|
Zmiana serwera |
| Autor |
Wiadomość |
lulas58

Pomógł: 29 razy Dołączył: 19 Mar 2009 Posty: 1752 Skąd: okolice Krakowa
|
Wysłany: Nie Gru 20, 2009 16:11
|
|
u mnie brak jakichkolwiek jak na razie problemów - nic nie zmieniałem i nie kombinowałem i wszystko działa super |
_________________ Kto nie potrafi pytać, nie potrafi żyć.
 |
|
|
|
 |
roso
Powaga zabija powoli

Zaproszone osoby: 3
Pomógł: 186 razy Dołączył: 01 Lis 2008 Posty: 3223 Skąd: P(L) -> DE
|
Wysłany: Nie Gru 20, 2009 20:38
|
|
Właśnie udało mi się pomóc JJ-owi - DNS-y w jego przypadku nic nie dawały. Jeżeli macie wśród znajomych osoby, które nie mogą się pojawić na forum, może ten sposób okaże się pomocny
1. Wchodzimy tutaj --> http://prx.centrump2p.com/
2. Wybieramy z listy proxy ( im szybsze tym lepiej )
3. Wchodzimy, szukamy miejsca, żeby wklepać adres typybukmacherskie.org
- i wchodzimy na forum ( niekoniecznie już przy 1 proxy się uda )
UWAGA WAŻNE: W opcjach przeglądarki ustawić trzeba ---> Automatycznie wykryj ustawienia sieci dla Proxy |
_________________ "Imperare sibi maximum est imperium - panować nad sobą to najwyższa władza."
Seneka |
|
|
|
 |
JayJay

Zaproszone osoby: 79
Pomógł: 169 razy Wiek: 19 Dołączył: 30 Wrz 2007 Posty: 4442 Skąd: GDAŃSK
|
Wysłany: Nie Gru 20, 2009 22:01
|
|
Dopiero teraz udało mi się wejść na forum(WIELKIE DZIĘKI ROSO!!! ), bez proxy forum nie działa wogóle...
A w tym proxy nie działają mi żadne opcje typu pogrubianie itd... Wszystko muszę robić ręcznie...
Pozdro |
_________________ A MY SWOJE
LECHIA GDAŃSK!!!
BIAŁY HONOR, BIAŁA DUMA, BIAŁA RASA!!! |
|
|
|
 |
Galacticos

Zaproszone osoby: 4
Pomógł: 76 razy Wiek: 21 Dołączył: 08 Paź 2008 Posty: 2358 Skąd: Łazisko
|
|
|
|
 |
Kicza
Pride of the North

Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 125 razy Dołączył: 19 Sie 2007 Posty: 3346 Skąd: |x|Nowy Sącz|x|
|
Wysłany: Pon Gru 21, 2009 06:27
|
|
Cholernie niewygodna opcja, tym bardziej że w tej chwili forum już musi działać... ja już od kilku dni śmigam na zrefreszowanych dns;
JJ napisz do mnie na gg, mam dla Ciebie pewne wyjaśnienie; albo ktoś inny, ale dalej który ma problem z wejściem na forum
ktoś tam pisał że BBCOD'y nie działają; niżej przedstawione wyjście
http://img696.yfrog.com/i...beznazwy1jk.png
|
_________________ Pride of the North
MUFC
"I nie przejmuj się, odrzuć samo-destrukcję
Każdą porażkę można obrócić, jako w sukces.."
 |
|
|
|
 |
Francuz

|
Wysłany: Wto Gru 22, 2009 13:53
|
|
U mnie po zmianie serwera wszystko działa i smiga swietnie, skonczyły się problemy z 503...super robota a strona idzie jak zyleta !
J76 |
_________________ Karolina - najwaleczniejsza w WTA !!! |
|
|
|
 |
Martinho19

Zaproszone osoby: 20
Pomógł: 3 razy Wiek: 23 Dołączył: 15 Lis 2009 Posty: 310 Skąd: .:Allianz Arena:.
|
Wysłany: Wto Gru 22, 2009 16:31
|
|
| Jednak nie do konca super robota bo sporo osob musi laczyc sie przez proxy inaczej forum sie nie laduje wcale... |
|
|
|
 |
sebbaa
Gram bo lubię

Zaproszone osoby: 2
|
Wysłany: Wto Gru 22, 2009 17:09
|
|
| ... a próbowali czyścić "ciastka" "historię" itp ?? Albo zmieniać DNSy - jak Kicza napisał ... Ja musiałem zmienić DNSy - pomogło, minęlo kilka dni, wróciłem do "Auto DNS" i juz wszystko OK. Kombinujcie ... |
|
 |
JayJay

|
Wysłany: Wto Gru 22, 2009 17:16
|
|
| Cytat: | | ... a próbowali czyścić "ciastka" "historię" itp ?? Albo zmieniać DNSy - jak Kicza napisał ... Ja musiałem zmienić DNSy - pomogło, minęlo kilka dni, wróciłem do "Auto DNS" i juz wszystko OK. Kombinujcie ... |
Seba-nie pomaga...
Niektórzy(np. ja i Karol) muszą wchodzić przez proxy...
Co do proxy to powiem tylko, że strasznie zamula i nie działają opcje typu pogrubianie, cytowanie itd... (ręcznie trza wpisywać...)
Nie pomagają żadne DNS-y, ani nic innego...
Minęło już sporo czasu i moim zdaniem coś jest nie tak...
Pozdro |
LECHIA GDAŃSK!!!
|
|
|
 |
Jacekmikolow
Typer

Pomógł: 26 razy Wiek: 35 Dołączył: 29 Paź 2008 Posty: 657 Skąd: Mikołów
|
Wysłany: Wto Gru 22, 2009 17:17
|
|
| JayJay ja miałem tez przez jakis moment to co ty opisujesz shoutbox otwieral sie w nowym oknie itepe objawy.Albo masz ustawienia pofyrtane w przegladarce albo zmien przegladarke n.pmozilla |
|
|
|
 |
sebbaa
Gram bo lubię

|
Wysłany: Wto Gru 22, 2009 17:29
|
|
hmmm, z tego co widzę to Jay korzysta z FF , ale może coś innego ... u dostawcy netu poszukaj, bo to raczej nie jest wina serwera że nie mozna się do niego dostać, ale błąd leży po stronie userów którzy nie mogą połączyć się z serwerem. Ja nie jestem informatykiem, ani "czymś podobnym" ale na chłopski rozum tak musi być skoro inni moga a Ty nie tzn że coś jest nie tak u Ciebie ... tylko najgorsze że nie wiem co |
|
 |
Jacekmikolow
Typer

|
Wysłany: Wto Gru 22, 2009 17:43
|
|
| ja tez mam ze korzystam z firefoxa a uwierz mam inną poprostu forum ja nie rozpoznaje |
|
|
|
 |
Kicza
Pride of the North

|
Wysłany: Wto Gru 22, 2009 17:47
|
|
co do problemów z bbcode, pisałem wszystko wyżej...;
JJ podbij do mnie na gg wieczorkiem; wczoraj byłem ledwo żywy |
MUFC
 |
|
|
|
 |
glory glory man united

Zaproszone osoby: 10
Pomógł: 12 razy Dołączył: 04 Mar 2005 Posty: 3387 Skąd: Saragossa
|
Wysłany: Wto Gru 22, 2009 19:10
|
|
Usuńcie pliki tymczasowe i pamięć podręczną. A najlepiej - zainstalujcie na próbę jakąś inn wyszukiwarkę.
Zresetujcie połączenie internetowe lub zadzwońcie do waszego dostawcy internetu i o to poproście tłumacząc, że strona zmieniła serwer, a wam wciąż pamięta stare, nieaktualne adresy DNS i pomimo upływu 72h nie zostały odświeżone.
Z naszej strony wszystko działa dobrze, to że nie możecie się połączyć to problem leżący wyłącznie po stronie użytkownika (powody jak wyżej). |
_________________ Nim wyślesz PW zastanów się czy te o tę sprawę nie możesz zapytać publicznie. Zgłoszenia do grup proszę wysyłać do GrzechuTG. |
|
|
|
 |
Kicza
Pride of the North

|
Wysłany: Wto Gru 22, 2009 19:19
|
|
Przeglądarke Panie Glory;
widzę że problemy występuje tylko u użytkowników neozdrady; jeżeli ktoś używa liveboxa to jest taka sprawa: to pieroństwo cache'uje adresy DNS w celu optymalizacji(ofc na koszt tepsy, nie użytkoiwnika) i te stare adresy ciągle siedzą w jego pamięci
mam kilka opcji, właśnie je testuje u userów z problemami
// Panie Glory, pm |
MUFC
 |
|
|
|
 |
marecki85

Zaproszone osoby: 78
Pomógł: 11 razy Wiek: 24 Dołączył: 14 Mar 2006 Posty: 2649 Skąd: Rębiechowo
|
Wysłany: Wto Gru 22, 2009 19:54
|
|
| Kicza napisał/a: | | mam kilka opcji, właśnie je testuje u userów z problemami |
jakies tam opcje przetestowane i dziala - wiec pelny powrot na forum |
|
|
|
 |
JayJay

|
Wysłany: Wto Gru 22, 2009 21:22
|
|
| Cytat: | Usuńcie pliki tymczasowe i pamięć podręczną. A najlepiej - zainstalujcie na próbę jakąś inn wyszukiwarkę.
Zresetujcie połączenie internetowe lub zadzwońcie do waszego dostawcy internetu i o to poproście tłumacząc, że strona zmieniła serwer, a wam wciąż pamięta stare, nieaktualne adresy DNS i pomimo upływu 72h nie zostały odświeżone.
Z naszej strony wszystko działa dobrze, to że nie możecie się połączyć to problem leżący wyłącznie po stronie użytkownika (powody jak wyżej). |
Glory-neostrada powinna to w ciągu 48 h zakutalizować, ale problemem jest chyba to, że serwer jest zagraniczny...
Ja rozmawiałem z dostawcą internetu i oni od razu powiedzieli mi, że to serwer zagraniczny i że może to trochę dłużej potrwać(to było kilka dni temu), dzisiaj znowu zadzwoniłem, i powiedzieli mi, że trzeba dalej czekać i że to nie od nich zależy...
Jestem właśnie po długich konsultacjach z Naszym ekspertem-Panem Kiczosławem, Kicza próbował chyba wszystkich możliwych sposobów, ale nic nie pomogło(ciągle muszę korzystać z proxy)...
U Karola jest podobna(jeśli nie identyczna) sytuacja jak u mnie...
Pozdro |
LECHIA GDAŃSK!!!
|
|
|
 |
Jacekmikolow
Typer

|
Wysłany: Sro Gru 23, 2009 10:15
|
|
| JayJay spróbuj jeszcze jedna rzecz zrobic ,niby pomaga-wejdz na stronę http://spoon.net/browsers/ to wirtualne przegladarki powinno ci smigać |
|
|
|
 |
glory glory man united

|
Wysłany: Nie Gru 27, 2009 23:29
|
|
| Dalej macie problemy z wejsciem na forum ? |
_________________ Nim wyślesz PW zastanów się czy te o tę sprawę nie możesz zapytać publicznie. Zgłoszenia do grup proszę wysyłać do GrzechuTG. |
|
|
|
 |
Kicza
Pride of the North

|
Wysłany: Nie Gru 27, 2009 23:36
|
|
Tak, TP SA dalej wali w kulki
tak moi relative przekazali |
MUFC
 |
|
|
|
 |
glory glory man united

|
Wysłany: Nie Gru 27, 2009 23:39
|
|
Niech sprobuja wejsc bezposrednio po adresie IP - chwilowo zostala wylaczone sprawdzanie poprawnosci adresu forum. Moze to pomoze
http://109.75.168.104/ |
|
|
|
 |
JayJay

|
Wysłany: Pon Gru 28, 2009 12:16
|
|
| Cytat: | Niech sprobuja wejsc bezposrednio po adresie IP - chwilowo zostala wylaczone sprawdzanie poprawnosci adresu forum. Moze to pomoze
http://109.75.168.104/ |
Po wpisaniu tego IP-wszystko hula ładnie, pięknie(kur*a nie wiedziałem, że stronka tak szybko chodzi, bo na proxy zamula mocno...), ale do momentu logowania... Kiedy wpisuje login i hasło i wciskam "zaloguj" znowu strona nie działa...
Muszę dalej "działać" na proxy
Pozdro |
LECHIA GDAŃSK!!!
|
|
|
 |
Martinho19

Zaproszone osoby: 20
Pomógł: 3 razy Wiek: 23 Dołączył: 15 Lis 2009 Posty: 310 Skąd: .:Allianz Arena:.
|
Wysłany: Pon Gru 28, 2009 13:49
|
|
Doda tylko ze wszystkie inne strony w calym necie dzialaja tylko to forum nie smiga... Mysle ze nuie ma co miec pretensji do neo, a admini powinni zastanowic sie nad powroceniem do poprzedniej wersji albo jakiejs innej zmiany, bo tysiace potencjalnych userow nie wie o proxy i nie moze zalogowac sie na forum zapewne...
Wolalbym juz to 503 niz logowanie sie przez zamulajace proxy... |
|
|
|
 |
sebbaa
Gram bo lubię

|
Wysłany: Pon Gru 28, 2009 14:55
|
|
Może w takim układzie, niech jedna z osób które nie mogą wejść na forum zaryzykuje reinstalację systemu i sprawdzi co będzie się działo po ... ??
To trochę drastyczny sposób rozwiązania problemu, ale jeśli inne nie przynoszą oczekiwanych rezultatów ...
Jak uważacie ? |
|
 |
Kicza
Pride of the North

|
Wysłany: Pon Gru 28, 2009 18:10
|
|
nieświadome pojęcie masz, bo właśnie "wszystkie inne strony w calym necie" działać ci mogą, ale wystarczy że nie doszedł do ich centrali DNS, i wał! to tak jakbyś gotował zupę a zapomniał nalać do garnka wody albo podpisał umowę z dostawcą usług telekomunikacyjnych a numeru nie dostał
Panie Seba, formacik tu nic nie da, ten sam efekt otrzymałbyś przez flushdns albo konfig w services.msc
I powiem jeszcze raz, że krok z przenosinami był i jest w 100% trafny i potrzebny
|
MUFC
 |
|
|
|
 |
|
|