Wybory: Wybory parlamentarne do holenderskiego parlamentu
Data: 09.06.2010
Typ: CDA (Chrześcijańscy Demokraci)
Kurs: 2.00 (unibet-brak-polskiej-licencji!)
Stawka: 7/10
Polityka bywa nieprzewidywalna, to fakt niezaprzeczalny. Holandia po upadku rządu 20 lutego 2010 będzie musiała ponownie wybrać swoich reprezentantów. Koalicyjny rząd Jana Petera Balkenedego - lidera CDA po nieporozumieniach związanych z przedłużeniem misji wojskowej wojsk holenderskich w Afganistanie, choć musiał rozstać się z władzą, kolejny raz jest liderem rankingów wyborczych.
Holandia przeżywa obecnie poważny kryzys polityczny związany z sukcesami skrajnie antyislamskiej prati PVV, która w niedawnych wyborach samorządowych znacznie polepszyła swoje wyniki, w niektórych rejonach stając się liderem.
Zdaniem wielu politologów strach przed sukcesami skrajnych nacjonalistów skłoni Holendrów do ponownego wyboru CDA, gdyż tylko ona gwarantuje spokój i przewidywalność - wartości kluczowe dla tego kraju.
Choć nie zdobędzie ona tylu głosów by samodzielnie rządzić (rządy koalicyjne są normalne w Holandii) to z całą pewnością zwycięży.
Osobiście bardzo dziwni mnie tak wysoki kurs tej partii, co świadczy o niewiarygodnym braku wiedzy o polityce bukmacherów, można to więc z powodzeniem wykorzystać

Osobiście zarezerwowałem sobie 500 zł na ten cel i nie obawiam się o stratę mojego kapitału

Szczerze polecam, sport jest strasznie obstawiony, nie brakuje świetnych ekspertów pracujących dla bukmacherów, polityka widocznie jest reprezentowana przez mało kompetentne osoby.[/i]