Przedstawię tutaj moją pierwszą analizę na forum
19 Sierpnia bieżącego roku w meczu o Mistrzostwo Premiership staną dwaj odwieczni, lokalni rywale
Manchester City oraz Manchester United, mecz odbędzie się na City of Manchester Stadium. Gospodarze niespodziewanie po dwóch kolejkach są wyżej nad swoim lokalnym i bardziej utytułowanym rywalem, zgarniając w obecnych rozgrywkach komplet punktów (wygrana 0-2 z West Ham United oraz 1-0 z benjaminkiem Derby County), Czerwone Diabły zaś są nisko w rankingu po 2 remisach z rzędu co jest wielkim zaskoczeniem i zawiedzeniem dla fanów The Red Devils (0-0 z Portsmouth oraz 1-1 z Reading).
Wiadomo, derby rządzą się swoimi prawami i to jest święta prawda. Citizens są rozpędzeni i zmotywowani przez nowego selekcjonera, Svena - Gorana Eriksson'a i mogą teraz uprzykrzyć się niejednemu klubowi z wyższej półki, ale bądź co bądź przyjdzie im grać z wielkim United, drużyną grającą najładniejszy futbol w całej Anglii. Manchester po dwóch ostatnich wpadkach nie może sobie pozwolić na trzecią z rzędu stratę punktów, to mogłoby być kluczowe o wykreślenie ich na starcie z listy kandydatów do Mistrza w tym sezonie, United mają tzw. "nóż na gardle" i mimo braku takich zawodników jak: Hargreaves, Anderson, Neville, Park, Ronaldo, czy Wayne Rooney myślę że sobie poradzą, trzeba wziąć pod uwagę geniusza Fergusona, który odpowiednio zajmie się przygotowaniem mentalnym powinni sobie bez problemu poradzić z Citizens, uważam tak dlatego, że Wayne Rooney jest teraz godnie zastępowany przez Carlosa Tevez'a który zaliczył b. udany debiut, Park nie gra już dłużej, a Anderson i Owen Hargraves jeszcze nie grali wcześniej dla United w meczach o punkty, pozostaje brak wielkiego przywódcy Garry'ego Nevilla, ale lukę po nim na pewno załata Mikael Silvestre czy Wesley Brown pozostaje także absencja Ronaldo, ale jest za to Nani, który już teraz prezentuje wielką klasę na boisku. Nie zapominajmy że MANCHESTER UNITED to Mistrz Anglii!
Reasumując: uważam że w końcu City pęknie, a United w końcu zgromadzi komplet punktów. Tutaj myślę, że obejdzie się bez niespodzianki.
Mój typ: Manchester United