Dziś GP w Lesznie. Będą to ostatnie zawody o mistrza świata na leszczyńskim owalu.
Emil Sajfutdinov - Fredrik Lindgren 1 (1.45)
Przemysław Pawlicki - Hans Andersen 1 (1.50)
AKO: 2.17
4/10
:tobet:
Emil Sajfutdinov - Antonio Lindbaeck 1 (1.40)
Przemysław Pawlicki - Fredrik Lindgren 1 (1.70)
AKO:2.38
3/10
:bet365-brak-polskiej-licencji!:
Kto awansuje do półfinałów ?
Typ: Przemysław Pawlicki
Kurs: 3.00
3/10
:bwin-brak-polskiej-licencji!:
Suma punktów motocyklisty ( Emil Sajfutdinov)
Typ: Powyżej 8 punktów
Kurs: 1.80
5/10
Zwycięzca (Wygrana/miejsce, dotyczy miejsc na pudle)
Typ: Greg Hancock
Kurs: 4.50
3/10
Typ: Jarosław Hampel
Kurs: 4.50
3/10
I jeszcze typki luźne na zwycięzców poszczególnych wyścigów
Bieg 1: Greg Hancock @2.20 :tobet: 1/10
Bieg 7: Emil Sajfutdinov @3.40 :bwin-brak-polskiej-licencji!: 0,5/10
Bieg 9: Jarosław Hampel @1.90 :bet365-brak-polskiej-licencji!: 1/10
Bieg 10: Greg Hancock @2.00 :tobet: 1,5/10
Bieg 16: Jarosław Hampel @2.10 :bet365-brak-polskiej-licencji!: 1/10
Jak widać po moich typkach, skupiłem się właściwie na czwórce żwirosypków, którzy według mnie dziś mogą wiele namieszać, bądź też walczyć o zwycięstwo w całych zawodach. Jedziemy po kolei.
Pierwsze typy odnoszą się do walczaków. Mam nadzieję, że żaden z nich nie zaliczy dziś gleby, ani nie wysypie kogoś, bo może to sporo popsuć w tych zakładach (a z ich temperamentem i ostrą jazdą o dzwona nietrudno). Najpierw Ruski. Każdy kibic lewoskrętów widzi, w jakiej formie znajduje się na początku sezonu. Spokojnym leszczem przywozi te dwucyfrówki. W inauguracyjnych zawodach w Auckland, przy odrobinie szczęścia, również mógł powalczyć o lepszy wynik. Tor w Lesznie Emilowi pasuje, rok temu stanął na najniższym stopniu podium. Zresztą w tym sezonie już zdążył się pokazać w Lesznie, wygrywając w dobrze obsadzonym Memoriale Smoczyka. Jak on jest w gazie to potrafi naprawdę wiele zdziałać i nie zdziwi mnie jeśli dziś załapie się do finału. Uważam, że ten zakład w :bet365-brak-polskiej-licencji!: na over 8 pkt jest git majonez i spokojnie do pokrycia. Co do dubelków, myślę że zarówno Fredka jak i Toninio nie zaliczą dziś jakichś wybitnych występów. Pierwszy z nich narazie formą nie imponuje, natomiast drugi z nich super wypadł w Nowej Zelandii, ale kolejne jego starty nie wyglądały już tam imponująco. Sądzę, że Emil pokaże nam dziś kawał dobrego spidłeja.
Następny w kolejności to "Shamek" jak mawiają komentatorzy Sky Sports, czyli Przemek Pawlicki. Kolejny nawiedzony, który wszędzie się wepcha, przed nikim nie pęka, i zawsze jedzie na pełnej .... Czasami wręcz przesadza, ale liczę tak jak już wcześniej pisałem, że obejdzie się bez dzwona

Pawlicki jedzie u siebie, tor zna jak własną kieszeń, na nim się wychował. Do tej pory dwa mecze Ekstraligi Unia jechała u siebie, dwa razy Przemek jechał na pozycji seniora, i dwa razy nie zawodził ,zdobywając dwucyfrówkę. Teraz jednak będzie miał dużo cięższe zadanie, bo przyjeżdża czołówka światowa.... Mimo wszystko i tak Pawlicki nie stoi na straconej pozycji. Myślę, że z powodzeniem powalczy o miejsce w czołowej ósemce( kurs 3.00 na jego awans do półfinału to lekka przeginka, ale lepiej dla nas

). W dubelku dałem, że będzie lepszy od Hansia Lansia (spokojnie do zrobienia) i Fredki (również:P). Tak jak piszę, jeśli ukończy wszystkie swoje biegi, z żadnego nie zostanie wykluczony, to ma duże szanse na jazdę w półfinale

No i na koniec, dwóch faworytów co tu dużo mówić. Tu napiszę krótko. Jarek u siebie, początek sezonu pokazuje, że formy z ubiegłego roku nie stracił. Greg to samo. Większość ludu myślała, że nie będzie miał drugiego takiego sezonu, a tu proszę. Zaczął naprawdę rewelacyjnie. W Nowej Zelandii jechał super, w pierwszych kolejkach Ekstraligi również świetne rezultaty.... No co tu dużo mówić, Dziadzia trzyma gaz

Postawiłem na nich w :bet365-brak-polskiej-licencji!: bo ten buk oferuje fajne zakłady. W przypadku miejsca na pudle kurs dzieli się przez miejsce jakie osiągnie żużlok. Wystarczy, że jeden z nich zajmie bodaj 2.miejsce i już nam się kasa zwraca za oba typki

Dlatego myślę, że warto spróbować takiego rozwiązania. Nie mówiąc już o tym, iż całkiem prawdopodobne jest, że zobaczymy i Grega ,i Jarka na pudle
To chyba wszystko. Pozostaje czekać do 19
Z fartem