Parzyst Liczby w Duzym Lotku

Systemy i strategie stawiania zakładów bukmacherskich. Dział, w którym możesz podzielić się ciekawym sposobem gry, ustalania stawek, opinią na temat systemu progresja, itp.
Regulamin forum
Systemy bukmacherskie i strategie bukmacherskie

Nie ma idealnego systemu bukmacherskiego, nie ma idealnej strategii bukmacherskiej, innymi słowy nie ma możliwości wygrywania każdego typu. Jak żyć? Skoro interesują nas systemy bukmacherskie?

Mimo, że nie ma perfekcyjnej strategii typowania, to jednak systemy bukmacherskie i strategie bukmacherskie spełniają trzy podstawowe cele: uczą samodyscypliny, zwiększają zyski i ograniczają straty.

W tym dziale przeczytasz za darmo opis najpopularniejszych systemów bukmacherskich i strategii bukmacherskich, a także dowiesz się o ich wadach i zaletach. Tu poznasz najlepsze systemy bukmacherskie.

No i najważniejsze. Znasz system lub strategię, której tutaj nie ma? Nie wahaj się założyć nowego tematu.
czarnik_pl

Post autor: czarnik_pl » 02-05-2008, 15:11

1. 8zł - przewidywana wygrana 20,8zł :minus:

2. 4zł - przewidywana wygrana 10,4zł :plus:

3. 2zł - przewidywana wygrana 5,2zł :minus:
PODSUMOWANIE:
1. :plus: 42,4zł
2. :plus: 51,2zł
3. :plus: 34,4zł
i

1. 2zł - przewidywana wygrana 5,2zł :minus:

2. 2zł - przewidywana wygrana 5,2zł :plus:

3. 2zł - przewidywana wygrana 5,2zł :minus:
PODSUMOWANIE:
:plus: 67,0zł
i
1. 10zł - przewidywana wygrana 26zł :minus:

NASTĘPNA KOLEJKA:

1. 16zł - przewidywana wygrana 41,6zł
2. 2zł - przewidywana wygrana 5,2zł
3. 4zł - przewidywana wygrana 10,4zł

i
1. 4zł - przewidywana wygrana 10,4zł
2. 2zł - przewidywana wygrana 5,2zł
3. 4zł - przewidywana wygrana 10,4zł

i
1. 20zł - przewidywana wygrana 52zł

i
3. 10zł - przewidywana wygrana 26zł

Awatar użytkownika
Przemoth

Post autor: Przemoth » 02-05-2008, 16:04

czarnik_pl pisze:nie rozumiem co masz na mysli z tymi duzymi liczbami??
bardzo ważne i proste prawo statystyki... udowodnione jesli się nie mylę to w XVIII wieku...

Nie będę go tu całego przepisywał bo to isę mija z celem i wprowadziłoby niejasności, ale prawo udowadnia następującą tezę :

Im więcej prób tym bardziej wynik będzie zbliżony prawdopodobieństwu, np dla wylosowania parzystej liczby na sześciennej kostce to 1:2 ... tak samo ma się rzecz z parzystymi liczbami w tottka i odliczając prowizję bukmachera długofalowo zawsze przegramy!!

No dla jasności wkleje całe prawo:
zwiększając liczbę doświadczeń opartych na zdarzeniach losowych, możemy oczekiwać rozkładu wyników coraz lepiej odpowiadającego rozkładowi prawdopodobieństw zdarzeń
Bundesliga 1 miesiąc yield 54.97%

migoo

Post autor: migoo » 02-05-2008, 21:00

czarnik_pl, podlicz no to wszystko i napisz ile jesteś do przodu na tym systemie.
Zainteresował mnie :)
Skuteczność 12/23 = 52%

Awatar użytkownika
adam999

Post autor: adam999 » 03-05-2008, 10:20

Idzie trochę zarobić na tym sposobie ja w tydzień z 20 zeta zrobiłem 29 złotych :mrgreen:

Awatar użytkownika
Przemoth

Post autor: Przemoth » 03-05-2008, 11:00

grając tak rok wyjdziesz na :minus: to działa matematyka... tydzień się uda... mozecie to robić i milion razy ale zawsze wam wyjdzie zgodnie z tym prawem tylko prawo wskazuje na liczbę 1 , tylko ż eto 1 - prowizje buka, wychodzi ZAWSZE długofalowo :minus:

migoo

Post autor: migoo » 03-05-2008, 11:29

Przemoth, a gdyby puszczac zaklady tylko gdy np trzy razy pod rząd nie weszły. tzn grac na sucho a dopiero po trzeciej wtopie pod rząd zagrać za kase ??
nie wiem czy dobrze to wytłumaczyłem :]
Skuteczność 12/23 = 52%

Awatar użytkownika
Przemoth

Post autor: Przemoth » 03-05-2008, 11:58

hmm, tak , ze wiem o co biega... no Twoje myślenie zwiększa prawdopodobieństwo trafienia.. to powinno skutkować... a na pewno zwiększać prawdopodobieństwo

czarnik_pl

Post autor: czarnik_pl » 05-05-2008, 12:39

spoko ja tam z 70 zeta zrobilem 300 i jakos jestem zadowolony:)
no ale wezmy pod uwage ze np dopiero za 20 razem nam siadzie:)
to suma pieniedzy jaka wlozymy to jest to suma ciagu geometrycznego w ktorym q=2 i a1=2 i an=2^20 i n=20
Suma=a1(1-q^(n-1))/(1-q)=2(1-2^(19))/(-1)=2(-524287/-1)=1048574
Nasza wygrana przy 20 zakladzie to: 2^20*2,6=2726297,6
Wiec teraz Wygrana-Wklad=Zysk czyli:
2726297,6-1048574=1677723,6
:D:D

1. 16zł - przewidywana wygrana 41,6zł :minus:

2. 2zł - przewidywana wygrana 5,2zł :minus:

3. 4zł - przewidywana wygrana 10,4zł :plus:
ODSUMOWANIE:
1. :plus: 26,2zł
2. :plus: 49,2zł
3. :plus: 40,8zł

i
1. 4zł - przewidywana wygrana 10,4zł :minus:

2. 2zł - przewidywana wygrana 5,2zł :minus:

3. 4zł - przewidywana wygrana 10,4zł :plus:
PODSUMOWANIE:
:plus: 67,4zł
i
1. 20zł - przewidywana wygrana 52zł :minus:
PODSUMOWANIE:
:minus: 20zł
i
3. 10zł - przewidywana wygrana 26zł :plus:
PODSUMOWANIE:
:plus: 16zł

NASTĘPNA KOLEJKA:

1. 32zł - przewidywana wygrana 83,2zł
2. 4zł - przewidywana wygrana 10,4zł
3. 2zł - przewidywana wygrana 5,2zł

i
1. 8zł - przewidywana wygrana 20,8zł
2. 4zł - przewidywana wygrana 10,4zł
3. NIE GRAM

i
1. 30zł - przewidywana wygrana 78zł

Awatar użytkownika
Przemoth

Post autor: Przemoth » 05-05-2008, 17:36

Mi te daszkowe potęgi zawsze się dwoją w oczach:D ale z tego co widzę kwotę to ciąg jest raczej dobry...

Niby niweluje się możliwość straty... ale to tzw. spirala

bubermag

Post autor: bubermag » 06-05-2008, 10:08

Sorki ale co to jest to po podanej natepnej kolejce jest jeszcze np. i 1.20zł i 3.10zł.Skąd to się wzięło?

czarnik_pl

Post autor: czarnik_pl » 06-05-2008, 10:57

czytaj caly temat.. w 1 poscie jest napsiane :

Witam, gram ostatnio na www.betgun-brak-polskiej-licencji!.com w duzego lotka. dopiero co zaczalem i jak narazie to nie jest zle :) mozliwosci sa 3. Gramy ze wypadnie:
1. 0-2 liczb parzystych kurs 2.6
2. 3 liczby parzyste kurs 2.6
3. 4-6 liczb parzystych kurs 2.6

MEGAFUS

Post autor: MEGAFUS » 29-07-2008, 16:01

Masz trzy mozliwosci wygrania jednego spotkania czyli 3 do 2,6 . Jezeli uwazasz ze jest to sytem to ja Ci gratuluje :) , jak masz szczescie to mozna tak zagrac ze tylko dwie mozliwosci wybierac . Jednak to to samo jakbys obstawial 36 liczb w ruletke.
Przy dluzszej grze i tak bedziesz w plecy.
Zebys wygrywal kurs na wszystkie trzy musi byc co najmniej 3,01 , jezeli jest ponizej 3 to jakbys nie gral i takbedziesz do tylu kolego :), czysta matematyka :P

maciekp

Post autor: maciekp » 31-07-2008, 20:40

Czarnik pewnie ma na myśli trzytorową progresję, która jest całkiem opłacalna teoretycznie, ale niestety w praktyce może nieźle dokopać - bodajże w maju/czerwcu mieliśmy serię kilkunastu losowań, w których nie nastąpiła - jeśli dobrze pamiętam - równa liczba parzystych i nieparzystych. Nawet gdyby minimalnie stopniować stawki, narosłaby olbrzymia kwota do obstawienia. A betgun-brak-polskiej-licencji! lubi w takich sytuacjach blokować konto "bez podania przyczyny".

Awatar użytkownika
Przemoth

Post autor: Przemoth » 01-08-2008, 08:52

MEGAFUS pisze:czysta matematyka :P
Ja to próbowałem wytłumaczyć, ale nic...
GDYBY BYŁ SYSTEM TO WSYZSCY BY GO GRALI TO NIE BYŁOBY ANI JEDNEGO BUKA:D

grając 1 j na 2.6 przy 3 opcjach po 33.3(3) % zawszee jsteśmy w plecy 40% w skali jednostki:D im więcej opcji tym wieksza strata:D i nikt tu nic nie wymyśli nowego:P to jest czysty rachunek prawdopodobieństwa i prawa wielkich liczb które dostarczają bukom zyski od wielu lat i nie zanosi się na to aby to isę zmieniło
Jedyny system jaki jest to obnstawianie zdarzeń, gdzie prawdopodobieństwo jest nieadekwatne do kursu, oczywiście w sensie dl anas korzystnym, ale takich sytuacji jest niesamowicie mało, a prowizja tak duża, ze to wszystko się w niej mieści..

maciekp

Post autor: maciekp » 01-08-2008, 10:46

Przemoth pisze: Ja to próbowałem wytłumaczyć, ale nic...
Przemoth, ale przecież tutaj trwa dyskusja na temat PROGRESJI trzytorowej (popatrz na przykłady stawek i kursów powyżej), nie zaś na obstawianie trzech wydarzeń po kursach 2,6, które są od siebie 100% zależne - bo to by był błąd godny chyba przedszkolaka. Bo gołym okiem widać, że stawianie w jakiś inny sposób stawek - np. na "subiektywnie odczuwane" pdp mija się tu z celem - nasze decyzje mogą być wyłącznie pod wpływem długich serii. Tylko system jest zawodny, bo jedna z tych trzech opcji może nie wejść baaardzo wiele razy pod rząd (sprawdziłem w statystykach). Żeby odchylenie standardowe było tu trochę mniejsze... zawsze można pomarzyć :).

Ja tam wolę wielotorową progresję remisową - paradoksalnie jest chyba bardziej przewidywalna. Nawet zmienność kursu nie przeszkadza, bo może trochę smutno, gdy wygrywamy na 10. poziomie z kursem 2,7 - podatek, ale z kolei bywa, że kurs jest i po 4 - i wtedy można zaniżyć stawkę na danym poziomie progresji, a i tak - gdyby jednak weszło - będziemy na +.

W ogóle taka refleksja, dość banalna: należałoby spróbować - o ile jest to w ogóle możliwe - opracować progresję na takie wydarzenia, które wchodzą możliwie regularnie. Ale zawsze jest też - odpowiadająca nieco Twojej koncepcji eksploatującej "prawo wielkich liczb" - opcja w postaci progresji na wiele drużyn, przy jednoczesnym mniejszym niż mnożenie przez 2 stopniowaniu stawek. System daje wtedy powolny zysk, ale jest już bardzo bezpieczny (na jakieś 95%, a jak ktoś ma bardzo dużo pieniędzy, to pewnie 99%...)

Awatar użytkownika
Przemoth

Post autor: Przemoth » 03-08-2008, 17:16

maciekp pisze:Przemoth, ale przecież tutaj trwa dyskusja na temat PROGRESJI trzytorowej
Jeden pies, bo i tak grając 3-torowo to śr. kurs do prawdopodobieństwa zaistnienia ma się tak samo :P

Ja znam jeden system, którego nie pokona żadne postawione wcześniej równanie... LUDZKI MÓZG, ktory rozbija z kartką i ołówkiem najtrudniejsze wyrażenia, mozę czasem to długo trwa, ale nie ma zadania nie będącego sprzecznoscią , kórego nei dałoby się udowodnić dziś lub którego się kiedyś nei udowodni. Elastyczność naszego umysły, ilosć czynników jakie bierzemy pod uwagę jest niewyobrażalna do zapisania za pomocą jakiegokolwiek algorytmu który został przelany na papier ręką człowieka :D 3erba tylko mieć cały czas głowę na akrku i oczy otwarte:D nie można ustalać systemu, który by siue sprawdizł, nawet biorac pod uwagę 100 czynników to w porównaniu z mózgiem to śmeiszna ilosć...

maciekp

Post autor: maciekp » 03-08-2008, 22:11

Przemoth pisze: Jeden pies, bo i tak grając 3-torowo to śr. kurs do prawdopodobieństwa zaistnienia ma się tak samo :P
Przemoth, absolutnie nie jeden pies, ale kompletnie inna sytuacja: wyobraź sobie, że grają sobie trzy całkiem różne osoby, każda na jedną opcję. I co? A zapewniam Cię, że może grać tak tylko jedna osoba. I jej portfel też będzie "puchł" - o ile nie zmiażdży jej zbyt długa seria bez jednej z tych opcji, bo to wymusi duże stawki.

Średni kurs do pdp ma się tak samo, ale są tu inne stawki: równie dobrze można wyobrazić sobie progresję trzytorową remisową na różne trzy drużyny. Będzie tu jedna diametralna różnica: niezależność ukończenia każdej z tych progresji od pozostałych (w lotku zawsze jednocześnie "wejdzie" tylko jedna opcja, rzecz jasna). Ale to jedyna różnica, a kluczem jest jak w każdej progresji stopniowanie stawek i uzyskiwanie wygranej na najwyższym stopniu danej progresji.

Dajmy jakiś przykład, zakładając krótkie serie:

Losowanie 1: parzyste > 3
Losowanie 2: parzyste > 3
Losowanie 3: parzyste = nieparzyste
Losowanie 4: parzystne < 3
Losowanie 5: parzystne = nieparzyste
Losowanie 6: parzyste > 3

I teraz nasza progresyjka z pierwszym poziomiem 2, mnożnikiem stawek 2 i kursem 2,6. Skróty:
progresja > 3 - P1,
progresja = - P2,
progresja < 3 - P3:

Losowanie 1: P1 = 2*2,6 -2=3,2; P2 = -2, P3 = -2
Losowanie 2: P1 = 2*2,6 - 2=3,2; P2 = -2 - 4 = -6; P3 = -2-4 = -6
Losowanie 3: P1 = -2; P2=8*2,6-8-6=6,8; P3=-6-8=-14
Losowanie 4: P1 = -2-4=-6; P2=-2; P3=16*2,6-16-14=11,6
Losowanie 5: P1 = -2-4-8=-14, P2=4*2,6-4-2=4,4; P3=-2
Losowanie 6: P1 = 16*2,6-16-14=11,6; P2=-2; P3=-4-2=-6

Wynik po 6 losowaniach = 3,2+3,2+6,8+11,6+4,4+11,6-2-6 = 32,80 zł.

Oczywiście jest tu pokazana sytuacja idealna, tj. brak dłuższej serii bez którejś z opcji. W rzeczywistości tak różowo to nie wygląda, ale nie pisz proszę, że jest to sytuacja tożsama z obstawianiem równej liczby jednostek na każdą opcję - bo gołym okiem widać, że nie. W zakładzie liczą się dwa parametry: kurs i stawka...

Awatar użytkownika
Przemoth

Post autor: Przemoth » 04-08-2008, 17:37

maciekp pisze:wyobraź sobie, że grają sobie trzy całkiem różne osoby, każda na jedną opcję. I co? A zapewniam Cię, że może grać tak tylko jedna osoba.
Tak, ale jak sam stwierdziłeś JEDNA OSOBA

Świat jest tak skonstruowany, że nic nei bierze się z pustki. Analogicznie, zeby ktoś zarobił, to ktoś musi stracić, a w systemach chodzi ponoć o to aby wypracować uniwersalną strategię pozwalającą każdemu na wygranie, bylby się do niej stosował.

Wykluczenie długich serii nei jest możliwe, bo równei dobrze możemy zarobić jak i stracić wszystko. To jest poprostu HAZARD, czyli rachunek prawdopodobieństwa - PROWIZJA:P
Mozemy zakałdać i próbować setki, co ja móię miliony hipotetycznych sytuacji. Ale jeśli ktoś zacznie to grać za grubą czy nei grubą kasę, zawsze ryzykuje, ze trafi na serie lub złą passe, a przed tym nie da się uchronić, bo żadne równanie nei wsakże mi momentu pojawienia sie serii; jedyne co moge to obliczyć prawdopodobieństwo danej serii na danej ilości prób. Wszstko po kursie 3.00 wyszłoby na 0. ale przy 2.6 już jesteśmy w tył.
Nie mam aktualnie na tyle czasu, ale rozważyłbym kilak przypadków: ideał, średni, tragiczny i wyszłoby, że tragiczny jest bardziej prawdopodobny od ideału i średniego:D bo jest prowizja, gdyby nei ona to sytemy byłyby na 0:D

maciekp

Post autor: maciekp » 04-08-2008, 21:02

Stary, zgadzam się w 100% z Tobą, że istnienie "czarnej serii" jest bardzo wysoce prawdopodobne, i że prowadzi w takiej sytuacji do straty. Ale nie zgadzam się co do ogólnego założenia: otóż systemy są po to właśnie, żeby wyeliminować prowizję bukmachera. Po tym je odróżnić od innych strategii, np. zakładających wiedzę.

Odpowiednie stopniowanie stawek aż do zwycięstwa i nastęnie wycofanie właśnie służy eliminacji prowizji. W ten sposób neutralizujemy negatywny efekt przegranych i "oszukujemy" wynikającą z prawdopodobieństwa częstość wygranych. I jeśli założyć nieograniczoną pulę pieniędzy na progresję - oraz brak ograniczeń ze strony bukmachera, co u naziemnych jest faktem, bo przecież można kupić n kuponów - to faktycznie wychodzimy na plus.

Radzę przejrzeć wyniki "najlepszych" kuponów STS-u: są tam np. wygrane ok. 22 tys. zł przy postawionych 8 tys. zł po kursiku 3 (uwzględniłem podatek ;-))... Głowę sobie dam uciąć (no, może trochę przesadzam...), że to właśnie udokumentowane "wyczyny" nadzianych progresowiczów.

Tylko że taki system nie jest po pierwsze pewny, co jest stałą i oczywistą prawdą dla WSZYSTKIEGO w bukmacherce - progresja to też rodzaj gry, a buk liczy, że nie dotrwamy do końca serii - i przy najbardziej "zapobiegliwych" strategiach (np. remisy w lidze francuskiej przy minimalnym - dającym grosze zysku - stopniowaniu stawek i takich metodach jak rozbijanie) jakieś 90-95% ludzi "wygra", a 5-10% będzie przegranymi. A po drugie, im "bezpieczniejszy" system, tym mniejsze zyski, często spadające przy zachowaniu dalece posuniętego bezpieczeństwa do pojedynczych procentów miesięcznie...

Przemoth pisze: Tak, ale jak sam stwierdziłeś JEDNA OSOBA
Tutaj może nie wyraziłem się dostatecznie jasno: chodziło właśnie o to, że "trzytorówkę" może prowadzić jeden i ten sam gracz, i że sytuacja taka nie będzie się różniła od tej, w której grałyby trzy różne osoby, a my następnie "analitycznie" zsumowalibyśmy ich portfele po określonym czasie gry. Jedyny warunek, to to, żeby takiemu hipotetycznemu graczowi nie pomyliły się np. wysokości stawek dla różnych opcji na którymś poziomie. Konieczna jest tu żelazna dyscyplina... I fura pieniędzy.

Awatar użytkownika
Przemoth

Post autor: Przemoth » 05-08-2008, 14:24

maciekp pisze:Tylko że taki system nie jest po pierwsze pewny, co jest stałą i oczywistą prawdą dla WSZYSTKIEGO w bukmacherce
maciekp pisze:I fura pieniędzy
które ryzykujemy

Ja tam wole korzystać z zalet umysłu i zapisanego w nim doświadczenia:D Jak na razie w zabawie z bukmacherką jestem na :plus: ale ufam sobie i stram się grać systemem własnej roboty"... o dziwo ten sytetem wg. mnei idealny, jesli go mozna nazwać systemem polega na:

szukaniu zdarzeń (najczęściej koszykówka) gdzie zwycięstwo jest niewspółmierne do ryzyka... pamiętam ile zarobiłem na "grze O'Neal'a w Suns [p kursach 3 i wyższych" ale pamiętam ile straciłem gdy nie zabrałem pod uwagę, ze Boston pójdzie po najmniejszej linii oporu w PO ;D
Jesli mamy np handicap w koszu 1.91 czy 1.95
Gram płaską stawką 3 zdarzenia... przy średniej skuteczności powyżej 50 kilku % jestem na :plus: a na 3 zdarzenia to nei jest wiele.

Ja uwierzę w system jeśli dostanę udowodnione równanie;] ale jesli ktoś to zrobi to wszyscy bukmacherzy skończą dizałalność:P a na dzień dzisiejszy to moga być lepsze lub gorwsze rady które moga pomóc lub coś nauczyć nowych graczy.

Widzisz, 2.6 przy 3 możliwościach jest niewspółmierne , a tak duża prowizja nei daje pola do popisu żadnemu systemowi, bo przeskoczyć 40% stawki na kolejce to sa niesamowite nakłądy pieniężne, które najprawdopodobniej się nei zwrócą.

lamictal

Post autor: lamictal » 17-09-2008, 19:37

Ja grałem w DL na progresję i przedział (0-2) nie wchodził mi przez 8 razy z rzędu jedyne dobre że się odkuwałem w między czasie na innych przedziałach. Chyba, że by każdą kolumnę traktować jako oddzielną progresję ale na to kaski trzeba trochę.

ODPOWIEDZ