Pytania, opinie, dyskusje

Walcz o miano najlepszego polskiego typera 2021 Oddawaj typy, wygrywaj pojedynki i zgarniaj prawdziwe nagrody!
Tylko u nas.

Awatar użytkownika
kokosek
Posty: 3016
Rejestracja: 19-10-2007, 10:22

Re: Pytania, opinie, dyskusje

Post autor: kokosek » 15-06-2021, 21:45

za szybki termin qqfa jakm sie wyrobić data 15-16 a ja do 15-17 czerwca kupony dawalem anuluje to wszystko
Coś tam trafię :)

Awatar użytkownika
Adrio
Posty: 6642
Rejestracja: 20-10-2007, 21:18

Re: Pytania, opinie, dyskusje

Post autor: Adrio » 16-06-2021, 03:49

Usunałem
Obrazek

Awatar użytkownika
Adrio
Posty: 6642
Rejestracja: 20-10-2007, 21:18

Re: Pytania, opinie, dyskusje

Post autor: Adrio » 16-06-2021, 03:50

2 Kolejka będzie rozpoczynała się jutro tj 17.06.21. Tematy będą założone dzisiaj wieczorem i dokończony zostanie również terminarz. Proszę o w miarę sprawne podsumowanie typów wtedy tabla będzie szybciej dostępna :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Leszczu
Posty: 8039
Rejestracja: 18-04-2014, 09:37

Re: Pytania, opinie, dyskusje

Post autor: Leszczu » 16-06-2021, 05:59

Może jakiś zapis w regulaminie, że nie mozna powtarzać typów lub coś w ten deseń, żeby unikać chamskich zagrań, a jako wymówka - regulamin nie zabraniał.
Pozdro ;)

Awatar użytkownika
Leszczu
Posty: 8039
Rejestracja: 18-04-2014, 09:37

Re: Pytania, opinie, dyskusje

Post autor: Leszczu » 16-06-2021, 06:13

kokosek pisze:
15-06-2021, 21:45
za szybki termin qqfa jakm sie wyrobić data 15-16 a ja do 15-17 czerwca kupony dawalem anuluje to wszystko
Też uważam, że wszystko za szybko. Skoro konkurs ogólny, a nie na Euro to nas nikt nie goni. Dałbym z jeden dzień przerwy między pojedynkami.

Awatar użytkownika
Adrio
Posty: 6642
Rejestracja: 20-10-2007, 21:18

Re: Pytania, opinie, dyskusje

Post autor: Adrio » 16-06-2021, 06:50

Leszczu pisze:
16-06-2021, 06:13
kokosek pisze:
15-06-2021, 21:45
za szybki termin qqfa jakm sie wyrobić data 15-16 a ja do 15-17 czerwca kupony dawalem anuluje to wszystko
Też uważam, że wszystko za szybko. Skoro konkurs ogólny, a nie na Euro to nas nikt nie goni. Dałbym z jeden dzień przerwy między pojedynkami.

Według mnie 2 dni to jest sporo czasu na oddanie przynajmniej 3 typów dla kogoś kto regularnie tutaj zagląda. Jeśli więcej osób się wypowie na ten temat to mogę rozciągnąć rundę na 3 dni od jutra albo dołożymy rewanże jeśli chcecie dłużej się pobawić. Wasz wybór ja będę elastczny co do tego 😁

Co do tych samych typów to już tylko od Was zależy czy gracie fair czy nie 😉 w regulaminie jest wpisany 1pkt za remis i tego się trzymajmy👍
Obrazek

igoromcen
Posty: 22
Rejestracja: 10-06-2021, 12:25

Re: Pytania, opinie, dyskusje

Post autor: igoromcen » 16-06-2021, 06:59

Dwa dni myśle jest okey i myśle ze można dołożyć rewanże w grupie.

Awatar użytkownika
mariusz133
-#aktywny
-#aktywny
Posty: 4836
Rejestracja: 18-09-2007, 10:30

Re: Pytania, opinie, dyskusje

Post autor: mariusz133 » 16-06-2021, 08:46

ja byłem pewny że stawiamy mecze tylko z Euro

Awatar użytkownika
Jax89
Posty: 9257
Rejestracja: 11-02-2011, 11:03

Re: Pytania, opinie, dyskusje

Post autor: Jax89 » 16-06-2021, 09:14

Dwa dni wystarczają, a co do rewanży mnie to obojętne.
"Nigdy nie myśl,że Twoja Praca sie nie liczy."

Zmiana nicka.
Było Sznajda -> jest Jax89

Awatar użytkownika
Bonusdg
Posty: 138
Rejestracja: 01-10-2011, 12:09

Re: Pytania, opinie, dyskusje

Post autor: Bonusdg » 16-06-2021, 10:07

Dla mnie rewanże nie mają sensu, gdyż już teraz część osób nie wytypowało nawet jednego kuponu...

tomex11
Posty: 38
Rejestracja: 20-10-2007, 22:09

Re: Pytania, opinie, dyskusje

Post autor: tomex11 » 16-06-2021, 11:37

Dwa dni spokojnie wystarczają na oddanie 3 typów , a co do rewanży to jestem przeciwny.

Według mnie to niech zostaną zasady takie jakie były od początku i nic bym nie zmieniał, a i jeszcze jak będziemy zmieniać co chwila zasady to sporo osób się pogubi i będzie , tylko zamieszanie i nie porozumienia.

Awatar użytkownika
Yankes
-#VIP
-#VIP
Posty: 11233
Rejestracja: 25-07-2008, 18:37

Re: Pytania, opinie, dyskusje

Post autor: Yankes » 16-06-2021, 11:41

tomex11 pisze:
16-06-2021, 11:37
Według mnie to niech zostaną zasady takie jakie były od początku i nic bym nie zmieniał.
I ja podobnie uważam :D
Nie ma pewniaków, są tylko wielcy faworyci

Awatar użytkownika
GwiezdnY
Posty: 21
Rejestracja: 08-06-2021, 21:44

Re: Pytania, opinie, dyskusje

Post autor: GwiezdnY » 16-06-2021, 14:23

Pytanie do Administratorów. Jak rozliczać kupony chodzi tutaj czy uwzględniać podatek nakładany przez fortunę czy na czysto.
Przykład:
Kupon #1 15.06.2021
18:00 Węgry - Portugalia
Typ: 2 Handicap 1:0
Kurs: 2.40
Stawka 50J Ewk: 105.60 kupon trafiony

Czy prościej: 50J(stawka) x 2.40(kurs) = 120J
???

Awatar użytkownika
Adrio
Posty: 6642
Rejestracja: 20-10-2007, 21:18

Re: Pytania, opinie, dyskusje

Post autor: Adrio » 16-06-2021, 15:20

GwiezdnY pisze:
16-06-2021, 14:23
Pytanie do Administratorów. Jak rozliczać kupony chodzi tutaj czy uwzględniać podatek nakładany przez fortunę czy na czysto.
Przykład:
Kupon #1 15.06.2021
18:00 Węgry - Portugalia
Typ: 2 Handicap 1:0
Kurs: 2.40
Stawka 50J Ewk: 105.60 kupon trafiony

Czy prościej: 50J(stawka) x 2.40(kurs) = 120J
???

Fakt nie uwzględniłem tego w regulaminie bo nie gram z podatkiem😅 myślę, że lepiej będzie liczyć bez podatku. Narazie zostawiam Wam kwestie dogadania co do 1 pojedynku, a od kolejnego meczu już liczmy to bez podatku.
Obrazek

Awatar użytkownika
GwiezdnY
Posty: 21
Rejestracja: 08-06-2021, 21:44

Re: Pytania, opinie, dyskusje

Post autor: GwiezdnY » 16-06-2021, 15:53

Adrio pisze:
16-06-2021, 15:20
GwiezdnY pisze:
16-06-2021, 14:23
Pytanie do Administratorów. Jak rozliczać kupony chodzi tutaj czy uwzględniać podatek nakładany przez fortunę czy na czysto.
Przykład:
Kupon #1 15.06.2021
18:00 Węgry - Portugalia
Typ: 2 Handicap 1:0
Kurs: 2.40
Stawka 50J Ewk: 105.60 kupon trafiony

Czy prościej: 50J(stawka) x 2.40(kurs) = 120J
???

Fakt nie uwzględniłem tego w regulaminie bo nie gram z podatkiem😅 myślę, że lepiej będzie liczyć bez podatku. Narazie zostawiam Wam kwestie dogadania co do 1 pojedynku, a od kolejnego meczu już liczmy to bez podatku.
W regulaminie jest niby podany przykład i wychodzi na to że jest podliczanie bez tego podatku:
Może nie ma co komplikować tylko podliczać "stawka" x "kurs" = "zysk"
będzie wszystkim prościej ;P

Awatar użytkownika
Yankes
-#VIP
-#VIP
Posty: 11233
Rejestracja: 25-07-2008, 18:37

Re: Pytania, opinie, dyskusje

Post autor: Yankes » 16-06-2021, 16:10

Ja swoje kupony rozliczam (GK, Eksperci i konkursy) z podatkiem 0.88 zgodnie z licencją tego :fortuna: bukmachera :D I wydaje mi się, że...... powinno to być obligatoryjne :wink:
Nie ma pewniaków, są tylko wielcy faworyci

Awatar użytkownika
Slodziak
-#Site Admin
-#Site Admin
Posty: 13762
Rejestracja: 02-12-2009, 19:38

Re: Pytania, opinie, dyskusje

Post autor: Slodziak » 16-06-2021, 16:20

generalnie wszyscy grają typy z Fortuny, więc nie ma znaczenia - byle obie osoby w pojedynku robiło tak samo
Bo życie to gra

Awatar użytkownika
Jax89
Posty: 9257
Rejestracja: 11-02-2011, 11:03

Re: Pytania, opinie, dyskusje

Post autor: Jax89 » 16-06-2021, 19:17

Ja obliczam bez podatku.
"Nigdy nie myśl,że Twoja Praca sie nie liczy."

Zmiana nicka.
Było Sznajda -> jest Jax89

Awatar użytkownika
Adrio
Posty: 6642
Rejestracja: 20-10-2007, 21:18

Re: Pytania, opinie, dyskusje

Post autor: Adrio » 16-06-2021, 19:28

Panowie i Panie od 2 kolejki liczymy tak jak to robi pierwsza osoba podająca typy w meczu
Obrazek

Awatar użytkownika
Yankes
-#VIP
-#VIP
Posty: 11233
Rejestracja: 25-07-2008, 18:37

Re: Pytania, opinie, dyskusje

Post autor: Yankes » 16-06-2021, 19:34

Slodziak pisze:
16-06-2021, 16:20
generalnie wszyscy grają typy z Fortuny, więc nie ma znaczenia - byle obie osoby w pojedynku robiło tak samo
No, nie...... grywamy (teraz) "na legalu" (kiedyś to było "El Dorado") i uważam, że podatek musimy
uwzględnić (jak przy wypłacie od buka).
Nie ma pewniaków, są tylko wielcy faworyci

Awatar użytkownika
Yankes
-#VIP
-#VIP
Posty: 11233
Rejestracja: 25-07-2008, 18:37

Re: Pytania, opinie, dyskusje

Post autor: Yankes » 16-06-2021, 19:35

Adrio pisze:
16-06-2021, 19:28
Panowie i Panie od 2 kolejki liczymy tak jak to robi pierwsza osoba podająca typy w meczu
Adrio... trzeba ustalić zasady w regulaminie. Mamy już "ciecią" osobę w Polsce (marszałek senatu Tomasz "głęboka kieszeń" grodzki) nie potrzeba nam nowości. Klarowny regulamin i..... wszystko :D
Ostatnio zmieniony 16-06-2021, 19:46 przez Yankes, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie ma pewniaków, są tylko wielcy faworyci

Awatar użytkownika
Adrio
Posty: 6642
Rejestracja: 20-10-2007, 21:18

Re: Pytania, opinie, dyskusje

Post autor: Adrio » 16-06-2021, 19:44

Yankes pisze:
16-06-2021, 19:35
Adrio pisze:
16-06-2021, 19:28
Panowie i Panie od 2 kolejki liczymy tak jak to robi pierwsza osoba podająca typy w meczu
Adrio... trzeba ustalić zasady w regulaminie. Mamy już "ciecią" osobę w Polsce i nie potrzeba nam nowości. Klarowny regulamin i..... wszystko :D

Regulamin wisiał do wglądu nikt nie zgłaszał zastrzeżeń więc teraz ja wprowadzam korekty "w praniu" ;) wiedza nabyta w trakcie moderowania tego konkursu przyda się w przyszłości i nie będzie już wątpliwości przy kolejnym regulaminie :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Yankes
-#VIP
-#VIP
Posty: 11233
Rejestracja: 25-07-2008, 18:37

Re: Pytania, opinie, dyskusje

Post autor: Yankes » 16-06-2021, 19:49

Jest regulamin i zgodnie z nim gramy... :D
Nie ma pewniaków, są tylko wielcy faworyci

Awatar użytkownika
Adrio
Posty: 6642
Rejestracja: 20-10-2007, 21:18

Re: Pytania, opinie, dyskusje

Post autor: Adrio » 16-06-2021, 19:51

Yankes pisze:
16-06-2021, 19:49
Jest regulamin i zgodnie z nim gramy... :D
Dajcie żyć i respektujcie decyzje moderatora :!: Dziękuję i niech moc będzie z Wami :trophy:
Obrazek

Awatar użytkownika
Yankes
-#VIP
-#VIP
Posty: 11233
Rejestracja: 25-07-2008, 18:37

Re: Pytania, opinie, dyskusje

Post autor: Yankes » 16-06-2021, 20:02

Adrio pisze:
16-06-2021, 19:51
Yankes pisze:
16-06-2021, 19:49
Jest regulamin i zgodnie z nim gramy... :D
Dajcie żyć i respektujcie decyzje moderatora :!: Dziękuję i niech moc będzie z Wami :trophy:
Jestem na tak :yes:
Nie ma pewniaków, są tylko wielcy faworyci

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości

Kopiowanie calosci lub fragmentow bez pisemnej zgody zabronione. Strona jest kierowana do uzytkownikow polskojezycznych zamieszkalych w krajach, w ktorych korzystanie z Serwisu jest zgodne z prawem. Wiadomosci prezentowane w serwisie sa dozwolone wylacznie dla osob podlegajacych jurysdykcjom prawnym, w ktorych uczestnictwo w grach hazardowych online jest legalne. Korzystajac z serwisu, uzytkownik deklaruje wobec administratora, ze uczestnictwo w grach hazardowych online jest w jego jurysdykcji dozwolona i ponosi pelna odpowiedzialnosc za prawdziwosc zlozonego przez siebie oswiadczenia.

Na terytorium polski zaklady wzajemne moga oferowac jedynie te podmioty, ktore posiadaja zezwolenie na urzadzanie zakladow wzajemnych. Zawieranie zakladow u bukmacherow, ktorzy nie posiadaja licencji Ministerstwa Finansow na zawieranie zakladow wzajemnych jest zabronione i grozi konsekwencjami prawnymi. Serwis jest przeznaczony tylko dla osob, ktore ukonczyly 18 lat. Korzystajac z serwisu, uzytkownik potwierdza, ze ma ukonczone 18 lat.Polityka prywatnosci