|
Wisła Płock - Arka Gdynia |
| Autor |
Wiadomość |
koles

Zaproszone osoby: 32
|
Wysłany: Wto Maj 06, 2008 11:33 pm Wisła Płock - Arka Gdynia
|
|
Wisła Płock - Arka Gdynia -2 kurs:2.00
Już jutro odbędzie się bardzo ciekawe spotkanie pomiędzy dwoma byłymi pierwszoligowymi zespołami, teraz już drugoligowymi, a mianowicie Wisła Płock podejmie na własnym stadionie Arkę Gdynia.Jak dobrze pamiętam gościom na stadionie w Płocku nie raz trudno się grało i nie łatwo było o wynik, ale tym razem według mnie będzie inaczej dlatego że wysoka forma gości mówi sama za siebie i myślę że mają bardzo duże szanse na wygraną i zgarnięcie 3 pkt.Ostatnie cztery zwycięstwa z Piast Gliwice 2:0, Tur Turek 1:4, LKS Lomza 4:0, Stal Stalowa Wola 4:0 i świetny bilans bramkowy 14-1 jest za sprawą nowego trenera który nie dawno przybył do Gdyni.Jak widac Piłkarze odblokowali się, tracą bardzo mało bramek, grają dużo lepiej w ofensywie i strzelają bardzo dużo goli, grają szybko i mają bardzo dużo okazji do strzelania następnych bramek.Ostatnio doskonale prezentuje się Wachowicz, który w ostatnich czterech spotkaniach strzelił aż 6 bramek, ale i także w dobrej formie jest Moskalewicz czy też Kowalski.Jak wiadomo także gracze z Arki walczą w tym sezonie o awans do orange ekstraklasy i żeby to wykonac to jak na razie do brakującej ich pozycji dzieli ich 3pkt. i jeśli jutro wygrają to kto wie czy Arka nie awansuje na 3 miejsce.Na pewne na wyjeździe nie łatwo będzie gościom, ponieważ wygrali dotychczas 5 meczy, także 5 zremisowali i 4 przegrali, strzelili 16 bramek i 15 stracili, ale jednak trzeba pamiętac doskonała dyspozycja Arki może tu dużo zrobic i myślę że 3 pkt. są bardzo możliwe tym bardziej że goście na jutrzejsze spotkanie wyjdą w podstawowym składzie, tylko nie zagra Ława (także zawieszony), podobno ma zagrać Karwan, wraca Sobieraj.Z kolei Wisła ostatnio jest w bardzo słabej formie, grają po prostu tragicznie, a dobrze o tym świadczą przegrane z Zniczem Pruszkow 3:1, Slaskeim Wroclaw 0:4 czy też z Stal Stalowa Wola 2:0.Ostatnie właśnie przegrane spotkania spowodowane były bardzo złą atmosfera w zespole, po prostu powiem że praktycznie wszystko w tej drużynie się rozleciałą.Nie mają szans już praktycznie żadnych na awans, ostatnio zmienili trenera, ale to jak na razie nie przyniosło nic ku dobrem i co ważne w tym sezonie pojawiły się poważne konflikty, a także jak dobrze się dowiedziałem opuścił ten zespół główny sponsor, więc jak widac ostateczne środki które płynęły od tego sponsora w końcu się kończą.Ostatnio więc jak widac drużyna Wisły bardzo słabo się spisują w ostatnich spotkaniach i to może byc właśnie za sprawą tych faktów, które szarpią tą drużyną, dlatego więc według mnie w jutrzejszym spotkaniu praktycznie nie mają szans na zwycięstwo z Arką, która w ostatnich meczach pokazała że potrafi doskonale grac w piłkę i jeśli chcą w przyszłym sezonie występowac w Orange Ekstraklasie to w jutrzejszym spotkaniu muszą do swojego konta doliczyc 3pkt.Dodam także że W Wiśle nie zagra na pewno Artur Wyczałkowski , a także za kartki pauzować musi Jarosław Krzyżanowski.Według mnie 9/10 zwycięstwo drużyny Arki się należy. |
_________________ Już mam ponad 1900 postów i nadal jestem aktywny na forum. |
|
|
|
 |
Tarin
Wiek: 18 Dołączył: 25 Kwi 2008 Posty: 41 Skąd: Wolne Miasto Gdańsk

|
Wysłany: Sro Maj 07, 2008 12:19 am
|
|
Też uwazam ze Arka powinna wygrać to spotkanie, jedynym przeciwwskazaniem będzie fakt grania na wyjeździe. Wisła od przegranego meczu z Lechią totalnie nic nie gra, przegrywa co moze i mysle ze i to przegrają. Kurs jest bardzo kuszący dlatego zagram to spotkanie za większą kwote. I mam nadzieje ze luźno wejdzie.
Co do tego co napisałeś to raczej trener który teraz jest pierwszym wczesniej był asystentem Stawowego, więc w Gdyni juz troche siedział
Kurs spada więc radze grać szybciutko Pozdro! |
|
|
|
 |
milanista23

|
Wysłany: Sro Maj 07, 2008 1:05 pm
|
|
Areczka pod wodza nowego szkoleniowca spisuje si szwietnie 4spotkania i 4ry zwyciestwa .. dostali przyslowiowego kopa w d,,,,, i od razu zaczeli prezentowac si jak nalezy. Druzyha zlozoha z bardzo dobrydh jak na druga lige zawodnikow. Chyba msieli przyjac troche andrnaliny ..gdy awans do OE stawal si zagrozony ,wzieli si do roboty ,aaa z jakim skutkiem to wszyscy wiedza. Karwan i Sobieraj ni wystapia na 99% ,,,Wisla jest rozbita stracila szanse na awans, zmieniony trenere Bekas -mialem hawet mozliwosc grac z tym bylym zawodnikiem Lecha ..oslabienia / Wisniewski .Krzyzanowski ,Geworian. Wyczalkowski ,Strugarek,/
Bilans 2-4-3 Arka jest w formie ___ARKA msi WIN ___ARKA WIN !!!!!!
ARKA GDYNIA@1.65 |
_________________ MILANO _SIAMO_NOI !!
 |
| |
|
|
|
 |
Tarin
Wiek: 18 Dołączył: 25 Kwi 2008 Posty: 41 Skąd: Wolne Miasto Gdańsk

|
Wysłany: Sro Maj 07, 2008 11:47 pm
|
|
| No i nie weszło ... Troche lipa bo kasa popłyneła ale trzeba grać dalej. |
|
|
|
 |
milanista23

|
Wysłany: Czw Maj 08, 2008 12:59 am
|
|
WISLA PLOCK - ARKA GDYNIA #2# |
_________________ MILANO _SIAMO_NOI !!
 |
|
|
|
 |
wislak_411

Zaproszone osoby: 4
|
Wysłany: Czw Maj 08, 2008 9:55 pm
|
|
Spodziewałem się dużo więcej po Arce. Grają o awans... ehh szkoda gadać. Tak to jest z ligą polską. |
_________________ "+" czy "-" ... oto jest pytanie ...
 |
|
|
|
 |
koles

Zaproszone osoby: 32
|
Wysłany: Czw Maj 08, 2008 10:00 pm
|
|
| koles napisał/a: | Wisła Płock - Arka Gdynia -2 kurs:2.00 |
|
_________________ Już mam ponad 1900 postów i nadal jestem aktywny na forum. |
|
|
|
 |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|