Dutching

Systemy i strategie stawiania zakładów bukmacherskich. Dział, w którym możesz podzielić się ciekawym sposobem gry, ustalania stawek, opinią na temat systemu progresja, itp.
Regulamin forum
Systemy bukmacherskie i strategie bukmacherskie

Nie ma idealnego systemu bukmacherskiego, nie ma idealnej strategii bukmacherskiej, innymi słowy nie ma możliwości wygrywania każdego typu. Jak żyć? Skoro interesują nas systemy bukmacherskie?

Mimo, że nie ma perfekcyjnej strategii typowania, to jednak systemy bukmacherskie i strategie bukmacherskie spełniają trzy podstawowe cele: uczą samodyscypliny, zwiększają zyski i ograniczają straty.

W tym dziale przeczytasz za darmo opis najpopularniejszych systemów bukmacherskich i strategii bukmacherskich, a także dowiesz się o ich wadach i zaletach. Tu poznasz najlepsze systemy bukmacherskie.

No i najważniejsze. Znasz system lub strategię, której tutaj nie ma? Nie wahaj się założyć nowego tematu.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
lepszy szkodnik

Dutching

Post autor: lepszy szkodnik » 24-08-2011, 20:28

Dutching jest systemem , który polega na obstawieniu kilku/kilkunastu wyników w obrębie jednego zdarzenia. Z założenia typujemy zdarzenia przeciwstawne, ale nie można wykluczyć obstawiania zdarzeń uzupełniających się w wąski obszarach, skutkiem czego zwielokrotnienia zysku w przypadku zajścia zdarzenia z tegoż właśnie obszaru.Taka forma najczęsciej stosowana jest przy wyścigach lub w przypadku obstawiania wysokich kursów, celem zwiekszenia prawdopodobieństwa zgarnięcia nagrody. Także nierzadko możemy stosowac tą formę obstawiania dla zwiększenia kursu, niż ten który oferuje nam bukmacher.
Inspiracją dla podjęcia się zadania przetestowania tego na "własnej skórze" jest temat System na METODE STRZELENIA PIERWSZEJ BRAMKI w którym nasi znakomici typerzy próbuja podjąć walkę w takim właśnie duchu. Można taże spotkać określenie arbitraż, które chociaż nie w pelni ale także odzwierciedla to czego chcemy dokonać.

Awatar użytkownika
lepszy szkodnik

Post autor: lepszy szkodnik » 24-08-2011, 21:30

Spotkanie które zostało poddane dzisiaj takiemu typowanu to:
Gamba Osaka v Kashiwa Reyso

Pisząc ten post, znam już wynik spotkania, zresztą sam wskazałem to spotkanie w GK :grin: ale właśnie na jego podstawie i dokonań historycznych gospodarzy chciałby wykazać wyższość Dutchingu nad tradycyjną formą obstawiania tego typu spotkań.
Gamba przed tym spotkanie miała u siebie bilans 8-3-0 a kursy na 1/x/2 kształtowały sie odpowiednio 1,72/3,70/4,25 (wg unibet-brak-polskiej-licencji!). Oczywiście można szukać wyższych kursów po innych bukach ale to już rozmowa na inny temat :razz: Dla prostoty porównań przyjmiemy założenie, że takie same kursy obowiązywały na wszystkie mecze rozegrane w tym jak i poprzednim sezonie i na każde spotkanie mamy do dyspozycji 10j.

W tym sezonie gdybyśmy obstawili 11 razy zwycięstwo Gamba Osaka u siebie po kursie 1,72 wydalibyśmy 110j, przy czym wygralibyśmy 8 razy odzyskując 137,60j, co daje czysty zysk w postaci 27,60j. Wygląda nieźle, ale....... może być jeszcze lepiej :wink:
Z tych 8 zwycięstw jakie uzyskała Gamba, dwa były bardzo wysokie z różnica bramek większą niż 1 (5-3,6-3), pozostałe 6 zwycięstw to wyniki z różnicą jednej bramki lub 2-0. Mając te dane statystyczne podchodzimy do typowania ponownie spotkania, tym razem używając arbitrażu i tych samych 10j które chcieliśmy początkowo postawić na "czystą" 1 i kursie 1,72.
4,43j na remis po kursie 3,70
4,26j na x (HE 0-1) po kursie 3,85
1,31 na DW 2-0 po kursie 12,50

Tak użyte 10j pozwoli nam wygrać 16,39j przy zajściu jednego z trzech powyższych zdarzeń. Z takim przypadkiem w tym sezonie mieliśmy do czynienia 9 razy na 11 spotkań u siebie (6 zwycięstw i 3 remisy). Niestety 2 wysokie zwycięstwa to byłaby nasza porażka niestety, ale coś za coś. 9*16,39=147,51j czyli "czysty" zysk 37,51j :trophy: a to aż o prawie 10j więcej niż przy grze na "czystą jedynkę" :grin: .

Ktos powie, fart, naciągane...... tym wszystkim proponuję sprawdzić dokonania drużyny Gamba w poprzednim sezonie, uwierz mi na słowo, że różnica w zyskach byłaby jeszcze większa. to nie fart to statystyka :grin: , chociaż zawsze należy pamiętać, że i zdarzenia mniej prawdopodobne mają szanse wejść.
Taki sposób stawkowania idealnie nadaje się dla drużyn które nie zwykły przegrywać u siebie spotkań ale ich zwycięstwa nie częstą sa wysokie, i z dużą róznicą bramek. Na przykład idealnie nadawałaby się ekipa z bilansem np 5-4-2 lub podobnym. Należy pamiętać, że dla róznych drużyn różna forma dutchingu będzie najbardziej odpowiednia. W tym i poprzednim sezonie, statystycznie najlepszą dla ekipy Gamba, jest właśnie ta którą zaprezentowałem.

Inną forma zastosowania, jest zagranie tego samego zdarzenia, ale po kursie wiekszym niż oferuje to buk :wink:
1x (po kursie 1,16)
my spróbujemy te same 10j rozłozyć na:
6,82j na 1 po kursie 1,72
3,17j na x po kursie 3,70

da nam to kurs uśredniony 1,17. Niby niewiele więcej, ale zawsze to więcej a z większymi profitami będziesz miał okazję się spotkać, jeżeli tylko włożysz sam więcej czasu i pracy :wink:

(2-0)

Awatar użytkownika
Prosiaczek

Post autor: Prosiaczek » 25-08-2011, 06:43

Wina Mu polejcie za ten post. Wreszcie coś się dzieje. :uklon:
System na METODE STRZELENIA PIERWSZEJ BRAMKI w którym nasi znakomici typerzy próbuja podjąć walkę w takim właśnie duchu.
Znakomici, heh... Szami, to Szami, ja za znakomitego się nie uważam.
* ten post wskazuje tylko na chwilowy brak zajęcia.

Awatar użytkownika
disturbedkuba

Post autor: disturbedkuba » 25-08-2011, 07:06

Wszystko fajnie, bodoba mi się, ale chcę zobaczyć jak to wyjdzie w praktyce :)
Ave Tenis!

Awatar użytkownika
lepszy szkodnik

Post autor: lepszy szkodnik » 25-08-2011, 20:04

disturbedkuba pisze:Wszystko fajnie, bodoba mi się, ale chcę zobaczyć jak to wyjdzie w praktyce :)
oj żebyśmy to wiedzieli jak wyjdzie w praktyce :grin: oj to bogaci byśmy byli.

Ten temat nie jest formą testu, chciałem tylko pokazac jak możemy w różny sposób podejść do tematu, zwiększając swoje szanse wygranej.
Sprobujmy meczu jak niżej:
Manchester United - Arsenal
kursy na to spotkanie odpowiednio wynoszą w Unibecie):
1-1,50 x-4,00 2-6,50
Można powiedzieć, że w tym sezonie Arsenal ma chyba najsłabsza kadrę od lat, chociaz jak zwykle ambicji odmówić im nie można a i zwycięstwa nad Udinese tez mają swoja wartość. Mimo wszystko biorąc pod uwagę bilans z poprzedniego sezonu kiedy MU u siebie wygrało 18 razy mamy ochote obstawić ich zwycięstwo po kursie 1,50.
W poprzednim sezonie grając po 10j tylko na mecze ligowe wydalibyśmy 190j wygrywając 270 (dla uproszczenia przy założeniu, że wszystkie spotkania miała ten sam kurs=1,50). Nie da się ukryć, wygralibyśmy na czysto 80j :grin:

Ale do zwycięstwa MU u siebie możemy podejść z tymi samymi 10j w taki sposób:
Manchester United - Arsenal
4,81j na x( HE 0-1) po kursie 3,85
2,39 na DW 2-0 po kursie 7,75
1,48 na DW 3-0 po kursie 12,50
1,32 na DW 3-1 po kursie 14,00
W każdym z tych przypadków nasza wygrana wyniesie 18,51j. Jak widać rezygnując z ektremalnych zwycięstw "Diabłów" u siebie podnosimy sobie wygraną z 1,50 do 1,851. Czy warto? Hmmmm :grin: na to pytanie musi sobie odpowiedziec każdy sam.
Sprawdźmy jak wyglądałaby sytuacja w poprzednim sezonie:
koszt 19 kolejek to 190j
MU wygrało u siebie 18 razy zysk 18*1,5=270j
przy grze z użyciem arbitrazu wygralibysmy 15 razy, 3 wyniki były ekstremalne, wychodzące poza te które obstawiliśmy.
zysk 15*18,51=277,65j czyli więcej :grin:
Krótko mówiąc, pomimo, ze wygraliśmy tylko 15 razy to stosując dutching wygraliśmy więcej niż Ci którzy wygrali 18 razy a przecież obaj graliśmy na zwycięstwo MU :wink:
Dodatkowym czynnikiem statystycznym wpływającym na moja decyzje jest fakt, że w konfrontacji spotkań ligowych MU od 2004r tyko raz zremisował, raz przegrał z Arsenalem. Co ciekawe wszystkie pozostałe wyniki mieściły się w zakresie bramek które ja mam obstawione.
Jeżeli MU zremisuje lub przegra to nie będzie tematu. Jeżeli wygra np 4-1 to sceptycy powiedzą "a nie mówiłem", ale statystycznie to ja bede do przodu a chyba właśnie o to chodzi.
"Bukmacherka to nie sprint ale maraton", jak ktos ładnie powiedział.

Powodzenia i miłej zabawy.

Awatar użytkownika
Prosiaczek

Post autor: Prosiaczek » 25-08-2011, 20:33

Teraz już trochę galopujesz. ;)

Istotą dutchingu jest takie obstawienie danego zdarzenia by uśrednić swój zysk obstawiając możliwie najwięcej wyników.

Kiedy ma sens? Klasycznie: psy, konie, cs, cs tenis, czy choćby u Szamiego z tą metodą strzelenia gola.

To, co pokazałeś to raczej misternie knuty cover. ;)

Awatar użytkownika
disturbedkuba

Post autor: disturbedkuba » 25-08-2011, 20:37

A przedstawisz VB jak wygląda to przy cs w tenisie? Interesuje się tenisem i może jakimś testem byłbym zainteresowany :)
Ave Tenis!

Awatar użytkownika
lepszy szkodnik

Post autor: lepszy szkodnik » 25-08-2011, 21:00

Nie da się ukryć Vince, że ma to niewiele wspólnego z dutchingiem :wink: ale to wszystko przez Legię, jak już tu zapisałem, to przyjmijmy, że nie chciało mi sie zakładać nowego tematu.
Zresztą ten typ na MU wydał mi się ciekawy, a że znalazł się nie w tym temacie co trzeba to juz trudno :grin: , może rzeczywiście założyć temat z jakimiś coverami, hmmm, zobaczymy.

disturbedkuba Np możesz obstawić, ze dwa dokładne wyniki w secie.

Awatar użytkownika
Prosiaczek

Post autor: Prosiaczek » 25-08-2011, 22:30

A przedstawisz VB jak wygląda to przy cs w tenisie? Interesuje się tenisem i może jakimś testem byłbym zainteresowany

Hmm...

Słowem niewesoło.
1. Kwestia krecza. Różne buki różnie na to patrzą... I różnie to zaowocować może u nas.
2. 75% szanse za niecałe 6% zysku...

Np.
Roddick - Monaco
2:0 1,67 WH 6,34j
2:1 4,25 UW 2,49j
1:2 9,00 GB 1,18j

Podałem pierwszy lepszy mecz, wiadomo, że trzeba szukać niskiej marży. Inna historia, co mogę polecić, to łapanie CS`a in play gdy ustawimy się na dużych kursach pre play, gdyby tak pierwsze gemy miał ugrać underdog. Łapiesz greena, easy, ale to już będzie trading. I tu także będzie cień ryzyka. ;)

Awatar użytkownika
disturbedkuba

Post autor: disturbedkuba » 25-08-2011, 22:47

Słowem trzeba mieć troszkę kapitału.. z groszami na dłuższą metę nie ma co kombinować, ale może przetestuję ;)
Ave Tenis!

Awatar użytkownika
Prosiaczek

Post autor: Prosiaczek » 25-08-2011, 23:06

disturbedkuba pisze:Słowem trzeba mieć troszkę kapitału..
Słowem - nie. Nie opyla się ryzyko. 25% lub więcej zysku. ;) Takie warunki na dłuższą metę skazują na porażkę.

Awatar użytkownika
disturbedkuba

Post autor: disturbedkuba » 25-08-2011, 23:10

Czyli raczej strategia pod koniki? :)
Ave Tenis!

Awatar użytkownika
Prosiaczek

Post autor: Prosiaczek » 25-08-2011, 23:12

Proszę: :arrow: Kalkulatorek dla zainteresowanych techniką

Kuba, zerknij, że by się opłacił realnie dutching, musisz negować coś teoretycznie najbardziej prawdopodobnego. Tu też trzeba dobrze typować. :wink:
__

U Szamiego zaproponowałem grę dutchem metodę gola " byle nie nogą". Obstawiam 5 z 6 możliwych wyników, za kurs około 1,80-1,90.

Awatar użytkownika
disturbedkuba

Post autor: disturbedkuba » 25-08-2011, 23:30

Rozumiem...ale np. mam dosyć pewny mecz na noc, na godz. 01:00 Dolgopolov - Haase. No i moim faworytem jest Dolgo i stawiam na DW 2-0 i 2-1. Kurs na 2-0 ok. 2.70, a na 2-1 ok 4.20 i mam do dyspozycji 10zł. Rozkladam to tak jak pokazuje w kalkulatorze co podałeś no i mam czystego zysku ok. 6zł pod warunkiem, że wejdzie, któryś z tych dwóch wyników. Szanse są? Co powiesz? Tak to ma działaś?
Ave Tenis!

Awatar użytkownika
Prosiaczek

Post autor: Prosiaczek » 25-08-2011, 23:33

Dokładnie. Tyle, że zjada Cię marża, bo Dolgo clear znajdziesz 1,75. ;)

Tyle tylko, że w obu przypadkach masz szanse 50/50... I na co tu dutch?

Awatar użytkownika
disturbedkuba

Post autor: disturbedkuba » 26-08-2011, 00:01

Czyli tenis pod tą strategię się nie nadaje.
Ave Tenis!

ODPOWIEDZ