WEEK 2: Auckland | Sydney | Hobart

Fora bukmacherskie o tenisie. Analizy spotkań z kortów tenisowych. Typy ekspertów na mecze wielkiego szlema oraz mniejsze turnieje! Wszystkie strony bukmacherskie o tenisie tutaj!
Regulamin forum
Tenis

Tutaj znajdziecie najlepsze typy tenis i typy tenisa. Agnieszka Radwańska, Jerzy Janowicz, to nasze tuzy eksportowe w rozgrywkach tenisa. Walczą o zwycięstwa w wielkim szlemie (Australian Open, French Open, Wimbledon, US Open) oraz mniejszych turniejach WTA, APT, ITF i Challenger.

Tylko u nas znajdziesz typy bukmacherskie na spotkania tenisa na świecie oraz profesjonalne analizy spotkań tenisa. Wszystko za darmo. Najlepsze typy tenis i typy tenisa tylko u nas.

Zapraszamy teraz do zapoznania się z poszczególnymi tematami w tym dziale. Przeczytaj drabinki turniejowe wydarzeń tenisowych, opisy odbytych spotkań oraz analizy i darmowe typy nadchodzących pojedynków tenisa. No i są tam też typy tenis i typy tenisa.
Awatar użytkownika
mucka_2

WEEK 2: Auckland | Sydney | Hobart

Post autor: mucka_2 » 09-01-2011, 11:06

Obrazek

Obrazek

Zapraszamy do dyskusji i podawania typów!
"Are you watching this?! I'm looking like a frackin' tourist here!"

Awatar użytkownika
disturbedkuba

Post autor: disturbedkuba » 09-01-2011, 23:45

I. Andreev - J. Chardy
Typ: 1 (1.75)
6/10
Buk: Expect

Jutro chyba najciekawszy z meczów, no i kurs bardzo zachęcający :)
45 w rankingu Francuz Chardy grał z Andreevem 4 razy, dwa razy wygrywał, tyle samo przegrywał. Obaj dysponują dobrym serwisem, jednak w wymianach to Rosjanin powinien okazać się lepszy. Obaj nie mieli udanego początku, ale najgorzej z tej dwójki jednak wypad Francuz przegrywając gładko 2:0 z nieznanym jeszcze tak bardzo Kavciciem.
Andreev dostał się do tego turnieju przez kwalifikacje, najpierw wygrywając Beckiem 2:0, później 2:0 z dobrym Berankisem. No i na koniec 2:0 z Martinem.
Chardy nie ma dobrego początku sezonu, z resztą zawsze u niego tak jest. Jutro z Andreevem nie ma większych szans, bo Rosjanin prezentuje "much better" tenis. Jeśli serwis będzie funkcjonował i nie będzie popełniał błędów, powinno być dobrze :)

Awatar użytkownika
disturbedkuba

Post autor: disturbedkuba » 10-01-2011, 19:02

I. Andreev - J. Chardy
Typ: 1 (1.75) :plus: :plus:
6/10

Jutro chyba najciekawszy z meczów, no i kurs bardzo zachęcający :)
45 w rankingu Francuz Chardy grał z Andreevem 4 razy, dwa razy wygrywał, tyle samo przegrywał. Obaj dysponują dobrym serwisem, jednak w wymianach to Rosjanin powinien okazać się lepszy. Obaj nie mieli udanego początku, ale najgorzej z tej dwójki jednak wypad Francuz przegrywając gładko 2:0 z nieznanym jeszcze tak bardzo Kavciciem.
Andreev dostał się do tego turnieju przez kwalifikacje, najpierw wygrywając Beckiem 2:0, później 2:0 z dobrym Berankisem. No i na koniec 2:0 z Martinem.
Chardy nie ma dobrego początku sezonu, z resztą zawsze u niego tak jest. Jutro z Andreevem nie ma większych szans, bo Rosjanin prezentuje "much better" tenis. Jeśli serwis będzie funkcjonował i nie będzie popełniał błędów, powinno być dobrze :)
:plus: :plus:

Gładko z super kursem ;]

Awatar użytkownika
disturbedkuba

Post autor: disturbedkuba » 10-01-2011, 19:13

K. Anderson - V. Hanescu
Typ: 1 (1.50)
6/10

Kolejne spotkania I rundy w Auckland rozpoczną się jeszcze dziś o około godziny 23:00. No i przed nami bardzo fajny pojedynek z nie najgorszym kursem. Reprezentant RPA Kevin Anderson podejmie Rumuna, Victora Hanescu. Oboje są dość wysoko w rankingu ATP. Kevin na 56, Victor na 52. Łączy ich również wzrost: kolejno 203 i 198cm, możemy się spodziewać więc mega serwisów. W swojej karierze jeszcze ze sobą nie grali.
Anderson zaczął sezon od turnieju w Brisbane, gdzie zagrał na prawdę bardzo przyzwoicie pokonując Luczaka, Lopeza i Giraldo, przegrywając w półfinale z Roddickiem po 3 zaciętych setach.
Hanescu zaczął od Kataru, Doha dokładniej. W I rundzie raczej nie miał szans przegrywając 0:2 z Ernestem Gulbisem.
Dodam jeszcze, że Rumun raczej preferuje grę na kortach clay'owych, wręcz odwrotnie Anderson. To może dziś zaważyć na losach i przebiegu spotkania. Najprawdopodobniej będzie to dość wyrównana konfrontacja, z której zwycięsko powinien wyjść gościu z RPA :)
Ave Tenis!

Awatar użytkownika
wojtek10611

Post autor: wojtek10611 » 10-01-2011, 22:52

W zupełności się zgadzam z kubą tak, że nie będę się rozpisywał co do tamtego typu od siebie kilka spotkań.

Spotkanie: Monaco J. (Arg) - Mannarino A. (Fra)
typ: 1
kurs: 1.45
buk: expekt-brak-polskiej-licencji!
szansa: 6/10

Kursy już poleciały, rewelacji też w nich nie ma ale typek na Argentyńczyka wydaje się dość ciekawym rozwiązaniem. Co tu dużo mówić, według mnie w tym meczu faworyt jest tylko jeden i jest nim Argentyńczyk. Pokazał swoją klasę w turnieju Masters w Szanghaju gdzie pokonał takich zawodników jak Murray czy Melzer. Co do Francuza to on też jakoś niby radzi sobie na tych twardych kortach jednak biorąc pod uwagę jego grę z lepszymi rywalami wypada dość słabo. Oboje w ostatnich latach ze sobą nie grali więc porównania ich jako takiego nie mamy, jednak wydaje się, że Monaco, który jest dość wypoczęty bo w tym roku jeszcze nie grał żadnego spotkania natomiast Francuz już musiał zagrać turniej kwalifikacyjny do Australian Open może nie poradzić sobie z przemęczeniem i będzie chciał odpocząć bo na pewno sił dużo na Australijskim turnieju będzie potrzebował.

Spotkanie: Reynolds B. (Usa) - Granollers M. (Esp)
typ: 2
kurs: 2.26
buk: unibet-brak-polskiej-licencji!
szansa: 4/10

Kolejny mecz, tym razem z bardzo przyjemnym kursem, który mnie zaskoczył. Pamiętam jak w tamtym sezonie raz postawiłem przeciwko Marcelowi był to mecz z Denko i niestety się przejechałem (kurs był 1.15 upss xd). Tym razem postawimy na Hiszpana i oby nam sprawił miłą niespodzianką. Obu zawodników, w doświadczeniu dzieli uuu, przepaść. Bo Marcel to dopiero początkujący tenisista natomiast Bobby ma już za sobą dobrych kilkaset turniejów na hardzie. Jednak ostatnie jego poczynania wiążą się głównie z graniem Challengerów co przy jego słabej pozycji w rankingu dopiero 164 miejsce nie jest zaskoczeniem. Marcel w poprzednim sezonie zagrał dość mało turniejów na twardej nawierzchni ale np. potrafił pokonać właśnie w Australian Open Robina Soderlinga, co było nie małym zaskoczeniem, że Szwed odpadł już w pierwszej rundzie. Z takich większych sukcesów jeszcze to niespodzianką była jego wysoka pozycja w turnieju w Valencii, gdzie dopiero uległ w finale swojemu rodakowi Davidovi Ferrerowi. Jeśli nic się nieprzewidzianego nie zdarzy dzisiaj to według mnie młodość powinna wziąć górę nad doświadczeniem i Marcel wygra to spotkanie.

Mecz: De Bakker Thiemo - Petzschner Philipp
kurs: 2.55
buk: bwin-brak-polskiej-licencji!

I upatrujemy kolejnego trafionego wysokiego kursu. Kursy na Niemca spowodowane są chyba tylko jego kontuzją z poprzedniego sezonu. Jednak póki co jest dobrze, i oglądając mecz w Brisbane raczej o problemach związanych z urazem nie ma już co mówić. Czas teraz by Philipp wrócił do optymalnej formy, na co go niewątpliwie stać. Zmierzy się dziś z młodziutkim jedynie 23 letnim Holendrem De Bakker Thiemo. Holender to dość nieprzewidywalny tenisista. Weźmy pod lupę choćby jego mecze z turnieju masters gdzie niespodziewanie pokonał gładko 2:0 Verdasco (9 rakieta na świecie) lecz potem po dość zaciętym meczu przegrał z Monaco 1:2. W ostatnich meczach jednak już tak dobrze nie było i od czasu porażki z Monaco przegrał kolejno 4 spotkania. Co do Niemca to nie ma co tu zbytnio porównywać, bo ostatni mecz z przed kontuzji dopiero rozegrany 3 września ubiegłego roku więc kupę czasu temu. Bakker w tamtym sezonie na twardych kortach radził sobie całkiem całkiem, bo potrafił pokonać takich zawodników jak Roddick, Lopez, Monaco. Jednak dziś ma przed sobą Niemca, i wygrana w tym meczu może zależeć od serwisu Holendra, jeśli siądzie to raczej kursu wysokiego dziś nie ustrzelimy jednak jest szansa, że doświadczenie weźmie górę a jego na pewno Petzschnerowi nie brakuje. Kurs miły dla grania więc trzeba być dobrej myśli.

Mecz: Dolgopolov Jr. (Ukr) - Tomic B. (Aus)
kurs: 1.55
szansa: 7/10

Ostatnie spotkanie i według mnie najciekawsze tej nocy. Kursy już lecą w dół a pewnie jeszcze mogą zlecieć więc bierzemy póki jeszcze ciepłe. Oboje spotkali się na tej samej ziemi tyle że w turnieju Brisbane rok temu i w meczu tym wygrał Ukrainiec 6:4, 6:4. Nie minął rok a znów się spotykają i znowu faworytem w tej konfrontacji jest Dolgopolov. Ukrainiec poprzedni sezon jak na swój młody wiek zaliczył bardzo dobre zawody. Zupełnie był przeciwieństwem Tomica, który uznany jako młody talent był wspierany jednak nie nie odwdzięczył się tym bo jego wyniki pozostawały wiele do życzenia. Ukrainiec natomiast ciężką pracą, z turnieju na turniej dokładał cegiełkę do swojej bardzo dobrej dyspozycji. I zapowiada się, że i ten sezon może zacząć od bardzo dobrego startu. Choć w ostatni meczu uległ Roddickowi dość łatwo to jednak dziś rywala ma na pewno łatwiejszego a dodatkowo zmęczonego bo Austriak musiał grać już turniej kwalifikacyjny do Australian Open. Nie wiem czy tak młody zawodnik jak Tomic (19 lat) poradzi sobie z takim obciążeniem meczowym. Według mnie będzie chciał oszczędzić siły na Wielkiego Szlema i odpuści dzisiaj ten mecz z Ukraińcem. Nie ma co się oszukiwać i liczę na łatwą podobno wygraną do tej z przed roku.

Awatar użytkownika
wojtek10611

Post autor: wojtek10611 » 10-01-2011, 23:07

Mecz: Bethanie Mattek - Ayumi Morita
typ: 1 set - 1
kurs: 1.40

Czas na Panie. Wczoraj Mattek mnie nie zawiodła. Molik dałem do tematu ale o Mattek się bałem i jednak wolałem nie dawać a jednak gładko poszło. Pavlyuchenkova po przegranym pierwszym secie dość gładko bo 2:6 oddała mecz i tym samym Mattek nie zmęczona będzie mogła przystąpić dzisiaj do pojedynku z Japonką, która męczyła się bardzo ostatnio z Amanmuradova wygrywają dopiero 1:2. Amerykanka zaczęła sezon w gazie. w Hopman Cup uległa dopiero Henin, z którą nomen omen też całkiem nieźle walczyła. Co do Japonki to u niej za wesoło nie było bo w Auckland odpadła już w 1 rundzie przegrywając gładko 2:0 z Halep. Co do kortów Twardych to różnica klas obu jest gigantyczna. Morita poprzedni sezon bez żadnych fajerwerków na twardej nawierzchni natomiast Mattek pokazała, że potrafi na nich grać choćby w turniejach w New Haven czy Montrealu pokonując dobre tenisistki. Dzisiaj nie powinno być żadnych złudzeń i Amerykanka gładko powinna pokonać Japonkę. Mi się za bardzo nie chce czekać całego meczu więc stawiam tylko pierwszego seta. Kurs może być nie powala ale nie jest tragicznie.

Awatar użytkownika
disturbedkuba

Post autor: disturbedkuba » 11-01-2011, 01:37

Dolgopolov - Tomic
Typ: 1 (1.55)
5/10

Jak dla mnie buki troszkę przesadzają z kursem, ale to dopiero początek sezonu i może dlatego. Tomic na początku drugiej setki w rankingu jest zdobywcą o ile się nie byle w ubiegłym roku AO jaki junior. Ma dopiero 18 lat, więc przed nim cała kariera, a jeśli już wygrywa takie prestiżowe turniej w swojej randze, to na prawdę będzie z niego zawodnik. Wcale nie starszy jest jego dzisiejszy rywal - Dolgopolov - 22 na karku.
Obaj grali ze sobą prawie równo rok temu, z tym, że nie w turnieju w Sydney, a Brisbane - również Australia. Górą wówczas był Ukrainiec pokonując Bernarda dwa razy do 4. Dziś powinno być podobnie.
Dolgopolov zaczął swój sezon od spotkania z Andreevem w Brisbane...wygrał dosyć łatwo. Później jednak musiał uznać wyższość Roddicka. Tomic zaczął od przegranej dwa razy do 2 z Mayerem.
Nie ma co, faworyt jest tylko jeden. Można grać z hc!

Awatar użytkownika
disturbedkuba

Post autor: disturbedkuba » 11-01-2011, 01:58

A. Clement - X. Malisse
Typ: 2 (2.25)
3/10

No to nam niespodziankę expect zrobił wystawiając aż tak wysoki kurs na Belga, który dziś zmierzy się z Francuzem, Clementem, ten od chustek i bryli :D
Grali ze sobą 5 razy, jednak było to dość dawno. 3 razy lepszy Belg, dwa razy Clement.
Obaj plasują się w setce i mają już swoje lata.
Fenomenalnie sezon zaczął Malisse i chyba dlatego właśnie dziś to jego typuje do zwycięstwa. Pokonał w Chennai: Phau, Ilhana, Roberta i Tipse. Przegrał w Finale po 3 setach z Wawrinką.
Francuz zaś przegrał gładko w Australijskim Brisbane z Berankisem.
Francuz na tych kortach nie czuje się raczej bardzo dobrze, co stawia Belga w bardzo dobrym świetle. Kurs trochę przesadzony, dlatego warto!

Awatar użytkownika
wojtek10611

Post autor: wojtek10611 » 11-01-2011, 16:03

Mecz: De Bakker Thiemo - Petzschner Philipp
kurs: 2.55
buk: bwin-brak-polskiej-licencji!
:plus: spokojnie :)
Spotkanie: Reynolds B. (Usa) - Granollers M. (Esp)
kurs: 2.26
buk: unibet-brak-polskiej-licencji!
:plus: też na wielkim luzie.
Spotkanie: Monaco J. (Arg) - Mannarino A. (Fra)
kurs: 1.45
:minus: zawiódł i dziś chyba pogramy na Francuza.

Awatar użytkownika
wojtek10611

Post autor: wojtek10611 » 11-01-2011, 19:58

2 mecze zostały ale już zabieramy się za kolejne. Najpierw dawka dwóch meczy z turnieju Kooyong gdzie można powiedzieć gra śmietanka zawodników.

Mecz: Hewitt L. (Aus)- Youzhny M. (Rus)
typ: over 22,5 gema
buk: bet365-brak-polskiej-licencji!
kurs: 1.83
szansa: 5/10

Pierwszy mecz to pojedynek jednego z moich ulubionych tenisistów, którym jest Rosjanin Mikhail Youzhny. Już od dłuższego czasu śledzę jego poczynania i gdy zawsze stawiam jego mecze to o dziwo przynosi mi to szczęście. Dziś jednak nie będzie miał łatwego pojedynku bo wraca on po kontuzji, której nabawił się na turnieju Masters w meczu z Gulbisem. Pierwszy mecz w 2011 roku po ponad 2 miesiącach przerwy może być zagadkowy ale ja liczę na jego dobry występ choć w bezpośrednich pojedynkach z Australijczykiem nigdy nie miał szczęścia. Jednak warto tu coś podkreślić. Rosjanin w karierze był w finale 10 większych Tourów. Aż 8 z nich rozgrywanych było na hardzie. Widać więc, że ta nawierzchnia mu służy. Lleytona przedstawiać nie trzeba. Jest to doświadczony tenisista niegdyś numer 1 w rankingu. Jeśli dodamy do tego, że pokonał kiedyś w finale US Open Pete`a Samprasa to mamy jego obraz jak znakomitym był/jest tenisistą. I co tu dużo mówić, osiągnięcia Rosjanina przy jego wyczynach na twardej nawierzchni to nic. Jednak Australijczyk swój czas już miał, natomiast Rosjanin w ostatnim czasie gra na prawdę niezłe zawody. Dziś myślę, że obejrzymy wyrównany pojedynek i chociaż jednego tie-breaka co powinno załatwić sprawę overu nawet w 2 setach.

Mecz: Berdych Tomas - Davydenko Nikolay

I kolejny mecz z tego samego turnieju. Tym razem spotkanie Berdycha i Denko. Tomas w turnieju w Chennai zawalił mi typ w spotkaniu z Wawrinką. Zagrał fatalne spotkanie. Jego for-hand w tamtym meczu, ehh lepiej nawet nic nie pisać. Wyglądał gorzej niż amatora. Co do Nikolaya to jak na niego gram to często przegrywam dlatego choć jest on faworytem bukmacherów dzisiaj ja jednak na niego nie pogram i liczę na dość wyrównane spotkanie. Oboje ostatnim czasy spotykali się dość często bo w ostatnich 6 laty zagrali ze sobą aż 10 pojedynków. To dużo. I tutaj kolosalna przewaga Rosjanina. Aż 9 wygranych pojedynków to jest przepaść. Jednak ostatnim czasy choć wygrane padały po stronie Davydenko to tak łatwo mu nie przychodziły. Berdych od czasu gdy złapał formę stawiał opór i z tego powodu wyniki 1:2 w turnieju Masters czy jego wygrana w Wimbledonie w 2009 roku właśnie z Denko. Co do ostatniego turnieju Nikolaya to dotarł do finału w Doha jednak musiał uznać wyższość Federera i to w dość gładkim pojedynku. Jak będzie teraz ? Myślę, że znów może zajść daleko ale bez straty seta tak jak w Doha się nie obejdzie już w pierwszym meczu.

Awatar użytkownika
disturbedkuba

Post autor: disturbedkuba » 11-01-2011, 21:09

Malisse i Anderson zawalili, może wygrane mecze...

V. Hanescu - N. Almagro
Typ: 2 (1.55)
6/10

Nie oglądałem spotkania Victora z Kevinem, bo nie było możliwości, ale cały czas śledziłem statystyki i wiem mniej więcej co się działo. Rumun jakimś cudem wygrał swój mecz, mimo że był już złamany w 3 secie...Co z serwisem? Jeśli Anderson potrafił nieraz wygrać serię punktów właśnie z I serwisu, no to Almagro nie powinien mieć większych problemów z pokonaniem prawie dwu metrowego Victora, który zajmuje 52 miejsce w rankingu ATP. Duży wyżej plasuje się jego rywal - 14 i to on jest dziś faworytem. Od tego spotkani zaczyna swój kolejny sezon, nie wiadomo więc zbytnio jak dobrze jest przygotowany. Wiem na pewno, że Hiszpan nie jest najgorszy na kortach twardych, wiadomo, że preferuje clay, ale np. rok temu w AO wygrał 3 pierwsze spotkania, a w czwartym męczył niemiłosiernie Tsongę. Nie ma co, potrafi grać i tyle. Hanescu to rywal z niższej półki i nie powinno być z nim dużo problemów. Liczę na szybkie 2:0. Dobra rozgrzewka przed AO na pewno się przyda Hiszpanowi.
Ave Tenis!

Awatar użytkownika
disturbedkuba

Post autor: disturbedkuba » 11-01-2011, 21:20

T. Robredo - T. Bellucci
Typ: 1 (1.75)
6/10

Trzeba było już grać wcześniej, bo kursy już pospadały i kto wie czy czasem nie spadną jeszcze bardziej. Mecz ten odbędzie o godzinie 23:00, a grać w nim będą Tommy Robredo (51 lokata) i Thomaz Bellucci (31). Oboje grali ze sobą raz, na clayu w 2009 roku w Brazylii. Górą wówczas był Hiszpan, pokonując Thomaza 2:1.
Oglądałem 3/4 meczu Thomaza i muszę powiedzieć, że nie wierze, jak udało mu się awansować...To był przegrany mecz. W I secie poradził sobie z Russelem całkiem przyzwoicie, wykorzystał moment słabości Amerykanina i złamał go, co doprowadziło do wygrania seta przez Brazylijczyka. Już na początku drugiego seta, role się odwróciły, Amerykanin dyktował tempo, widać było, że szybkość kortu bardzo mu odpowiadała. Thomaz jednak wywalczył TB, gdzie i tak przegrał z lepszym Russelem do 4. Trzeci set zapowiadał szybkie gemy dla Russela, tak też było...Po kilkunastu minutach na tablicy widniał już wynik 3-0 i podanie Russela...No to mówię sobie, pozamiatane :D Jednak się myliłem...szybkie odłamanie na 3-1 pozwoliło zachować Brazylijczykowi choć cień szansy. Gdzieś pod koniec 3 seta kolejny break i jeszcze jeden...7:5 - niewiarygodne! Trzeba go pochwalić, ale przecież rywal nie był aż tak wymagający, więc trzeba się spodziewać, że kolejna runda będzie dla niego jeszcze bardziej utrudniona, zwłaszcza, gdy na przeciw stanie ktoś taki jak Robredo, który w I rundzie grał z gospodarzem turnieju: Venusem, który przed własną publiką musiał wręcz postawić trudne warunki. I set dla Nowo Zelandczyka, po TB, w następnych dwóch jednak Tommy udowodnił, ze tak na prawdę to on jest znacznie lepszym zawodnikiem i bez mydła odprawił zawodnika z kwitkiem 6-3, 6-0 :)
Nie widzę innego wyniku jak zwycięstwo Robredo.
Ave Tenis!

Awatar użytkownika
wojtek10611

Post autor: wojtek10611 » 11-01-2011, 22:01

Mecz: Granollers M. (Esp) - Kohlschreiber P. (Ger)
typ: Granollers +3,5
kurs: 1.95
buk: tobet

Kolejny typ tym razem z turnieju w Auckland. Dzisiejszy typ na Granollers siadł bardzo przyjemnie, i coś czuję, że młody Hiszpan dziś również może sprawić niespodziankę bo Niemiec na pewno jest daleki od jakiejkolwiek formy. Wczorajsze spotkanie z Bobbym w wykonaniu Marcela bardzo dobre i łatwa wygrana w dwóch setach. Nie będę się o nim rozpisywał bo pisałem o nim wyżej. Co do Niemca, to tak jak mówiłem formy brak i słabo zaczął sezon, bo w Doha odpadł już w 1/16 z Karloviciem a w pierwszej rundzie tutaj w Auckland męczył się z Berlocqiem wygrywając dopiero 2:1. Jest przez to na pewno bardziej zmęczony od Hiszpana, który szybko wygrał swój mecz. Co do spotkań obu graczy razem to ostatnio spotkali się całkiem niedawno bo w 2010 roku na turnieju w Bilbao i tam Niemiec był lepszy ale pojedynek trwał 3 sety. Dziś liczę na zacięty pojedynek i może nawet coś w stronę Hiszpana na czystą jego wygraną jednak to będzie w temacie moim a tutaj daje typ z handicapem, który bardzo ładnie wygląda.

Awatar użytkownika
wojtek10611

Post autor: wojtek10611 » 12-01-2011, 10:55

Mecz: Dolgopolov Jr. (Ukr) - Tomic B. (Aus)
kurs: 1.55
:plus:
Mecz: Hewitt L. (Aus)- Youzhny M. (Rus)
Mecz: Berdych Tomas - Davydenko Nikolay
Mecz: Granollers M. (Esp) - Kohlschreiber P. (Ger)
typ: Granollers +3,5
kurs: 1.95

ale urwał 4/4 :D :plus:

kbaraniak

Post autor: kbaraniak » 12-01-2011, 12:20

Viktor Troicki - Richard Gasquet
Typ: 1
Kurs: 1,66
Buk: bet365-brak-polskiej-licencji!
Stawka: 4/10

Minionej nocy Troicki łatwo rozprawił się z Juanem Ignacio Chelą 6:2,6:3, potwierdzając swoją dobrą formę w ostatnim czasie. Zaskakująco dobrze wygląda serwis Serba, który moim zdaniem może sprawić sporo problemów Gasquetowi. Francuz mnie nie zachwyca, w zeszłym tygodniu przegrał z niżej notowanym Niemcem Bjornem Phau'em, dziś długo męczył się z Andreasem Seppim (3:6, 7:5, 6:4). W bezpośrednich pojedynkach między oboma zawodnikami prowadzi Troicki, który ograł Gasqueta w zeszłym roku w Bazylei. Przewiduję, że i tym razem będzie podobnie, a kurs 1,66 na młodego Serba wart jest zagrania.

kbaraniak

Post autor: kbaraniak » 12-01-2011, 13:02

David Nalbandian - John Isner
Kurs: 1,50
Stawka: 5/10

John Isner rozegrał ciężkie, 3-setowe spotkanie z Robinem Haase. Ostatecznie wyszedł z niego zwycięsko, ale na pewno nie zachwycił, a identyczna postawa w pojedynku z Nalbandianem może okazać się niewystarczająca. Największą bronią Amerykanina pozostaje serwis, lecz jeśli Argentyńczyk będzie w stanie względnie dobrze returnować, powinien wygrywać więcej wymian z głębi kortu. Bardzo prawdopodobne, że spotkanie to będzie niezwykle zacięte i obfite w tie-breaki, jak większość meczów Isnera, ale i w trzynastym gemie więcej szans przypisuję Nalbandianowi. David na początku sezonu prezentuje się póki co bardzo dobrze, bez straty seta pokonał Fogniniego i Petzschnera, mam nadzieję, że poradzi sobie również z Isnerem, który poza serwisem ustępuje rywalowi chyba w każdym elemencie gry.

Awatar użytkownika
wojtek10611

Post autor: wojtek10611 » 12-01-2011, 20:47

Mecz: Hewitt L. (Aus) - Davydenko N. (Rus)
typ: over 23 gemy
kurs: 1.80
buk: betway-brak-polskiej-licencji!

Kolejne mecze tym razem z turnieju w Kooyong, który wczoraj przyniósł ogromne żniwo. Zapowiada się, że gracze czyli dość śmietankowe zestawienie tenisistów, po prostu grają te mecze jak treningi. I każdy mecz wykorzystują w 100% grając sobie 3 sety. Wczorajsze 3 spotkania wszystkie zakończone dopiero po 3 setach i dziś zanosi się na podobne. O ile od początku nie podobał mi się mecz Melzera i Tsongi o tyle już kolejny mecz pomiędzy Denko a Hewittem wygląda całkiem całkiem. Obaj rozegrali wczoraj swoje mecze oczywiście 3 setowe i co ciekawe obaj wygrali. Rosjanin wygrał z Berdychem natomiast Hewitt z innym Rosjaninem - Youzhnym. Oboje na przestrzeni ostatnich lat zagrali dość mało meczy między sobą bo jedynie 4 spotkania w których górą we wszystkich był Amerykanin. Ostatnie spotkanie miało miejsce stosunkowo dawno bo aż 4 lata temu a wynik brzmiał 2:1. Dziś liczę na podobny rezultat i tak jak mówię, wydaje mi się, że grają oni pod publikę i treningowo czego wynikiem są długie mecze.

Mecz: Berdych T. (Cze) - Youzhny M. (Rus)
typ: over 23 gemy
kurs: 1.85
buk: betway-brak-polskiej-licencji!

Nie ma co się rozpisywać bo sytuacja jest taka sama jak w meczu wyżej. Dodać możemy tylko, że obaj na przestrzeni ostatnich lat spotykali się aż 11 razy i pojedynki wypadały dość równo. Bo 6 wygrał Rosjanin a 5 Czech. W aż 6 z nich zawodnicy grali ponad normę 2 lub 3 setów w zależności od turnieju a ostatni mecz odbył się na French Open i Berdych pokonał gładko Rosjanina. Dziś jednak tak jak powiedziałem trening i 3 setowy mecz raczej będzie normą. Niewielu bukmacherów ma tą ofertę ale można wpłacić na betwaya bo tam jest ten turniej a według mnie warto bo spotkania są dość pewne co widać po wczorajszych wynikach z obstawiania.

kbaraniak

Post autor: kbaraniak » 13-01-2011, 11:35

Viktor Troicki - Richard Gasquet
Kurs: 1,66

Minionej nocy Troicki łatwo rozprawił się z Juanem Ignacio Chelą 6:2,6:3, potwierdzając swoją dobrą formę w ostatnim czasie. Zaskakująco dobrze wygląda serwis Serba, który moim zdaniem może sprawić sporo problemów Gasquetowi. Francuz mnie nie zachwyca, w zeszłym tygodniu przegrał z niżej notowanym Niemcem Bjornem Phau'em, dziś długo męczył się z Andreasem Seppim (3:6, 7:5, 6:4). W bezpośrednich pojedynkach między oboma zawodnikami prowadzi Troicki, który ograł Gasqueta w zeszłym roku w Bazylei. Przewiduję, że i tym razem będzie podobnie, a kurs 1,66 na młodego Serba wart jest zagrania.
:plus: 6:4 6:4
David Nalbandian - John Isner
Kurs: 1,50
Stawka: 5/10

John Isner rozegrał ciężkie, 3-setowe spotkanie z Robinem Haase. Ostatecznie wyszedł z niego zwycięsko, ale na pewno nie zachwycił, a identyczna postawa w pojedynku z Nalbandianem może okazać się niewystarczająca. Największą bronią Amerykanina pozostaje serwis, lecz jeśli Argentyńczyk będzie w stanie względnie dobrze returnować, powinien wygrywać więcej wymian z głębi kortu. Bardzo prawdopodobne, że spotkanie to będzie niezwykle zacięte i obfite w tie-breaki, jak większość meczów Isnera, ale i w trzynastym gemie więcej szans przypisuję Nalbandianowi. David na początku sezonu prezentuje się póki co bardzo dobrze, bez straty seta pokonał Fogniniego i Petzschnera, mam nadzieję, że poradzi sobie również z Isnerem, który poza serwisem ustępuje rywalowi chyba w każdym elemencie gry.
:plus: 6:4 7:6

Awatar użytkownika
disturbedkuba

Post autor: disturbedkuba » 13-01-2011, 16:15

Malisse i Anderson zawalili, może wygrane mecze...

V. Hanescu - N. Almagro
Typ: 2 (1.55) :plus: :plus:
6/10

Nie oglądałem spotkania Victora z Kevinem, bo nie było możliwości, ale cały czas śledziłem statystyki i wiem mniej więcej co się działo. Rumun jakimś cudem wygrał swój mecz, mimo że był już złamany w 3 secie...Co z serwisem? Jeśli Anderson potrafił nieraz wygrać serię punktów właśnie z I serwisu, no to Almagro nie powinien mieć większych problemów z pokonaniem prawie dwu metrowego Victora, który zajmuje 52 miejsce w rankingu ATP. Duży wyżej plasuje się jego rywal - 14 i to on jest dziś faworytem. Od tego spotkani zaczyna swój kolejny sezon, nie wiadomo więc zbytnio jak dobrze jest przygotowany. Wiem na pewno, że Hiszpan nie jest najgorszy na kortach twardych, wiadomo, że preferuje clay, ale np. rok temu w AO wygrał 3 pierwsze spotkania, a w czwartym męczył niemiłosiernie Tsongę. Nie ma co, potrafi grać i tyle. Hanescu to rywal z niższej półki i nie powinno być z nim dużo problemów. Liczę na szybkie 2:0. Dobra rozgrzewka przed AO na pewno się przyda Hiszpanowi.

T. Robredo - T. Bellucci
Typ: 1 (1.75) :minus:
6/10

Trzeba było już grać wcześniej, bo kursy już pospadały i kto wie czy czasem nie spadną jeszcze bardziej. Mecz ten odbędzie o godzinie 23:00, a grać w nim będą Tommy Robredo (51 lokata) i Thomaz Bellucci (31). Oboje grali ze sobą raz, na clayu w 2009 roku w Brazylii. Górą wówczas był Hiszpan, pokonując Thomaza 2:1.
Oglądałem 3/4 meczu Thomaza i muszę powiedzieć, że nie wierze, jak udało mu się awansować...To był przegrany mecz. W I secie poradził sobie z Russelem całkiem przyzwoicie, wykorzystał moment słabości Amerykanina i złamał go, co doprowadziło do wygrania seta przez Brazylijczyka. Już na początku drugiego seta, role się odwróciły, Amerykanin dyktował tempo, widać było, że szybkość kortu bardzo mu odpowiadała. Thomaz jednak wywalczył TB, gdzie i tak przegrał z lepszym Russelem do 4. Trzeci set zapowiadał szybkie gemy dla Russela, tak też było...Po kilkunastu minutach na tablicy widniał już wynik 3-0 i podanie Russela...No to mówię sobie, pozamiatane :D Jednak się myliłem...szybkie odłamanie na 3-1 pozwoliło zachować Brazylijczykowi choć cień szansy. Gdzieś pod koniec 3 seta kolejny break i jeszcze jeden...7:5 - niewiarygodne! Trzeba go pochwalić, ale przecież rywal nie był aż tak wymagający, więc trzeba się spodziewać, że kolejna runda będzie dla niego jeszcze bardziej utrudniona, zwłaszcza, gdy na przeciw stanie ktoś taki jak Robredo, który w I rundzie grał z gospodarzem turnieju: Venusem, który przed własną publiką musiał wręcz postawić trudne warunki. I set dla Nowo Zelandczyka, po TB, w następnych dwóch jednak Tommy udowodnił, ze tak na prawdę to on jest znacznie lepszym zawodnikiem i bez mydła odprawił zawodnika z kwitkiem 6-3, 6-0 :)
Nie widzę innego wyniku jak zwycięstwo Robredo.

kbaraniak

Post autor: kbaraniak » 13-01-2011, 17:48

Viktor Troicki - Florian Mayer
Kurs: 1,55
Buk: expekt-brak-polskiej-licencji!

Konsekwentnie stawiam na Troickiego. O poprawie w jego grze pisałem już we wcześniejszym poście, także nie będę zbyt wiele powtarzać. Serb poradził sobie z Gasquetem w dwóch setach. Takim samym stosunkiem setów Florian Mayer pokonał dziś Portito Starace, jednak pierwszego wygrał dość szczęśliwie, dając się po drodze przełamać aż dwa razy. Uważam, że Troicki postawi Niemcowi o wiele wyższe warunki niż Włoch. Jest w bardzo dobrej formie, gra pewnie, agresywnie i mam nadzieję, że zwycięski marsz kontynuował będzie także w spotkaniu z Mayerem. Obaj panowie spotkali się w zeszłorocznym Australian Open, górą był Niemiec, teraz czas na rewanż.

chiqu67

Post autor: chiqu67 » 13-01-2011, 21:05

Ferrer-Giraldo
typ handi (0-1.5) na 2
kurs 1.95
totomix

pewniak to moze nie jest ale widac giraldo ma forme na poczatku roku wygral pare meczy stawialem na niego z montanesem 1.7 potem z bellucim 1.98 wiec mysle ze teraz warto handi na niego tym bardziej ze ferrer nie blyszczy 2 wygrane w 3 setach a kurs ladny

Awatar użytkownika
wojtek10611

Post autor: wojtek10611 » 13-01-2011, 21:06

Mecz: Ferrer D. (Esp) - Giraldo S. (Col)
kurs: 2.02

Kwalifikacje do AO i pogoda w Australii doprowadzają trochę do destrukcji. Wczoraj z 17 meczy ogółem zagrało tylko 5 i dziś reszta dopiero będzie dokończona. Tak więc z AO wiele dzisiaj typów nie ma a raczej zero ale inne turnieje powoli się kończą i tak mamy mecz w Auckland i parę Hiszpańsko - Kolumbijską. Giraldo w tym turnieju gra na prawdę dobrze, prawdę mówiąc nie zdawałem sobie sprawy, że pójdzie mu aż tak dobrze a to już przecież półfinał a na swojej drodze pokonał choćby Bellucciego czy Montanes, którzy są dużo wyżej od niego w rankingu. Co do Ferrera to widać, że się męczy. Ostatni mecz niby wygrany z Kochim ale dopiero po 3 setach a dodać warto, że Phillip nie ma formy i ten 3 setowy pojedynek na pewno był zaskoczeniem. Wcześniej jeszcze większe zaskoczenie bo wygrana Ferrera dopiero po 3 setach z Kemke, który już na pewno nie gra na poziomie najlepszych zawodników. Giraldo wygląda jakby chciał wygrać ten turniej i jest na najlepszej drodze do tego. Jednak ja w tym meczu odpuszczę typowanie na niego a kursy na over gemowy wyglądają bardzo kusząco. Wystarczy jeden tie break nawet w dwu setowym pojedynku i over powinien paść choć ja liczę na 3 setowy mecz i wygraną Kolumbijczyka po dość ciekawym meczu.

Awatar użytkownika
disturbedkuba

Post autor: disturbedkuba » 13-01-2011, 23:57

D. Nalbandian - N. Almagro
Typ: Over 22.5 gemów (1.85)
5/10
Expect

Szybciutko, bo mecz za chwilkę. Obaj mają super serwis, zarówno pierwszy jak i drugi, nie lubią oddawać swoich podań, więc liczę dziś na długi, wyrównany mecz z dużą ilością gemów oczywiście. Obaj idą przez turniej bardzo fajnie. Ostatnio z pięknym stylu Nalbandian pokonał trudnego rywala Isnera z USA, Almagro za to musiał się trochę dłużej pomęczyć z Francuzem Mannarino, ale wygrał.
Jak wcześniej wspominałem obaj dzisiejsi gracze serwują dobrze i to będzie według mnie klucz do dzisiejszego overa. Życzcie powo!
Ave Tenis!

kbaraniak

Post autor: kbaraniak » 14-01-2011, 08:52

Viktor Troicki - Florian Mayer
Kurs: 1,55
Buk: expekt-brak-polskiej-licencji!

Konsekwentnie stawiam na Troickiego. O poprawie w jego grze pisałem już we wcześniejszym poście, także nie będę zbyt wiele powtarzać. Serb poradził sobie z Gasquetem w dwóch setach. Takim samym stosunkiem setów Florian Mayer pokonał dziś Portito Starace, jednak pierwszego wygrał dość szczęśliwie, dając się po drodze przełamać aż dwa razy. Uważam, że Troicki postawi Niemcowi o wiele wyższe warunki niż Włoch. Jest w bardzo dobrej formie, gra pewnie, agresywnie i mam nadzieję, że zwycięski marsz kontynuował będzie także w spotkaniu z Mayerem. Obaj panowie spotkali się w zeszłorocznym Australian Open, górą był Niemiec, teraz czas na rewanż.
:plus: 6:4 7:6

Awatar użytkownika
wojtek10611

Post autor: wojtek10611 » 14-01-2011, 11:04

Mecz: Ferrer D. (Esp) - Giraldo S. (Col)
kurs: 2.02
:minus: ehh 2 gemów zabrakło :(

ODPOWIEDZ