więc bardzo słusznym rozwiązaniem jest karanie ostrzeżeniami, bo jest to BRAK SZACUNKU dla organizatorów konkursu, moderatorów oraz dla FORUM, bo jakbyś nie zauważył w każdym konkursie nagrodą jest $. Dlaczego ktoś ma się starać i załatwiać dla Was nagrody skoro z Waszej strony nie ma nawet odrobiny szacunku? A teraz kwestia braku informacji o rozpoczęciu konkursu. Jak wyobrażasz sobie sytuację, że moderator konkursu wysyła PM każdemu zapisanemu do konkursu userowi? Zapisałeś się, więc w Twoim interesie jest pilnować startu konkursu oraz przestrzegać regulaminu. Najłatwiej jest krytykować, a już krytycznie popatrzeć na własną osobę nie jest tak łatwo. Więc albo będziecie szanować pracę innych i docenicie to co dostajecie, albo będzie karani kolejnymi warnami, tak żeby ktoś 2 razy się zastanowił czy napewno zapisać się do następnego konkursu. SZANUJ INNYCH a dopiero później sam oczekuj szacunku... |
|
|
| Poziom: 52 HP |
 |
 |
 |
 |
38% |
4096/10781 |
|
|
|
|
 |
bluegold

Pomógł: 3 razy Dołączył: 19 Paź 2009 Posty: 200 Skąd: podlaskie
|
Wysłany: Czw Gru 10, 2009 07:56
|
|
Nawet się nie będę tłumaczył. Po*******ło mi się to wszystko i tyle. Bardzo przepraszam organizatorów za zawracanie głowy. A to, że nulla poena sine lege raczej nie należy traktować jako argument w tym przypadku. Jakoś przeżyje z tym warnem. Jeszcze raz wielkie sorry. |
|
|
|
 |
lulas58

Pomógł: 29 razy Dołączył: 19 Mar 2009 Posty: 1751 Skąd: okolice Krakowa
|
Wysłany: Czw Gru 10, 2009 09:08
|
|
| quares napisał/a: | | Więc bardzo słusznym rozwiązaniem jest karanie ostrzeżeniami, |
tu się z tobą zgadzam ale kolego w tym konkretnym konkursie nie ma takiego zapisu w regulaminie - jesli mamy przestrzegać regulaminu jako jego uczestnicy to chyba to samo dotyczy osób prowadzących takie konkursy - skoro już ktoś się trudził i pisał taki regulamin to chyba należało dopisać taka drobną wzmiankę o ostrzeżeniach i warnach i by nie było sprawy a tak ile ludzi tyle opinii na ten temat |
_________________ Kto nie potrafi pytać, nie potrafi żyć.
 |
|
|
| Poziom: 35 HP |
 |
 |
 |
 |
16% |
557/3484 |
|
|
|
|
 |
quares

Zaproszone osoby: 8
Pomógł: 323 razy Wiek: 23 Dołączył: 15 Cze 2008 Posty: 5121 Skąd: KrK
|
Wysłany: Czw Gru 10, 2009 10:09
|
|
| Do każdego regulaminu taki punkt będzie dopisany |
|
|
| Poziom: 52 HP |
 |
 |
 |
 |
38% |
4096/10781 |
|
|
|
|
 |
roso
Powaga zabija powoli

Zaproszone osoby: 3
Pomógł: 228 razy Dołączył: 01 Lis 2008 Posty: 3790 Skąd: Europa
|
Wysłany: Czw Gru 10, 2009 10:13
|
|
| Punk za chwile zostanie dodany do regulaminu, jeżeli ktoś uważa, że nadużyłem władzy wlepiając warn-a za "olanie" ludzi biorących udział w konkursie to już trudno, nie czuje się głupio i nie jest mi wstyd - może zapisując się do innych turniejów nie będziecie psuć zabawy innym użytkownikom,może warto się zastanowić nad sobą a później atakować kogoś za to, że wkłada kawałek siebie w budowę forum.... |
_________________ "Jedyny sposób na uniknięcie porażek to przestać grać, ale wtedy też nigdy nie odniesiesz zwycięstwa." |
|
|
| Poziom: 46 HP |
 |
 |
 |
 |
31% |
2318/7478 |
|
|
|
|
 |
krzysiekmiszcz

Pomógł: 26 razy Wiek: 21 Dołączył: 14 Paź 2008 Posty: 1306 Skąd: Tarnów
|
Wysłany: Czw Gru 10, 2009 14:11
|
|
Hahaha wiedzialem, ze tak bedzie... Polska mentalnosc to polska mentalnosc, jasne do kazdego regulaminu dodac taki punkt, a co, niech zostana ci na forum co nie maja zycia osobistego... Jeszcze w sprawie tego utrudniania pracy organizatorom to dodam tylko tyle, ze jesli biora na siebie odpowiedzialnosc prowadzenia jakiegokolwiek konkursu to niech to robia tak jak sie nalezy tzn. podjeli sie tego zadania to ma byc zrobione, tematy zalozone, bo organizator jest jeden czy dwoch a uczestnikow kilkadziesiąt, jak 1 opusci jakas kolejke to nic sie nie stanie, ale jak mod nie zalozy tematu to nie ma co sie bawic...
Dodam jeszcze, ze nie rozchodzi mi sie o to, ze dostalem warna a nie bylo tego w regulaminie, bo widze, ze dyskusja idzie w tym kierunku, tylko o ogolna sprawe karania ostrzezeniami. Bo niektorzy modzi mysla, ze jak dadza komus warna to sa lepsi, dowartosciowani. Przemyslcie to jeszcze raz prosze Was Warn za spam-ok, za kryptoreklame-ok, ze niekulturalne zachowanie-ok, ale za nic nie robienie? Co sie dzieje z Wami? Jeszcze troche i karane bedzie nie zalogowanie sie codziennie na forum |
|
|
 |
 |
 |
 |
10% |
253/2536 |
|
|
|
|
 |
Jacekmikolow
Kibic Ruchu Chorzów

Pomógł: 47 razy Wiek: 36 Dołączył: 29 Paź 2008 Posty: 965 Skąd: Mikołów
|
Wysłany: Czw Gru 10, 2009 14:41
|
|
| Nic dodac nic ujać powyzszemu postowi,karanie za nie branie udzialu w konkursie warnem,mimo ze regulamin nic o tym nie mówi.Śmieszne i tyle. |
| Poziom: 27 HP |
 |
 |
 |
 |
8% |
143/1795 |
|
|
|
|
 |