WTA Indian Wells | ATP Indian Wells
Tenis
Tutaj znajdziecie najlepsze typy tenis i typy tenisa. Agnieszka Radwańska, Jerzy Janowicz, to nasze tuzy eksportowe w rozgrywkach tenisa. Walczą o zwycięstwa w wielkim szlemie (Australian Open, French Open, Wimbledon, US Open) oraz mniejszych turniejach WTA, APT, ITF i Challenger.
Tylko u nas znajdziesz typy bukmacherskie na spotkania tenisa na świecie oraz profesjonalne analizy spotkań tenisa. Wszystko za darmo. Najlepsze typy tenis i typy tenisa tylko u nas.
Zapraszamy teraz do zapoznania się z poszczególnymi tematami w tym dziale. Przeczytaj drabinki turniejowe wydarzeń tenisowych, opisy odbytych spotkań oraz analizy i darmowe typy nadchodzących pojedynków tenisa. No i są tam też typy tenis i typy tenisa.
- disturbedkuba
WTA Indian Wells | ATP Indian Wells
Miejsce: Indian Wells, USA
Ranga turnieju: Premier
Nawierzchnia: Twarda, na zewnątrz
Pula nagród: $5,536,664
Uczestnicy: 96 zawodniczek w singlu/32 pary w deblu
Finał 2011: Caroline Wozniacki - Maria Sharapova | 61 26 63 | 1.32 - 3.30
Oficjalna strona: BNP Paribas Open
Wyniki na żywo: livescore
BNP Paribas Open
Miejsce: Indian Wells, USA
Ranga turnieju: ATP Masters 1000
Nawierzchnia: Twarda, na zewnątrz
Pula nagród: $4,694,969
Uczestnicy: 96 zawodników w singlu/32 pary w deblu
Finał 2011: Novak Djokovic - Rafael Nadal | 46 63 62 | 1.76 - 2.05
Oficjalna strona: BNP Paribas Open
Wyniki na żywo: livescore
-
Mrtzl20
Typ: 1 @ 1,44
Lepchenko - Rogowska
Typ: 1 @ 1,33
Ako: 1,91
Dziś zaczynamy kwalifikacje do prestiżowego turnieju Indian Wells i na pierwszy dzień od razu znalazłem ciekawe typki, gdzie kursik wychodzi całkiem niczego sobie. Pierwszy mecz to pojedynek Woźniak z Watson, gdzie bez wątpienia faworytką jest Kanadyjka, która za sobą ma bardzo udany turniej w Dubaju, gdzie dopiero zatrzymała ją Aga Radwańska po bardzo ciężkim meczu. Jak dla mnie obie panie to inne ligi, Watson nie dysponuje super warunkami i nie ma za bardzo co pokazać. Brytyjka od AO, gdzie przegrała z Azarenką, wygrała tylko 1 mecz z Polką, Jans, ale nie się czym szczycić, bo inne mecze przegrała bez ugrania seta. Forma słaba, więc Woźniak bez problemowo.
Drugi mecz to pojedynek Amerykanki, Lepchenko z Olivią Rogowską. Pojedynek dość ciekawy, bo ich ostatnie mecze wyglądają tak samo, czyli 3 wygrane, 2 porażki, tylko z tym, że Lepchenko pokonała nawet Goerges, która jest w bardzo dobrej formie, natomiast Rogowska nie wiele może się poszczycić. Gra "Amerykanki" jest znacznie szybsza i mocniejsza od rywalki i to ją faworyzuję.
Kurs nawet fajny, więc gramy
-
Mrtzl20
Typ: 2
Kurs: 1,65
bet365-brak-polskiej-licencji!
Na dziś wieczór kolejny typ, mianowicie pojedynek Kanadyjki Dubois z Ukrainką Tsurenko. faworytką według mnie bez wątpienia jest Lesia, która od pewnego czasu, właściwie od tego sezonu spisuje się bardzo dobrze. Pokonała w tym roku nawet Schiavone czy Errani, lecz potem złapała drobny urazik. Lecz wszystko już po urazie jest okej, wygrana potem z Glatch i Hradecką po ciężkich bojach daje do zrozumienia, że jest okej. Natomiast Stephanie gra bardzo słabo, zaledwie 2 wygrane w tym sezonie z czego 2 z rywalkami spoza TOP 150, więc nie ma się czym zachwycać. Ostatnio porażki z Brodsky, Errani i Czink, i o ile te dwie ostatnie zrozumiem, to tej trzeciej w ogóle. Kobieta ledwo gra, bardzo młoda i wtopa. Naprawdę coś dzieję się z Kanadyjką, która jest 91. rakietą na świecie. Na dodatek Ukrainka przeważa warunkami, jest o 12 cm wyższa i wkłada w uderzenia więcej mocy. Kurs bardzo uczciwy, typ bardzo dobry, więc gramy!
- disturbedkuba
Robson L. - DellAcqua C.
Typ: Robson
Kurs: 2.30 :betsson-brak-polskiej-licencji!:
Stawka: 5/10
- disturbedkuba
Dubois S. - Tsurenko L.
Typ: Dubois
Kurs: 2.20 :betsson-brak-polskiej-licencji!:
Stawka: 5/10
-
Mrtzl20
Typ: 1 @ 1,40
V. Pospisil - M. Rodrigues
Typ: 1 @ 1,40
Ako: 1,96
Na dziś kolejny mini kupon, gdzie stawiamy na faworytów po niezłym kursie. Pierwszy mecz na kuponie to pojedynek Delicia z Bośni i Silvy z Brazylii. Faworytem bez wątpienia w tym meczu jest Bośniak, obaj grają w Challengerach, ale zdecydowanie lepiej idzie tenisiście z Bałkanów. W ostatnim turnieju doszedł aż do finału, natomiast jego rywal nawet na nawierzchni ziemnej nic za wiele nie pograł. Silva to typowy "ziemniak" nie sądzę, żeby Delić mógł mieć jakieś większe kłopoty z ograniem Brazylijczyka.
Natomiast drugi mój typ to spotkanie Vanka Pospisila z nieznanym mi Francuzem, Rodriguesem. Ostatania forma Pospisila nie zachwyca, 5 porażek, ale kilka z nich to to naprawdę z mocnymi rywalami takimi jak Monfils czy Tsonga. Ostatnio dostał też od Ballereta, ale myślę, że dziś będzie wszystko w porządku, jest to dobry mecz na przełamanie się, biorąc także pod uwagę, że mimo, iż Francuz gra w Challengerach to i tak nie wygrywa za wiele, ale jeśli tak to tylko ze słabszymi od siebie.
Kupon wydaje mi się pewny, aczkolwiek wiele się działo nie raz w kwalifikacjach.
- wojtek10611
typ: Errani -1,5
kurs: 1.95
buk: :expekt-brak-polskiej-licencji!:
Czekałem czekałem i się doczekałem. W końcu ruszył turniej w Indian Wells i można typować turniej główny. Po kwalifikacjach u Pań, panowie jeszcze pograją więc na dzień dzisiejszy zaczniemy tylko z WTA ale na dniach dojdą i spotkania Panów. Pierwsze rundy to przeważnie albo dużo ciekawych spotkań do typowania albo mało. Jak na razie wiele nie wypatrzyłem na dzisiejsze mecze czasu polskiego może po północy coś dorzucę, bo do końca dnia oprócz tego spotkania Errani z King będzie jeszcze tylko jeden mecz przeze mnie analizowany ale to później. Pierwsze spotkanie które wybrałem z oferty to tak jak wspominałem pojedynek Włoszki czyli Sary Errani z reprezentantką rodzimego kraju czyli Amerykanką Vanią King. Dlaczego ten mecz ? Zaraz podam główne atuty tego pojedynku. Po pierwsze, i najważniejsze Errani jest w gazie i tu nie ma co dyskutować. Niedawno wygrany turniej w Acapulco, co by nie mówić solidnie obsadzony, wcześniej półfinał w Monterrey a na Australian Open ćwierćfinał. To wszystko złożyło się na to iż Errani na dzień dzisiejszy wyrasta na najlepszą włoską Singlistkę jak dla mnie choć przed nią są aż 3 rodaczki w klasyfikacji Włoskich tenisistek. Co do jej dzisiejszej przeciwniczki to King radzi Sobie ze zmiennym szczęściem. w Australian Open całkiem nieźle bo 3 runda, później w Pattaya doszła do R16 ale już w Doha kompletny zawód, bo nie przeszła nawet kwalifikacji. Trudno więc powiedzieć na ile stała jest forma Amerykanki bo zmienia się jak w kalejdoskopie. Obie grały przeciwko Sobie i to bardzo niedawno bo rok temu. Errani wtedy na turnieju w San Diego nie miała żadnych problemów z pokonaniem przeciwniczki oddając jej tylko 5 gemów. Obie grywały na tym turnieju nie raz, obie najwyżej były tutaj w 3 rundzie jednak kiedy tego dokonywały to już zmienia postać rzeczy. Bo Errani na turniejach w 2011 i 2010 roku była tu właśnie w 3 rundzie natomiast King w tych samych latach dochodziła zaledwie do 1 i 2 rundy. Wyniki widać gorsze. Na czym opieram swój typ ? A no na tym, iż Errani jest w gazie i wyraźnie to widać. Myślę, że wygrana do 0 to jedyny rozsądny typ i ja gram grubo.
Drugi typ: Errani 1 set wygrana kurs: 1.43 buk: :pinna:
-
Mrtzl20
Typ: 1
Kurs: 2,04
Bukmacher: pinnacle-brak-polskiej-licencji!
Dziś zaczynamy już turniej główny w Indian Wells u pań i od razu widzę ciekawy typek z dobrym kursem na wieczór. Bukmacherzy w tym meczu faworyzują Szwajcarkę i ja bym mógł to zrozumieć, ale gdyby Timea grała regularnie, bo jest dobrą tenisistką, a tak to dopiero 2 mecze grała w tym roku i 2 przegrała. Wcześniej grała dopiero w kwietniu 2011 roku i nie wiadomo co z jej formą. Brytyjka nie gra super, ale według mnie powinna sobie poradzić, gdyż nie jest pionkiem i dość nie dawno wygrała z Paszek czy Watson. Po takim kursie żal nie skorzystać i zagrać przeciwko komuś co rok nie grał... Dla mnie dobra promocja.
- wojtek10611
typ: 1 set - 1
kurs: 1.50
buk: :bwin-brak-polskiej-licencji!:
Drugi mecz na dziś. Jednak pokusiłem się o przejrzenie oferty na kwalifikacje Panów, bo zagapiłem się i spotkanie Pironkovej mi uciekło. Czas więc na kwalifikacje do turnieju głównego oczywiście w Indian Wells. Pojedynek Portugalczyka czyli Frederico Gila oraz Belga Rubena Bemelmansa. Spotkanie bardzo ciekawe z racji kursów jakie wystawili bukmacherzy. Obaj zawodnicy w historii swoich spotkań widywali się już dwukrotnie. Oba spotkania wygrywał Portugalczyk, szczególnie przekonująco to 2 lata temu na turnieju w San Marino gdzie pokonał Belga oddając mu tylko 2 gemy. Obaj zawodnicy można powiedzieć w swoich dokonaniach są specyficzni. Może Gil troszkę mniej ale Ruben szczególnie. Dlaczego tak określam tych zawodników ? Albowiem Gil to zawodnik typowo clay-owy. Większość kariery spędza własnie na tej nawierzchni jednak napisałem, że Ruben to kompletny ewenement. Dlaczego ? A no bo Połowę meczów które rozegrał dotychczas w karierze to spotkania w hali. Co na pewno jest zaskakujące trochę. Obaj grali już spotkania w kwalifikacjach. I oba mecze wyglądały z goła inaczej. Gil mierzył się z Kuznetsovem i pokonał go gładko oddając tylko 2 gemy. Bemelmans natomiast męczył się okropnie z Kanadyjczykiem Duclos rozgrywając tie-breaka oraz jeden set 12 gemowy. Więc nie mało sił kosztowało go wygrania już choć jednego meczu na tym turnieju. Obaj zawodnicy to kompletnie inna półka. Belg typowy Challengerowiec, Gil to zawodnik często gości na turniejach ATP i na cegle radzi Sobie bardzo przyzwoicie. Co tu dużo mówić, choć Hard to nie jego nawierzchnia myślę, że Belg nie będzie miał wiele do powiedzenia.
Dodatkowy typ: Wygrana Gil kurs: 1.57 buk: :pinna:
- wojtek10611
- wojtek10611
typ: 1 set - over 9,5
buk: :bet365-brak-polskiej-licencji!:
Czas na kolejne spotkania, gorzej niż wczoraj chyba być nie może. Dziś zaczyna główna runda turnieju Panów i miejmy nadzieję, że to wleje trochę optymizmu w Nasze konta zasilone wygranymi. Pierwszy pojedynek to mecz właśnie z turnieju ATP i spotkanie Ivo Karlovica z Naszym Łukaszem Kubotem. Pojedynek bardzo ciekawy bo obaj zawodnicy prezentują bardzo podobną charakterystykę gry na korcie więc mecz może być bardzo zacięty a o wygranej może zdecydować jedna piłka. Nasz Polski zawodnik, spotkał się już z Chorwatem dwukrotnie w meczach w swojej karierze. Co ciekawe oba wygrywał. W obu tych spotkaniach w pierwszych meczach rozgrywany był Tie-break i dziś myślę będzie bardzo podobnie. Wspominałem, że obaj zawodnicy są bardzo podobni odnośnie stylu gry na korcie. I to w większości prawda. Obaj dysponują bardzo dobrym serwisem choć tutaj przewagę upatruje u Karlovica, obu nie obce są akcje serv & volley co w dzisiejszym tenisie staję się coraz bardziej rzadkością. Może Łukasz poprawił trochę swoją grę na dłuższych wymianach od czasu gdy regularniej startuje w singlu i tutaj właśnie widzę jego przewagę, bo Ivo gdy czas zagrać wymianę 6-9 podań mięknie po prostu nie mówiąc i dłuższych wymianach. Obaj ostatnio grali w kratkę. Karlovic sensacyjnie odpadł w 1 rundzie w Delray Beach i to nie przez dobrą grę przeciwnika, po prostu tragicznie serwował i to wystarczyło. Kubot natomiast zaliczył R16 w Acapulco, Ćwierćfinał w Memphis i R16 w Rotterdamie. W poprzednim sezonie obaj grali tutaj na tych kortach i Karlovic wielu zadziwił na pewno dochodząc do bardzo dobrego ćwierćfinału, również i Kubot nie próżnował i do 2 rundy udało mu się dostać. Myślę, że w tym roku to Łukasz będzie górą i wygra to spotkanie. Dla odważnych grać na Polaka ja gram na over gemowy w 1 secie bo to peffka.
Dodatkowy typ: Kubot +1,5 set kurs: 1.56 buk: :pinna:
- wojtek10611
typ: Giraldo -1,5 seta
kurs: 1.81
buk: :pinna:
Jedziemy dalej z typami na turniej Panów. Tym Razem pojedynek Santiago Giraldo oraz reprezentanta gospodarzy Jacka Socka. Może nazwisko Amerykanina nie jest znane w międzynarodowym tenisie ale tutaj zaskoczę chyba wszystkich, w 2011 zdobył swój pierwszy tytuł wielkoszlemowy. Wszyscy się pewnie domyślają, że nie był to ani turniej singlistów ani deblistów bo byłoby głośno gdyby taki zawodnik wygrał ten turniej. Wygrał on zatem turniej Mikst na US Open wraz z Melanie Oudin. Sock nie miał łatwej przeprawy w kwalifikacjach. Jeden mecz 3 setowy do tego aż 3 rozegrane Tie-breaki ! Zagrał kupę gemów i już na pewno inaczej dysponuje z siłami w tym meczu a niżeli Giraldo, który turniej dopiero zacznie od tego spotkania. Poprzednie wyniki Sock-a nie zachwycają. 1 runda Memphis, 1 runda San Jose, R16 w Challengerze w Dallas i ćwierćfinał w Honolulu, również Challengera. Zupełnie inaczej prezentuje się w ostatnich tygodniach Giraldo. Mogło się wydawać, że po słabym Australian Open gdzie doszedł zaledwie do 2 rundy i późniejszych słabych turniejach w Vina Del Mar i Sao Paulo, ten chłopak początek sezon będzie miał tragiczny. Jednak Kolumbijczyk obudził się w Acapulco i doszedł aż do półfinału. Myślę, że wyraźnie odblokowało go dojście do tej rundy turnieju i uwierzył w końcu w Siebie. Giraldo grał już nie raz na turnieju w Indian Wells z różnym skutkiem jednak najlepszym jego wynikiem jest tylko 2 runda. Plusem jest to, że miał styczności z tymi kortami natomiast Sock nie grał tutaj do czasu tegorocznych kwalifikacji. Przez Amerykaninem jeszcze długa droga, wszkaże ma dopiero 20 lat. Dziś górą według mnie będzie Santi i tak stawiam.
Dodatkowy typ: Santiago Giraldo -1,5 gema w 1 secie kurs: 1.48 buk: :sb:
- wojtek10611
typ: 1
kurs: 1.62
buk: :wh:
Kolejny mecz i kolejny typ, jednak tym razem przenosimy się na turniej WTA bo u Panów w dniu dzisiejszym wakat po dwóch typach które podałem. Co do Pań to tutaj oprócz tego spotkania pomiędzy Brianti a Soler-Espinosą będzie jeszcze jedno spotkanie ale to ciut później. Teraz zajmijmy się pojedynkiem Włoszki i Hiszpanki. Obie grały ze sobą już dwukrotnie i h2h wyraźnie przeważa na korzyść Włoszki, która wygrała oba spotkania. Mało tego nie straciła w nich żadnego i to nie wszystko na 4 sety jakie rozegrały ze sobą, oddała rywalce zaledwie 6 gemów ! Wygrywając jedno spotkanie 6:1 6:1 a drugie 6:0 6:4. Widać, że granie przeciwko Hiszpance wyraźnie leży Brianti i nie ma problemów z pokonywaniem tej zawodniczki. Alberta w ostatnich tygodniach może nie gra jakoś super ale zalicza dobre występy. Przede wszystkim trzeba podkreślić jej dobry występ w Memphis gdzie zaliczyła aż półfinał i to naprawdę bardzo dobry rezultat. Takimi wynikami nie może się w zupełności pochwalić Soler-Espinosa. Siedem meczów w tym roku rozegranych i ledwo jedna wygrana w 1 rundzie turnieju w Monterrey z kompletnie bez formy Dulgheru. Widać, wyraźnie, że Hiszpance nie służy początek roku i nic się w tym fakcie nie zmienia. Mało tego, nawierzchnia również przemawia za Włoszką, bo to Hiszpanka jest zawodników kortów clayowych i spędza na nich większość sezonu. I ostatni fakt. Znajomość kortów. To chyba oczywiste. Brianti grała tu już czterokrotnie. Może bez większych sukcesów jednak grała i jest ograna na tej nawierzchni czego kompletnie nie można powiedzieć o Hiszpance. Ja gram z czystym sumieniem i mam nadzieję na wygraną.
Dodatkowy typ: 1 set wygrana Brianti - kurs: 1.65 buk: :pinna:
-
Mrtzl20
Typ: Kubot
Kurs: 2,66
Dziś zaczynamy pierwszą rundę Indian Wells 2012 od meczu Polaka z Chorwatem. Bukmacherzy faworyzują ewidentnie Karlovicia, ale Ivo nie jest jakoś w formie. Co prawda gra przede wszystkim serwisem, ale Kubot już udowodnił to nie raz, że potrafi dobrze returnować i radzi sobie dobrze z takimi rywalami. Mógł się o tym przekonać Ivo na Wimledonie rok temu, kiedy przegrał 3-0. Liczę w końcu na całkowite przebudzenie się Polaka i mam nadzieję, że powalczy z starszakiem. Ivo od Davis Cup grał jeden mecz i przegrał go z Matoseviciem, a Kubot jak przegrał to z Ferrerem. Zobaczymy jak to dziś będzie, jak Kubot wygra swój mecz, to później będzie jeszcze jeden typ. Pozdrawiam!.
- wojtek10611
- wojtek10611
kurs: 1.80
Pierwszy mecz na dziś tak jak zapowiadałem. Zaczynamy od turnieju ATP. Dziś musi nastąpić przełamanie bo jak na razie to tragedia na turniej w Indian Wells i kiedyś musi być lepiej miejmy nadzieję, że dziś bo trochę typów wyszukałem, w większości sam zagrałem, dwie petardy będą, i mam nadzieję na porządny zarobek i odrobienie grosza za wczorajszy dzień. Tak więc ruszamy i na pierwszy ogień pojedynek Argentyńczyka i Francuza czyli mecz pomiędzy Carlosem Berlocqiem a Benoitem Paire. Są dziś ciekawsze spotkania do oglądania mnie jednak ten mecz przyciągnął ciekawym kursem na Argentyńczyka więc próbujemy swoich sił. Berlocq wiadomo, typowy "ceglarz" całe sezon spędza na clayu jak się gdzieś wybierze na inny turniej to przeważnie jest to Wielki Szlem albo do tego turniej żeby ograć się na innej nawierzchni. Dziś jednak zmienił trochę obiekt zainteresowań i zawitał na harda, wiadomo 5 baniek zielonych w puli to co będę grał na cegle gdzie grosze dostanę. Nie przyjechał więc zatem tutaj zagrać jednej rundy i odpaść, bo kasa z każdą rundą coraz większa. Paire to również zawodnik bardziej cegły niż twardych kortów, jednak on gra dużo więcej w porównaniu do Argentyńczyka na tej nawierzchni. Francuz przez 5 lat czyli połowę kariery Argentyńczyka zagrał jedynie o 28 mniej meczów od zawodnika z Argentyny. Berlocq w ostatnim czasie osiąga całkiem przyzwoite wyniki. Ćwierćfinał ostatnio w Acapulco, również ćwierćfinał w Buenos Aires, i znowu ćwierćifnał w Sao Paulo a także finał w Vina Del Mar. Prawda, że świetne wyniki. Francuz nie może się z nim kompletnie równać pod względem ostatnio tygodniowych osiągnięć bo ten w tych samych 3 turniejach w których zagrał Argentyńczyk dochodził odpowiednio do R16, R16 i 1 rundy także marna gra Francuza. Mecz zapowiada się bardzo ciekawe i myślę, że może być na styku jednak dla mnie górą będzie Argentyńczyk i po bardzo przyjemnym kursie stawiam jego wygraną.
Dodatkowy typ: Berlocq -1,5 gema kurs: 1.94 buk: :pinna:
- wojtek10611
typ: 1 set - 2
buk: :wh:
Kolejny mecz na dziś, tym razem zmiana turnieju bo wędrujemy na WTA. Spotkanie które wybrałem to pojedynek Rosjanki Eleny Vesniny i reprezentantki gospodarzy wschodzącej gwiazdy tenisa amerykańskiego Christiny McHale. Amerykanka idzie jak burza w profesjonalnym tenisie, gra naprawdę dobrze i już jest 35 w rankingu światowym a według mnie będzie jeszcze wyżej. Naprawdę podobają mi się jej mecze, oglądam je z zaciekawieniem i gra bardzo przyjemnie dla oka. Vesnina w ostatnim czasie ostro spuściła z tonu. Na przestrzeni jakiś 3 lat straciła błysk w grze. Wyniki zaczęły być coraz słabsze i ze świecą szukać gdy dochodziła do 3 lub 4 rund wielkich szlemów. Ten sezon rozpoczęła również bardzo kiepsko bo poza ćwierćfinałem w Auckland przegrała kolejno 4 mecze i dopiero przełamała się w 1 rundzie tutaj w Indian Wells. Jednak i wygrana z Dell'Acqua nie przyszła jej jakoś pewnie i łatwo. Nadal myślę, że Rosjanka nie może złapać dawnego rytmu i ciężko będzie jej coś dzisiaj ugrać z Amerykanką. A ta jest na fali. Gra naprawdę dobrze jak na tak młodą zawodniczkę. Ostatnio świetny turniej w Doha, doszła do ćwierćfinału gdzie przegrała z naszą Isią co na pewno nie jest wstydem ani niespodzianką. Przyjedzie czas by wygrywała i z tymi najlepszymi z pierwszej dziesiątki i ja nadal odnoszę się w jej wynikach do Australian Open. Bardzo dobry występ oglądałem jej mecze z Erakovic i Jankovic i choć ten drugi przegrała to jednak przede wszystkim przyjemnie się patrzyło na niektóre wymiany. Na turnieju w Indian Wells Amerykance idzie świetnie. Rok temu była tutaj bardzo wysoko bo aż w 3 rundzie a wtedy miała zaledwie 19 lat. Dziś o rok starsza, dojrzalsza w tenisowym rzemiośle myślę, że może być jeszcze wyżej i dlatego pokonanie Rosjanki w dwóch setach z jak najmniejszym nakładem sił to priorytet. Ja trzymam kciuki nie wiem jak wy.
Dodatkowy typ: Over 20,5 gema - kurs: 2.01 buk: :pinna:
- wojtek10611
kurs: 1.67
buk: :sb:
Pierwsza petarda dnia dzisiejszego ! Nie możliwe by padł tu inny wynik niż wygrana Francuza ja po prostu w to nie wierzę. Dziękować bukmacherom, że czasami tracą głowę i wystawiają nam tak piękne kursy na takie spotkania. A my nie możemy nic innego robić jak tylko z tego korzystać. Llodra gra ostatnio naprawdę dobrze. Finał na turnieju w Marsylii tylko temu potwierdza. Francuz, choć już swoje lata ma, to nie zapomniał jak się wygrywa i walczy wkładając całe serce w każdy mecz. Jego dzisiejszy przeciwnik czyli Łotysz Gulbis, albo nie złapał jeszcze optymalnej formy albo w tym roku w ogóle jej może nie będzie miał bo niby jakieś wyniki osiąga choć wiele ich nie jest. To jednak przychodzą mu one ogromnym trudem. Mecze wygrywane jakoś nie pewnie, bez przekonania nie dają mi żadnych podstaw by rozważać, że może dziś on zagrozić Francuzowi. Obaj w historii swoich startów razem spotykali się nadzwyczaj często bo aż pięciokrotnie. Przewaga na korzyść Francuza lecz niewielka bo tylko 3:2. Jest jednak jeden istotny fakt. Obaj zmierzyli się w tym roku na Australian Open. Tam wygrał Llodra i to dość gładko bo 3:1 a gemów oddał zaledwie 5 nie licząc przegranego seta. Obaj na turniejach w Indian Wells może nie grali jakoś super, lecz nie grali też tragicznie w ostatnich latach 3 runda osiągana przez obu więc tutaj mamy remis. Ja największa przewagę widzę w formie i własnie psychice. Młodziak, przegrywając mecz na Australian Open na pewno ma go jeszcze w głowie. Pytanie czy potrafi szybko zapomnieć o tym ? Myślę, że doświadczenie weźmie górę i Llodra wygra to spotkanie.
Dodatkowy typ: Llodra -2 gemy kurs: 1.93 buk: :pinna:
-
Mrtzl20
Typ: Berlocq
Kurs: 1,80
Dziś także pierwsza runda Indian Wells i mecz zapowiada się dość ciekawie, gdyż sądzę, że spotkają się gracze z jednego poziomu. Zarówno Berlocq jak i Paire ostatnimi czasy grali na mączce, więc nie wiem jak im idzie na hardzie, choć ta nawierzchnia jaka jest na Indian Wells jest jedną z najwolniejszych w całym tourze jeśli chodzi o hard. W lepszej formie znajduje się chyba Berlocq, który pokonał dwa razy Simona i może Francuz nie jest w formie to trzeba umieć pograć z tym przebijaczem, a także Starace. Natomiast Paire wygrał z Martim po męczarniach i z Cabalem, więc nie ma się czym pochwalić. Myślę, że ten mecz to będzie dobre widowisko dla oka i mam nadzieję, że z przewagą Argentyńczyka.
- wojtek10611
typ: 2
Znowy bym się zagapił ale w porę się ocknąłem. Godzina do meczów, które jeszcze przed nami a czekają nas około 22 trzy spotkania które wybrałem a później jeszcze jedne po 23:30. Jednak teraz zajmujemy się jednym spotkaniem z turnieju Panów które odbędzie się w okolicach 22:00. Mecz między Francuzem Jeremy`m Chardym a Cypryjczykiem Marcosem Baghdatisem. Spotkanie bardzo ciekawe, jedno chyba z ciekawszych w dniu dzisiejszym to też, jeśli gdzieś tylko pojawi się stream to je obejrzę. Przejdźmy jednak do samego meczu. Obaj Panowie grali ze sobą w historii 3 razy, co ciekawe wszystkie mecze wygrał Chardy i niby to powinno mnie zniechęcić do typowania na wygraną Marcosa. Ja jednak idę na przekór. Kiedyś musi wygrać, miejmy nadzieję, że będzie to dziś bo pokładam w nim duże nadzieje. To nie tak, że Cypryjczyk przegrywał te mecze z Chardym bez walki. Pierwsze spotkanie zakończone po 2 TB w 2 setach. Drugie spotkanie to pojedynek 3 setowy a trzecie to również jeden TB niestety przegrany przez Marcosa. Widać, więc, że on walczy jak może po prostu brakuje mu trochę szczęścia. W czym więc upatruję przewagi Baghdatisa ? A no przede wszystkim w przyzwoitej formie o której nie można powiedzieć w przypadku Francuza. Marcos w Australian Open nie pokazał się ze zbyt dobrej strony jednak później przyszedł turniej w Zagrzebiu i zagrała naprawdę dobrze dochodząc do półfinału. Później turniej w Rotterdamie i porażka w R16 z Berdychem po kreczu, a ostatnio z Tsongą w 1 rundzie w Dubaju. Widać, że losowania to on łatwego na żadnym turnieju nie miał. I dlatego tak wiele porażek na początku turniejów. Dziś jednak na rywala dużo łatwiejszego a i Chardy gra po prostu kiepsko ostatnio. Po półfinale w Vina del Mar katastrofa. R16 w średnim turnieju w Sao Paulo, w Buenos Aires nawet nie wygrał jednego meczu w kwalifikacjach (
Dodatkowy typ: Over 22 gemy w secie buk: :pinna: kurs: 1.76
- wojtek10611
kurs: 1.60
buk: :tobet:
Miała być druga petarda i jest ! Znowu super typ i znowu pomyłka kursowa bukmacherów jak dla mnie. Pojedynek Chinki Jie Zheng i Holenderki Michaelli Krajicek to dla mnie mecz jednostronny. Dlaczego ? Zaraz się dowiecie. Może Chinka w ostatnim czasie nie grywa najlepiej od czasu Australian Open i R16 tam nie wygrała żadnego meczu na turniejach singlowych. Może i ma trochę spadku formy ale żeby z Krajicek nie wygrać ? Co przemawia za Holenderką ? No nic. Jest wiele rzeczy, które nie przemawiają. Może i Holenderka w ostatnim czasie notuje dobre wyniki bo ćwierćfinał w Acapulco, ćwierćfinał w Memphis, no ale na Boga spójrzmy na jej kwalifikacje w Indian Wells. Istna katorga. 3 mecze po 3 sety z zawodniczkami po koniec pierwszej setki. W ciągu 3 rund kwalifikacyjnych rozegrała 85 gemów ! Kosmos. Ona już na pewno nie jest w jakiś 30% tak wypoczętą zawodniczką jak przystępując do turnieju gdy go zaczynała. To daje Chince wielką przewagę, która przystępuje do turnieju na sucho bo od 18.02 nie zagrała żadnego meczu i miała kupę czasu na regenerację. Chinka grywała w Indian Wells nie raz już, szło jej raz lepiej raz gorzej podobnie jak i Holenderce. Tutaj raczej nie ma żadnego wskazania bo wielkich wyników jakiś nie było ani u jednej ani u drugiej na tych turniejach. Czas najwyższy by Zheng poszła po rozum do głowy i przełamała swoją niemoc, lepsza okazja się jej chyba nie trafi. Gramy grubo !
Dodatkowy typ: Zheng -1,5 seta kurs: 2.41 buk: :pinna:
-
Mrtzl20
Typ: Azarenka
Kurs: 1,71
Kolejny typ na dziś, mianowicie pojedynek Azarenki czyli numer 1 w rankingu światowym kontra Monika Barthel, czyli tenisistka która wchodzi na arenę międzynarodową. Jednak w tym meczu Niemka wskazana jest na pożarcie tak jak mecz wcześniej, gdzie Niemka wygrała tylko 1 gema. Handicap -6,5g jest sporą linią, gdyż Azarenka musi wygrać 6:2, 6:3 lub mniej, jednak sądzę, że białorusinka na spokojnie sobie poradzi i pokaże młodej Niemce gdzie jest jej miejsce i musi wiele się jeszcze uczyć. Azarenka podchodzi do każdego spotkań na poważnie i niepokonana w tym roku Wiktoria celuje w wygranie całego Indian Wells. Kurs zasługuje na zagranie.
Mój blog tenisowy:
- wojtek10611
typ: 1 set - 1
kurs: 1.45
buk: :doxx:
Na szybkie bo 30 minut do meczu zostało, zapowiada się perfekcyjny dzień, to co miałem dać dałem to z czego zrezygnowałem by nie weszło i to się nazywa selekcja. Ostatni typ na dzień dzisiejszy i na czas polski dnia dzisiejszego po 24 zobaczymy czy coś będzie jak będzie wrzucę około 23:45 ale to się zobaczy. Teraz ostatni mecz i pojedynek Australijczyka, który ostatnio zwojował turniej w Delray Beach czyli Marinko Matosevic oraz Belga Rubena Bemelmansa. Nie trudno się domyślić kto jest faworytem w tym meczu. Będący w gazie Marinko przemknął przez kwalifikacje jak bolid F1 i chyba podobnie przemknie przez 1 runde bo rywal trafił mu się naprawdę podporowy. Los tak chciał, że obaj panowie spotkali się w historii dwukrotnie. Raz w 2009 roku i tam wygrał Belg choć wygraną czysto sportową tego nazwać nie można bo zaledwie po jednym secie (US Open gra do 3 wygranych) krecza oddał Australijczyk. Natomiast już 2 lata później na turnieju w Nottingham, górą był Marinko wygrywając 6:4 6:4. Tak jak mówiłem, Marinko zwojował turniej w Delray i chyba to jego największy sukces. Zaczął od kwalifikacji skończył na finale. Choć go przegrał to cieszył się z każdej wygranej jak dziecko. Widać, że jest wyraźnie w gazie i dziś będzie chciał to udowodnić. Ma najlepszy okres w swojej karierze i po prostu nie może tego zmarnować. Jego dzisiejszy rywal radzi Sobie co najmniej słabo. Kwalifikacje to jak krew z nosa mu szły. Dwie wygrane niby ale w bardzo kiepskim stylu, przecisnął się po dwóch 3 setówkach i nic nie wskazuje na to by jakkolwiek mógł zagrozić Marinko. Wygrana w 2 setach to chyba wszystko i dla mnie jest to czysta formalność.
dodatkowy typ: Marinko -1,5 seta kurs: 1.91 buk: :pinna:
- wojtek10611
Mecz: Brianti A. (Ita) - Soler-Espinosa S. (Esp)
kurs: 1.62
buk:
1 set wygrana Brianti - kurs: 1.65 buk:
Santiago Giraldo -1,5 gema w 1 secie kurs: 1.48 buk:
Giraldo S. (Col) - Sock J. (Usa)
typ: Giraldo -1,5 seta
kurs: 1.81
buk:
Kubot +1,5 set kurs: 1.56 buk:
Karlovic I. (Cro) - Kubot L. (Pol)
typ: 1 set - over 9,5
buk:
Kiepsko jednym słowem 2/6 co to jest :O ale dziś włazi wszystko przełamanie nastąpiło podsumowanie po meczu Marinko dnia dzisiejszego
- wojtek10611
kurs: 1.45
buk: :bwin-brak-polskiej-licencji!:
Na pierwszy ogień petarda numer jeden. Mecz pomiędzy Australijczykiem Bernardem Tomicem a graczem z Luxemburga Gillesem Mullerem. Spotkanie bardzo ciekawe tym bardziej, że spotkają się dwa różni zawodnicy. Tomic w tym sezonie gra naprawdę bardzo dobrze, i widać wyraźny progres gry z roku na rok u tego młodego tenisisty. Coraz bardziej konsekwentnie wdziera się do najlepszych i kto wie chyba tylko kwestią czasu jest kiedy wskoczy do najlepszej 10 światowej a przecież ma dopiero 20 lat. Muller najlepsze czasy ma już za sobą. Najstarsi górale nie pamiętają już chyba kiedy to ten zawodnik potrafił ograć np. Agassiego czy awansować do ćwierćfinału Wielkiego Szlema. Te czasy odeszły w niepamięć i już raczej nie wrócą a Muller stacza się coraz bardziej grając po prostu coraz słabiej. Bo ja usprawiedliwić fakt, że na 9 meczy w tym roku wygrał 2 i to po wielkich męczarniach z rywalami co tu dużo mówić, kiepściutkimi. Tomic w osiągnięciach bije swojego starszego kolegę na głowę. R16 w Australian Open, Ćwierćfinał w Delray choć w Memphis mu nie poszło to ja się bym tym nie przejmował. On ma zaplecze i wie co ma robić. Również nie przejmowałbym się h2h, które jest kompletnie na niekorzyść Australijczyka bo w dwóch meczach stoczonych z graczem Luxemburga przegrał oba spotkania. Czas chyba na przełamanie i sprawdzenie się powiedzenia: "do trzech razy sztuka". Rok temu Tomic doszedł tu do drugiej rundy w tym roku ma szansę poprawić to osiągnięcie bo dostał szalenie łatwego rywala. Pytanie czy to wykorzysta ja myślę, że tak a moja passa dobrych typów będzie trwać dalej. Gramy !
Dodatkowy typ: Tomic -1,5 seta kurs: 2.07 buk: :pinna: