dobra promocja w stsie na ten typ, z której postanowiłem skorzystać. Na zwycięstwo Mikko sts wystawił kurs 2,5, taki sam jak na zwycięstwo Loeba. betsson-brak-polskiej-licencji! proponuje 2,05 do 2,7. A teraz do rzeczy. W ostatnich latach w Finlandii dominował Markus Gronholm. Jak wiadomo zakończył już karierę kierowcy rajdowego. Ogólnie sam rajd najczęściej również wygrywali Finowie - są w domu znają te trasy jak nikt inny. Sam Hirvonen można powiedzieć, że zastąpił Gronholma, i jako najlepszego Fina i jako kierowcę numer 1 w Fordzie. Mikko lubi ten rajd. Stanął tutaj na 2 stopniu podium rok temu, a 2 lata temu był 3. Fordy lepiej spisują się na nawierzchni i oraz lepiej przejeżdżają (przelatują? ) hopki. Mikko nie powinien pozwolić wygrać Loebowi i być nowym kolejnym fińskim zwycięzcą rajdu Finlandii.
Loeb S. - Latvala J. M. - 2 (2,3) 1/10
Zastanawiam się jeszcze nad typem Latvala 1-2, jednak kurs wynosił 1,75.... tutaj za to, że Lavtala pokona Citronena Loeba sts zaoferował mi 2,5, więc ostatecznie na ten typ się skusiłem. Sytuacja jak wyżej Latvala to Fin, ściga się na własnej ziemi i również w Fordzie Focusie WRC. Jari-Matti już nie jednokrotnie udowodnił w tym sezonie, że jest piekielnie szybki, nie raz nawet szybszy od Hirvonena. Niestety często jego występy są dość pechowe. Przebija oponę, niszczy jakąś część samochodu i musi później nadrabiać straty. Co można powiedzieć o mistrzu świata? Jego Citroen woli asfalt
TAKŻE DO BOJU FORD OGIEŃ MIKKO & JARI-MATTI