Żwirosypy wracają do akcji

To o czym jest forum bukmacherskie. Typy bukmacherskie piłka nożna, typy meczów innych dyscyplin, kupony bukmacherskie, najlepsze strony z typami, wszystko bez analizy tutaj!
Awatar użytkownika
Tompek

Żwirosypy wracają do akcji

Post autor: Tompek » 09-04-2012, 11:53

Jak w temacie. Żużel powraca na salony, to i ja spróbuję tu znowu pomarudzić conieco, ponawijać, popisać o wszystkim i o niczym.... ale wszystko w ramach żużla :D Mam nadzieję, że będzie tu przeważnie zielono i dodatnio..... i że wspólnymi siłami ogolimy bukmacherów. Jedziemy na pełnej !

Pierwsza kolejka toteż bez szaleństw. Takie typki na rozgrzewkę i sprawdzenie czy jeszcze zostało mi coś z typera :D

Grigorij Laguta (Total Points)
Typ: Over 10
Kurs: 1.66

3/10

:bet365-brak-polskiej-licencji!:

Pojedynek dwóch, jakby nie patrzeć, nieobliczalnych drużyn. Unia może powalczyć o złoto, jak i ledwo załapać się do czwórki. Włókniarz z kolei zapędów medalowych nie ma na bank, no ale składzik .... walczaki :) no może poza juniorami i Grzesiem Zengotą, ale i on czasem odpali. Co do samego typka. Grisza poprzedni sezon- genialny. W Lesznie pojechał superancko i myślę że dziś będzie podobnie, bo tamtejszy tor sprzyja wariatowi Lagucie. Jest gdzie wyprzedzać, betonu to tam raczej nie będzie :D także będzie ciekawie. W parze Griszka jedzie z Zengim, więc jeśli udałoby się młodszemu dobrze wyjść spod taśmy, to Wojownik będzie zapewne ubezpieczał Grześka z tyłu i można się spodziewać jakichś bonusów, które jednak nie powinny przeszkodzić w trzaśnięciu ok. 13-14 punktów. Jak dla mnie Grigorij może oberwać od Jarka, a reszte może spokojnie pokonać. Jeśli nie będzie żadnych wywrotek z Pawlickimi, i Griszka pojedzie 6 razy (bo to chyba oczywiste), to ten zakładzik jest jak znalazł :)

Krzysztof Buczkowski(+2) - Andreas Jonsson
Typ: 1
Kurs: 2.00

1,5/10

Przyznam, że bardzo mi się podoba ten typek. AJ chyba jeszcze się nie obudził po zimowej przerwie. Raz miał przebłysk, w swoim pierwszym wyścigu w Dżi Pi w Auckland, ale poza tym... mizeria . Jestem pewien, że Andreas prędzej czy później zacznie śmigać jak szalony, ale narazie nie zachwyca. Na plus dla niego może zadziałać znajomość bydgoskiego owalu, gdyż spędził w Polonii szmat czasu(tyle że z roku na rok notował coraz słabsze występy). Po drugiej stronie Buczek, który wrócił do Bydgoszczy, ten tor zna jak własną kieszeń. W przedsezonowych sparingach czy też zawodach indywidualnych wypadł bardzo dobrze... więc czemu nie spróbować takiego zakładu ? Wcale się nie zdziwię jak Buczek i bez handi zdobędzie więcej punktów od Adrenaliny :wink: Stawka lajtowa, ale myślę że typek warty zagrania :)

Polonia Bydgoszcz - Falubaz Zielona Góra 1 1.47
G.Laguta(-1,5) - Ch.Harris 1 1.30
AKO: 1.91

2/10

:tobet:

I taki dubelek, w pewnej części powiązany z poprzednimi typkami :) Polonia jako beniaminek będzie się chciała na pewno pokazać z jak najlepszej strony. Patrząc na dyspozycję poszczególnych zawodników w dotychczasowych sparingach/turniejach, to zawodnicy gospodarzy oraz (o dziwo) druga linia Falubazu radzi sobie elegancko. Tylko no właśnie, druga linia. O Adrenalinie pisałem wyżej.... co do Pepety, sam nie wiem. Nie jestem przekonany, że powtórzy taki sezon jak ubiegły. Dzisiejszy mecz dużo powie odnośnie jego dyspozycji. Co do juniorki, to jednak Bydzia tu ma lekką przewagę. Mikołaj Curyło i Szymek Woźniak to jednak jest lepsza wiara niż Patryk Dudek i Adam Strzelec. Mam tu na myśli oczywiście pana strzelającego :P bo Patryk może przegrać z bydgoszczanami, ale równie dobrze może ich pokonać. Suma sumarum, juniorzy Bydzi mogą troszkę więcej uciułać. Uważam, że Polonia z liderem w osobie Ruskiego Kamikadze i solidną(na własnym obiekcie) drugą linią i juniorami powinna pyknąć na początek sezonu Falubazów.... a co do drugiego typu... nie ma co się rozpisywać :lol: Griszka to Griszka, Bomber to Bomber, i jeden , i drugi walczaki, no ale jednak pomiędzy nimi jest róznica przynajmniej jednej klasy :wink:

Z fartem ! :wink:

Awatar użytkownika
Tompek

Post autor: Tompek » 09-04-2012, 19:09

Typ: Over 10
Kurs: 1.66

:plus: Griszka 16+1 (3,3,3,3,2*,2) :plus:
Krzysztof Buczkowski(+2) - Andreas Jonsson
Kurs: 2.00
:plus: Krzysztof Buczkowski 10 (3,3,3,0,1) - Andreas Jonsson 11 (2,3,1,2,w,3) :plus:

Polonia Bydgoszcz - Falubaz Zielona Góra 1 1.47
G.Laguta(-1,5) - Ch.Harris 1 1.30
AKO: 1.91
:plus: Bydgoszcz - Zielona Góra 52:38 , Grisza 16 - Harris 7 :plus:

Git :)

Awatar użytkownika
Tompek

Post autor: Tompek » 11-04-2012, 18:44

Dziś jeden mecz angielskiej Elite League, toteż możnaby spróbować coś pyknąć.

Bjarne Pedersen (Total Points)
Typ: Under 10 points
Kurs: 2.10

2/10

Elite League + początek sezonu = niewysoka stawka. Nie ma co szaleć. Dziś pojedynek Birmingham - Wolverhampton. Przy korzystnych wiatrach ekipa gości może to spotkanie nawet wygrać, ale tylko pod warunkiem , że poza Fredką i Tajskim ktoś zaskoczy (choćby Nicolai Klindt). Ja wolałem skupić się na innym typku. Osobiście nie jestem przekonany co do Barney'a. Ziomek zmienił barwy klubowe przed tym sezonem, pojechał 2 razy na torze w Birmingham i szału nie było. Może jeszcze nie zdążył rozgryźć tak na dobre tego owalu. Dziś będzie miał kolejną okazję na odjechanie 5 biegów ( no chyba, że będzie cieniował,to po 4 pójdzie czyścić motorynkę). Jako, że jedzie z 1 na plecach, to praktycznie w każdym wyścigu trafia na Lindgrena lub Woffindena. Do tego jeszcze może zgubić punkty z chociażb wspomnianym wcześniej Klindtem i już będzie ciężko o dwucyfrówkę. Bjarne zdobywający kilkanaście punktów na Wyspach, to Bjarne w formie. Póki co daleko mi do takiego stwierdzenia, toteż biorę ten underek po atrykcyjnym kursiku :)

Awatar użytkownika
Tompek

Post autor: Tompek » 11-04-2012, 21:19

Bjarne Pedersen (Total Points)
Typ: Under 10 points
Kurs: 2.10
:plus: Bjarne Pedersen 7+1 (3,2,1*,1) :plus:

Oby tak dalej :)

Awatar użytkownika
Tompek

Post autor: Tompek » 12-04-2012, 18:17

Dziś znów jeden meczyk angielskiej Elite League i znów spróbować pograć całkiem fajne bety

Troy Batchelor - Maciej Janowski (+2)
Typ: 2
Kurs: 1.90

3/10

Swindon Robins - King's Lynn Stars(+8,5)

3/10

:unibet-brak-polskiej-licencji!:

Jaki mecz dziś jest rozgrywany widać po drugim zakładzie :wink: Gospodarze odjechali narazie 2 mecze. I jeden, i drugi zwycięski. Tyle, że były to spotkania przeciwko drużynie Birmingham, a ta do kozaków nie należy :) Co ciekawe, lepiej Rudziki zaprezentowały się na wyjeździe, niż domowym owalu ( u siebie zdołali wygrać raptem 49:43). Jeśli chodzi o ekipę gości, jechała 2 razy na wyjeździe i 2 razy uległa dokładnie 49:41. Co do samego meczu, spodziewam się dość wyrównanej potyczki. W obu ekipach masa Skandynawów ( zwłaszcza Duńczyków). W ekipie gospodarzy można wyróżnić dwóch typów na seniorce, którzy powinni trzymać poziom tj. Andersena, który póki co pokazuje, że tak tragicznego sezonu jak ubiegły raczej nie powtórzy i jeźdźca domowego owalu- Steada. Warto dodać też solidnego po 7 Petera Kildemanda, który przeciwko Brummies jeździł naprawdę świetnie. Specjalnie pominąłem tu Batchelora, gdyż póki co Kangur mnie ani trochę nie przekonuje. Dowozi tam jakieś punkciory, ale no szału niiiii maaa. Ani w Anglii, ani w naszej rodzimej lidze. To właśnie głównie w jego słabszej dyspozycji upatruje szansy na dwa typki :) Reszta żużloków gospodarzy to raczej ogórki. Co do ekipy gości... bardzo solidny na początku sezonu PUK Iversen, do tego Nermark pod 2..... Bardzo silna para. Dalej mamy nieobliczalnego Korneliussena i przeciętnego Wolberta. Ta para może to co nadrobi pierwsza :P Pod 5 jedzie Maciek Janowski. Magic zna bardzo dobrze owal w Swindon, gdyż startował w barwach tej ekipy przez 2 ostatnie sezony. W dotychczasowych spotkaniach spisywał się przyzwoicie, tylko raz pojechał słabo, reszta- fajne punktówki. Uważam, że spokojnie może zapunktować dziś na poziomie Batchelora, a kto wie.... może nawet i lepiej. Na rezerwie bardzo doświadczony i obeznany w angielskich owalach David Howe i utalentowany młodzieniec duński Toft, który jednak póki co nie radzi sobie na ang. torach i dziś raczej będzie oglądał plecki kumpli z drużyny i rywali. Przed nim sporo nauki. Jak widać, obie ekipy dysponują podobnym potencjałem, toteż wg mnie dzisiejszy mecz może być naprawdę zacięty. Pewnie ze zwycięstwa, dzięki atutowi własnego toru, będą cieszyć się gospodarze, ale sądzę że ekipę gości stać spokojnie na machnięcie wyniku powyżej 40 punktów, w czym dużą zasługę będzie miał (mam nadzieję :) ) Maciek.

Awatar użytkownika
Tompek

Post autor: Tompek » 12-04-2012, 21:46

Troy Batchelor - Maciej Janowski (+2)
:plus: Troy Batchelor 2+1 (d,1,1*,d) - Maciej Janowski 10 (1,2,2,2,3) :plus:

Swindon Robins - King's Lynn Stars(+8,5)
:plus: 50:43 :plus:

Maciek iiiizzziiii , ale handicap to farcik :D Oby tak dalej :)

Awatar użytkownika
Tompek

Post autor: Tompek » 13-04-2012, 18:04

Dziś kolejna przygoda z brytyjskim spidłejem. Zaplanowane są dwa pojedynki tj. Coventry - King's Lynn oraz Lakeside - Peterborough. Podobnie jak wczoraj można zauważyć całkiem przyjemne bety :)

Coventry (-6) - King's Lynn Stars
Kurs: 1.83

5/10

Lakeside (-13,5) - Peterborough
Kurs: 1.85

4/10

Postanowiłem dziś zaatakować troszkę wyżej niż we wcześniejszych zakładach, ponieważ linie handicapu bardzo mi się spodobały :) Może najpierw parę słów o meczu Pszczół. Coventry podejmuje u siebie ekipę King's Lynn. Wczoraj do ostatniego biegu decydowało się czy hand na gości wejdzie, ostatecznie udało się. Dziś liczę, że jednak dostaną po łebkach wyraźniej :) Dla mnie ekipa Coventry to jednak lepszy zespół niż Swindon. Mają dwóch liderów w osobie Bombera i Hot Scotta, którzy u siebie są bardzo mocni i ciężko ich ugryźć. Dochodzi do tego Edzio Kennett, typ który zna tor w Coventry jak własną kieszeń ( chyba równie dobrze jeździ mu się tylko w Eastoburne na jajowatym torze), Kenni Larsen, który początek sezonu ma naprawdę udany i zdobywa sporo punkcików i Leigh Lanham, po którym spodziewam się szczerze mówiąc, że będzie statystował :P Za to na rezerwie nieobliczalny Adam Roynon, który zdążył się już pokazać z bardzo dobrej strony oraz obeznany na brytyjskich owalach Henning Bager ( różnie mu się powodzi, ale zazwyczaj te 4-5 pkt przywozi). Ekipę gości wczoraj "przedstawiałem" :P ale się powtórzę, bo inny tor i roszady lekkie w składzie. PUK-Nermark <-- ta para może ciągnąć wynik ekipie przyjezdnych, dalej jest Korneliussen, który wczoraj zaliczył genialne zawody (i wątpię by je powtórzył również dzisiaj, choć to nieobliczalny zawodnik i może trochę uciułać) oraz Jordan Frampton (coś tam jeździł w Coventry,ale zazwyczaj notował słabe rezultaty, więc nie ma co się zbytnio obawiać :) ).Do tego dochodzi Maciek Janowski, który już raz miał okazjęw tym roku zaprezentować się widzom w Coventry , w turnieju Brandanapolis, ale wypadł dość cienko, i dziś uważam, że też do dwucyfrówki nie dobije, oraz przeciętna rezerwa w osobach Woelberta i Northa. Dla mnie ten handi jest ustawione zdecydowanie za nisko i z chęcią je pogram. Tu warto zaznaczyć, że za każde zwycięstwo różnicą większą niż 6 punktów, ekipa gospodarzy dostaje 3, a nie 2 punkty :) Więc tym bardziej powinni gryźć tor i pokryć tą linię :)

Co do starcia w Thurrocku.... Lakeside odjechało u siebie 2 mecze, oba wygrało bardzo łatwo i dziś również spodziewam się przekonującego zwycięstwa. Właściwie, w drużynie gospodarzy ciężko szukać dziur w pojedynkach na własnym obiekcie. Trzech bardzo mocnych (Karlsson, Watt, Richardson), do tego solidny u siebie Kauko Nieminen i notujący świetne wyniki na rezerwie Kim Nilsson. Nawet ten cały Robert Mear jest w stanie zdobyć ze 3-4 punkciki. Jedynie ten Worrall pod 6 to taki przeciętniak, że nie liczyłbym na cokolwiek z jego strony. A u gości ? Bracia Bjerre w pierwszej parze, z czego Kenio (pierwszy Krasnal) daleki od chociażby ubiegłorocznej dyspozycji, a Lasse (drugi Krasnal) na dobrą sprawę nadal uczy się angielskiej szkoły jazdy. Dalej objeżdżony na Wyspach, acz niezbyt mocny na wyjazdach Olly Allen i kolejny przeciętniak w osobie Monberga. Nadzieję na punkty upatrywałbym w baardzo fajnie jeżdzącym na początku sezonu Linusie Sundstroemie, i przede wszystkim Jepsenie Jensenie pod 7. Choć nie jest powiedziane że na tym kurduplastym torze machnie tyle co ostatnio na innych arenach ( a wręcz jestem pewien, że tego nie dokona). Linia handicapu wysoko ustawiona, ale no ekipa Lakeside jest dla mnie lepsza od przyjezdnych , dodać do tego specyficzny, króciutki owal.... myślę, że i wygrana różnicą 20 punktów nikogo by nie zdziwiła.

Awatar użytkownika
Tompek

Post autor: Tompek » 13-04-2012, 21:56

Coventry (-6) - King's Lynn Stars
Kurs: 1.83

:minus: 47:43 :minus:

Lakeside (-13,5) - Peterborough

:zwrot: Mecz odwołany :zwrot:

Taaa, wszyscy jak należy, tylko rezerwa u Pszczółek zawaliła sprawę.... no trudno, pierwsza wtopa stała się faktem :P

Taaa

Awatar użytkownika
Tompek

Post autor: Tompek » 14-04-2012, 10:29

Piszę póki mam czas, dziś bardzo fajne zawody w Gorzowie. Polska vs Reszta Świata. Jako, że to mimo wszystko zawody towarzyskie, to nie ma co szaleć ze stawką.

Polska - Reszta Świata
Kurs: 2.30

3/10

Patrząc na składy obydwu ekip....jeśli tor będzie do walki, to czekają nas zajebiaszcze zawody (których ja niestety nie obejrzę...). Sądzę, że szanse na wygraną są bardzo podobne, a nawet z malutkim wskazaniem na gości. Skład zbudowany praktycznie z samych walczaków.
Para Hancock - Harris będzie pewnie zakręcać się koło remisu ( tj. Herbie z przodu, Bomber z tyłu :D ), ale dalej... no no. Sajfutdinow - Jonsson dwóch fighterów, którzy mogą baardzo dużo zdziałać (choć ten drugi dalej szuka optymalnej formy, ale w każdej chwili może zaskoczyć), a kolejna para wcale nie gorsza bo jedzie Crump z juniorami takimi jak Ward i Jensen.... Piekielnie mocna ekipa, co tu dużo mówić. Naszym będzie o wiele trudniej zwyciężyć niż w ubiegłym roku ( a wtedy wygrana była bardzo niska). Skład naszych podopiecznych również robi wrażenie, jednakże są punkty,które mogą "nie zatrybić". Pierwsza para to pewniak bo jadą Gollob i Kasprzak , a więc dwóch zawodników miejscowej Stali. Oni za dużo punktów nie pogubią. Za to już druga para moim skromnym zdaniem, pogubi ich i to niemało. Chodzi mi o Protasa z Kołodziejem. Pierwszy z nich narazie daleki od formy z ubiegłego roku i nie zdziwię się jak ten sezon będzie miał słabszy, ale zobaczymy co dalej pokaże. Drugi z kolei nigdy nie był fanem gorzowskiego owalu, raz wykręcił tu bardzo dobry wynik, ale to wtedy gdy był w potwornym gazie, dziś nie musi tak szaleć. Kolejna para, podobnie jak u Reszty Świata, bardzo mocny senior z dwoma świetnymi juniorami. Jedzie Jarek Hampel z Bartkiem Zmarzlikiem i Maćkiem Janowskim. Jak widać składy znakomite, wyrównane, i zwycięstwo może paść łupem każdej z nich. Uważam, że minimalnie lepsi okażą się goście, a mecz naszym położy para Protas - Koldi. Ale jak będzie... zobaczymy :)

Awatar użytkownika
Tompek

Post autor: Tompek » 14-04-2012, 23:30

Polska - Reszta Świata
Kurs: 2.30
:minus: 47:45 :minus:

Tak jak pisałem, nie oglądałem, no ale patrząc po relacji bieg po biegu, to lekko dali dupy obcokrajowcy :D po 6. biegach prowadzenie 22-14, Jarek nie jedzie, a ci równia pochyła i bęcki :P

Awatar użytkownika
Tompek

Post autor: Tompek » 15-04-2012, 12:37

Dziś kolejka naszej Ekstraligi ale przez pogode niewiadomo ile meczów faktycznie uda się rozegrać. Jednakże i tak można znaleźć ciekawe zakłady :) Narazie suche typki, potem napisze cuśniecuś.

Nicki Pedersen(Total Points)
Typ: Powyżej 13
Kurs: 2.05

5/10

Tomasz Chrzanowski(Total Points)
Typ: Poniżej 8

3/10

Darcy Ward(-3) - Thomas H. Jonasson
Kurs: 1.95

4/10

Powyższe typki tyczą się meczu Torunia z Gdańskiem. Tam, dzięki uniwersalnemu dachowi ( z którym ponoć i tak są problemy :D) mecz jest raczej niezagrożony. Nastroje po I kolejce zgoła odmienne. Gdańsk wygrał u siebie z Rzeszowem 51:39, natomiast Toruń dostał ostry wpi.... u Władka Komarnickiego - 57:33. Na pewno Krzyżaki będą chciały się zrehabilitować, a okazja do tego chyba najlepsza jaka może być :P Co tu dużo mówić... spodziewam się wysokiej wygranej toruńskiej ekipy, a co za tym idzie dobrego wyniki Warda :D Jedzie w parze z Holderem, więc bonusy pewnie jakieś też się "przytrafią", ale w pięciu biegach spokojnie powinien machnąć dwucyfrówkę. W ekipie gości jest jeden bardzo mocny ziomek , czyli Nikita. Jako, że Wybrzeże znowu skorzysta z ZZ, to Pedersen zapewne pojedzie 7-krotnie. W takim wypadku, spokojnie koło 15 jest w stanie się zakręcić. Co do reszty ekipy.... oj nie widzę ich tam zupełnie. Niby THJ walczak, ale to jednak nie ten poziom co żużloki z Torunia. W dodatku Jonasson bryluje głównie u siebie, a na wyjazdach zazwyczaj wykręca po 5-7 punktów. Chrzanowski.. no bez jaj :lol: ten typ nie nadaje się wg mnie na Ekstraligę i liczę, że dziś to udowodni :D Za Bogdanowa ponoć ma jechać Gafurov.... nie wiem czy to coś zmieni, ale może Renata parę punktów ukłuje( i zabierze jednocześnie kumplowi Majonezowi :D).... No jak słowo daje, maaaaarnie widzę szanse przyjezdnych w tym meczu, i wg mnie będą się bić o machnięcie 35 pkt.

Zielona Góra - Tarnów

3/10

Leon Madsen (Total Points)
Typ: Poniżej 6

Za to ten mecz zapowiada się o wiele ciekawiej :) Wcale się nie zdziwię jak o zwycięstwie jednej bądź drugiej drużyny przesądzi ostatni wyścig. Dziś do składu Zielonki wraca Davidsson. Mimo że po kontuzji to i tak daje on dużo większe nadzieje na punktówkę (i to nawet solidną) niż ten cienki u progu sezonu Holta. Składy wyrównane, w każdym ktoś może zawalić mecz, i w każdym któryś z liderów może okazać się ojcem zwycięstwa. Jednakże u siebie Falubazy przy dopingu fanatyków muszą spiąć duuupska, bo inaczej 2 porachy na początek sezonu... no nieciekawie wróżą. Myślę, że minimalnie ale pokonają przybyszy z Tarnowa. A co do drugiego typku.... Jak dla mnie Leoś dziś nic wielkiego nie pokaze, pojedzie wg mnie 4 razy , nie załapie się do nominowanych, ukłuje może jakichś tam juniorów Zielonej czy innych Jankesów, ale cudu nie będzie. Jak dla mnie capnie jakieś 3-4 punkty i nie dobrnie do tej linii :) No ale jak będzie.... zobaczymy :)

4/10

Awatar użytkownika
Tompek

Post autor: Tompek » 15-04-2012, 18:06

Nicki Pedersen(Total Points)
Typ: Powyżej 13
:minus: Nicki Pedersen 12 (3,2,2,3,2) :minus:

Tomasz Chrzanowski(Total Points)
Typ: Poniżej 8
:plus: Tomasz Chrzanowski 1 (0,0,0,1) :plus:

Darcy Ward(-3) - Thomas H. Jonasson
Kurs: 1.95

:minus: Darcy Ward 9+2 (3,1,2*,2*,1) - Thomas H. Jonasson 6 (w,1,0,2,3) :minus:

Zielona Góra - Tarnów
:minus: 45:45 :minus:
Leon Madsen (Total Points)
Typ: Poniżej 6
:minus: Leon Madsen 10 (3,2,3,0,2) :minus:

No ja p !!! :evil: Wybrzeże jedzie bez ZetZetki, ale mimo to Nicki jedzie na poziomie, i nawet w 6 startach był w stanie machnąć over, ale wyciął orła w 13. i nie pojechał w ostatnim. Darcy pojechał swoje, wmieszały się te pierońskie bonusy, no ale oczywiście na ostatnie biegi Jonasson się obudził i tu też w plecy.... O Zielonej nie mówię bo bliżsi byli porażki niż zwycięstwa... ale ten Toruń mnie wnerwił ostro. Oby jak najmniej takich jajc :roll:

Awatar użytkownika
Tompek

Post autor: Tompek » 22-04-2012, 12:34

Niedziela, więc pora na kolejkę Speedway Ekstraligi. Dwa zakłady mi się spodobały i zdecydowałem je pograć.

Michael Jepsen Jensen (-2) - Lee Richardson
Kurs: 2.15

5/10

Typ: Over 11
Kurs: 1.80

5/10

Narazie suche typy, bo nie mam zbyt wiele czasu, potem może zdążę coś o nich naskrobać.

Z fartem !

Awatar użytkownika
Tompek

Post autor: Tompek » 23-04-2012, 11:02

Michael Jepsen Jensen (-2) - Lee Richardson
Kurs: 2.15
:plus: Jepsen Jensen 8+2 (2,1*,3,2*) - Piczardson 3+1 (1,1,1*) :plus:
Typ: Over 11
:minus: Grisza 11 (1,3,3,d,3,1) :minus:

Dun izzi, Griszka o jeden punkt za mało niestety. Suma sumarum wyszło na zero.

Awatar użytkownika
Tompek

Post autor: Tompek » 23-04-2012, 19:04

Jeden typ na lajcie z Anglii

Adam Skórnicki(-2) - Cameron Woodward
Typ:1
Kurs: 2.20

3/10

Pisałem trochę o tym typku, ale się zagalopowałem, i wyłączyłem o.0 Nie ma czasu by to pisać od nowa :P Po takim kursiku, za lekką stawkę, spokojnie można pograć.

Z fartem.

Awatar użytkownika
Tompek

Post autor: Tompek » 24-04-2012, 14:12

Adam Skórnicki(-2) - Cameron Woodward
Typ:1
Kurs: 2.20
:zwrot: To się najeździli :P :zwrot:

Awatar użytkownika
Tompek

Post autor: Tompek » 28-04-2012, 12:20

Dziś GP w Lesznie. Będą to ostatnie zawody o mistrza świata na leszczyńskim owalu.

Emil Sajfutdinov - Fredrik Lindgren 1 (1.45)
Przemysław Pawlicki - Hans Andersen 1 (1.50)
AKO: 2.17

4/10

Emil Sajfutdinov - Antonio Lindbaeck 1 (1.40)
Przemysław Pawlicki - Fredrik Lindgren 1 (1.70)
AKO:2.38

3/10

Kto awansuje do półfinałów ?
Typ: Przemysław Pawlicki
Kurs: 3.00

3/10

:bwin-brak-polskiej-licencji!:

Suma punktów motocyklisty ( Emil Sajfutdinov)
Typ: Powyżej 8 punktów

5/10

Zwycięzca (Wygrana/miejsce, dotyczy miejsc na pudle)
Typ: Greg Hancock
Kurs: 4.50

3/10

Typ: Jarosław Hampel

3/10

I jeszcze typki luźne na zwycięzców poszczególnych wyścigów

Bieg 1: Greg Hancock @2.20 :tobet: 1/10
Bieg 7: Emil Sajfutdinov @3.40 :bwin-brak-polskiej-licencji!: 0,5/10
Bieg 9: Jarosław Hampel @1.90 :bet365-brak-polskiej-licencji!: 1/10
Bieg 10: Greg Hancock @2.00 :tobet: 1,5/10
Bieg 16: Jarosław Hampel @2.10 :bet365-brak-polskiej-licencji!: 1/10

Jak widać po moich typkach, skupiłem się właściwie na czwórce żwirosypków, którzy według mnie dziś mogą wiele namieszać, bądź też walczyć o zwycięstwo w całych zawodach. Jedziemy po kolei.
Pierwsze typy odnoszą się do walczaków. Mam nadzieję, że żaden z nich nie zaliczy dziś gleby, ani nie wysypie kogoś, bo może to sporo popsuć w tych zakładach (a z ich temperamentem i ostrą jazdą o dzwona nietrudno). Najpierw Ruski. Każdy kibic lewoskrętów widzi, w jakiej formie znajduje się na początku sezonu. Spokojnym leszczem przywozi te dwucyfrówki. W inauguracyjnych zawodach w Auckland, przy odrobinie szczęścia, również mógł powalczyć o lepszy wynik. Tor w Lesznie Emilowi pasuje, rok temu stanął na najniższym stopniu podium. Zresztą w tym sezonie już zdążył się pokazać w Lesznie, wygrywając w dobrze obsadzonym Memoriale Smoczyka. Jak on jest w gazie to potrafi naprawdę wiele zdziałać i nie zdziwi mnie jeśli dziś załapie się do finału. Uważam, że ten zakład w :bet365-brak-polskiej-licencji!: na over 8 pkt jest git majonez i spokojnie do pokrycia. Co do dubelków, myślę że zarówno Fredka jak i Toninio nie zaliczą dziś jakichś wybitnych występów. Pierwszy z nich narazie formą nie imponuje, natomiast drugi z nich super wypadł w Nowej Zelandii, ale kolejne jego starty nie wyglądały już tam imponująco. Sądzę, że Emil pokaże nam dziś kawał dobrego spidłeja.
Następny w kolejności to "Shamek" jak mawiają komentatorzy Sky Sports, czyli Przemek Pawlicki. Kolejny nawiedzony, który wszędzie się wepcha, przed nikim nie pęka, i zawsze jedzie na pełnej .... Czasami wręcz przesadza, ale liczę tak jak już wcześniej pisałem, że obejdzie się bez dzwona :) Pawlicki jedzie u siebie, tor zna jak własną kieszeń, na nim się wychował. Do tej pory dwa mecze Ekstraligi Unia jechała u siebie, dwa razy Przemek jechał na pozycji seniora, i dwa razy nie zawodził ,zdobywając dwucyfrówkę. Teraz jednak będzie miał dużo cięższe zadanie, bo przyjeżdża czołówka światowa.... Mimo wszystko i tak Pawlicki nie stoi na straconej pozycji. Myślę, że z powodzeniem powalczy o miejsce w czołowej ósemce( kurs 3.00 na jego awans do półfinału to lekka przeginka, ale lepiej dla nas :) ). W dubelku dałem, że będzie lepszy od Hansia Lansia (spokojnie do zrobienia) i Fredki (również:P). Tak jak piszę, jeśli ukończy wszystkie swoje biegi, z żadnego nie zostanie wykluczony, to ma duże szanse na jazdę w półfinale :)
No i na koniec, dwóch faworytów co tu dużo mówić. Tu napiszę krótko. Jarek u siebie, początek sezonu pokazuje, że formy z ubiegłego roku nie stracił. Greg to samo. Większość ludu myślała, że nie będzie miał drugiego takiego sezonu, a tu proszę. Zaczął naprawdę rewelacyjnie. W Nowej Zelandii jechał super, w pierwszych kolejkach Ekstraligi również świetne rezultaty.... No co tu dużo mówić, Dziadzia trzyma gaz :) Postawiłem na nich w :bet365-brak-polskiej-licencji!: bo ten buk oferuje fajne zakłady. W przypadku miejsca na pudle kurs dzieli się przez miejsce jakie osiągnie żużlok. Wystarczy, że jeden z nich zajmie bodaj 2.miejsce i już nam się kasa zwraca za oba typki :) Dlatego myślę, że warto spróbować takiego rozwiązania. Nie mówiąc już o tym, iż całkiem prawdopodobne jest, że zobaczymy i Grega ,i Jarka na pudle :)
To chyba wszystko. Pozostaje czekać do 19 :)

Z fartem :!:

Awatar użytkownika
Tompek

Post autor: Tompek » 28-04-2012, 13:44

A tu jeszcze jeden typ, nie na GP ale na jutrzejszą Ekstraligę. Czekałem, aż buki dadzą jakieś typki na jutrzejszy mecz Rzeszów - Leszno. I się doczekałem :)

Rafał Okoniewski (-2) - Lee Richardson
Kurs: 1.72

7,5/10

Po tym co zobaczyłem na dzisiejszym treningu, nie widzę absolutnie innej możliwości. Do niedzieli tor się nie zmieni, opadów nie będzie, tornado nie przejdzie :P Wczoraj specjalnie trening odbył się o 19:30, by zobaczyć jak tor będzie się zachowywał/zmieniał gdy zajdzie słońce i zawody odbędą się przy sztucznym świetle. I mogliśmy zaobserwować dwa różne oblicza. Okoń najlepszy zdecydowanie ze wszystkich. Z treningowych jazd przegrał bodajże tylko raz z Walaskiem, a tak to robił Grega i innych z palcem w pupci. Widać, że pasi mu ten tor i to bardzo, bo był bardzo szybki, no i jak już zdążył nas przyzwyczaić, rakieta ze startu. Po drugiej stronie Piczardson.....rany boskie.... Gość był gorszy od Kuciapy, beznadziejna jazda, po którymś już tam słabiutkim starcie kręcił głową. Dodatkowo jak wychodził ostatni ze startu, to gubił się na pierwszym łuku i ..... rezygnował z dalszej jazdy. Pełna profeska. A jak już mu się udało wyjść lepiej.... to go Kuciapa zrobił bez większych kłopotów na dystansie...DNOOO....Dlatego też nie wyobrażam sobie, by ten typek mógł nie wejść. Jak Okoń da ciała, albo Pussy się obudzi, to zwątpię.... :P
Polecam :)

Awatar użytkownika
Tompek

Post autor: Tompek » 28-04-2012, 20:48

Emil Sajfutdinov - Fredrik Lindgren 1 (1.45)
Przemysław Pawlicki - Hans Andersen 1 (1.50)
AKO: 2.17

4/10

Emil Sajfutdinov - Antonio Lindbaeck 1 (1.40)
Przemysław Pawlicki - Fredrik Lindgren 1 (1.70)
AKO:2.38

3/10

Kto awansuje do półfinałów ?
Typ: Przemysław Pawlicki
Kurs: 3.00

3/10

:bwin-brak-polskiej-licencji!:

Suma punktów motocyklisty ( Emil Sajfutdinov)
Typ: Powyżej 8 punktów

5/10

Zwycięzca (Wygrana/miejsce, dotyczy miejsc na pudle)
Typ: Greg Hancock

3/10

Typ: Jarosław Hampel

3/10

I jeszcze typki luźne na zwycięzców poszczególnych wyścigów

Bieg 1: Greg Hancock @2.20 :tobet: 1/10
Bieg 7: Emil Sajfutdinov @3.40 :bwin-brak-polskiej-licencji!: 0,5/10
Bieg 9: Jarosław Hampel @1.90 :bet365-brak-polskiej-licencji!: 1/10
Bieg 10: Greg Hancock @2.00 :tobet: 1,5/10
Bieg 16: Jarosław Hampel @2.10 :bet365-brak-polskiej-licencji!: 1/10
:minus: :minus: :minus: Bez komentarza. Daję sobie spokój na jakiś czas. Ten finał przelał czarę goryczy.

Awatar użytkownika
Tompek

Post autor: Tompek » 29-04-2012, 21:03

Rafał Okoniewski (-2) - Lee Richardson
:plus: Rafał Okoniewski 14 (3,3,2,3,3) - Lee Richardson 2+1 (0,1,1*,d4) :plus:

Tą lebiodę angielską to powinni na zbity pysk wywalić.....

Awatar użytkownika
Tompek

Post autor: Tompek » 27-05-2012, 11:51

Hmmm, tak sobie zaglądnąłem dziś na ofertę Tobetu i kolesie sami sobie w stopę strzelają....

Joonas Kylmaekorpi(Total Points)
Typ: Over 5.5 points

8/10

Nie daję więcej tylko dlatego, że może trochę deszcze popadać i namieszać. Mimo wszystko, taki zakład to cud miód malina, ale do rzeczy.
Joonas wraca na tor po kontuzji obojczyka. Trenował już na początku maja u nas dwa dni, ale widać było, że coś mu jeszcze doskwiera bo nie jechał na 100 %, śmigał asekuracyjnie. Teraz ,pod koniec miesiąca sytuacja jest zgoła odmienna. Joonas przywiózł do Rzeszowa aż 5 szaf, korzystał z 3 , a na pozostałych jeździli Timo Lahti i Ricky Kling. Przez 3 dni treningów, Joonas przegrał tylko raz, z innym świetnie dysponowanym Damianem Adamczakiem. W pozostałych przypadkach odstawiał innych, łącznie z Walasem i Okoniem na 20-30 metrów. Widać, że jest naprawdę świetnie spasowany z nawierzchnią.Kilokarpi jedzie w parze z Okoniem, więc może tam jakieś bonusy się przytrafią po drodze, jakby Okoń zwiał ze startu, ale to niekoniecznie :) Powtórzę się, jeśli deszcz nie namiesza, to Joonas dzisiaj będzie w stanie pokonać każdego z Torunian, nawet świetnie jeżdżącego na rzeszowskim owalu Holdera. Dodając do tego fakt, że Kuciapa niestety dalej słaby, i Joonas powinien spokojnie załapać się do nominowanych......6 pkt w 5 startach ? Mus :) Polecam z całą odpowiedzialnością ten typek :)

Awatar użytkownika
Tompek

Post autor: Tompek » 27-05-2012, 13:25

Hmmm mówiłem, że ten zakład wyżej mi wystarczy, ale ślepy jestem i nie zauważyłem w Tobecie innego, równie superanckiego zakładu :D

Chris Holder - Ryan Sullivan (+0,5)
Typ: Chris Holder
Kurs: 1.60

5/10

Po prostu..... pojedynek między zawodnikiem, który na naszym torze jeździ zawsze świetnie (raz pojechał słabo jak na niego.... jak był jeszcze juniorem, zdobył 5 punktów. Tyle, że w tym samym roku w innym meczu otarł się o komplet, wszystko to w pamiętnym sezonie 2007). A tak.... zawsze jechał bardzo dobrze. Po drugiej stronie zawodnik, który praktycznie zawsze w Rzeszowie jeździ....słabo. Jego najlepszy wynik...to jeszcze w poprzednim tysiącleciu :lol: a tak męczy się tu jak diabli. W nosie mam to że wczoraj Chris miał GP, dziś i tak pojedzie swoje. Za to Saletra nie zdziwię się, jak z osiągnięciem dychy będzie miał kłopot (więc jak ktoś chce to może za drobne sprobować under 11,5 po 2.40 w Tobecie).
Mam nadzieję, że Tobet dostanie dziś ostro po kieszeni :D

Buk_zapłać

Post autor: Buk_zapłać » 27-05-2012, 21:07

Super typki, gratuluję

Awatar użytkownika
Tompek

Post autor: Tompek » 27-05-2012, 21:31

Joonas Kylmaekorpi(Total Points)
Typ: Over 5.5 points
:plus: Joonas Kylmaekorpi 10+1 (3,2,3,1,1*) :plus:

Chris Holder - Ryan Sullivan (+0,5)
Typ: Chris Holder
Kurs: 1.60
:plus: Chris Holder 18 (3,3,3,3,3,3) - Ryan Sullivan 9 (1,1,3,2,2,0) :plus:

IIIZIIII :trophy:
jak ktoś chce to może za drobne sprobować under 11,5 po 2.40 w Tobecie :plus:

Awatar użytkownika
Tompek

Post autor: Tompek » 03-06-2012, 11:29

Niedziela = Ekstraliga = Typki

Rzeszów - Bydgoszcz(+8)
Typ: Rzeszów

5/10

Robert Kościecha (Total Points)
Typ: Under 7

5/10

Pojedynek zaplanowany na godzinę 19. Pogoda jest ok, i liczę że tak zostanie. Ale do rzeczy. Faworytem na pewno są gospodarze. Walasek równy od początku sezonu, śmiało można powiedzieć, że na dzień dzisiejszy lider drużyny. Rudy w tym sezonie jakoś tak niemrawo, ale dziś nie będzie po GP :P Więc może w końcu zakręci się w okolicach kompletu. Do tego bardzo mocna na rzeszowski tor para Okoń - Kilokarpi, która może pokonać każdego z zawodników Polonii no i na juniorce spisujący się coraz lepiej Sówka.... Do tego debiutujący Gaschka (ale po nim to nie ma co się cudów spodziewać, może powalczy z Jóźwikiem) no i..... wracający do składu Kuciapa. W piątkowym treningu punktowanym z Lublinem pojechał "tak o". No ale mimo to może kilka punktów zdobyć, bo Polonia na wyjazdach..... to właściwie 2 zawodników (no i można do tego dodać Mikołaja Curyło, no ale on dziś z powodu kontuzji nie wystąpi). O ich sile będą stanowić Emil i Buczek. Reszta....najdelikatniej rzecz ujmując jest słaba na wyjazdach. Gapę i Kostka, to nawet wspomniany Kuciapa może spokojnie pokonać, nie mówiąc o lepszych żwirosypach z ekipy gospodarzy. Szczególnie ten drugi mnie totaaalnie nie przekonuje i bez wahania postanowiłem zagrać zakładzik na jego under. Zagadką jest dla mnie występ młodego Łaguty. Niby zawsze dobrze prezentował się na naszym owalu, ale pierwsze primo... było to w lidze niżej, a drugie primo , Artiom w tym sezonie słabiutki. No ale zobaczymy. Juniorka to też nie są jacyś mistrzowie, Woźniak coś przywiezie, ale Jóźwik już niekoniecznie. Tak zbierając to wszystko do kupy uważam, że Rzeszów dziś wygra, i to kilkunastoma punktami. Gospodarze będą chcieli uzyskać jak najlepszy wynik, żeby była szansa na bonusa w dwumeczu. A z taką dyspozycją jaką prezentują ostatnio poszczególni żużlowcy, nie jest to niemożliwe. Wg mnie wynik zakręci się w okolicach 52;38.

Ostatnio zmieniony 03-06-2012, 12:03 przez Tompek, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany